|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Na roke napisana prošnja?
16.7.2008 9:50:50   
hugolina***
Izteka se mi porodniška in, ker imam 2 mala otročka bi rada imela službo kje bližje kakorkoli iščem si novo službo.
In ravno te dni mi je zatajil printer zdaj pa nevem a naj napišem prošnje na roke samo nebi rada izpadla čudnauser posted image Ali naj rajši shranim na rač. pa nesem nekam stiskat. Kaj pa prek maila pošilja katerauser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Na roke napisana prošnja?
16.7.2008 9:52:17   
mojamura
jaz sem pošiljala prek maila, sprintane pa tudi na roko napisane prošnje. na enem razgovoru so mi celo rekli, da sem edina, ki ve, da se prošnje za delo pišejo na roke.

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu hugolina***)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.7.2008 10:26:16   
mala maja
Do sedaj sicer nisem poslala veliko prošenj in upam da mi jih tudi ne bo trebauser posted image  amapk vse, ki sem poslala sem pisala na roko.

Moja izobrazba je odvisna od dela z računalnikom in mi ni tuj, in moje znanje mora biti precejšne, da sploh lahko delam osnovne stvari, pa vseeno nisem pisala zprošnje na računalnik. In prav zaradi tega sem bila povabljena na poskusno dobo in dobila sedajšno službo. Baje že dolgo niso dobili tako lepo na roko napisane prošnjeuser posted image  

Ti kar na roko napišiuser posted image user posted image  pa srečno, da čimprej dobiš najboljšo službo. Aja pa mojamura ima prav, prošnje se piše na roko, veliko delodajalcev,da preverit osebo že po pisavi.

< Sporočilo je popravil mala maja -- 16.7.2008 10:27:49 >

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.7.2008 10:36:24   
Suzy.
To je res povsem odvisno od delodajalca. Nekateri v prvi vrsti zmečejo v koš tiste prošnje, ki so napisane na roko. Spet drugim se take bolj dopadejo. Jaz bi jo na tvojem mestu vseeno raje sprintala, ker izstopanje ni vedno najboljše. Če v pogojih ustrezaš delovnem mestu, potem imaš tako ali tako dobre možnosti, da te obravnavajo.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.7.2008 10:41:46   
hugolina***
Zdaj pa res nevem kako naj naredim najboljše, da pošljem vsakih malouser posted image

(odgovor članu Suzy.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.7.2008 10:42:54   
Freycha
se ne bi dosti sekirala... ali preko maila (če ne bi lepo pisala), ali pa na roko napisano. Ti pa priporočam, da se ne spraviš pisati na roko, če ne znaš lepo pisati. Jaz sem levičarka in ne pišem lepo, čeprav se izredno trudim in se izogibam pisanju. Sploh, če kje dobijo moj izdelek, pa mene ne vidijo, ker bi ljudje mislili, da sem šlampasta, ne pa le levičarka......

(odgovor članu Suzy.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.7.2008 10:45:26   
hugolina***
Prek maila sem jih kar nekaj že poslala pa nisem dobila niti enega odgovora niti enega klica. Nevem a zato, ker so ljudje na dopustu ali zato, ker ta mail bog ve kdo sploh dobi, če kadrovska nima svojega in pač pošlješ na mail podjetja.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.7.2008 12:28:42   
Naja30
Kar na roko napiši in pošlji. Jaz sem vedno tako naredila, če nisem mogla sprintat. Važno je, da dobijo.

Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
16.7.2008 12:40:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
16.7.2008 12:45:32   
lemavrica
Predlagam da neseš sprintat. Na roke napisana prijava za delo oz. ponudba za delo se pošlje takrat ko je to v oglasu za delo posebej napisano.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.7.2008 12:47:23   
Pikec
Odvisno od kadrovske politike podjetja.

Kukr so mene učili oz. po ANK je bistveno predvsem to, da si precej jasen in faktografski, ker v poplavi prošenj nima nihče časa brat kolobocije v jambskem enajstercu po možnosti napisane z roko. Celo nam je bilo priporočeno naj bo uporabljen serifni font, ker ga je lažje brat.

Je pa res vse odvisno od kadrovnika in od kadrovske politike podjetja. Meni na kraj pameti ne bi padlo, da bi poslala na roke napisano prošnjo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.7.2008 13:04:44   
Anonimen
na enem razgovoru so mi celo rekli, da sem edina, ki ve, da se prošnje za delo pišejo na roke

Ja pa ja de, včasih že, danes se pa temu povečini bolj smejejo... No v, kakšnem starem učbeniku morda še piše tako, danes ko se povečini prilagajo zraven še CVji pa temu ni več tako. Morda v kakšen Revozu, če nekdo pošlje prošnjo naroko napisano  za delo za trakom verjetno je vseeno.  Če bi mi pa neka pravnica napisala prošnjo na roko, je pa velika verjetnost, da bi jo skenslali, ker to pomeni, da dela po principu "kopiraj, lepi, kopiraj lepi, tajnica pa prepisuje".
Skratka jaz bi se že nekako potrudila, da bi prišla do printerja.

(odgovor članu mojamura)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
16.7.2008 13:08:23   
lemavrica
Miša99 a ti si mogoče kadrovnica? Ker če si imaš zelo čuden odnos do delavcev različnih profilov. Ni nujno da če nekdo dela za trakom, da je računalniško nepismen. Žal je vedno več direktorjev računalniško napismenih.

< Sporočilo je popravil lemavrica -- 16.7.2008 13:16:19 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.7.2008 13:15:48   
NRMM
IZVIRNO SPOROČILO: lemavrica

Miša99 a ti si mogoče kadrovnica? Ker če si imaš zelo čuden odnos do delavcev različnih profilov. Ni nujno da če nekdo dela za trakom, da je računalniško nepismen. Žal je veldno več direktorjev računalniško napismenih.

Se kar podpišem pod tole.

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.7.2008 13:19:27   
Anonimen
Ni nujno da če nekdo dela za trakom, da je računalniško nepismen. Žal je veldno več direktorjev računalniško napismenih.

Ne, sploh nisem želela tega poudarit ali izpostavit, da je delavec za trakom manj vreden, ali računalniško nepismen, temveč le to, da je povpraševanje po delavcih v Revozu bilo pač določeno obdobje zelo veliko, in da jih je v kadrovski bore malo zanimalo, ali je prošnja napisana na roke ali z računalnikom. Kako je direktorji in računalniško pismenostjo ne vem, vem, da pravniki zelo izstopajo po slednji user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 15
16.7.2008 13:23:29   
lemavrica
No po mojih izkušnjah so direktorji zlo slabi z računalniki, ker imajo itak tajnice ki jim rit odnašajo. Žal je tako. Malo je takih ki zadevo res obvladajo, ne da si samo domišlajo da jo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.7.2008 13:37:18   
*kinnie*
Jaz bi nesla samo printano prošnjo.

Neposredna povezava do sporočila: 17
16.7.2008 13:39:48   
babylove
Prošnja za delo sestoji iz dveh dokumentov:
- življenjepis, ki je obvezno tipkan, pregleden in faktografski
- motivacijsko pismo (prošnja, spremni dopis), ki je obvezno pisano lastnoročno.

Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
16.7.2008 14:13:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu babylove)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
16.7.2008 16:32:07   
citrončica
IZVIRNO SPOROČILO: babylove

Prošnja za delo sestoji iz dveh dokumentov:
- življenjepis, ki je obvezno tipkan, pregleden in faktografski
- motivacijsko pismo (prošnja, spremni dopis), ki je obvezno pisano lastnoročno.

se strinjam..

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 20
16.7.2008 16:51:19   
lemavrica
Od kje ideja da mora biti spremno pismo pisano lastnoročno. LAhko da nekatera podjetja to zahtevajo, ni pa nujno in bolj kot ne zgleda površno če pride nekaj naprintano nekaj pa na roke napisano. Nas tudi 1x niso učili da morajo biti spremna pisma pisana na roko.

(odgovor članu citrončica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
16.7.2008 21:16:46   
Naja30
Nas pa so, zato pa sem napisala v prvem postu, da lahko pošlje na roko napisano prošnjo.

Neposredna povezava do sporočila: 22
16.7.2008 21:48:36   
Pikec
V osnovni šoli so tud nas.

Ampak kasneje pravi ANK da se tega pač ne počne razen če je izrecno zahtevano v oglasu. Drgač pa je treba delat po občutku, dostkrat bikneš, dostkrat pa tud ne.

Recimo meni na kraj pameti ne kapne, da bi priložila sliko k prošnji za službo, ker mi je to bedno
Kolegica (ki BTW zgleda WAAAAUUUWWW) pa jo vedno da zdraven. In je šiht lih zarad te slikce dobila.

Tko da ni enotnega recepta.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 23
16.7.2008 22:14:22   
Naja30
Ne, v srednji so nas tako učili.
Pa to ne pomeni, da zagovarjam tak način pisanja vloge. Pravim le, da če res nimaš možnosti sprintat in se mudi, pa pač na roke napišeš.

Vidiš tole glede slike - tebi na kraj pameti ne pade pošiljat jo zraven (meni tudi ne), eni delodajalci jo pa zahtevajo.

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 24
17.7.2008 8:50:43   
mojamura
IZVIRNO SPOROČILO: Miša99

na enem razgovoru so mi celo rekli, da sem edina, ki ve, da se prošnje za delo pišejo na roke

Ja pa ja de, včasih že, danes se pa temu povečini bolj smejejo... No v, kakšnem starem učbeniku morda še piše tako, danes ko se povečini prilagajo zraven še CVji pa temu ni več tako. Morda v kakšen Revozu, če nekdo pošlje prošnjo naroko napisano  za delo za trakom verjetno je vseeno.  Če bi mi pa neka pravnica napisala prošnjo na roko, je pa velika verjetnost, da bi jo skenslali, ker to pomeni, da dela po principu "kopiraj, lepi, kopiraj lepi, tajnica pa prepisuje".
Skratka jaz bi se že nekako potrudila, da bi prišla do printerja.

to je bil razgovor za službo v Casinu. Če se pa kdo smeje na račun na roke napisane prošnj, mi pa kratkomalo dol visi.
Če se gre za delo v Revozu, Preventu, v IT podjetju ali pa službo v JU, mora biti prošnja in CV, pa naj je to na roke napisana, ali na računalnik - mora to odražati tudi nek karakter človeka, ki jo je poslal - IMHO. Če pa kot kadrovnica (če to si) selektiraš kandidate glede na to, ali so poslali sprintano ali na roke napisano prošnjo, si pa diskriminatorka (čuje se kot trerminatorka user posted image ). ne moreš ljudi, ki jih ne poznaš, ne veš kakšni so, izločiti le, ker so pač na roke napisali prošnjo - pa če se tebi zdi to še tako predpotopna zadeva.

a ni večja verjetnost da delaš copy-paste prav na prošnjah, ki se pišejo na računalnikuuser posted image

< Sporočilo je popravil mojamura -- 17.7.2008 8:52:49 >

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?