biba83
|
Če vas kaj potolaži, tudi mi ne spimo že skor 2 leti!! Jaz sem se že kar navadla, ker mamo zaj še dojenčka pa se itak ponoči vstajam, ker se mala še doji. No, David je do 6.meseca spal skor cele noči, pol pa se je začelo. Ja in to so bli zobki!! Ponoči sma se nehala dojit tam nekje pri 7.mesecih (s pomočjo vode in dude sem ga uspela zamotit, da je vsak dan kakšno uro več spal v enem kosu). nekaj časa nam je pomagala duda, včasih pa niti ta ni veljala, ker se je drl ko zverina!! Kar kričal je in se zvijal! In takrat smo v lekarni nabavli Calgel mazilo za dlesni (ki se ga baje ne da več dobit) - ki je delovalo kot stikalo! Namažeš in je tiho! Neverjetno, ampak je res blo tak, ko se je tak začel jokat ponoči sma takoj vedla kolko je ura. Smo namazali in je spal naprej in to čisto mirno. Čez kaki dan pa je že pirlezel ven zobek. No, pa smo spali kaki teden čisto ok. pa se je nočno zbujanje spet pojavilo... Čez mesec dni bo star 2.leti, pa se občasno še vedno poniči zbuja. Vendar zdaj že točno vem kdaj bo kaki zob. Je pa zdaj drugi problem. Ker ćez dan tolko doživi, se mu večkrat kaj zelo živo sanja in se od tega zbuja. V spanju se pogovarja, se nad kom krega...zanimivo je no... In Kaja...Stara bo 5.mesecev in je zaenkrat zelo pridna. Spat gre ob 21h (prav tako David) in se zbudi enkrat okrog 2-4h, da se podojima, pol pa spet zaspi in se zjutraj zbudi enkrat od 6-7h. In takrat je buden tudi David. ...in začne se akcija, do onemoglosti... Upam da se še da zdaj kaj pametnega dobit v lekarni za mazanje dlesni, ker se mi zdi, da je včasih pomagalo že samo to, da smo namazali (pa če tudi bi z niveo). No, kakorkoli že, to obdobje bo minilo slej kot prej. Vsem pa želim mirne živce ponoči (čeprav sama vem kaki si, ko si skor celo noč pokonci...zjutraj pa akcija- sploh zaj pri dveh) in čim več prespanih noči.
|