Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Naša Mei je pa PREHRANJENA :))))) 18.3.2006 15:06:37
|
|
|
|
Barči78
|
Zanimivo, ker naša je pri 9. mesecih tehtala 7800 g, v dolžino pa je merila 70 cm. Pa jo je pediater v grafu začrtal točno okoli povprečja. Tko, da če je tvoja mali odojek, je moja že veliki pujsek, - pa tako je šlang.
< Sporočilo je popravil Barči78 -- 18.3.2006 15:09:54 >
|
|
RE: Naša Mei je pa PREHRANJENA :))))) 18.3.2006 15:11:22
|
|
|
|
nynna
|
Ne razumem kaj te moti. Saj prehranjen je čisto normalna beseda. Prehrana - človek se prehranjuje - torej je normalno prehranjen. Pomeni da ni ne presuha ne predebela. No tako se meni zdi- Lahko pa da se motim
|
|
|
|
RE: Naša Mei je pa PREHRANJENA :))))) 18.3.2006 15:16:14
|
|
|
|
taška30
|
Ja, itak. Tako kot Nynna pravi. Če se prehranjuješ, še ne pomeni, da se preveč prehranjuješ (no, kakor kdo ). Pač se prehranjuješ in si v redu prehranjen. Oz. v vašem primeru lepo razvita in lepo prehranjena.
|
|
|
|
RE: Naša Mei je pa PREHRANJENA :))))) 18.3.2006 15:57:26
|
|
|
|
doroteja23
|
Tudi jaz se strinjam z nynno in taško30. To je čisto normalni zdravniški izraz, ki ga zdravniki izrečejo, če je otrok normalono hranjen in ob tem normalno razvit in rastoč. To ne pomeni da je preveč hranjena.
|
|
RE: Naša Mei je pa PREHRANJENA :))))) 18.3.2006 16:33:35
|
|
|
|
Tricia
|
No jaz sem to razumela tako kot sem napisala.... Zame predpona pre- pomeni da je več/bolj... In ne poznam terminologije dohtarjev.... Kako pa se pravilno reče, če je otrok bolj debel???? Da je pre-....????? Ah saj ni važno....škoda ker sem sploh to napisala....
|
|
|
|
RE: Naša Mei je pa PREHRANJENA :))))) 18.3.2006 16:47:01
|
|
|
|
Tricia
|
IZVIRNO SPOROČILO: nynna Ne razumem kaj te moti. nynna....saj me ne moti.
|
|
|
|
RE: Naša Mei je pa PREHRANJENA :))))) 18.3.2006 17:27:11
|
|
|
|
CUKRČEK
|
Se spomnim, da sem peljala mojo malo pri nekaj mesecih na pediatrično, ker ni imela zaceljenega popka. In sem tudi imela napisano, da je prehranjena. Jaz to tudi zazumem tako, da je bolj okrogla in ne da je normalno rejena. Pa meni gredo take stvari skozi eno uho noter...skozi drugo ven. Ker vem, da ni preveč debela.
|
|
RE: Naša Mei je pa PREHRANJENA :))))) 18.3.2006 17:37:44
|
|
|
|
mml
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tricia Kako pa se pravilno reče, če je otrok bolj debel???? Da je pre-....????? ...potem je pa zdravniški termin prekomerno prehranjena
< Sporočilo je popravil mml -- 18.3.2006 17:40:59 >
|
|
RE: Naša Mei je pa PREHRANJENA :))))) 18.3.2006 19:47:22
|
|
|
|
Tricia
|
Ja mogoče bo držalo prekomerno prehranjena...vendar....sem šla prav še enkrat pogledat kaj sem napisala. Se ne čudim, da ste razumela narobe. Tako kot sem jaz napisala: Deklica je lepo razvita in prehranjena... se res razume da je lepo razvita in lepo prehranjena,...sej ne znam razložit no, ma saj razumete....zdej bom naredila celo klobaso s tega .... V resnici na izvidu piše tako: Deklica je lepo razvita, afebrilna, neprizadeta, prehranjena,...bla bla bla...evo zato sem jaz razumela da tisti prehranjena kot samostojna beseda pomeni predebela....vem pa da ni, zato mi je smešno zakaj so jo tako označili.... Upam da ste kaj razumele.... Ma pustmo raje stat vse skupi.... LP
|
|
|
|
RE: Naša Mei je pa PREHRANJENA :))))) 18.3.2006 19:55:08
|
|
|
|
copka77
|
....da je prekomerno hranjen...
|
|
|
|
RE: Naša Mei je pa PREHRANJENA :))))) 19.3.2006 8:58:31
|
|
|
|
dory
|
Hej tricia glavno,da je mala lepoticka zdrava...vse ostalo ze pride..no in kot info..moj mali je mel pri enem letu nekaj manj kot 9kg...zej pri skoraj dveh jih ima celo 12 :)
|
|
|
|
RE: Naša Mei je pa PREHRANJENA :))))) 19.3.2006 9:12:14
|
|
|
|
mana7
|
Kaj pa je potem moja, ko ima pri 8.5 mesecih 9600g.Pa ni debelušček.
|
|
|
|
RE: Naša Mei je pa PREHRANJENA :))))) 19.3.2006 9:12:30
|
|
|
|
majibee
|
tricia . ma jez bi to tud razumela tako kot si ti. ne razumem zakaj morajo bit ene takoj nekaj odrezave. slab dan? bo že! no fino papcajte še naprej!
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Očetov "objem" novorojenčka, ki ga...Toliko žalosti je na tej fotografiji, na kateri očetove rokavice objemajo novorojeno hčerkico, ki pa je on ne bo nikoli ...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?