|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Naši 3-mesečniki
15.6.2006 15:23:49   
Mateja82
Pozdravljene!
Naša Enja se je rodila 7.3. . Velika je (po domačih izmeritvah) 64 cm Kolko tehta pa nevem, imamo prgled šele ob koncu meseca. Upam da se je kaj zredila.
Danes se je prvič prevalila iz hrbta na bok, kravic na pašo peljat še vedno nemara. uspe pa  ji že prijeti kakšno stvar, se je dotikati, božati in opazovati dlje časa, zna se že tudi prijeti za rokice, včasih tudi za kolena.
Veliko se slini in nosi v usta pesti, včasih kar obe poskuša not sklačit. user posted image  
Obožuje bombažne  planičke in vedno z njo tudi zaspi. Še vedno je ponoči zelo pridna in spi celo noč od 20.00 pa do 6 zjutraj.
Na veliko se že pogovarja s svojimi oooo, aaejjjiii, keeeji,... cvili in se zraven široko smeji.
Kadar je lepo vreme sva veliko zunaj, si položiva  podlago in dekice na travo in  v senci dreves uživama te sončne, vroče dni.
S hrano pa je tako da ima  na dan  več manjših obrokov. skupaj poje 600 do 650 ml na dan, včasih tudi več  ampak se mi zdi da še vseeno premalo, prej je bila bolj priden jedec, zdaj pa ji ne diši več toliko.
Končno ji je zadišal tudi čaj in ga popije kakšen deci na dan kadar je vroče.
Je prava mala cartika, in je najraje na rokah- smo jo že kar mal razvadli, ker ko jo daš iz rok začne takoj na veliko protestirati.
Kako pa so kaj vaši user posted image  ?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Naši 3-mesečniki
15.6.2006 18:09:00   
irena111
moj pikec je rojen 4.3. in ima podobne navade kot tvoja pupa. slini se na veliko, v usta da vse kar pride mimo, rad se kopa, veliko smeji in v druzbi ljudi ne spi, ker je vse tako zanimivouser posted image . velik je 60cm in tehtal je pri 3. mesecih 5840. ko mu je tudi kaj pove- grrrr, auuu....spi pa predvsem ponoci zelo pridno. 0d 20:00 do 6h in nato po hranjenju se do 8h. se nic ne pritozujemuser posted image . predvsem pa nam je v veliko veselje in zabavo prav vsak dan!
uzivajte!


_____________________________


(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Naši 3-mesečniki
15.6.2006 21:05:56   
Tosa
Pozdravljene,

Moj Jaka se je rodil 7.3. in pred tednom dni, ko sva imela sistematski pregled in prvo cepjenje je tehtal polnih 7690g, in meril 64 cm. Dojiva se 100%.

Drugače pa slinjenje 100 na uro, včasih kar skoraj celo pest da v usta, zanima ga vse, in po novem hoče biti v vozičku tudi buden. Prej sva imela s tem kar nekaj težav. Zdaj grem lažje v trgovino, na sprehod in na jutranjo kavico.
Besede: gruu agr, eiii
Je velik dobrovoljček in zelo se odziva.
Na bok se še ni obrnil, kravice pa rad pase. Midva sva trenutno na obali in cez dan nisva kaj dosti zunaj, saj je prevroče tudi v senci. To so nama odvsetovali tudi v lekarni, ko sem šla kupit kremo za sonce. Zato pa greva ven ob 8-ih zjutraj in potem po 16- uri popoldan.
S spanjem pa se ne moreva pohvaliti, še vedno se zbujava na 2-3 ure, tako da svaka čast vama.
Želim vam lepo poletje.


(odgovor članu irena111)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Naši 3-mesečniki
16.6.2006 5:27:59   
Eviii
naš dejan se je rodil 3.3. ob zadnjem pregledu (1. junija) je nameril 61 cm in 6020 g. smo bli malo skregani, da smo se premalo zredili, pa ni panike. je prej vsak mesec dobil gor 1110 g, nazadnje pa samo 450 g. je pa rekla zdravnica, da je lep in zdrav in lepo napreduje.
kaj vse počne? marsikaj. je najbolj priden fantek na svetu user posted image . joče se sploh ne, razen kadar je huda lakota. in zadnje cajte zato, ker mu je grozno vroče (tudi mi smo z obale in pr nas se čez dan ne da dihat).
ponavadi zaspi okoli enajstih in spi do šestih al pa sedmih in pol še eno rundo odspi, tam nekje do devetih. zadnje cajte (s pojavom vročine) se je začel zbujat prvič okoli treh in pol, ker pol čez dan en obrok spusti. hraniva se okoli 7-8-krat na dan. zaenkrat se polno dojiva. nič ne dodajam in niti ne razmišljam še o kaki gosti hrani. po poletju. sicer kak košček vsake tolko dobi, ampak daleč od tega, da bi nadomestilo kak obrok.
drugače si rokice tlači non-stop v usta. pa še dudo bi si zraven stlaču v usta. in seveda zraven govori ko velik. pol pa se mu začne kolcat, ker vse pa res ne gre delat hkrati user posted image . zadnje cajte so postale zanimive tudi nogice, ki jih vlači k trebuhu in se z njimi opira na vse. počasi poskuša tudi sedet. gruli pa tako, kot ste same napisale. proizvaja najrazličnejše zvoke in to mu je full zabavno.
jst ga ne zamenjam user posted image .

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Tosa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Naši 3-mesečniki
17.6.2006 20:25:43   
eeeva
naš p. je prišel petega marca.že takrat je bil nežno bitje, ker je bil njegov prihod hiter in boleč revno toliko, da ga bom ohranila v srečem in ponosnem spominu. v četrtek so ga namerili 6900g in 62 cm in so ga cepili, pa ni nič jokal.

zelo je komunikativen in nas rad boža po obrazih, zlasti svojega fotra in njegovo brado. pogovarja se pa z vsem-s svojimi rokami, z igračkami in z lučkami. pa z nami seveda.

najlepši je seveda njegov smehec.

sicer ima malce sploščateno in še mehko glavo, ker hoče ležati samo na hrbtu. na rokah se sicer dvigne, če ga obrnemo na trebuh, ampak je hitro vik in krik, ker tega položaja očitno ne mara.

če je lačen, zmore marsikakšen napor, tudi telovadi rad, ko se mu ne da, pa najraje niti prdnil ne bi. (to ima očitno po meni user posted image )

rokice cel dan sto na uro poskušajo kaj prijeti, tako da čez dan ni časa za spanje...spimo od osmih do šestih, že dva meseca in pol.

bili smo že na morju in vsak teden obiščemo babi in dedija pa strica na drugem koncu ljubljane-z vozičkom, če ni glih toče.pričakujeta nas še nona in pranono v vipavski dolini in prababica na hrvaškem, kamor se odpravimo julija in avgusta.

zgleda, da bodo njegove učke zelene, njegov obrazek je pa najbolj okrogla stvar na svetu. takšen mali putrček je, da mu včasih rečemo kar maslenko.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Naši 3-mesečniki
19.6.2006 7:42:44   
Tosa
Drage mamice,
Mene pa zanima ali vaši sončki spijo po celo noč že od začetka ali so začeli pred kratkim?
Jaka se zdaj že dve noči zbuja na uro in pol, ter v spanju joka. Spat gre v miru in brez joka ter je sit.
Se je mogoče kateri to tudi dogajalo?
Hvala za odgovore

(odgovor članu eeeva)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Naši 3-mesečniki
19.6.2006 13:21:05   
soncicaT
Najin Teo je star 3m6d, pri 3m v posvetovalnici je tehtal 6400g in bil velik 60cm. Se polno dojiva, čeprav mu vedno, ko midva jeva, že dam za povonjat hrano, tu in tam pa mu dan samo za okus na jeziček malo za pokusit...in zdaj ko midva jeva, tudi sam odpira  usta in se smeji...Nazadnje sem mu ponudila malo, malo banane in se ni kaj opiral njenemu okusu. Tudi AD3 in tu in tam čajček mu dajem kar po žlički.

Med drugim se veliko smejčka, gruli, je zelo radoveden-opazuje,se "pogovarja", se zelooooo slini, dela balončke iz sline, "prdka" z ustnicami, kravice pase - s tem da ima pestke še skupaj, se pa opre na komolčke.

Spanje je bolj tako, tako, zvečer zaspi od 20h - 22h in spi do3h, 4h, danes do 5.15huser posted image . Potem se zjutraj podoji in spi še samo kako uro...potem čez dan pa kakor kdaj. Ko smo na obiskih pri mojih starših - živimo bolj "v hribih" , obdaja nas gozd in je super zrak..takrat panča celo noč, ravno ta vikend do pol osmih, zaspal pa že ob 19h...seveda z enkratnim podojem vmes.

Je pa bila kolegica s polletnico na Pokljuki in ji je tudi spala po cele noči. Gorski zrak je super.

LP


(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Naši 3-mesečniki
19.6.2006 14:28:31   
tinca34
soncicaT......tudi moj je star slabe tri mesece in se polno dojiva. zvećer ga nahranim okoli 21h in mi spi do3, 4 tudi 5-ih. no, in takrat so namesto mojih prsi dve bombi, tako sta polni. a si ti izčrpavaš mleko, ker moj mali ne more 'popit' obeh, ker je mleka ful preveč. jaz sem razmišljala, da mu dam eno za popit, drugo pa bi si mleko izčrpavala, ker se v bistvu ves čas bojim, da ne dobim mastitis. prsa se mi 'normalizirajo' šele pri drugem ali tretjem podoju ta dan.
pa kako je s to vodo in čajčki zdaj poleti? če dam mojemu vodo po žlički, vse pljuva ven.....mogoče moram probat na flaško user posted image  kako pa veste kdaj so vaši malčki žejni? ker midva sva se v bistvu naštimala, da jeva nekje na 3-4 ure in mi je to super, saj ga nimam skoz na joški, pa bi bilo verjetno fino, da mu dam vmes malo vode za žejo.
joj, en kup vprašanj....upam, da mi bo katera znala odgovorit....

drugače je pa naš en mali veselko, se pogovarja, krili z rokami, pesti si tišči v usta, igralni most mu čisto dogaja, v glavnem se imamo ful fino - je pravi cuker user posted image

lep dan vsem....
t.

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Naši 3-mesečniki
19.6.2006 16:03:40   
soncicaT
tinca34..pri meni je tako, da je včasih ponoči kar kriza, posebej če zvečer jem kake melone ali lubenico (bolj vodene stvari)..v tem primeru me zjutraj že zelo bolijo dojke...in takrat zelo paše ko mi jo sprazni.

Sem pa imela par dni nazaj tudi popoldne enkrat tako (ker je pančal dolgo) in nisem mogla več trpet, zbudit ga pa tudi nisem šla..sem šla enostavno pod tuš in si najprej z vročo vodo mal masirala dojki, potem pa ven stiskala z rokami...je ful šlo ven in se je napetost sprostila. Imam črpalko, ampak je ne morem...

Sicer mi nasplošno zelo lepo prazni dojki, ker posebej zdaj poleti je bolj pogosto priklopljen. Ugotovila sem eno stvar, odkar se je začel slinit, kake 10 minut za tem (ko je ves slinast), hoče pit...sklepam da postane žejen, in ker to počne praktično ves dan, bi kar naprej pil.

Jaz sem mu ponudila včeraj, preden smo šli od mojih staršev (vožnja 1 uro in pol) 3 žlice prekuhane ohlajene vode in je kar pil.

tinca..če ne "truca" za pit, mu ne rabiš vode ali čajčka dajat...potem mu je dojenje čisto dovolj! Našemu ponudim kake 4 žličke čaja samo zato, ker ko gremo recimo na sprehod, že pol ure zatem (včasih) začne jokcat, pa slini se in zato da ne dam sredi mesta dojke ven mu ponudim par žličk...Doma mu vedno dam dojko..

Lp

p.s. Mene zanima, a tiste ki dojite spite v modercih???user posted image  Jaz ne morem in potem ko spim v majčki, imam zjutraj celo majico spredaj mokro. Kako se rešit tega? Moderci me držijo, same blazinice pa tudi niso "pri miru" ponoči. Seveda se zaradi tega tudi večkrat tuširam..

< Sporočilo je popravil soncicaT -- 19.6.2006 16:14:41 >

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Naši 3-mesečniki
19.6.2006 16:26:11   
soncicaT
Je pa res, da je ogromna razlika, ko je bil star 2 in sedaj ko je že 3 m star...v vozičku, če se je prej zbudil, se ga ni dalo pomirit, jok, jok, jok...zdaj pa če se ukvarjaš z njim, se pogovarjaš, itd...zdrži komot dlje časa in se zraven smejčka.

Ja, pa začel si e nogice gledat. Prej niso bile tako zanimive, ker so bile v žabicah, zdaj pa jih kar opazuje...prijema si jih še ne, gleda jih pa kar.

Toliko..user posted image

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Naši 3-mesečniki
19.6.2006 20:47:20   
tinca34
soncicaT....
Ja, res je, da je ful razlika praktično iz tedna v teden. tudi našemu so par dni nazaj postale zanimive rokice in nogice (zdaj ko so bose). tudi zamotit se ga da lažje, ker že ful bolj dojema in vse mu je ful zanimivo....

ja, jaz spim z modrcem, ker drugače se mi zgodi to kot tebi - poplava. če imaš kakšen bolj 'športen' modrc, brez kosti, blazinice pa imam chicco - ne premočijo, pa še lepilni trakec imajo, tako da so pri meni kr pri miru user posted image

Glede pitja vode oz. čajčka bom pa zdaj bolj pozorna oz. mu bom večkrat probala dat, pa bomo videli kaj bo.

ajd,
t.

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Naši 3-mesečniki
19.6.2006 23:09:14   
eeeva
IZVIRNO SPOROČILO: Tosa

Drage mamice,
Mene pa zanima ali vaši sončki spijo po celo noč že od začetka ali so začeli pred kratkim?
Jaka se zdaj že dve noči zbuja na uro in pol, ter v spanju joka. Spat gre v miru in brez joka ter je sit.
Se je mogoče kateri to tudi dogajalo?
Hvala za odgovore



odkar ga zvečer kopamo, to je od dveh tednov dalje, lepo spi vsako noč, tudi od sedmih zvečer do sedmih zjutraj, odvisno od tega, če čez dan zadrema ali ne. če ga pa kak večer ne skopam, ker me prej zmanjka, so ponoči vedno težave in ga je treba zabavat tudi dvakrat na noč.


(odgovor članu Tosa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...





sindarin

Katera od naštetih lasnosti vam je pri igrači najmanj pomembna?

funkcionalnost (21%)

dizajn (26%)

estetika (16%)

varnost (8%)

zmerna cena (20%)

kvaliteta (9%)


Število vseh glasov: 213

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!