|
Naš PES je družinski član, a vendar... 25.9.2006 13:02:10
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
ima življenje z njim svoje naloge....in omejtive...in zahteve... - med ljudmi je na vrvici, privežem ga vedno tudi, če se nama približuje kakšen pes, otrok, voziček z dojenčkom, avtomobil, kolesar, motorist....pa ne zato, ker naš peso ne bi znal ubogati, ampak ker so psi lahko nepredvidljivi in ne vem, kdaj bo skočil, htel koga pozdravit itd... ZAKAJ TEGA NE POČNEJO DRUGI LJUDJE? Zakaj ko grem na obisk k mami, se dva blokovska psa brez nadzora zakadita mojemu psu v rit in mu visita iz repa??? Zakaj, ko grem s psom mimo človeka z drugim psom, mislim, zakaj le ta svojega psa tudi ne priveže, in smo se parkrat komajda izognili pretepu? Zakaj lastniki vedno dovolijo manjšim psom - like maltežan itd., da se zakadijo v mojega psa, in mu visijo iz uh (ok, sej mogoče ni tako hudo, ampak MENI JE), potem pa, ko jih opomnem na vrvico itd, me pa belo gledajo??? Zakaj mi en 'mamin sosed iz bloka' grozi, da če bom psa sprehajala mimo njihovega bloka, bo spustil svojo mrcino na naju??? - no, zdej je naše ljubo mesto dobilo tele kante za pasje iztrebke - pravzaprav ENO in okoli nje je nastlano pasjih drekecov -> ali se lastniki psov res ne ozirajo na to, kje se pokaka njihov 4nožni ljubljenček? Ok, če se moj pes pokaka v gozdu, verjetno ne bom šla pospravljat za njim, ampak NIKOLI RES NIKOLI nisem pustila pasjega drekeca na otroškem igrišču (kamor pri nas hodijo nekateri sprehajat pse), parku, v bližini šol, na pločniku, v blokovskem naslelju, mestnem jedru - pač skratka kjerkoli sem smatrala, da lahko ta pasji drekec moti ljudi - za te namene imam poleg zmeraj najmanj3 vrečkice... Zadnje čase pa malo gledam naokoli, lastnik se samo obrne vstran, da pes opravi svoje, nato pa ga mahneta lepo dalje - ni važno ali je to mestno jedro ali otroško igrišče...ko pes opravi, se njega to ne tiče... - najbolj nesmiselna stvar vseh teh nesmislov je pa to, da približno 5% ljudi zjutraj samo potisne psa skozi vrata, da le ta blodi po SGju, se pokaka in polula, se mogoče zgirze še z kakšnim psom ali spajdaši, malo nateka okoli, ko je pa lačen gre pa cvilit pred vrata lastnika -> če je doma, mu odpre, če ga ni, pač pes dolgo cvili -> ZAKAJ SI TAKŠNI LJUDJE SPLOH NABAVIJO PSA????? RES PORAJA SE MI NEŠTETO VPRAŠANJ, sploh pa takšnih mimo katerih enostavno ne morem -> še posebaj ker takšno obnašanje enostano ni sprejemljivo!!! Zato vas prosim, vse uporabnike/ice RRja, če počnete karkoli od zgoraj naštetga, v zgled drugim to prenehajte, saj je skrajno nehigienično in zaradi tega trpi samo 'ugled naših psov' -> meni je tako hudo, da bi najraje , ker na koncu je vedno PES KRIV, ne pa njegov brezvesten LASTNIK Mogla sem si vsaj tukaj zliti dušo, saj sem danes spet malo peš mahnila po mestu s psom in vse to videla....(da niti ne omenim klošarjev, ki so dobili PITTBULLA in ga ščovajo na ljudi in pse, gobec ima pa prevezan z izolirnim trakom - ampak glede tega bom ukrepala SAMA, ker to je PA VIŠEK VSEH VIŠKOV - sej pravim, na koncu bo pa pes kriv )
|
|
|