Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Na Zavod ali na porodniško?? 24.8.2007 17:40:32
|
|
|
|
Solero
|
Kuha me jeza. Center za socialno delo je odprt samo vsak drugi dan in še takrat, ko so odprti, ne znajo nič povedat. Meni pa dnevi tečejo... Obračam sa na vas, v upanju, da mi lahko kdo kaj konkretnega svetuje. Moja situacija je sledeča: pogodba o zaposlitvi mi poteče zadnjega v tem mesecu (torej 31.8.). Rok poroda imam 5.10., kar pomeni, da bi nastopila porodniško 7.9., torej točno en teden po izteku pogodbe. Ta teden dni bi bila brezposelna. In tu se mi začnejo porajati vprašanja, na katera mi na CSD-ju ne znajo odgovoriti. In sicer: 1. ali se moram za ta teden dni prijaviti na Zavod za zaposlovanje? (čemu? bom imela od tega kakšno korist?) 2. kaj bi to pomenilo za moje dohodke v naslednjem letu? 3. ali bi se morala prijaviti na Zavod tudi v primeru, da nastopim porodniško še pred iztekom pogodbe (to bi pomenilo prestavitev datuma poroda za en teden)? 4. kaj se mi finančno bolj izplača oz. v čem in kolikšne so razlike???? torej: ali dobim več, če začnem porodniško kot prijavljena na zavodu (7 dni) ali kot zaposlena(3 leta)? 5. če začnem porodniško še kot zaposlena, ali se moram po poteku pogodbe prijaviti na Zavod? Od vsega skupaj se mi vrti. Help. In hvala.
|
|
|
|
RE: Na Zavod ali na porodniško?? 24.8.2007 17:59:04
|
|
|
|
FORZA
|
Prijaviti se moraš na zavod in boš imela nadomestilo. V času porodniške pa bo nadomestilo iz zavoda na mirovanju. Na izračun porodniške nebo vplivalo, ker vzamejo povprečje 12 mes. Najbolje da se pozanimaš na zavodu in ti bojo vse povedali. Moraš pa se prijaviti na zavod v 8 dneh po poteku pogodbe.
|
|
|
|
RE: Na Zavod ali na porodniško?? 25.8.2007 15:11:23
|
|
|
|
Anonimen
|
Če si na bolniški, in ti preteče pogodba o zaposlitvi, ti po prenehanju dela pripada s strani ZZZS bolniška, vendar ne več kot 30 dni. Torej, si na bolniški, katero ti bo izplačal ZZZS. Potem pa za par dni na zavod, da dobiš za par dni nadomestilo. Ko boš dobila bolniško iz ZZZS, potrdiš v delovno knjižico pri njih vpis del. dobe.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?