|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Na dopust med nosečnostjo
25.1.2005 9:26:38   
aknirad
Lep pozdrav vsem!

Imam eno vprašanje. Ali ima katera izmed vas izkušnje z dopustom oz. potovanjem v času nosečnosti?
Sama sem namareč prvič noseča in sicer sem v 12t (PDP 5.8.2005). Do sedaj je bilo vse OK (razen nekaj slabosti) in zato sem vprašala svojo G kaj misli o dopustu v tem času. Je rekla, da ni nobenih ovir, zato sem se odločila, da v februarju odpotujem v tople kraje za 2t. Sedaj, ko pa sem to povedala tudi ostalim (v službi, prijateljem) eni pravijo super, drugi pa me full strašijo, zato sem že sama čisto zmedena, kaj naj naredim. Preden sem se odločila za dopust sem o tem kar precej prebrala, pa vsepovsod piše, da je najbolj primeren čas za potovanje oz. dopust od 3-6 m, pa tudi da letalo nima negativnega vpliva na nosečnost.
Ker se dan odhoda hitro bliža sama ne vem več kaj naj naredim zato bi rada od vseh vas kako mnenje, saj me skrbi za mojo pikico in bi rada, da bi bilo do konca vse OK.
Hvala in lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
25.1.2005 9:53:42   
NinKa
Jaz sem bila bolj kot ne rizicna, ampak izzi dopusta si nisem pustila vzeti. G. je svetoval le, da naj bo res izzi. Tako da sva sla parkrat cez vikend v Izolo - ker je bolnisnica blizu. Enkrat sva za teden v Porec, pa Umag, dlje si pa nisem upala.

Jaz si na tvojem mestu ne bi upala v kako eksotiko, ker nikoli ne ves kaj tici za naslednjim grmom. Raje pejt v kake terme, al pa hribe v SLO, ko ves, da ce se kaj zgodi imas dobro zdravstveno svetovanje in oskrbo. Topli kraji pa naj pocakajo se kaksno leto.

Lepo nosecnost - pazi na :duda:, ti bo hvalezna.

(odgovor članu aknirad)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.1.2005 10:56:13   
Anonimen
Se strinjam s Kajo!

UŽIVAJ!

V bistvu so ženske noseče po vsem Svetu.

Če se počutiš super, le pojdi malo nogice namakat pa plavat v tople kraje!!!
Kaj te briga kaj rečejo drugi. To so samo neki predsodki. Sej nosečnost ni bolezen. Sam ni treba ravn smučat pa sankat se po groznih strminah. Al pa potapljat se prav globoko.

Tvoja pikica je pa lepo na toplem in varnem. Verjemi. In bo zadovoljna, če bo mamica srečna in vesela!

Pot pod noge, punca :bravo:

Tinka 16T 4/7

(odgovor članu aknirad)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
25.1.2005 12:44:15   
nikitta
Uživaj in sprosti se!
Tudi če ne bi bila noseča, bi se verjetno pozanimala za zdravstveno oskrbo in razmere v državi v kateri misliš dopustovat.
Na zavarovalnici in spletnih straneh, pa tudi potovalnih agencij, lahko dobiš podatke, primerne za nosečnice, male otroke...vse.

Od zdravil "za vsak slučaj" vzemi Lekadol, saj kolikor jaz vem je to edina protibolečinska zadeva, ki jo sme nosečniza zaužit A VSEKAKOR vprašaj zdravnico o tem.

Ne pozabi dobro voljo in kaj pomisli na nas!!!

LP
Nikitta

(odgovor članu aknirad)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.1.2005 19:23:49   
barbara12
čim prej spokaj in uživaj. S seboj imej papirje (materinsko knjižico). Pazi na prehrano (naj ne bo surova-meso, sadje pa lupi. oz zelo dobro operi.)

Neskončno uživaj.

(odgovor članu aknirad)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.1.2005 19:50:28   
lubi
Glej zgoraj + moje mnenje glede potovanj: tudi doma ti lahko opeka na glavo pade...

daj napiši kam bi šla pa se bomo lažje pogovarjali...

zakaj moraš potovati ravno med nosečnostjo, si prej toliko potovala, da se za devet mesecev potovanju res ne moreš odreči?

nosečnost ni bolezen, zakaj bi se morala čemu odpovedati, bla bla...

sej je tako... je pa res, da je nosečnost pot v neznano, lahko je vse ok, če se pa kaj zgodi pa verjemi, da ti bo lažje če boš doma!

lp:metulj:

(odgovor članu aknirad)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.1.2005 20:36:20   
rozi81
Joj z istim problemom sem se jaz ubadala dva meseca nazaj.
Lani sva bila v feb. na kribih in sicer Mehika, letos pa sva nameravala iti na Kubo. Sva se pogovarjala glede na situacijo in sva sklenila da vseeno greva. potem sva pa to novico raztrobila naokoli in odziv seveda negativen.
Potem pa če dobro premisliš je res kaj če gre kaj narobe, kdo ti bo pomagal, kako boš razložila kaj te boli, kje te boli, kako te boli ali karkoli drugega. Tako da sva porestavila potovanje, ker mislim da to lahko še vedno pride, če bo pa kaj z mojo pikico narobe si pa ne bom nikoli oprostila če bi bila drugje in mi ne bi mogli pomagati zaradi nerazumevanja ali kakšnih drugih razmer!

Kot so ti punce rekle lažje bi bilo če bi napisala kam greš. Ampak topli kraji so ta trenutek daleč, tako da predvidevam da ne greš parv blizu.

Sicer zakaj bi mislila da bo kaj narobe sama veš kako se počutiš ampak moje osebo mnenje je da za tako stvar je treba dobro premislit, da ti pol ni žal.

LP S. :nosecka: in :duda: (18t)

(odgovor članu aknirad)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.1.2005 8:27:32   
aknirad
V tem času topli kraji res niso nikjer blizu. Moj cilj je Dominikanska Republika. In to zelo kmalu - naslednji teden. Imam sicer vplačan riziko odpovedi, vednar še vedno ne vem kaj naj naredim.

(odgovor članu aknirad)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.1.2005 10:50:44   
Anonimen
aknirad,
jaz bi na tvojem mestu šla. Odločitev je tvoja.
Moja prijateljica je v tretjem mesecu šla za 5 tednov v Vietnam, Laos in Kambodžo, pa se ji je 14 dni nazaj rodil zdrav in krepak fantek.
Sej ženske so tud v Dominikanski Rep. noseče.
Ne vem, to je samo moje skromno mnenje.

Ne bi pa se šla sankat al pa smučat. Kar sem že povedala.

Uživaj!

Lahko pa počakaš eno leto, pa malčka pol s sabo vzamete. Itak je najlažje potovat z dojenčkom, ki se še doji.
Sicer pa, če pa imaš že zdaj tolk predsodkov...pa ne vem, če je pametno, da sploh začneš pakirat.
Uživaj!

(odgovor članu aknirad)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
27.1.2005 19:40:55   
barbara12
dominikanska republika je ex. kolonialna dežela. Nevem točno katere evropske države. Mislim da Holandije. Verjemi, da zdravstvo nimajo na psu. Zato greš mirne vesti, angleščino pa že obvladaš toliko, da bi razložila za kaj gre - v najslabšem primeru.

uživaj

(odgovor članu aknirad)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?