nu_tella
|
Najprej moje iskreno sožalje in da bi čimlažje prestala te hude dni. Kar se pa oblek tiče je pri nas tudi tradicija, da si oblečen v črno. Pri nas je blo tako. Ko je pred zremi leti umru moj prvi nono, ki je res sovražil črno barvo, se je mami odločila, da bomo vseeno v črnem, ker pač to noni full pomeni. Enako bi moralo biti lani decembra, ko je umru tadrugi nono, ampak je bla taka burja in grozn mraz, da pač smo vsi oblekli kar smo imeli najtoplejšega. Tko sem jaz bla v črnih hlačah z nekimi nevpadljivimi tankimi plavimi črtami in kr enih škornjih (uni k majo mal mucke pr zadrgi), pa se čene kr uredu rihatam, bratranc je mel pa pač plavo bundo. Kaj smo hotli. Že tko smo vsi kasnej zboleli ampak verjetno, če bi še tisti dan gledali na to, kako smo oblečeni bi fasali vsi plučnco, kot jo je moj tata, ker pač v tisti žalosti ni odstopal od "moške obleke" brez plašča čez. Še dobr da sva ga s sesetro uspeli prepričat, da je vsaj pulover dal čez srajco, pod reklc... Uglavnem jaz mislm, da je to čist odvisno kako ti sama gledaš na to. Če te pa preveč skrbi zaradi drugih pa mislm, da je najboljš, da se oziraš samo na svoje najbližje sorodnike, kaj bodo oni oblekli, ne pa na vse ostale ljudi, ker itak bodo imeli zmer kake pripombe. Čene druzga se bojo obregnli v to kolk je kdo joku.... Edin moj nasvet bi biu ne prekratko krilo, pa če je cerkven pogreb, ne preveč ozkih naramc, pa majčko za čez za v cerkev... Drži se.