Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Naš tri in pol mesečnik! Nekaj vrašanj! 14.3.2005 9:52:48
|
|
|
|
Vallery!
|
Hoy! Imam sina ki je star 3.5 meseca. Že od rojstva ga hranimo z " Aptamil PRE " mlekom. Lepo napreduje in pridobiva na teži in čeprav je rojen kot nedonošenček 5 tednov prekmalu, se mu to danes nikjer več ne pozna. Kljub temu, da sem tudi prvo hči hranila z adaptiranim mlekom ( z AptamilAR, ker je imela GER ), sem zdaj v drugo malo v dvomih. Kar ne morem se odločit in preiti iz tega mleka na Aptamil 1. Sprašujem vas, ki ste svoje otroke hranile z adaptiranim mlekom, kdaj ste menjale mleko za "močnejše"? Ima to sploh kakšen smisel ali lahko ostane mleko do goste hrane in potem še vmes enako? In še! Koliko obrokov in po koliko spijejo vaši "zalivančki" pri starosti treh mesecev? Se ponoči še zbujate in hranite? Mi imamo že kakšen mesec enako stanje!:) Imamo 5 obrokov po 150 ml vode in 5 meric mleka ( obrok nekako 170 ml ), zvečer pa 180 ml vode in 6 meric mleka ( obrok nekako 200 ml ), a pri večernem obroku skoraj vedno pusti kakih 40 ml v steklenički. Spat gre med osmo in deveto uro zvečer in se zbuja med sedmo in pol osmo zjutraj! Ponoči spimo!!! :bravo::bravo::bravo: a, srečni mi, se zavedam!:sloncek: Pa še to! naš Timo tehta 6.350 gr in je velik 60 cm! Prosim pomagajte mi s temi primerjavami! vem., da je vsak otrok poglavje zase in ne gre jih kar tako primerjati med seboj, pa me vseeno tako, v grobem zanima kako je ( je bilo ) z vašimi malčki ki so ( so bili ) toliko stari! Hvala, lep sončkast dan vam želim in veliko veselja z vašimi malimi škratki! Pozdravčke! Vallery!
|
|
|
|
Naš tri in pol mesečnik! Nekaj vrašanj! 14.3.2005 9:58:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Mi smo imeli mešanico Aptamila in Comformila, pa sem vedno prehajala na "višjo stopnjo" tako, kot je pisalo na škatli. Ne vem, zakaj ne bi, saj verjetno zato so naredili mleko tako, da je prilagojeno različni starosti.
|
|
|
|
Naš tri in pol mesečnik! Nekaj vrašanj! 14.3.2005 10:22:20
|
|
|
|
Vallery!
|
Oj! Ja, tudi mi smo v prvo mešali AptamilAR in Comformil! Tudi mi smo postopno prehajali, kot je bilo napisano na drugo mleko. Nobenih problemov!! Moram pa povedat da je Tia do 14. meseca pila Aptamil 2 in nikoli nismo prešli na Aptamil 3. Rekli so mi, da to nima smisla, ker je po sestavi že kar blizu kravjemu mleku.?? Še danes pri skoraj 19. mesecih pije prekuhano navadno mleko z 3.5 MM. Ne vem, saj pravim! Na škatli AptamilaPRe piše, da je to mleko najbolj podobno materinemu!! Saj matere tudi ne menjajo mleka!:):) Ne me narobe razumet! Taka nora vprašanja se mi zadnje čase podijo po glavi. Verjetno bomo mi še kakšen mesec na tem mleku potem pa ga bomo tudi mi zamenjali! Zanimajo me pač vaše izkušnje in vaše razmišljanje o tem! Seveda pa želim za svojega otroka le najboljše in zato so informacije še kako dobrodošle! Hvala Splišni! Lep dan še naprej! Pa, pa! Vallery!
|
|
|
|
Naš tri in pol mesečnik! Nekaj vrašanj! 14.3.2005 10:30:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, če je pa tako, potem pa res ne vem, zakaj sploh delajo različne vrste. Vem pa, da Aptamil 3 bolj diši od dvojke. Malo po vaniliji še zraven. Mogoče je mišljeno, da takrat otrok že pozna več okusov in se ga ne da več na finto, da bi pil tisto mleko (dvojko), ki res ni ne vem kako dobrega okusa. Pa še, zdi se mi, da je za starejše mleko cenejše, saj res več popijejo, to mleko pa sploh ni poceni. Saj se mi zdi, da tvoj otrok količinsko kar precej popije, ne vem, če ga je moj toliko. Mislim da ne. Mogoče pa ni več dovolj nasitno. 200 mll je naš popil tam nekje pri enem letu, se mi zdi. Več pa itak ni nikoli. No, še nekaj razmišljanj, mogoče bo kaj pomagalo.
|
|
|
|
Naš tri in pol mesečnik! Nekaj vrašanj! 14.3.2005 12:19:16
|
|
|
|
Taj
|
Hej:), mi smo stari točno 3 mesece. Tehtamo cca 6200 g in smo dolgi cca 62 cm. Jemo kot ta velki, 7x, vedno najprej pri mamici, nato pa še 3x dnevno dodamo po flaški. Zjutraj in zvečer poleg maminega popijemo še 200ml umetnega /smo kar na Mullerjevemu in čist zadovoljni/. Vendar tudi tak obilen obrok ne zdrži dlje kot od 23h do 4h:zmeden:, saj pravim staršanko lačno dete imamo:ups:. Zasto komaj čakam, da dopolnimo 4 mesece in lahko preidemo na bolj nasitno verzijo in kakšne kašice, da bo noč malo daljša9nebesa... sicer pa se veliko smejimo, spuščamo vse sorta glasove, dvigujemo ritko in glaviuco proti nebu in bi se ves čas vozili, razgledovali, pa zelooo malo spali:sloncek::sloncek: pozdravček, :rozica:
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?