|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   NY- deset dni 2 leti stara nasveti
3.3.2009 21:34:45   
kitikat
sm v dilemi, z mojim se odlocava ali bi sli z naso puncko, v ny za deset dni maja (takrat pa bo stara 2 leti) mate ksne nasvete. je ze kdo bil, pa kok je dolg polet pa podobne stvari. je pa navajena da se malo okoli potepamo. samo nikoli nismo bili tako dalec. mal tehtam razloge za in proti. ni ravno dopust na hrvaski, in tega se zavedam. bi bla vesela vasih nasvetov pa ne prehudih mnenj. hvala 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: NY- deset dni 2 leti stara nasveti
3.3.2009 22:49:09   
Ribica **
Nimam nasveta, samo naslova pa nikakor nisem uspela desifrirat user posted image  

(odgovor članu kitikat)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.3.2009 23:17:05   
norge

Nimam nasveta, samo naslova pa nikakor nisem uspela desifrirat user posted image  

Kako neuser posted image ?

NY - New york
deset dni  - za deset dni
2 leti stara - 2 leti bo stara punčka, ko gredo tja
nasveti - help me, dajte kak nasvet
Vse zajeto že v naslovuuser posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.3.2009 23:25:49   
Anonimen
kitikat- Odvisno kakšni tipi človeka ste. Jaz sem bila v NY, takrat še nisem imela otrok. Zelooooo sem uživala tam, tako dobro se počutila, videt sem hotla to in ono in tretje,... tam itak nikoli ne zmanjka stvari in krajev, ki bi jih obiskal.. In še enkrat bi šla, pa še enkrat.. Samo ne z otrokom, tako majhnim ne. Pa ne da bi se česa bala (leta, nastanitve-čeprav tu ni odveč previdnost...), ampak tako majhen otrok nima tam kaj za delat oz. bi bolj užival kje drugje, pa četudi je to Hrvaška plaža..  Odvisno seveda, kaj nameravate tam delat, je kar precej "skakanja" gor in dol da vidiš tiste "glavne" stvari. Večina jih je seveda na Manhattnu. Odvisno seveda, kaj vam odgovarja, če ne marate morja, plaž, počivanja, ...
To je pač samo moje mnenje.
Uživajte, pa kamorkoli boste že šli! user posted image

(odgovor članu kitikat)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
4.3.2009 0:21:11   
rija
ni šans.

poleti je NY kot pekel, ko se tisti beton segreje je res sranje....pa če hodiš not ven je zopet sranje, ker vsepovsod nenormalno hladijouser posted image  pa če hočeš kaj pogledat, si obsojen na enormno čakanje v vrstah, na soncu, na pretirani klimi.....
pa če hočeš res kaj videti, si je treba vzeti čas. to pa z dveletnim otrokom žal tudi v najboljšem primeru ni mogoče. ne verjamem, da dveletnik mirno zdrži pet ali šest ur v Metropolitanskem muzejuuser posted image  v manj pa si ga ni mogoče ogledati. še to zna biti premalo.....samo za primer....pa zvečer se ful dogaja...pa tudi ne moreš glih okrog lazit in videt vseh čarov nočnega NYC...pa ne moreš v eno restavracijo na fajn večerjo...pa ne na mjuzikl....pa ne v kino....

poleg tega pa je na svetu x lepših krajev za dopust z dveletnikom.

meni je NYC zakon, samo v primeru, da grem sama ali da so otroci dovolj veliki, da vejo, za kaj se gre....z dveletnikom pa ena sama muka. vsaj z mojim.

in ja, komot sem. do amena.

< Sporočilo je popravil rija -- 4.3.2009 0:24:16 >

...vox populi...

(odgovor članu kitikat)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.3.2009 0:56:30   
picola1
Se strinjam s pikico in rijo. Ny zna bit krasen in vse...sam dveletniku po moje res ne bo zanimivo...Pa meni osebno je bil let tut ful naporen (ker ne morem spat sede).

Drugače pa men tut naslov ni bil jasen dokler nisem prebrala vsebine...user posted image (manjkajo mi vejice pa sem tuhtala kam jih postavit...user posted image )

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.3.2009 8:52:50   
Ribica **
IZVIRNO SPOROČILO: norge

Kako neuser posted image ?

NY - New york
deset dni  - za deset dni
2 leti stara - 2 leti bo stara punčka, ko gredo tja
nasveti - help me, dajte kak nasvet
Vse zajeto že v naslovuuser posted image

He he, ja, ko preberes temo, pa se to sem mogla dvakrat. Iz naslova ti ni pa nic jasno.

(odgovor članu norge)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.3.2009 8:59:36   
Lenny
Se strinjam z Rijo. Take podvige hraniva za prihodnost, ko bosta tudi otroka imela kaj od tega. 6 letnik recimo je navdušen potepuh. Za malega bomo še videli. Ko smo starejšemu pokazali Dunaj, je imel dobrih 5 let in ga je zanimalo vse (razen galerij in muzejev). Zdaj nas prosi, da bi šli v London. In z njim bi že šla tudi v NY. Ko je imel 2 leti, pa ne.

Oči: "Sine, kaj delaš?"
Sin: "Nič oči. Pa to počasi!"

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.3.2009 9:05:18   
alička
Po mojem mnenju zna biti tudi let naporen, ker ne vem kako bi zanimirala otroka za toliko časa. Midve sva lani leteli Zagreb-Dubrovnik (2 leti in še malo), pa je bilo več kot dovolj.
Raje pa ne povem kaj vse sem počela, da sem jo zanimirala, ker je letalo imelo 9 ur zamude ( v tem času bi bili z avtom že davno v Dubrovniku).

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.3.2009 9:16:00   
Marogica
SEveda lahko komot greš......ne samo v NY, tudi kam drugam. Vendar se zavedaj, da boste videli bolj malo. Dveletni otrok potrebuje še vedno svoj "ritem", kar se tiče prehranjevanja, spanja, večernega rituala....tako, da sama osebno ne vidim smisla takšnih počitnic, če si misliš NY tudi ogledovati. Kajti, če se boste držali otrokovega ritma, ne boste prišli daleč, ker bo treba nazaj v hotel ali pa pač tam kjer boste spali. Če pa ga boste "vlačili" s seboj, bo otrok utrujen, temu posledično tečen in tudi vama bo vse prej kot fajn.

Jaz bi, ali prestavila te počitnice, ali pa bi pustila otroka doma.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu alička)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.3.2009 10:05:46   
viledka
Mi smo začeli potovati z otrokom na "daljse" destinacije pri enem letu (kanarski otoki). Malo pred njegovimi 2 leti smo se že odpravili na potovanje za en mesec na Tajsko. Otroci so zelo prilagodljivi in ni nobenih problemov. Jaz sem imela vec problemov z njim 3 ure biti v avtu kot zdrzati 16 urni let. Na letalih ti pomagajo, se sprehajas, dobijo igrače. Tam so tudi drugi otroci..... na nekaterih letalisih so igrala.... 
Sigurno pa to niso več potovanja na tak način, kot si jih vajen brez otrok. Oglede in tempo si prilagodi in ne zastavljaj nekih ciljev. Glede velikih mest pa: tudi tam boš našla ogromno stvari za počet. Mi smo bili kar nekaj časa v Bankoku, ki slovi za onesnaženo in toplo mesto - a je bilo super - vročina otroka sploh ni motila. Sem pa mal pogledal po internetu, kej se nudi za otroke in najdeš kup stvari: igrala, parki, živalski vrtovi, akvariji, bazeni...... Kup stvari za delat - mogoče še več kot na kakem morju.
Tole na kratko - če te se kaj zanima..... kar pogumno - otroci uživajo ob odkrivanju drugih dežel. Poznam še veliko družin, ki je pred dvemi leti že potovalo in vsi so imeli dobre izkušnje.
Srečno pot

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.3.2009 11:09:05   
honey
Jaz tudi ne vem, kaj je potrebno pri tem komplicirati user posted image Ja, otrok ima svoj ritem, ampak se tudi zelo hitro prilagodi - razen, če kompliciraš 100/h oz. hočejo imeti starši nek ritem. Da npr. otrok je ob uri, da spi ob uri, da .... vse dela ob določeni uri. No, tega pri nas nikoli ni bilo. Smo šli, kamor se nam je zahotelo ne glede na sinovo starost in ne glede na destinacijo. Res je, da se z letalom še nismo peljali z njim, ker nam ne znese finančno, da bi si privoščili tak dopust - ampak če bi imela finance, sigurno bi šla. Zakaj bi se morali vračati v hotel, ko je otrok lačen ali zaspan? Ne razumem. Nahraniš ga ali v vozičku, ali greš v neko ne preveč fancy restavracijo jest, spi lahko v vozičku - izhajam namreč iz tega, da na tako potovanje vzameš s sabo nek primeren voziček. Zakaj panika? Vroče je pa v vsakem primeru ali v Ljubljani ali v NY - beton je beton. Pa tudi na morju je vroče. Res pa je, da mi2 z možem nisva kakšna huda ljubitelja muzejev, galerij ipd. - sva bolj tako - kakšna pokrajina, mesto na sploh ipd. Do sedaj še kjerkoli sva bila, nisva šla v noben muzej. Ponavadi sva šla v ZOO, kakšen star predel mesta ipd.

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu viledka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.3.2009 11:51:27   
rija
ja, honey....ampak v NYC je edina narava CP in vsaka naslednja 3 drevesa, ki rastejo iz betona, se jim reče park....to mi je bilo ful hecno tamuser posted image
in NYC so muzeji, galerije, znamenitosti...če hočeš naravo idi v Yosemite Parkuser posted image

da bi šla v zoo v NY je pa bedasto za moje pojmeuser posted image  za dvoletnika je zoo v LJ ali Zagrebu čisto fajn...ali pa Dunaj če hočeš.....

mi smo lani z našim 2,5 letnikom naredili prvo turo v velemesto: Budimpešto, ki je veliko manj betonska od omenjenega.....in mali bo očitno svetovljan, no, vsaj upam..mu je bilo všeč....3 dni....kar bi bilo več...pa je, zopet povdarjam ZAME....preveč.....user posted image

...vox populi...

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.3.2009 12:19:40   
viledka
IZVIRNO SPOROČILO: kitikat

sm v dilemi, z mojim se odlocava ali bi sli z naso puncko, v ny za deset dni maja (takrat pa bo stara 2 leti) mate ksne nasvete. je ze kdo bil, pa kok je dolg polet pa podobne stvari. je pa navajena da se malo okoli potepamo. samo nikoli nismo bili tako dalec. mal tehtam razloge za in proti. ni ravno dopust na hrvaski, in tega se zavedam. bi bla vesela vasih nasvetov pa ne prehudih mnenj. hvala 

(odgovor članu kitikat)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.3.2009 12:27:07   
viledka
Iz vprašanja sem razbrala, da sprašuje ali grejo ali ostanejo doma..... in nasvete tistih, ki so že z otroki potovali. Mislim, da tu ni v igri vprašanje ali gremo v NY ali kam drugam.....
Sama se boš odličila. Kakšen pa je sploh namen vašega potovanja???? - da si ogledate čim več ali da se pač greste potepat brez nekih zatrpanih planov ogledov in muzejev - da pač doživite NY malo zase malo za otroke
Kot sem povedala - poglej kaj mesto ponuja - tudi tam je veliko otrok in sem prepričana, da mesto ponuja tudi za njih veliko dozivetij.
Sicer pa smo z našim si tudi ogledali veliko templjev, muzejev izkopanin in je bilo brez problema - celo navdušen je bil....

(odgovor članu viledka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.3.2009 17:12:21   
kitikat
hvala za vse nasvete, se jih bo upostevalo. mmm no v zacetku maja absolutno ni se nobene extremne vrocine, tko da se tega res ni treba bati. na dunaju smo ze bili za par dni jeseni in je tamala uzivala zelo, nismo imeli nobenih problemov. v bistvu bi se malo potepali po ny in bi se absolutno prilagajali njenemu ritmu. kok pa je z letalom voznje , ce je ze kdo bil. adijo

(odgovor članu viledka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.3.2009 17:14:01   
rija
tja osem in pol ur...nazaj pa kakšno manj...pa odvisno kakšen let imaš...mogoče je dobro poiskati kakšnega z Dunaja direkt...ker včasih gre zelo na knap pri prestapljanju, sploh z majhnim otrokom.

...vox populi...

(odgovor članu kitikat)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.3.2009 17:08:10   
london
Pozdravljena,
običajno bolj bere, ampak tokrat bom napisala svojo izkušnjo :).

Mi smo bli v NY, ko je imela mala dve leti in pol in sicer smo bili 5 dni. Tako, kot so ti že ostale povedale je veliko odvisno od vas kaki "komplikatorji" ste nasploh.
Na vašem mestu bi zagotovo šla, sploh, če nimaš vedno možnosti iti kar tako v NY.
Predlagam ti, da s seboj vzamete voziček in potem bo vse O.k., mala bo v vozičku, vi pa boste raziskovali ulice NY. Vsaj tako je bilo pri nas, ful smo veliko prehodili, videli in doživeli utrip NY. OK no, mogoče res nismo okusili night life-a, ampak je blo super. Nismo se obremnjevali z rutino, hrano, ipd... PAč takrat je bla situacija drugačna in smo se temu primerno prilagodil (spanje, hrana,....).

Let je sicer bil mal naporen, ampak se preživi. Veliko je tudi odvisno kak je otrok nasploh. Naša je živ user posted image  tak, da ne moreš pričakovati, da bo pa glih na avionu skos pr miru sedela :). Mal spi, mal riše, pol je kosilo, pa risanke gleda, pa mal tečnari in tako mine let, kot bi mignil (vsaj mamici :)).

OK to je to. MAl mam zbegane misli, če te kej zanima rajš vpraš, ko pa da neki v prazno blebetam.

V glavnem: če mate možnost PEJTE!!!!

(odgovor članu kitikat)
Neposredna povezava do sporočila: 18
10.3.2009 12:11:05   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: rija

ja, honey....ampak v NYC je edina narava CP in vsaka naslednja 3 drevesa, ki rastejo iz betona, se jim reče park....to mi je bilo ful hecno tamuser posted image
in NYC so muzeji, galerije, znamenitosti...če hočeš naravo idi v Yosemite Parkuser posted image

da bi šla v zoo v NY je pa bedasto za moje pojmeuser posted image  za dvoletnika je zoo v LJ ali Zagrebu čisto fajn...ali pa Dunaj če hočeš.....

mi smo lani z našim 2,5 letnikom naredili prvo turo v velemesto: Budimpešto, ki je veliko manj betonska od omenjenega.....in mali bo očitno svetovljan, no, vsaj upam..mu je bilo všeč....3 dni....kar bi bilo več...pa je, zopet povdarjam ZAME....preveč.....user posted image

Ma, se kar podpišem pod vse poste od Rije. Pa da ne bo pomote - mi smo že od nekdaj popotniki, prvo daljše potovanje smo naredili v Provanso (1 teden), ko je imela mala komaj 7 mesecev in od takrat redno potujemo v lastni režiji z avtom po Evropi. Nič ne kompliciramo, tempo prilagodimo otroku, prehranjuješ se lahko tudi v kakšni zelo solidni restavraciji, nočnega življenja je seveda manj ali nič. Ampak ni v tem problem.

Meni ne bi potegnilo, da bi z dvo- ali tri-letnikom šla na pot v NY. Edino, če mi je to življenjska želja in če ni prav nobene variante, da bi še kdaj šla.

Tudi midva z možem sva bila v NY, še v dvojini, še bi šla in če bo možnost, bomo tudi šli vsi trije, ampak ko bo imela tudi naša Nika kaj od tega. Pač na tako dolgo pot, ki je praviloma enkrat v življenju, greš po moje zaradi tega, da bi mesto, kraj, doživel v polnosti.

NY je treba prehoditi peš, če hočeš začutiti utrip. Ogledati si je treba Manhattan (mi smo spali takrat kar na 5. aveniji, da je bilo vse pri roki), se povpeti na Empire (vrste, gužva...), pa na Liberty Island (vrste, gužva!), pa do Ground Zero (gneča!), pa .... ma, milijon stvari. Da raznih muzejev in galerij sploh ne omenjam, ker otrok od tega nima nič. Starši pa tudi ne. Moja je zelo živahna deklica, tako da ni šans, da bi preživela ure in ure v vozičku.

Lani smo bili tudi mi (meddrugim) v Budimpešti, na Dunaju, v Salzburgu... naši ta mali so bili od vsega najbolj zanimivi tramvaji, metro, vzpenjače... in parki z igrišči. Pa hotel, soba, zajtrki, ker se je vse vrtelo okrog nje. Znamenitosti - te so bile za nas.

Nope, NY pride spet na vrsto kasneje.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 19
10.3.2009 12:43:30   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Lani smo bili tudi mi (meddrugim) v Budimpešti, na Dunaju, v Salzburgu... naši ta mali so bili od vsega najbolj zanimivi tramvaji, metro, vzpenjače... in parki z igrišči. Pa hotel, soba, zajtrki, ker se je vse vrtelo okrog nje. Znamenitosti - te so bile za nas.

zdaj si me spomnila na avtobus na vrvici user posted image user posted image user posted image user posted image  

...vox populi...

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 20
10.3.2009 13:08:21   
Nika v službi

IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

zdaj si me spomnila na avtobus na vrvici user posted image user posted image user posted image user posted image  

user posted image user posted image  A to je drugi izraz za zobato železnico v Budimpešti?user posted image user posted image  Ta je pa res dobra, no.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 21
10.3.2009 13:10:11   
rija
ne, za tramvaj user posted image user posted image user posted image

...vox populi...

Neposredna povezava do sporočila: 22
10.3.2009 13:11:53   
Nika v službi

ne, za tramvaj user posted image user posted image user posted image

Še boljša.user posted image user posted image  Saj bi lahko logično pomislila, da zobatka nima vrvice.... Ojej, sem še slabša kot 2-letniki!

Pri nas pa je Nika prijavila, da morajo zastavo zašiti, ker je notri luknja (tista pred parlamentom).user posted image user posted image

F. Lainšček

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 23
31.3.2009 21:29:46   
Anonimen
ah, zdaj ste me pa  v srce zadele.....mi smo živeli v NY in smo se tja preselili ko je mali imel dobra pol leta....kaj naj rečem...še še še.....definitivno pa je predvsem odvisno kaj oziroma koliko si želite ogledati, ker le tega je zares ogromno....... drugače pa itak, da boste uživali !!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?