|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Naše mame ?!?
18.4.2005 11:44:21   
Anonimen
Drage moje :rozica:
Mene bo itak 1x kap, moja mama že cel mesec planira, kdaj si mora vzet dopust, da ne bo slučajno zamudila česa...da mi bo kuhala, prala in likala :zmeden:

Po vseh prepričanjih in diplomatskih odgovorih (logično, sej sem poročena in moj dragi ima firmo doma..torej: lahko on kuha, on lika in ne vem kaj še vse)...je bila spoštovana mati malo užaljena :((

Ne štekam, kako naj ji razložim, da ne bom hedikapirana, da grem samo rodit, da bomo vsi trije rabil svoj čas, da se navadimo en na druzga :zmeden2:

Kako ste ve kaj s tem? A je za mame res to tak big deal, da gre hčerka prvič rodit?

T.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Naše mame ?!?
18.4.2005 11:48:30   
Spicy Black
Ne govori Tinka - pri nas "norita" mama in tašča :zmeden:...obe bi vzeli dopust in kuhali itd. saj ne rečem - obema sem hvaležna in bom pomoč (vsaj kuhanje) tudi izkoristila, več pa ne saj smo nazadnje mi družina in želim da tako tudi ostane.
Prvič je bilo isto, zdej je pa le še huje :)-

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Naše mame ?!?
18.4.2005 11:58:30   
Teni_
Joj, meni je pa tako pasalo, da je bila mama prve tri tedne doma.

Sicer nisem dojila, ker nisem imela mleka in je našay jedla po flaški. Mi je pasalo, da sem jaz lahko kakšno hranjenje prespala in jo je mama porihtala. Nikoli ne veš, če boš šivana in koliko šivov boš dobila. Mene so šivi boleli kot 100 :hudicek:. Smo pa takrat še živeli skupaj. Zdaj drugič, pa res ne bo jemala dopusta.

Če ti ne paše, da bi jemala dopust, pač vztrajaj pri svojem, pa naj bo užaljena, če ji paše. Se bo hitro pomirila.

Je pa res, da jaz mojemu že ne bi zaupala kuhanja, ker bi vse prismodil. :)-

LP,
Mojca:nosecka:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Naše mame ?!?
18.4.2005 12:03:11   
micki
Naše tašče!!!! to je šele hudič! Komaj sem zvedela, da bomo zibali, že planira kako bo skakala, ko bo :duda: zajokal, kaj vse bo njena mama počela.... men se že zdej meša!!!!! Kr neki bi mi obe rade pamet solile, pa sem jima še 1000 krat povedala, da bom poslušala nasvete mladih mamic in zdravnika, pa jim še ni šlo v tisto trmasto bučo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Naše mame ?!?
18.4.2005 12:04:28   
bambi
O jaaaaaaaaaaaaaaa, Tinka, tudi moja mama je takšna.... Jaz sem sedaj komaj v 13. tednu, in moja mama si že ogleduje vozičke in posteljico..... in ko sem ji jaz rekla, da bomo to kupili mi sami mi je rekla: Ja, saj ne bom to kupila zate, ampak zame, ko bo moj vnukec pri meni..... Sem bila kar malo šokirana, da se ne pogovarjamo o tem, kaj lahko delam in kaj ne...... Npr. ko sem rekla, da gremo na morje, je ponorela..... da potovanje pa res ni zame, da sploh ne vem kako bi se morala sedaj pazit...... Pa tudi en kompletek mi je že dala, ki ga je kupila za dojenčka, res lepega, ampak meni se zdi to prehitro..... Sploh si ne upam pomislit, kako bo, ko bom šla rodit :zmeden::zmeden::zmeden:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Naše mame ?!?
18.4.2005 12:04:54   
Anhelo2
Jaz pa mislim, da moramo biti srečni, da so nam tako pripravljeni pomagati. Jaz vem, dabom najsrečnejša če bo mama skuhala za mene in mojega možeka in kaj postorila na mesto mene, da se bomo lahko mi prve tedne ukvarjali samo drug z drugim in se navadili drug na drugega in nam ne bo potrebno misliti na kuhanje, pospravljanje, pranje, likanje ,...... Prav tako je priročno že želiš ti skočiti recimo v trgovino ali kam drugam, da mami malo popazi in da je na razspolago. Mislim, da je ena velika sreča.

Kaj pa ko boš jo rabla potem pa bo dobra!!

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Naše mame ?!?
18.4.2005 12:11:16   
Dari

Vse do svoje meje je moje mnenje. Jaz sem si mami že zdaj rezervirala za prve tedne, da bo malo vrt poplela, pa kdaj kaj skuhala, pa zlikala... Saj sicer moj možek to tud vse zna :bravo:, ampak takrat ga bom hotla zase ;). Je pa verjetno laže, ker ne živim ne z mojo mamo, ne s taščo, in da bi se mi kakšna naselila, me ne skrbi.
Za kasneje sem pa že itak napovedala da :duda: ga/jo bom za kakšen vikend kar na počitnice pripeljala. :bravo:.

Kakor kateri paše.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Naše mame ?!?
18.4.2005 12:11:47   
Anonimen
Buu, ne me narobe razumet...fejst sem ji hvaležna, ampak se mi vseeno zdi mal pretiravanja...sej nisem sama!
Po drugi strani mi pa jamra, kako je blo njej hudo, ker ni imela nobenga miru, ker je njena tašča skoz okol nje piskala :zmeden:
Bom najbrž fejst fejst vesela za lonec domače juhice, ampak rada bi postavila mejo!

Mojega :love: pa že zdej neki učim kuhat, pa mu gre kr fajn :bravo:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Naše mame ?!?
18.4.2005 12:18:26   
Jančika_
Tinka, ko je moja mama prijavila, da naj pridem po porodu za nekaj tednov k njej in atiju, me je skoraj kap. Ne ne, tega pa že ne, kdo je pa že to videl, že več kot 10 let ne stanujem več doma, bla bla bla....

No in kako se je obrnilo - prenova najinega stanovanja se je obupno zavlekla in pri starših sem preživela 3 tedne pred porodom in dva po njem. Ne moreš si misliti, kako sem jima bila hvaležna. Oba sta imela takrat dopust (slučajno,ker je bilo ravno poleti) in sta me pedenala spredaj in zadaj, obenem pa sta mi dala popoln mir.

Ko se spomnim, kakšno sem peljala, ko mi je mama to predlagala, me je pošteno sram.:ups:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Naše mame ?!?
18.4.2005 12:27:25   
Joeline
Punce bodte vesele da maste mame, pa če tudi težijo, se organizirajo, planirajo, kupujejo in kar koli že počnejo! Jaz tega ne bom okusila ker mi je mamica pred tremi meseci umrla :(( :((..

papa J.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Naše mame ?!?
18.4.2005 12:34:56   
cmokec
Midva živiva v hiši mojih staršev. Gospodinjstvo in vse ostalo imamo ločeno. Ko sem rodila, sem bila tako šivana, da še dober mesec doma nisem sedela. Mami je kake tri tedne kuhala, prala, obešala perilo in likala. Sploh si ne morete zamislit, koliko sem ji hvaležna. Se pa nikoli ni vtikala v vzgojo, samo pomagala je, ko sem jo potrebovala. Spomnim se, da sem s Saro prišla domov in ji skoraj nobene oblekce niso bile prav (št. 56), ker je bila tak drobižek. Cel prvi teden je skakala od ene trgovine do druge in iskala miniaturne oblekice. Prinesla jih je domov pokazat, me vprašala, če so mi všeč in šele nato jih je kupila. Nič ni delala po svojem občutku, za vsako stvar je hotela mojo potrditev. Jaz tega prvi teden nebi bila zmožna in je bila res zlata. Ko sem si opomogla se je pa sama od sebe umaknila in prišla samo še na obisk. Res zlata mamica.:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Naše mame ?!?
18.4.2005 12:38:08   
Dadi
Midva sva obema familijama povedala da želimo biti 1 teden po porodu sami. Zakaj? Zato da se navadimo na drug tempo, na druge zadeve. Tako ali tako je moj koristil 15 dni porodniške in je ta čas skrbel za naju s pupo. Potem ko je bila pa otvoritev sezone obiskov pa niso nič težili. So rekli edino prav da set tako naredili kot vam paše. Tako da nič se sekirat. Vztrajat pri svojem pa je. No ko bom rodila drugič bo morda prišla tašča, kar bo pa zelo zelo dobro, ker ne vem kako bo z 2-ema majhnima škratoma.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Naše mame ?!?
18.4.2005 13:15:49   
Žani
Z mami imava že od majhnega zelo prijateljski odnos... Vedno mi je bila kot mati, sestra, prijateljica. Mogoče sva toliko bolj navezani ena na drugo zaradi neprijetnih dogodkov, ki so se dogajali v mojem zgodnjem otroštvu.
Letos bom sama mamica in hvaležna sem ji, ker mi stoji ob strani, pomaga, svetuje. Nikoli mi ni ničesar vsiljevala in vedno mi je pomagala toliko, kolikor sem sama želela oz. jo potrebovala. Njeno pomoč bom z veseljem sprejela.
Ne predstavljam si, da je ne bi bilo ob meni v teh prečudovitih dneh, tednih, mesecih...
:rozica: za mojo zlato mamico!!!

Žani 24t 1/7

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Naše mame ?!?
18.4.2005 13:24:25   
Alina
Mislim, da povsot nastane kakšen problem, kar se tiče mam ali tašč. Tudi moja tašča se je kar sama odločila, da bo imela en teden dopusta ko jaz pridem domov. Sem pa ji lepo povedala, da želiva biti z mojim dragim prvi teden sama (dopoldan) - živimo v skupni hiši. Drugi teden je imela dopust,tako da je kuhala in likala perilo. Ni pa mi bilo všeč to, da mi je stala kar za hrbtom. Ko se je :duda: zbudil je vedala, da sledi previjanje in nato hranjenje (po flaški - (sem si črpala, ker ni bilo dosti mleka). Ampak smo to situacijo kmalu rešili.

No sedaj pa se že meni, da bi :duda: vzela že letos zraven na morje (star bo komaj 6 mesecev), vendar pravi, da ne ve kaj bi bilo, če slučajno zboli. Sem ji kar lepo povedala, da ji ga ne dam!!!! Mogoče ko bo star 3,5 ali 4 leta.

Res je, da moramo potrpeti ampak s pravim razumom nas morajo razumeti.

Moja mami pa mi je kuhala šele ko je prišla na vrsto in mi včasih še zdaj. Kadar pač dela večjo količino.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Naše mame ?!?
18.4.2005 13:45:39   
CIPRESA
Tudi jaz pravim, da naj bo vse do ene mere. Pretiravanje in skakanje okrog mene in najine pikice prve dni mi ne bo nič koristilo. Bolj kot tp da mi kuha in pere, mi bo prav prišlo da me bo takrat RAZUMELA, pa tudi če bodo to moje muhe.

Sem pa že obema povedala, da ima moj mož obe nogi in obe roki, in da ima tudi svojo glavo ne za okras, ampak da včasih malo razmišlja, in mislim da ne bom preveč nesramna, če bom tistih 15 dni ali pa še manj želela da mi bo skuhal kakšno kosilce, ali pa obesil in zlikal perilo... Pa tudi sam mi bo to z veseljem ustregel!!!!

Zelo smo vesele svojih mamic in včasih kaj poprosimo, ampak vtikanje v naša življenja pa včasih niso na mestu.
Na žalot je res včasih tako a ko ponudiš roko, te zagrabijo za ramo.

LP CIPRESA:nosecka:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Naše mame ?!?
18.4.2005 14:32:19   
Meceno
Tu moram še sama nekaj dodati , da je res lepo , da ti kdo pomaga , samo potem se lahko ( no jaz bi se ) počutiš nekoristno in ko bo otrok kasneje odraščal je lahko velik problem ( nap. koga ubogati )
Sicer sama vem da mi mami ne bo v veliko pomoč , ker se ne bo iz KK vozila v MB ( vsaj upam da ne ) , tašča in tast pa vem da , ker živimo skupaj , bosta del otroka , ampak samo del .
Sicer pa tudi tukaj ne vidim nobenega problema , saj sta oba super in že od samega začetka nap. sem jaz čeprav nisva takoj z :love: imela kuhinje , kuhala zase ona pa zase. :bravo:
Sicer pa kakor komu paše , eni radi vidijo da jim kdo pomaga in če ne so užaljeni , drugi ne .

No , druga pesem bi pa bila če bi živela pri moji mami , ona pa mi že pri imenu za :duda: skače v zelje, z krstom ( ker ga jaz ne želim dati ) ,...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Naše mame ?!?
18.4.2005 14:42:44   
Anonimen
Cipresa, da nekomu ponudiš prst in ta zagrabi roko se reče v drugih primerih, ne ko ti mama želi pomagati...

Razumi jo, da bi tudi ona bila rada udeležena pri rojstvu vnuka oziroma bi se rada naredila koristno in ti pomagala. Pusti ji veselje, naj ti kaj naredi. Karkoli. Lahko se napirmer zmenite, da pride vsak dan zjutraj, ko bo mož šel v pisarno ali kamorkoli pač že gre, kadar dela, in ti recimo naredila malico ali kaj za otročka, ali ti pomila kopalnico ali pa ji najdi kakšno drugo opravilo, ki se ji bo zdelo pomembno pri tem, da ti bo lahko pomagala. Po moje ji bo mož tudi hvaležen, saj je z gospodinjstvom kar veliko dela. Ko pride otroček, pa še nekaj več.
Pomisli na to, da jo boš morda nekoč še resnično potrebovala in boš vesela, da ti bo takrat lahko priskočila na pomoč. Verjemi, da bodo še taki časi. Vsakemu se kdaj zgodi, da potrebuje pomoč.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   Naše mame ?!?
18.4.2005 14:44:32   
Anonimen
Oh, ja, malo sem zamutila. Nekaj napisanega je namenjeno Cipresi, nekaj Tinki74, nekaj pa obema. V glavnem pa na splošno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   Naše mame ?!?
18.4.2005 14:55:40   
Ajsha
No jaz sem bila pa tudi presrečna, da mi je moja mama pomagala, ko sem rodila. Seveda imam super moža, ki zna narediti vse, ampak mama je le mama in nekako ve, kako ti lahko najboljše pomaga. Meni je moja kaj skuhala, pa oprala pa šla z mano ven (mož je kasneje vzel očetovski dopust). Skratka res sem ji super hvaležna, ker mi je olajšala dneve po porodu. Ko si noseča se ti zdi to čisto pretiravanje in misliš, da bo življenje enako kot prej, le da bo z vama še en človeček. Ampak je doooooooosti drugače, predvsem je vse postavljeno na glavo in ti si utrujena, neprespana in zadnja stvar, ki ti pade na pamet je kuhanje pa pranje in nakupovanje hrane. Pa vendar je za doječo mamico na začetku nujno, da dobro je in da si odpočije, tako da se lahko dojenje dobro vzpostavi. Skratka, svetujem ti, da sprejmeš mamino pomoč in to z obema rokama!!

LP!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Naše mame ?!?
18.4.2005 14:57:53   
NinKa
Tut jaz sem vstrajala na tem da, smo bili sami trije, da se navadimo drug na drugega. Niti v porodnišnico nisem hotela da bi kdo prišel, ker se mi je zdelo brezveze da se iz MBja vozijo v PO, da bi me videli za kako urco. Smo malega slikali in poslali po mejlu pa je bil problem rešen.

Tut jaz sem bila šivana in prvih 10 dni :hudicek: bolelo, sam je bil 10 dni pred porodom (ker je :duda: zamujal)in 14 dni po porodu moj :love: doma, pol je šel za 2 tedna v službo pol pa je bil zopet 2 tedna doma. Tako da smo lepo zvozili začetne mesece.

In je šlo..

:sloncek::kuza::sloncek:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Naše mame ?!?
18.4.2005 15:14:02   
Jessy
Jaz nobene pomoči ne bom zavračala. Vesela bom, če mi bodo pripravljeni kuhati, kaj pospraviti, prati, likati... Moj :love: vsega tega ne bo zmogel sam (poleg službe), pa ko bo doma, bom želela, da je z nama, ker bo že teh trenutkov bolj malo zaradi tempa službe.
Tašča in tast živita v sosednji hiši in vem, da lahko računam nanje glede kosil, ostale stvari mi bo pa mami pomagala (v bistvu se o tem sploh še nismo pogovarjali). Itak to ne bo nevem kako dolgo, ampak se ne bom branila ničesar.
Še zdaj velikokrat pride za prav, če skuhajo še za naju, saj smo večkrat na tesnim s časom. Sem prepričana, da bo potem le še bolj dobrodošlo kakšno kosilo.

Mogoče se nekatere zdaj tako dobro počutite, da enostavno ne pomislete na možnost, da boste izčrpane, utrujene, razdražljive... Vendar, ko pride naš čas, bomo verjetno vse hvaležne za vsako pomoč. Zakaj pa ne, če nam jo nudijo?

lp, Jessy

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Naše mame ?!?
18.4.2005 15:28:05   
teta beta
Mene tudi malo skrbi, kako bo, pa ne zaradi "tašče", bolj zaradi mojih. S taščo še sploh nisva prišle do tiste točke, ko bi se lahko bodisi zaštekale bodisi skregale bodisi karkoli, samo ful hecno je vse skupaj. Sva še zelo na distanci, kar pa je pravzaprav neprijetno in upam, da se bo čimprej uredilo.
Glede mojih pa je drugače, sem najmlajša in edina punca, poleg tega pa je moja mama umrla, ko sem bila še majhna. Imam teto, ki je sicer zelo zelo v redu, ampak se bojim, da bo hotela preveč pomagat in svetovat. Seveda bom rabila pomoč, ampak tisto, za katero bom rekla. Jo namreč zelo dobro poznam in vem, da se potem ne zna ustavit in kar pretirava. In ko je v takem zagonu si ne da nič dopovedat.
No, kaj pa veš, mogoče bodo do takrat pa spoznali, da sem ipak že odrasla in me bodo presenetili. Sicer pa se bom glede nasvetov bolj zanašala na prijateljice in obe svakinji, bratovo ženo in fantovo sestro. Sta malo bolj frišni...:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Naše mame ?!?
18.4.2005 15:39:13   
Anhelo2
No kako lepo je videti, da nas je večina hvaležna za take straše in tašče in taste ali kogar že.

Ni lepšega kot to, da imaš možnost deliti takšno srečo z ljudmi, ki jih imaš najraje in ki so ti najbliže. In to, da imajo takšen interes, kaj bi bilo če naših strašev ne bi zanimalo kaj se z nami dogaja, jaz vem, da bi bila zelo žalostna.

Vsekakor pa je tako če so ljudje pametni se dajo te meje lepo dogovoriti oz. se ve kje so meje.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Naše mame ?!?
18.4.2005 16:04:09   
pika**
Vse ima svojo mejo. Moja tašča je nima. Sem "tista ", ki je okol prinesla njenega sinčka in se je celo poročil z mano, ne pa s punco, ki jo je ona izbrala. Ji ne zaupam in konec.
Lani sem popustila in je prišla zalivat rože za čas dopusta. Raje ne povem, kaj je zganjala. So se sosedje hihitali še dober mesec po tem, ko je končala svojo invazijo. :sloncek:

Ene so pač zlobne in ne morejo iz svoje kože. Gospe tašči tudi ne gre v glavo, da imam raje svojo mamo in da bo moja mama prišla, če bom hotela, ona TAŠČA pa sigurno ne. Ženska ima vedno prav in če kaj rečeš, pa spoštovani tast zarohni, da naj utihnem, in poslušam.

Mi je prijazno rekel :" Če bi ti bila pri naši hiši samo en teden, bi te jaz že spravil v red !"
da ne bo pomote ! Tega ne počneta, ko je mož blizu. Potem pa imej dokaz, kaj govorita !!!!!

In take ljudi naj ima mamica z novorojenčkom pri sebi prve dni. Ma je ni pomoči, ki odtehta moj mir in živce. Se raje plazim po tleh do kuhinje, kot da zmajevka komandira v najini hiši.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Naše mame ?!?
18.4.2005 16:30:44   
Meceno
pika**
BOGA:((

Sama nimam teh težav , samo HALOO .
Moja tašča in tast ( sicer še nisem poročena ) sta :angel:, on vedno sicer bolj tiho , ampak tašča govori za dva .
Kadar kaj potrebujem nap . prevoz , me pelje , če greva v trgovino po hrano ( nekaj malega če imam ) mi kar plača ona , ko imam rojstni dan mi kupi tisto kar potrebujem nap. sedaj v :nosecka: hlače pa majčko v ma-mi ,ki ni poceni :zmeden2: ,no rada skrbi zame in logo razvajenega sina .
Morem priznati , da nisem navajena na to , mi je ponavadi malo nerodno kako me spedena , potem pa se mi vedno opraviči in pove da ona je pač taka .
No , ne mara pa , če se midva kregava z :love: , sicer tudi jaz ne in sploh če me slučajno vidi v solzah , potem bi kar sina za všesa , samo sem ji jaz že predčasno povedala , da sem sedaj pač občutljiva in naj se pač ne meša in ko je videla da imava stvar pod kontrolo , sedaj to sploh ni problem .
Saj pravim , so pač del celote , živimo pod isto streho ;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?