|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Na pot brez otroka
6.10.2009 10:54:54   
Zanica
Pozdravljene punce!

Z možem planirava naslednje poletje potovanje na Kitajsko (pol službeno), ki bi trajalo 10 dni. Razmišljava tudi da pustiva hčerko v varstvu pri babici (tašči), takrat bo stara čez 3 leta. Meni pa nekako ni da grem brez nje, na drugi konec sveta, z druge strani pa nisva bile ločene več kot 24 ur doslej....  Tašči popolnoma zaupam, z njo bi bila tudi svakinja... Ampak tisti strah obstaja, če se nam kaj zgodi... Ne vem no....
Kaj bi vi naredile?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Na pot brez otroka
6.10.2009 11:08:55   
ledenaa
Sem ena od tistih mamic ki gredo otroci vedno z njo povsod

če tebi ni fajn da bi bila brez otroka pa vzemi

(odgovor članu Zanica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.10.2009 11:13:25   
Naja31
Ne, sigurno ne bi otroke pustila zato da greva z možem za toliko časa nekam.
Odkar imava otroke, dopust planiramo tako da gremo skupaj. Že tako sem veliko odsotna zaradi službenih obveznosti, potem pa naj ju še med dopustom dam k babici? No way.

Zakaj pa punčke ne vzameta s seboj? Saj 3 letniki tudi potujejo.

Ne rečem za dan, dva v kakšne toplice, na romantičen vikend z možem v London,Pariz,  kaj več pa ne.

Pa tudi če se kaj zgodi, raje vidim, da vsi skupaj umremo, kot da otroka ostaneta brez obeh staršev.

< Sporočilo je popravil Naja31 -- 6.10.2009 11:14:39 >

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.10.2009 11:14:03   
kristinaj
na kitajsko bi jo vzela s sabo le, če bi bivala v hotelu s 5 zvezdic, glede na to, kaj pravi moj, ki je bil tam že parkrat.... in otroka vlačit s sabo ... nekako mi ne gre v račun ubogega otroka vlačit s sabo, po letališčih, javnih prevozih ...

jaz sem tudi 24 ur na dan bila z mojima ščurkoma, sedaj sta v vrtecu, in ne vem kako bi se odločila, če bi se meni to ponudilo... najbrž bi šla samo kar je nujno službenega. oz. če gre mož službeno bi jaz ostala doma, ker me kitajska nekako ne privlači...

pojdita raje na sejšele :=)))...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Zanica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.10.2009 11:15:15   
Naja31
IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

pojdita raje na sejšele :=)))...

Se strinjam user posted image .

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.10.2009 11:15:50   
pety78
jaz sem tudi 24 ur na dan bila z mojima ščurkoma, sedaj sta v vrtecu, in ne vem kako bi se odločila, če bi se meni to ponudilo... najbrž bi šla samo kar je nujno službenega. oz. če gre mož službeno bi jaz ostala doma,

Tako nekako tudi sama razmišljam.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.10.2009 11:35:18   
Zanica
Aha, na Sejšele bi šli brez otroka, a na Kitajsko pa ne? Hecam se.

Gre se za konferenco vseh podjetij v svetu od našega dobavitelja, in bi se udeležili seminarjev, konferenc, gala večerjev...kar mi se seveda ne bi izšlo z otrokom. Ne gre se za navadno turistično potovanje. Nastanitev pa bo vrhunska, v hotelih svetovne verige z 5*. No, sem hotela videt, če ste je kakšna že odločila da gre brez otroka na drugi konec sveta, razmišljam kako Brad in Angelina hodita skoz naokoli, pa Jenifer Lopez z možem tudi pusti otroke doma, in gre na premiero v Evropo.... Sam oni so na to navajeni... Kaj pa mi, navadni smrtniki?
Ne vem kdaj bova imela tako priložnost da nekam greva sama... Pa da nam je nastanitev subvencionirana, ker drugače si kaj tazga ne bi mogla privoščiti....

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.10.2009 11:39:10   
ledenaa
Zanica seveda da otroke puščajo ,saj imajo vrhunske varuške user posted image in gredo kam hočejo za koliko dolgo hočejo

(odgovor članu Zanica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.10.2009 11:40:58   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Ne, sigurno ne bi otroke pustila zato da greva z možem za toliko časa nekam.
Odkar imava otroke, dopust planiramo tako da gremo skupaj. Že tako sem veliko odsotna zaradi službenih obveznosti, potem pa naj ju še med dopustom dam k babici? No way.

Zakaj pa punčke ne vzameta s seboj? Saj 3 letniki tudi potujejo.

Ne rečem za dan, dva v kakšne toplice, na romantičen vikend z možem v London,Pariz,  kaj več pa ne.

Pa tudi če se kaj zgodi, raje vidim, da vsi skupaj umremo, kot da otroka ostaneta brez obeh staršev.

Res?user posted image

Drugače pa ne bi šla brez malega, ker vem, da se ne bi sprostila in tuhtala kako je z njim.

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.10.2009 11:42:08   
Nika v službi
Težka dilema, res. Veliko potujem, včasih, ko še ni bilo naše male miss, sem pogosto jemala s seboj moža, saj se v večini primerov da združit prijetno s koristnim oz. službenim. Odkar imava ta malo, pa mož - na žalost - ostaja doma. In zelo verjetno bi se tako odločila tudi v tem primeru, če bi bila na tvojem mestu. Sem pred kratkim odpovedala Kitajsko (no, sem poslala nekoga drugega tja), ker mi ravno ne diši, pa tudi odsotna bi bila predolgo. Ampak če bi že morala, bi verjetno žrtvovala moža in šla sama.
Otroka pa na take evente res nima smisla vlečt s seboj, ker bi tako ali tako moral nekdo biti z njim zvečer...

Pojdi in uživaj, v troje pa kdaj drugič.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Zanica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.10.2009 11:43:03   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: Zanica

Aha, na Sejšele bi šli brez otroka, a na Kitajsko pa ne? Hecam se.

Gre se za konferenco vseh podjetij v svetu od našega dobavitelja, in bi se udeležili seminarjev, konferenc, gala večerjev...kar mi se seveda ne bi izšlo z otrokom. Ne gre se za navadno turistično potovanje. Nastanitev pa bo vrhunska, v hotelih svetovne verige z 5*. No, sem hotela videt, če ste je kakšna že odločila da gre brez otroka na drugi konec sveta, razmišljam kako Brad in Angelina hodita skoz naokoli, pa Jenifer Lopez z možem tudi pusti otroke doma, in gre na premiero v Evropo.... Sam oni so na to navajeni... Kaj pa mi, navadni smrtniki?
Ne vem kdaj bova imela tako priložnost da nekam greva sama... Pa da nam je nastanitev subvencionirana, ker drugače si kaj tazga ne bi mogla privoščiti....

Hmmm, v tem primeru je pa za razmislit. user posted image Če recimo veš, da tvoja punčka ne bi imela problemov biti z babico teh 10 dni in je tudi babica pripravljena prevzeti to skrb, potem bi se pa jaz na tvojem mestu odločila za to, vendar s težavo...user posted image Ampak meni ne bi bila panika teh 10 dni, ki itak ful hitro minejo, ampak oddaljenost, pa tisto...kaj pa če...Saj veš, ne?user posted image

(odgovor članu Zanica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.10.2009 11:46:27   
pety78

Zaradi tega bi se pa jaz raje odločila tako, da greva z mojim vsak z drugim letalom, ne pa skupaj.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.10.2009 11:47:02   
gita10
Jaz bi tudi šla posebej če imam varstvo pri nekom, ki je 100 % siguren- naprimer  mama ali tašča.
Včasih so ljudje šli v tujino na delo pa so otroci ostali pri babicah in dedkah pa ni bilo nič narobe. Sedaj pa se vsi zgražajo, ko mati pusti svojega otroka par ur pri babicah.
Jaz svojega nebi nikoli pustila, ker nimam sigurnega varstva, ti ga imaš in, če si prepričana, da bo za tvojega otroka dobro poskrbeljeno po moje ni strahu.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.10.2009 11:48:06   
Izabela_
Mislim, da bi 10 dni kar šlo pri tej starosti, seveda pa so dileme.... Pa če je to konferenca, res nimaš kam z otrokom tam. Pa časovna razlika za tako kratek čas, dolga pot. Mi smo bili z 2,5 letnikom v Ameriki, 12 urni let, potem 9 ur časovne razlike, že s tem smo se ubadali 2-3 dni. Ostali pa smo tri tedne, vendar smo bili na počitnicah in skoz skupaj, pri vama bi bilo drugače.

Je priložnost za vaju, otrok se bo pa tudi lepo imel pri babici in teti. :-)

< Sporočilo je popravil Izabela_ -- 6.10.2009 11:49:45 >

Neposredna povezava do sporočila: 14
6.10.2009 11:49:47   
špelin@
Če bi imela varstvo za otroke pri človeku, ki bi bil pripravljen za toliko časa prevzeti skrb in ki mu 100% zaupam, ki ga otrok pozna ter se z njim ujame, bi definitivno šla. Brez slabe vesti.

V tvojem primeru: ja, bi šla.

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.10.2009 11:52:03   
Splišni
Mneis e zdi pa čisto prav, da gresta. Je že v redu, da otrok ni tako zelo navezan samo na starše, če se ga kdaj kje pusti (seveda, da vemo, d aje zanj dobro poskrbljeno in d se dobro počuti) je za otroka smao dobro.

Ne rečem, da bi meni to bilo lahko, ampak se mi zdi pa to zelo v redu za otroka.

(odgovor članu Izabela_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.10.2009 11:52:43   
blaža
10 dni se sliši veliko. Ma to je samo en teden pa trije dnevi.user posted image

Nikoli do sedaj nista šla nikamor brez ta male. izkoristita in se v miru sporstita, pa pojdita.user posted image

Nič se ji slabo ne bo godilo pri babici. pa nobene travme ne bo imela. vidva bosta pa bolj umirjeno opravla službeni del, pa si privoščila še kak ogled kakega mesta,...

No jaz vama privoščim. Imejta se fajn!user posted image user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.10.2009 11:53:48   
Raho
Še nisem bila v taki situaciji, zato ne vem, kaj bi naredila. Ampak do danes mi je uspelo ugotoviti, da je otroku fajn tudi z drugimi, ne samo z mano. Zato po novem včasih prespita vsak na svojem koncu, mi2 z gospodom pa si privoščiva fraj večer.
Glede na to, da nisem supeRRmami, mislim, da bi šla, če bi bili izpolnjeni vsi drugi pogoji - da sem 100%, da bo z otrokom vse OK. Ampak dokler nisem v taki situaciji mi je težko napisati, kaj bi storila.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.10.2009 11:53:56   
ka tja
Jaz bi jo brez dvoma vzela s sabo. Tudi za otroka je lahko potovanje zelo lepa izkušnja.

Kar se tiče hrane, ne dvomim, da boš izbirala pametno. Zaščitiš (in tudi vaju) jo lahko tudi tako, da jemljete preventivno probiotike. Potem vas bodo težko napadle kakšne driske.
Pred leti sem bila na Tajskem in srečala mamico, ki je sama potovala naokoli s svojim sinkom. Ker je bila mamica vesela in sproščena, je bil takšen tudi mali. Sem pa opazila, da je imela nekaj hrane s sabo - tisti dan je mali jedel 'cup nudeln', ker samo vročo vodo iz termovke poliješ, počakaš, pa je zadeva gotova. Verjetno kakšno takšno zlato rezervo lahko vzameš s sabo.

Kadar se odpravljamo na kakšno popotovanje, moja tašča vedno začne s predlogi, če bi našega fanta kar pri njej pustili in ga ne bi vlačili naokoli. Zato imam malo alergije na besedo 'vlačiti'. user posted image Če se staršem potovanja zdijo odveč in se vlačijo po letališčih, verjamem, da vidijo, da po letališčih vlačijo tudi otroke. Če gredo starši na potovanje z veseljem, bo tudi triletnica komaj čakala na letališče, letalo in vse dogodivščine, ki jo čakajo.

Srečno!

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 19
6.10.2009 11:54:39   
Luni
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Če bi imela varstvo za otroke pri človeku, ki bi bil pripravljen za toliko časa prevzeti skrb in ki mu 100% zaupam, ki ga otrok pozna ter se z njim ujame, bi definitivno šla. Brez slabe vesti.

V tvojem primeru: ja, bi šla.

Popolnoma isto! Odločiti se boš morala pa itak sama user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 20
6.10.2009 11:54:47   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: ka tja

Jaz bi jo brez dvoma vzela s sabo. Tudi za otroka je lahko potovanje zelo lepa izkušnja.Kar se tiče hrane, ne dvomim, da boš izbirala pametno. Zaščitiš (in tudi vaju) jo lahko tudi tako, da jemljete preventivno probiotike. Potem vas bodo težko napadle kakšne driske.
Pred leti sem bila na Tajskem in srečala mamico, ki je sama potovala naokoli s svojim sinkom. Ker je bila mamica vesela in sproščena, je bil takšen tudi mali. Sem pa opazila, da je imela nekaj hrane s sabo - tisti dan je mali jedel 'cup nudeln', ker samo vročo vodo iz termovke poliješ, počakaš, pa je zadeva gotova. Verjetno kakšno takšno zlato rezervo lahko vzameš s sabo.

Kadar se odpravljamo na kakšno popotovanje, moja tašča vedno začne s predlogi, če bi našega fanta kar pri njej pustili in ga ne bi vlačili naokoli. Zato imam malo alergije na besedo 'vlačiti'. user posted image Če se staršem potovanja zdijo odveč in se vlačijo po letališčih, verjamem, da vidijo, da po letališčih vlačijo tudi otroke. Če gredo starši na potovanje z veseljem, bo tudi triletnica komaj čakala na letališče, letalo in vse dogodivščine, ki jo čakajo.

Srečno!

Preberi še ostale poste, pa boš vidla, da je ne more s seboj vzet, ker je ta poslovni del pač tak kot je.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu ka tja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
6.10.2009 11:55:52   
lilip
Ja, bi, če bi imela res sigurno varstvo (torej osebo, ki ji zaupam, ki jo otrok pozna in in ima rad, skratka je je navajen)  -  to je seveda vezano tudi na starost otroka, ampak pri dobrih treh letih se lahko otroku lepo vse razloži in mislim, da ne bi smelo biti kakih večjih težav. Seveda bi jo prej navajala na kake vikend počitnice.

pety78 in ostale: Glede možne nesreče pa: Kaj pa ko gresta mož in žena sama v trgovino, v službo? In če imata med potjo prometno nesrečo? Se nikoli ne vozite skupaj, brez otrok? Meni je ideja o ločenem potovanju z letalom zelo čudnauser posted image

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 22
6.10.2009 11:57:03   
viv_
Tako kot si napisala, ja bi šla.

Premišljevala bi edino v primeru, da bi to pomenilo, da porabiš ves letni dopust in potem ne moreš na počitnice nikamor z otrokom. Glede na to, da je sulžbena zadeva ne boš dajala dopusta...

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 23
6.10.2009 12:05:22   
Nika v službi
Če sem prav razumela, otroka do sedaj v varstvu drugih ni puščala več kot 24 ur.... Oprostite, meni pa se ne zdi prav, da iz čiste nule skoči na varstvo, ki bo trajalo 10 dni, ker ne more predvideti, kako se otrok obnaša med njeno (in moževo) daljšo odsotnostjo.

Jaz za mojo madam vem, da ima zdaj že nekaj časa "mami fazo" in da zelo težko preživi že mojo nekajdnevno odsotnost. Pa je na moža navajena in ga obožuje. Ampak mami je pač mami.

Midva sva najino bučko do zdaj že nekajkrat pustila v varstvu moje mame in očeta, ki ju obožuje in dobro pozna, saj živimo v isti hiši in jo tudi sicer varujeta, vozita v vrtec in iz vrtca, itd. Doma je bila torej z njima nekajkrat sama tja do 4, 5 dni. Ko pa je šla z njima na morje, sva jo morala priti iskat po 2 dneh, ker je ni bilo več za potolažit.

Hočem samo povedati, da mi je skrajno neodgovorno puščati otroka v varstvu brez predhodne izkušnje, kako se ob odsotnosti obeh staršev obnaša.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 24
6.10.2009 12:15:33   
lilip
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Če sem prav razumela, otroka do sedaj v varstvu drugih ni puščala več kot 24 ur.... Oprostite, meni pa se ne zdi prav, da iz čiste nule skoči na varstvo, ki bo trajalo 10 dni, ker ne more predvideti, kako se otrok obnaša med njeno (in moževo) daljšo odsotnostjo.

Jaz za mojo madam vem, da ima zdaj že nekaj časa "mami fazo" in da zelo težko preživi že mojo nekajdnevno odsotnost. Pa je na moža navajena in ga obožuje. Ampak mami je pač mami.

Midva sva najino bučko do zdaj že nekajkrat pustila v varstvu moje mame in očeta, ki ju obožuje in dobro pozna, saj živimo v isti hiši in jo tudi sicer varujeta, vozita v vrtec in iz vrtca, itd. Doma je bila torej z njima nekajkrat sama tja do 4, 5 dni. Ko pa je šla z njima na morje, sva jo morala priti iskat po 2 dneh, ker je ni bilo več za potolažit.

Hočem samo povedati, da mi je skrajno neodgovorno puščati otroka v varstvu brez predhodne izkušnje, kako se ob odsotnosti obeh staršev obnaša.

Na potovanje bi šla drugo leto poleti! Tako vsaj piše. Do takrat jo lahko lepo navadi, da bo brez težav tudi čez noč pri babici.

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?