|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   NUJNO, SINA JE SOŠOLEC NABOKSAL V OBRAZ
17.5.2006 20:34:18   
Anonimen
Lepo prosim za kakršnekoli informacije, nasvete, kaj naj naredim.

Če ne bi prišla slučajno zraven, bi se za našega trinajstletnika lahko slabo končalo. Sin je sošolcu tako nesrečno vrgel žogo v glavo, da je temu priletela v obraz, ker je ravno takrat obrnil glavo. Po izjavi drugih otrok se je sin zelo opravičeval, a nič ni pomagalo. Tekel je za mojim sinom cca 50 metrov, ko ga je dobil, ga je začel z vso močjo boksati v obraz, v oči, nos,... Na srečo sem prišla jaz in ustavila boksanje. Ta sošolec je vroče krvi, za sabo ima že (tri leta nazaj) eno tako hudo poškodbo, takrat sošolke, ki je učiteljica sama ni mogla rešiti, pomagati so morali sošolci, da so ga zvlekli z nje. Takrat je že posredovala policija in CSD, ne vem pa, če se je šel zdravit.

Skratka, rada bi dosegla, da gre ta otrok na kako terapijo, da ne bo tako agresiven, lahko bi se zgodilo danes, lahko se bo jutri, nekoga lahko ubije.

Sinu se je vlila kri iz nosa, ima otečen in moder obraz in nos. Peljati ga nameravam k zdravniku. Glava ga ne boli, za zdaj, bolj ga skrbi, kaj bodo sošolci rekli.

A ga naj peljem k dežurnemu ali na poškodbenega, prosim?

A zdravnik sam prijavi policiji ali moram to narediti jaz?

Moram kje zahtevati kako fotografiranje sinovega obraza zaradi kasnejšega dokazovanja?

Lepo prosim za hitre informacije, čeprav jutri sin ne gre na končni izlet zaradi takega obraza in morebitne slabosti, bi vseeno radi šli čimbolj zgodaj spat.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
17.5.2006 20:39:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: NUJNO, SINA JE SOŠOLEC NABOKSAL V OBRAZ
17.5.2006 20:47:26   
lelaval
Najprej - upam, da s sinom ne bo nič hujšega, čeprav že modrice in zatečen obraz niso tako malo.
Vsekakor pa pojdi k zdravniku. Pa prijavo tudi podaj, saj dvomim, da bo kaj zalegla, a nikoli ne veš.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.5.2006 20:49:10   
mojcadamijan
Po moje se morate dobiti z njegovimi starši in razredničarko-pelji ga k zdravniku, da imaš dokumentacijo potem pa stopi v stik z CSD-to ni normalno obnašanje in treba se je vprašati kaj je z vzgojo tega otroka-mislim, da se mu v življenju niš kaj dobro ne piše-bodi oštra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.5.2006 20:54:14   
mamči
Pelji ga na poškodbenega, da dobiš popis poškodbe, pokliči še na policijo in vprašaj, kako je s prijavo. Če pa imaš voljo in živce še stopi do staršev ali pa jih pokliči, ter razloži situacijo.
Fant res rabi terapijo, ker očitno niti slučajo ne zna obladat svoje jeze in tako stanje se res samo stopnjuje na slabše.

Upam, da bo s tvojim sinom vse o.k., tako glede poškodbe, kot tud psihično. Dobro se z njim pogovori, da ne dobi straha do šole in sovrstnikov, da ne zgubi zaupanja. Sama imam eno tako grdo iskušnjo za sabo, še iz osnovne šole in ti lahko povem, da te zadeve res prizadenejo in čist potrejo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.5.2006 20:54:30   
kofetek2010
Kr na urgenco ga pelji, naj mu slikajo glavo! Mogoče ima zlomljen nos, pretres možganov, kakšno krvavitev,...
Mislim, da bolnišnica po uradni dolžnosti v primeru nesreče ali pretepa pokliče policijo - kr naj, naj uradno zabeležijo kako je do tega prišlo in kakšne so posledice, pa sina seveda fotografiraj!

Urgiraj v šoli pri razredničarki/razredniku in ravneteljici/ravnatelju!

Upam, da ni nič resnega in da bo ostalo samo pri modricah! 

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.5.2006 20:59:35   
mamči
Ja, še to, ko je moji nečakinji en fant vrgel kamen v glavo (ker je non - stop al kamne metal, ali pretepal sovrstnike, groza ), smo poklicali policijo, nato smo šli na urgenco in sta policista prišla tja po izjavo.

Ta fant se je pol kr ustrašil, ker smo se vsi malo pomenili z njim, jaz priznam sem mu celo malo zagrozila, pa tud z njegovo mamo smo se pogovorili in ga je tud ona kar fajn prijela, pa še policisti so šli k njim na pogovor. Skratka eno z drugim je pol dalo nek rezultat, če pa recimo starši ne bi hoteli sodelovati in uvideti problema, pol bi pa on po moje še kar naprej hudobije zganjal.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.5.2006 21:03:42   
Magi*
1. k zdravniku - torej na uregnco
2. prijava na policijo
3. slikaj za vsak slučaj tudi sama
4. takoj jutri o dogodku obvesti razredničarko/razrednika in ravnatelja, zahtevaj sestanek vseh vpletenih
5. sinu daj vedeti, da se lahko vedno in v vsakem primeru zanese na vas.

vsaj jaz bi ravnala tako. vem, da bo sinu cela zadeva zelo zoprna, ampak vztrajaj. verjetno se bo bal še hujšega napada in šikaniranja, ampak to je edina pot, verjemi. sem bila sama v podobni situaciji in takrat sem se na vse kriplje upirala, da bi moj oče urgiral. pa je kljub temu. in hvala bogu, da je, ker se je potem enkrat za vse čase maltretiranje s strani tega sošolca nehalo. in ne le za mene, pač pa je pustil pri miru tudi ostale.

držim pesti, da bo vse v redu.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.5.2006 21:23:36   
Anonimen
Vsekakor nujno poslikaj njegov obraz, ne veš kdaj ti lahko to prav pride!
Ostalo so ti pa že punce svetovale!

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
17.5.2006 21:50:27   
snorlax
Popolnoma enako kot Magi* in v enakem vrstnem redu.

S tem, da bi jaz verjetno šla na njegov dom in bi me jih moralo enih par držat, da ne bi temu huliganu vrnila z obrestmi (pa čeprav še nikogar nisem udarila). Samo za tole.... bi pa plačal.

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
17.5.2006 22:35:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
17.5.2006 22:54:58   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Magi*

2. prijava na policijo
4. takoj jutri o dogodku obvesti razredničarko/razrednika in ravnatelja, zahtevaj sestanek vseh vpletenih

vsaj jaz bi ravnala tako. vem, da bo sinu cela zadeva zelo zoprna, ampak vztrajaj. verjetno se bo bal še hujšega napada in šikaniranja, ampak to je edina pot, verjemi. sem bila sama v podobni situaciji in takrat sem se na vse kriplje upirala, da bi moj oče urgiral. pa je kljub temu. in hvala bogu, da je, ker se je potem enkrat za vse čase maltretiranje s strani tega sošolca nehalo. in ne le za mene, pač pa je pustil pri miru tudi ostale.

držim pesti, da bo vse v redu.

Bi naredila enako, komentar ni potreben.

Sem šokirana, sinu pa želim hitro okrevanje.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.5.2006 2:43:41   
Anonimen
Hvala, hvala, tisočkrat hvala! Na MONU sem tudi vprašala, vem da nekatere niso nič slabega mislile, a sem se vseeno počutila kot nečesa kriva, tu pa same vspodbudne besede in koristne informacije.

Šele zdaj sem prišla iz bolnice in policije. Sina čaka najmanj ena operacija, ostal je v bolnici, nos je zlomljen.

Na policijo sem šla, ker so mi v bolnici rekli najprej, da jih oni obvestijo in pridejo, potem je sestra klicala in so ji rekli, da moram jaz tja.

Na policiji je bila malo drugačna zgodba, o sodiščih, ovadbah, CSD-ju jutri.

Zdaj me je samo strah anestezije, se še beremo in še enkrat hvala.user posted image

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
18.5.2006 7:02:48   
dory
2. prijava na policijo

tocno tako bi urgirala tudi jaz...mislim,da bi zarad enga tazga mulca,kjer tud njegovi tastari ne ukrenijo nic, ceprav je en izbruh ze mel, potem je na drugih starsih,da se mal zorganizirate in naredite temu konec...al boste cakal,da se bo nekje fajn zalomil in ne bo povratka vec?

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.5.2006 7:50:11   
mamči
Oj, se je pa grozno končalo. Ubožec tvoj sin user posted image . Da ga le pokrpajo in da bi ga čim manj bolelo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
18.5.2006 7:56:21   
kofetek2010
ooo šit! user posted image

En velik user posted image  za sina, upam, da se bo vse srečno končalo!

Nos mu naj operirajo v splošni anasteziji, je dost boljš, ker lokalna je strašno neprijetna!

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 16
18.5.2006 10:41:51   
Magi*
joj, držite se. pa čimprejšnje okrevanje vam želim.user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
18.5.2006 10:57:50   
Anonimen
Groza!!!!Vedno več nasilja.
Ampak kaj ko ne ukrepajo tako,kot bi bilo potrebno,strožje kazni,tudi za starše otrok,ker so oni krivi,da so njihovi otroci nasilneži-slaba vzgoja.
Jaz upam,da se bo pri vas porihtalo,vse in nos in da bo pravici zadoščeno.Ampak,tisti fant bo pa še vedno ostal na šoli,ker izključitev ni vzgojna poteza po mneju šolnikov in bo mirno nadaljeval z nasiljem.

Samo,da se porihtate,veliko sreče v naprej.

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
18.5.2006 11:32:40   
arielca
neva6, za izključitev iz šole je potrebno tolk birokracije, da se ti zmeša. Pa seveda je potrebno upoštevati pravilnik, postopnost vzgojnih ukrepov, ki predvideva en kup opominov (ustni, pisni, razrednika,...), premestitev v drug oddelek, na drugo šolo in šele v končni fazi izključitev iz šole; jasno vse v vednosti in s privoljenjem staršev. Delam v šoli in verjemi, da imamo zelo malo sredstev za preprečevanje in sankcioniranje nasilja. Na žalost... in v škodo otrok.

Anonimna, stoj otroku ob strani, ko bo čas se pogovori z njim o ravnanju sošolca, ker taka stvar otroku predstavlja hud šok. Ne le fizično, predvsem tudi psihično. Otrok se boji reakcije sošolcev, če slučajno pride do kakšnih sankcij za nasilneža, ga ta lahko ustrahuje,... Nočem te strašit, samo iz izkušenj bi ti rada pomagala in svetovala.

user posted image  zate in za tvojega sina! SREČNO!

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
18.5.2006 11:39:32   
barakuda
O GROZA !!!!!

Sploh ne morem verjet, da se to dogaja user posted image user posted image  . Že tako te stisne pri srcu, ko slišiš kaj takega, pol ko imaš pa enkrat sam otroka, te pa še trikrat bolj.

Upam, da bo s sinom vse uredu in da se čimprej porihtate user posted image user posted image user posted image  držimo pesti!

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 20
19.5.2006 16:51:08   
Anonimen
Kot učiteljica te prosim, da ne bodi tiho, temveč se zavzami za svojega otroka. Mogoče boš vsaj ti dosegla, da ta otrok več ne bo ostal na tej šoli, sploh zaradi večje poškodbe.

Res je, da imamo učitelji zavezane roke, če starši ne privolijo v premestitev otroka. Tudi pri nas na šoli je bilo tako, dokler otrok sam ni šel vstran.

Žal je tako, ampak takrat je sodelavec - razredničar - priredil zabavo v to čast.

(odgovor članu barakuda)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
21.5.2006 12:14:21   
tinatona
Hej!

Upam da se sin bolje počuti!!! Kako pa se je potem razpletlo?

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?