|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Naše spanje
14.4.2011 21:00:58   
Kanny
je pri 7 mesecu še vedno enako. To pomeni, da se mi zbuja na dve ali tri ure potem joka (duda ne pomaga) ga dam k sebi podojim, čeprav nimam več dost in nazaj zaspi. V čem je fora??? Zakaj ne more spat dlje???

Sej če mu dam pa vodo ponoč se isto zbuja. Mlek bi šla delat, pa sem preveč zaspana da bi ustala...ker se mi zdi da ni lačen...

Sem kakšen dan prav utrujena, pa bi mela še enga...sej me je strah, k bom tako nenaspana user posted image

Dopoldne in popoldne lepo počiva - zaspi za kakšno urco. Ponoči pa se kar zbuja v napol spanju. Mislm hudo. Jst sem pri teh mesecih že glatk celo noč spala.

Knjige sem že vse prebrala.

Še kej kar lahko pomaga???? user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Naše spanje
14.4.2011 21:11:59   
malibauc
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO! Še ena soborka!
Pri nas je enako. Ravnokar se je po uri in pol z taaaaaaaaakom jokom zbudil.
Tudi jaz že skoraj osem mesecev nisem spalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Večerna rutina, božanje, voda, petje,...... nič ne pomaga.
Jaz ga še previjem, ker se mi zdi, da se ravno toliko predrami, da ga morda to moti......pa ne....vse isto.
Sem že rekla,da bom res začela striktne metode uvajat, pa nekak nimamuser posted image

A je možno, da imajo v tem času zagon rasti?

Tudi jaz rabim nasvete......user posted image

< Sporočilo je popravil malibauc -- 14.4.2011 21:16:23 >

(odgovor članu Kanny)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.4.2011 21:17:50   
BAMBINA_
Zobki user posted image  

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu malibauc)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
14.4.2011 21:28:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu BAMBINA_)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
14.4.2011 22:07:09   
biba83
Če vas kaj potolaži, tudi mi ne spimo že skor 2 leti!! user posted image

Jaz sem se že kar navadla, ker mamo zaj še dojenčka pa se itak ponoči vstajam, ker se mala še doji.

No, David je do 6.meseca spal skor cele noči, pol pa se je začelo. Ja in to so bli zobki!! Ponoči sma se nehala dojit tam nekje pri 7.mesecih (s pomočjo vode in dude sem ga uspela zamotit, da je vsak dan kakšno uro več spal v enem kosu). nekaj časa nam je pomagala duda, včasih pa niti ta ni veljala, ker se je drl ko zverina!! Kar kričal je in se zvijal! In takrat smo v lekarni nabavli Calgel mazilo za dlesni (ki se ga baje ne da več dobit) - ki je delovalo kot stikalo! Namažeš in je tiho! Neverjetno, ampak je res blo tak, ko se je tak začel jokat ponoči sma takoj vedla kolko je ura. Smo namazali in je spal naprej in to čisto mirno. Čez kaki dan pa je že pirlezel ven zobek.
No, pa smo spali kaki teden čisto ok. pa se je nočno zbujanje spet pojavilo...
Čez mesec dni bo star 2.leti, pa se občasno še vedno poniči zbuja. Vendar zdaj že točno vem kdaj bo kaki zob. Je pa zdaj drugi problem. Ker ćez dan tolko doživi, se mu večkrat kaj zelo živo sanja in se od tega zbuja. V spanju se pogovarja, se nad kom krega...zanimivo je no... user posted image

In Kaja...Stara bo 5.mesecev in je zaenkrat zelo pridna. Spat gre ob 21h (prav tako David) in se zbudi enkrat okrog 2-4h, da se podojima, pol pa spet zaspi in se zjutraj zbudi enkrat od 6-7h. In takrat je buden tudi David. ...in začne se akcija, do onemoglosti... user posted image

Upam da se še da zdaj kaj pametnega dobit v lekarni za mazanje dlesni, ker se mi zdi, da je včasih pomagalo že samo to, da smo namazali (pa če tudi bi z niveo). user posted image

No, kakorkoli že, to obdobje bo minilo slej kot prej. Vsem pa želim mirne živce ponoči (čeprav sama vem kaki si, ko si skor celo noč pokonci...zjutraj pa akcija- sploh zaj pri dveh) in čim več prespanih noči. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.4.2011 22:10:49   
m_o_i
IZVIRNO SPOROČILO: Kanny
Mlek bi šla delat, pa sem preveč zaspana da bi ustala...ker se mi zdi da ni lačen...

obvezna oprema pri postelji ponoci: termoska z vroco vodo, ena(kao merilna) steklenicka s polovicno kolicino mrzle vode, v drugo steklenicko odmerjena kolicina AM-ko se dete zbudi, dolijes se drugo polovico (vroce) vode v merilno steklenicko, vso vodo potem v AM in zmesasuser posted image

ze 11 mesecev je to moja stalna praksa-ma kako vstajanje ponoci! no, enkrat poskusi tak in bos kuj vidla, ce se zbudi zaradi lakote...

pies: calgel se (spet) dobi v lekarnah. vsaj pred tremi mesecii se jeuser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil m_o_i -- 14.4.2011 22:12:17 >

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Kanny)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.4.2011 9:15:36   
polho3006
Mi smo stari 16 mesecev in...do sedaj še ni bilo noči da bo prespali v celoti. Če je noč dobra se zbudi 1 - 2x, če pa je slaba pa...ni za govoriti.

Ja jaz bi tudi še zelo rada imela enega user posted image , ampak...ne ve no, če sem sposobna.

(odgovor članu Kanny)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
15.4.2011 12:01:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu m_o_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
15.4.2011 22:18:13   
sanelaa
Naš 10m star fant gre spat ob osmih in kadar je slabo noč, se nonstop zbuja in joka, kadar pa je dobra, se zbudi nekje med peto in šesto uro zjutraj. V taveliki flaši je 7 žličk aptamila, ko zajoka, jaz na poti med spalnico in kuhinjo v kopalnici odprem toplo vodo, grem v kuhinjo po flaško, nazak v kopalnico, nalijem vodo do roba in voila, je mleko tu. že več kot enm emsec vode več ne prekuhavam.
Madona, zdaj vidim da ful zakompliciram. Zakaj bi sploh hodla v kihinjo če lahko flašo z mlekom imam kar v kopalnici? user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.4.2011 9:02:45   
m_o_i
metulj: tak kompliciram zato, ker mam eno "fajno" termosko, ki proti jutru vsebuje vodo sobne temperatureuser posted image  
mam pripravljeni dve steklenicki-vcasih pac gospodic malica dvakrat na noc-tak da za prvo nocno rabim pol mrzle, pol vroce, za morebitno drugo nocno pa samo ono iz termoske...
pies: to je tretja termoska, ki sem jo nabavla...in po cetrto ne grem, ker po mojih statisticnih podatkih to nima smislauser posted image  (menjala sem jih ravno zaradi tega, ker mi ne zdrzijo celo noc)

sanela: zakaj nis prasala!? user posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.4.2011 10:23:43   
sanelaa
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i

sanela: zakaj nis prasala!? user posted image

To se tudi jaz sprašujem...........user posted image user posted image  Ampak okej, do takrat ko bo nehal z jutranjim mlekom, bom že vse skontala. user posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.4.2011 21:20:30   
parga
biba83, Calgel mazilo za dlesni se še vedno dobi, no vsaj jst sem ga dober mesec nazaj dobila v lekarni.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.4.2011 8:36:22   
honey
Ja, tudi jaz imam toplo vodo v termovki, zraven imam flašo in piksno aptamila. To si pač zvečer nesem gor in zjutraj, ko se mali zbudi, mu pripravim za jest. No, pa tudi prej, ko še ni spal celo noč, sem delala isto. Je zelo pripravno user posted image Ampak očitno imamo srečo, ker naš gospodič zdaj pri 3,5 mesecih že več kot 1 teden spi celo noč brez prebujanja user posted image Edino zjutraj bi jaz še malo poležala, on pa ima očitno navito uro med 6h in 7h, ko se začne pogovarjat in seveda še mene zbudi user posted image

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu parga)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.4.2011 12:29:15   
sonjababic55
Tole preveri... www.visece-mreze.si

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.5.2011 13:25:33   
isobel
Kanny, pri nas je bilo pri prvem isto. Zbujanje in dojenje na dve uri vsako noč kar eno leto, potem pa je začel počasi zmanjševati, tako da je pri letu in pol se dojil le še dvakrat na noč. Je pa očitno to odvisno od dojenčka, ker pri drugem teh težav nimam. Zbudi se mi enkrat na noč in potem do jutra spi. Je pa tako že od rojstva. Pri obeh sem ravnala popolnoma enako - izključno dojenje, nobene flaške in dude, podoji na zahtevo.

(odgovor članu malibauc)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.5.2011 13:34:26   
isobel
sanela, v kopalnici lahko na flaško pridejo fekalne bakterije. Pred časom sem gledala oddajo, kjer so testirali zobne ščetke, ki so jih imeli ljudje v kopalnici in pa v kuhinji. Tiste v kopalnici so bile polne bakterij iz stranišča.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.5.2011 14:20:30   
pikapolonice
Naj še jaz napišem svojo izkušnjo z spanjem. Naša 8 mesečnica tudi ni spala. Zbujala se je tudi po 5 krat na noč. Včasih tudi samo do polnoči tolkrat. Malo je pojedla pri meni in zaspala nazaj. Bila sem že čisto izčrpana. Pa mi je ena svetovala, da naj si zamenjamo postelje in naj skrbi en teden za njo nekdo drug in da bom videla razliko. Punčka se je prvo noč zbudila dvakrat. Drugo in tretjo noč samo enkrat in še to samo proti jutru. Nisem mogla verjet. Tašča jo je samo pobožala ji dala dudko in je otrok zaspal sam od sebe. Sama jo nisem hotela pustiti,da joka in zato mi je ta metoda super brez joka. To je moja izkušnja glede spanja.

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.5.2011 19:34:28   
nananaja
Ne vidim nekega smisla, da bi ponoči delala AM, če pa še vedno lahko dojiš (dvomim, da imaš premalo mleka). Pri taki starosti ob normalnem hranjenju čez dan dojenček niti ne potrebuje več kot malo crkljanja, torej če se zbuja na dve do tri ure, mu pač ugodiš. Jaz sem tako delala pri drugi do dopolnjenega osmega meseca, verjetno bi še dlje, če bi bilo vsaj na tri ure, ampak se je začela le še crkljat in ko sem jo hotela vrnit nazaj v posteljo, se je spet jokala. Takrat sva zaključili z nočnim dojenjem, zjutraj in zvečer je še dobila, ponoči pa sva jo mirila po metodi spi dete spi.

(odgovor članu pikapolonice)
Neposredna povezava do sporočila: 18
19.5.2011 10:56:37   
andrejkica
Punce,

moja 4 mesečna punčka se podnevi doji na 3,5 do 4 ure (bolj proti 4 uram).
Ponoči pa mi take dela, da se zbudi tudi po dveh urah in bi hotela na joško. Ji dajem čajček
pa nekaj cajta pije potem pa zavrača. Potem tuli dokler je ne dam na joško. Danes je blo to eno uro.
Jaz mislim, da ne more bit lačna več ponoči kot podnevi.
Na začetku mi je pa lepo spala(čeprav hitro vstala zaradi krčkov) in se zbujala na 3 ure in potem na 4, zdaj pa ajjoj.
Kaj mislite vi?

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
19.5.2011 12:49:17   
eva1
andrejkica-ja prav možno da je lačna, ker se od mleka več ne nasiti kot bi se mogla! Tko so tudi meni začeli početi okoli 4.5 meseca, so se non stop zbujali ponoči(čeprav so prej že prespali noč) in potem sem uvedla zvečer kašico(no najprej smo jo poskuslili čez dan parkrat, da se je navadili, potem pa zvečer) in so spet spali celo noč...potem z sadjem in zelenjavo pa sem začela okoli 5.5 meseca(ko so pokazali interes)!

(odgovor članu andrejkica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
19.5.2011 12:56:37   
lenčy
se vm pridružujemuser posted image  zadnje dva tedna tudi mi ne spimo, tako kot smo včasih, pa imamo že skor 14 mesečnega sinka. Aleks se zbuja na dve uri, vstane in joka. pa ima dudo še vedno v ustihuser posted image no medva ga morva nazaj položit in ga božat dokler ne zaspi. to lhk traja do 15 min in je ratalo že kar utrujajoče. najrajši bi pa videl, da bi šel nama po moje. ja sm še to mi manjkauser posted image  ok vem, da so zobka na pohodu, ker bosta zdj zdj vn pogledala ampak to pa res ni razlog, da bi se zbujal na dve uri. ampak zanimivo, vsak dan 2 min do polnoči. mu dam vodo, če bi bil žejen, pa noče pit. js res ne vem, kaj ga muči...

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
19.5.2011 13:04:15   
andrejkica
eva1:
čudi me to, da podnevi se pa doji bolj po redko. Da ponoči bi jedla bolj pogosto kot podnevi.
Mislim pa začet z uvajanjem goste hrane zdaj ;)

< Sporočilo je popravil andrejkica -- 19.5.2011 13:05:21 >

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 22
19.5.2011 13:24:48   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: andrejkica

eva1:
čudi me to, da podnevi se pa doji bolj po redko. Da ponoči bi jedla bolj pogosto kot podnevi.
Mislim pa začet z uvajanjem goste hrane zdaj ;)

Ja pri nam je blo isto, čez dan je jedel na 3-4 ure, ponoči pa je pri 2 mesecih prespali noč, pri 4 in pol pa se je zbujal na 2 ure..pol pa sem z P govorila, pa je rekla, da očitno rabi več..pa glede na to da je pol spal je očitno res rabil mal več zvečer :)
Probaj pa boste videli :)

Neposredna povezava do sporočila: 23
19.5.2011 13:25:10   
Anonimen
Uh pri nas je bil do njenega 16. meseca pravi luksuz, če sem lahko spala 3 ure v kosu ... seveda se je ta luksuz zelo zelo redko zgodil ... večinoma je bila budnica na 1-1,5 ure ... sem bila že taka ko zombi ... pol smo ji vzeli nočno vodo, pa dudo in potem je bilo kot bi odrezal. Zdej se pa prav bojim še kakega otročka napedenat, ker me je prav groza neprespanih noči ... ah, bo že ...

Neposredna povezava do sporočila: 24
19.5.2011 13:28:21   
andrejkica
eva1:
Hvala, bomo probali :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?