KIRA
|
naša je pa tu čist drgačna. po rokah sem jo nosila noč in dan takorekoč. dokler je imela krčke. pol, ko smo pa hrano menjal - smo šli na comformil - pa se je umirila, pa se zna tudi po eno uro skup sama igrat. tolko da sem jaz zraven in jo pazim, ker me vsake tolko pogleda. včasih jo še kaj ma in jo je treba nosit, ampak bolj popoldan in zvečer, ker je sitna. podnevinoče dosti spat, sam 2x ali 3x po pol ure, pol pa je zmatrana zvečer inzna včasih prav tečna bit. zato pa ponoči fajn spi, od nekje 22, 23 ure pa zjutraj do 8 ali 9. sam zdej ta teden ne, k je bla bolana - prehlajena. se je skoz kaj budila in iskala dudo. podnevi je pa zelo pridna. sam da dost nič ne spi. se kaj igram z njo, jo pridem vmes pogledat, skz sem ji na vidiku, pa me vmes med igranjempogleda, pa se ji nasmejčkam in se igra naprej. pa v banjici tudi. tko brca da bi mi kar ven pobegnila. zelo je živa, ko kaka kača zvijača, ali pa spolzka riba. pa ko ima nago rito pri previjanju tud. tako brca,da skoraj prevale dela. jo je težko umirit, ko je tako živa. kadar čem da drema, jo mal vzamem na roke in pocartam. včasih pa jo je samo dol treba dat in pokrit s pleničko čez glavo. to ji paše. si jo včasih sama gor vleče. se sploh ne sekiram zaradi tega, ker je plenica tako tenka da brez problema lahko diha, če ji je pa komot -zakaj pa ne. no, tolk sem ti napisala, da boš vidla, da so vsi dojenčki različni. niti 2 nista po istem kopitu. vsak je mičken drgačen od drugega. ne se sekirat. se bo že umiril. preveč ga ne smeš razvajat in za vsak stokec gor jemat. bo že. probaj različne finte, mogoče mu bo pa kaj takega bolj zanimivo, pa se bo dalj časa sam zabaval. naša je nora na vrečke za smeti - tiste 20 litrske male, ki šuškajo. s tem se zna zabavat cel dan. ampak je ne spustim z oči, ker je to plastika, pa si včasih na obrazek potegne. saj si sama spet dol da, pa vseeno. otrok ainplastično vrečko samega ne smeš pustit. jemala ji pa vstran tudine om,ko pa tko uživa. celo narazen vzame. pol jo pa napihnem in zavozlam, pa ma balon, pol pa se še s tistim igra. tako je zlata, ko je zadovoljna. vse vriska od veselja. dobesedno vriska. 9nebesa9nebesa9nebesa
|