|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Na zavodu
26.10.2007 11:28:17   
MARUŠKA28
Pozdravljene vse na tej temi!

Zelo vam bom hvaležna, če si bo katera vzela trenutek časa pa mi napisala,, kaj vse ti "pripada", ko rodiš s strani raznih denarnih nadomestil, otroških dodatkov...jaz sem že vse zmešala med seboj in ne vem več kaj je kaj. Situacija pa ni tako rožnata (denarno), da bi rekla, ah, kaj me briga za tiste 100 ali 200 evrov če zamudim kakšen rok. Od septembra sem prijavljena na Zavodu in prejemam bolniško nadomestilo, saj imam zelo rizično nosečnost, ker vseskozi krvavim (16t).Torej tudi dela ne morem iskati. Rodila bom aprila. Nekje v začetku marca bom prosila za porodniško. Kaj mi vzamejo kot osnovo za izračun porodniške??? Prej sem bila 2 leti zaposlena. Sem tudi samohranilka oz. neporočena.
Za nasvete vam bom res hvaležna.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Na zavodu
26.10.2007 12:01:21   
želva
Če si bila prej več kot 1 leto zaposlena, ti pripada denarno nadomestilo za 3 mesece -70% od povprečja plač. Potem boš do marca prijavljena na zavodu, vendar boš mogla zaprosit na cds za socialno pomoč - če se ne motim.Ne vem pa ali je razlika,če si na bolniški ali si samo brezposeln?
Višino porodniške ti izračunajo glede na prihodke zadnjih 12 mesecev (povprečje)pred nastopom porodniške. To urejaš, ko ti g izda potrdilo o PDP-nekje v 31.t nosečnosti(60 dni pred pdp), taktar izpolniš tudi papirje za prevzem paketa(renkratna denarna pomoč ob rojstvu) ali denarja. Nekatere občine pa tudi prispevajo enkratni znesek ob rojstvu otroka(od občine do občine odvisno koliko eur), vlogo pa izpolniš po rojstvu otroka, isto velja za otroški dodatek.

(odgovor članu MARUŠKA28)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.10.2007 12:02:29   
jazz
Za osnovo vzamejo tvojo plačo, če si bila pred tem zaposlena neprekinjeno vsaj eno leto...mislim da!

Lep pozdrav! K

Neposredna povezava do sporočila: 3
26.10.2007 12:32:10   
MARUŠKA28
Hvala za odgovore.
Jaz prejemam bolniško nadomestilo - isto kot nadomestilo plače (znesek)- le da bom tega prejemala do poroda oz. kolikor časa bom noseča (imam ful kritično nosečnost), denarno nadomestilo pa bi prejemala samo do decembra , torej 3 mesece od prekinitve delovnega razmerja, ker sem delala v tistem rangu od 1-5 let delovne dobe. Potem bi se mogla prijavit na socialni, če ne bi bila noseča.
Zanima me, če mi bodo pri izračunu starševskega nadomestila, upoštevali tudi plače, saj mi v tisti izračun povprečja dohodkov zadnjih 12 mesecev "pade" tudi še 7 plač in 5 bolniških nadomestil. Vlogo bom namreč morala oddati 60 dni prej, kar je v mojem  primeru februarja???
Torej gredo noter prejemki od februarja 2007 do januarja 2008?

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.10.2007 12:37:24   
sazi
Torej gredo noter prejemki od februarja 2007 do januarja 2008?

kolikor vem, DA

sicer se na bolniško nadomestilo preko zavoa ne spoznam, ampak sklema, da je to dohodek kot vsak drugi - od katerega so tudi plačani privspevki? - ker še so, se to šteje enako kot tvoje plače in se res vzame prejemke zadnjih 12 mesecev pred PDP-jem v izračun za porodniško

Neposredna povezava do sporočila: 5
26.10.2007 22:46:31   
Anonimen
Tako kot pišeš Maruška.user posted image  Če te še kaj zanima, pridi na ZS.

(odgovor članu sazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
5.11.2007 15:36:55   
seven
ja lahko ti tudi ker si bila na zavodu štejejo če si v zadnjih 3 letih delala saj eno leto, da ne štejejo plače ampak po drugi varianti in sicer pogoj je da si v zadnjih 3 letih delasla saj eno leto in si na zavodu ter da od zavoda pred nastopom porodniške ne prejemaš denarja. takrat se ti lahko porodniška obračuna po plači v republiki sloveniji in je za vse enaka okoli 4oo e porodniške dobiš pol ven poglej si mal na csd strani ali pa kontaktiraj da ti povem jaz sem to imela zdej zaključujem porodniško.l.p.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?