|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Naše zdravstvo
21.11.2007 21:29:43   
N _ B
Oče ima od začetka oktobra bolečine v želodcu oz. sedaj sploh ne more več opredeliti kaj ga točno boli. Že prej je imel občasno minljive težave z želodčno sluznico. Sedaj se to stopnjuje. Po ne vem kolikih letih je šel k zdravniku, kar pomeni, da je zanj že kar hudo. Tam izve, da je njegova osebna zdravnica na specializaciji in ima nadomestne zdravnike. Danes eden drugič drugi. In se je začelo. Najprej je dobil zdravila za želodec (Ultop), je šel čez 14 dni nazaj je naletel na drugega zdravnika, ki mu je zdravila zamenjal (Gasec), v petek je šel ponovno nazaj. Spet druga zdravnica (tretja v mesecu in pol) mu je dala nova zdravila ter napotnico za celotno krvno sliko, urin ter UZ. Danes je klical za izvide in mu sestra reče, naj pod nujno pride k zdravniku, ker je krvna slika zelo slaba. Pride on v ordinacijo, kjer ponovno naleti na drugega zdravnika. Ta gleda in gleda izvide, zmajuje z glavo in nič ne reče. Končno izjavi, da krvna slika ni najboljša, da težko reče kaj bi to bilo, da so lahko kakšni kamni, kakšno vnetje in da bo verjetno minilo samo po sebi. Naj gre kar domov in pije veliko čaja. user posted image  Halo? Oče ga je vprašal ali naj ta zdravila jemlje naprej ali ne, ker so bolečine iz dneva v dan hujše. In mu on reče:"Kakor hočete?" Gre oče do sestre in še njej reče, da ne ve pri čem je in kaj naj. Še sestra vpraša zdr. in ji ta reče, da ni on postavil diagnoze za ta zdravila in tudi ne misli tega zdravit!!!!!

Oče je šel potem v službo (bi moral biti že ob 18:30 tam, vendar je prestavil zaradi "podnujnega" obiska zdravnika) in me s poti klical ter mi to povedal. Sem totalno zgrožena, kaj si dovolijo. Ok, razumem odsotnost zdravnika, ampak, da te takole obravnavajo je pa izpod kritike.

Premišljujem, kaj naj naredim. Kaj bi vi?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Naše zdravstvo
21.11.2007 21:36:44   
Anonimen
Tablete za želodec bi moral jemati najmanj 1 mesec, da sploh ve če mu ugajajo.Te tbl naredijo oblogo okol žellodca.
Ne vem zakaj mu jih tako menjajo. Za zdr pa user posted image user posted image

(odgovor članu N _ B)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
21.11.2007 21:39:15   
N _ B
IZVIRNO SPOROČILO: Taly

Tablete za želodec bi moral jemati najmanj 1 mesec, da sploh ve če mu ugajajo.Te tbl naredijo oblogo okol žellodca.
Ne vem zakaj mu jih tako menjajo. Za zdr pa user posted image user posted image

Bolečine so se kljub dieti in zdravilom stopnjevale.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.11.2007 21:54:47   
eva1
takoj, ampak takoj naj zahteva napotnico za gatroskopijo, oz. naj ga pregleda zdravik specializiran za težave z prebavili!
Nebi te rada strašila, vendar moj tast, je šel k zdravniku zaradi dolgotrajnega kašla, ga je poslal dam z nekimi vitamini, potem 2 mu je dala antibiotik, pa spet nič bolje! Niti 1x mu niso odvzeli kvi, ali ga zaradi pol letnega kašlja poslali na RTG pluč! Ko pa je rekel, da ima tega dovolj naj že 1x nekaj naredijo, ga je po kakšnih 3 mesecih dala na RTG in se je izkazalo za raka na pljučih! Ugotovili so ga prepozna, in na žalost je po manj kot 1 letu izgubil boj z boleznijo! Zato naj ukrepajo-in vrjamem, da pri vam ni tako hudo, pa vendar, jaz bi jim vrat zavilauser posted image user posted image user posted image

pa še izkušnja izpred dobrega tedna-tamala(10m) mi začne nekam čudno kašljati, pojavi se vročina, 3 dan vročine(okoli 40stopinj-sem zbijala vsake 4 ure) nas dežurni zdravnik pošlje v bolnico, kjer je govora o bronholitisu, adeno virozi..po izvidu krvi naju zadržijo notr, pa vendra nič ne naredijo, potem sem drugo jutro na viziti zahtevala naj že kaj urenejo, da je tamala za antibiotik(imela je povišan CRP in levkocite), al pa naj mi dajo papirje da podpišem in grem dam, ter k drugemu zdravniku! No pa so jo potem po mojem ****kanju le peljali na RTG in se je izkazala da ima revca pljučnico-skoz je kuhala na 40, Calpol 4 dan vročine tut zagrabil ni več, ker sem jo zkoz filala z njim, da nebi vročina zrasla nad 40! Še dobro, da delam v zdravstvu in da se malo spoznam na izvide krvi in  sem malo popizdila, ker po njihovem, je bila to viroza in bo minila...user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.11.2007 21:57:27   
ana b
Kaj od preiskav je že opravil in kaj so pokazale?
Je že opravil UZ? Če pa so težave z želodcem, se itak zdi bolj smiselna gastroskopija.

LP

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.11.2007 22:01:47   
N _ B
IZVIRNO SPOROČILO: ana b

Kaj od preiskav je že opravil in kaj so pokazale?
Je že opravil UZ? Če pa so težave z želodcem, se itak zdi bolj smiselna gastroskopija.

LP

Razen krvne slike in pregled urina nič. Za UZ je dobil datum 23. januar in gre naslednji teden kot samoplačnik. Tudi jaz mislim, da bi bila boljša gastroskopija, ker mislim, da gre tukaj za težave še z dvanajstnikom in treb. slinavko.

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.11.2007 22:06:03   
ana b
Imaš ZS

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.11.2007 1:47:43   
Magi*
groza. in na žaost je res tako, naše javno zdravstvo pod nujno rabi dober management. tako pa še tisti, ki so dobri, odhajajo privat / v tujino ali pa so po krivem tudi sami na slabem glasu.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.11.2007 6:50:33   
Dashenka
Odnos  mnogih zdravnikov do pacientov je v Sloveniji ne primeren, s tem se strinjam.
Tudi sistem našega javnega zdravstva, da te vsakih 14 dni obravna drug zdravnik je popolnoma zgrešen.

Le to, da smo mu Ultop zamenjali z Gasecom ni nič narobe - ker gre za enako zdravilo drugega generičnega proizvajalca, obstaja še Lekov Ortanol. V Sloveniji je namreč registriranih več gastrorezistentih kapsul omeprazola, generičnih proizvajalcev (Krka, Lek, Mepha).
Za zdravljenje želodčnih težav, ki jih opisuješ, je v svetu prav omeprazol zdravilo prvega izbora. Res pa je, da ga mora jemati pacient disciplinirano, vsak dan in to dlje časa. Če ne, je vse skupaj bolj ali manj brez zveze.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.11.2007 15:23:24   
julija24
Se strinjam zvami. To naše zdravstvo (če temu lahko tako rečemo) je zauser posted image .
Upam da bo tvojemu očetu kmalu bolje.

Bi pa dodala še svojo zgodbico,ki me vedno pogreje ko se samo spomnim, pa čeprav je minilo že kar nekaj časa.
Aprila sem prvić postala mamica,in bila čist iz sebe ko sem najino štručko držala v naročju.
Po 2.5 mesecih me je začela spremljat bolečina v križu,ki pa je niti sama nisem jemala resno, sem pač misla da je to nepravilna drža...pač zaradi tamalga. Ker ni blo nč bolš grem zdravniku ta mi predpiše lekadol, ker se še dojila. Po parih dneh vidim da je urin ful temne barve jo spet kličem in mi preko telefona pove,da ni to nič hudga da sem samo dehidrirana...odgovor-veliko tekočine. Nasledni dan znorim grem nazaj mi uzeme urin,in ugotovi da mam unetje ledvic,dobim amoxiclav. Po 3 dneh ratam ful rumena kože me nenormalno srbi, spokam stvari in grem k mami, (dela v zdravstvu) ta me takoj odpelje do dohtarja, on pa pod nujno na gastrointerološko kliniko v Lj. Tam so mi odkril žolčne kamne ( ki niso bili glavni razlog), ampak nepravilno predpisani tableti, zaradi tega me je sokr pobralo saj so mi jetra čisto prenehala delat, no na srečo je punkcija jeter delovala pozitivno in nisem rabila it na presaditev. V bolnici sem ležala 2 meseca....

Da sam pomislim kolk sem bla prikrajšana  glede tamalga in kaj vse sem zamudila  z njim se mi para srce. Pa še prenehat sem mogla z dojenjem.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.11.2007 16:19:19   
dory
Najprej na gastro in potem po drugo mnenje. To je pa tako,ko imaš poleg zanič zdravstva še previsoko letnico. Jst sem besede že zdavnaj zgubila, ko so na približno podoben način odpisali našo mamo...ni bla vredna niti za približno zdravljenje,pa je delala vse svoje življenje v zdravstvu...

(odgovor članu julija24)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?