|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   NUJNO-ANTIBIOTIKI!
6.10.2007 10:41:37   
dory
Pri nas niti ne vem vec kaj mu je....v četrtek sva zaradi vnetja uses,grla in vrocine dobila antibiotik...hiconcil...v petek je blo ok, zvecer pa je zacel bruhat in driskat...eno dozo antibiotika je zbruhal, potem je zaspal..nisem mu upala dat nove...zjutraj sem mu dala spet predpisano dozo antibitika, mu je ostalo, vendar driska pa tko hudo, vse kar popije ali poje zdriska...kaj naj naredim? je možno,da slabo prenaša antibiotik?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: NUJNO-ANTIBIOTIKI!
6.10.2007 10:45:13   
Anonimen
Pod nujno zamenjat antibijotik.Takoj povedat reakcijo na Hikoncil in to vedno,ko bo zbolel moraš povedat,da ga ne prenaša.Mi smo,ker se je podobno zgodilo in pediatrinja vedno upošteva oziroma na karton je napisala,da ga ne prenaša.Poskusi mu še poleg antibijotika navaden jogurt usilit,da se uravna črevesna flora,to nam je bilo svetovano.
Bogi bogi otrok,še to za povrhu.Čim prej naj mu bo bolje.

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
6.10.2007 10:49:15   
dory
Do zej je imel samo enkrat hiconcil, pa ga je normalno sprejel....zato mi je to se bolj cudno...res ne vem ocitno bo treba v dezurno...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.10.2007 10:58:44   
2 Sraki
Mogoče pa ima eno virozico, sosedova punčka je imela zdele ene 5 dni driske in vročino.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.10.2007 11:04:38   
srki
Lahko da je poleg vsega naštetega, kot si opisala, še kakšen virus z drisko in bruhanjem. Očitno nekaj razaja ja, jih kar nekaj poznam, ki so bolni-z drisko in bruhanjem. Ali pa enostavno ne prenaša antibiotika.

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.10.2007 12:20:48   
lelaval
Jaz bi na tvojem mestu poklicala pediatra. Mogoče boš morala po nov anibiotik, ali pa je res staknil še kak virus zraven. Upam, da ni rota vius. Moja najstarejša ga je dobila, ko je bila stara 11 mesecev. Niti žličke vode ni obdržala v sebi - ji je vse šlo ven - ali pri ritki, ali pa je zbruhala.
Že pri sami driski moraš pazit, da otrok ne dehidrira, če pa mora zaužit še antibiotik, pa bi jaz le vprašala kako dalje nekoga, ki je zdravstvene stroke. Tukaj se jaz ne delam pametno, čeprav imam 3 otroke vsega le ne vem sama.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.10.2007 17:16:54   
Enolla
IZVIRNO SPOROČILO: neva6

Pod nujno zamenjat antibijotik.Takoj povedat reakcijo na Hikoncil in to vedno,ko bo zbolel moraš povedat,da ga ne prenaša.Mi smo,ker se je podobno zgodilo in pediatrinja vedno upošteva oziroma na karton je napisala,da ga ne prenaša.Poskusi mu še poleg antibijotika navaden jogurt usilit,da se uravna črevesna flora,to nam je bilo svetovano.
Bogi bogi otrok,še to za povrhu.Čim prej naj mu bo bolje.

Se strinjam - moj ga tudi ne prenaša in je dobil isto reakcijo. Čimprej do pediatra, da AB zamenja. V lekarni so mi predlagali, da naj mu vedno ob jemanju AB dajem prolife probiotično kapsulo ker samo jogurt ni dovolj. Je pa dobro, da ga je, ja. In moram reči, da je Ceclor sedaj šel skozi odlično, Hiconcila pa mu ne bom dala več.

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.10.2007 18:16:31   
mika
naša je tudi driskala po Hikoncilu. kar jre šlo pri ustih noter, je čez minuto šlo skozi ritko ven. zraven pa jo je fejst šraufalo. joj, kako je bila boga. takrat je imela bakterijsko angino in ko sem klicala dežurno, da ima po 4ih dneh še vedno drisko, pa mi je rekla, da sodi k bolezni.
potem ji je njena pediatrinja zamenjala antibiotik in 1uri po prvi dozi sumameda  je minila driska in krči.

lahko da je tud tvoj postal alergičen na Hikoncil. naša ga je tudi že prej dobila, pa ni bilo nobenih težav...nazadnje pa taka driska. sedaj ima v kartonu zapisano, da hikoncila ne sme več dobit in p. nas je opozorila, da moramo nato vedno opozorit, če bomo pri drugem zdravniku.

pokliči dežurnega in se posvetuj.

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.10.2007 18:33:19   
Zvezdica
Teja. naš je poleg vse drisk in brzuhanja pri Hiconcilu dobil še izpuščaje po celem telesu.
Je bil tak revežek. pol so nam nalisali CeClor, ki je za moje pojme bistveno boljši, pa še večina ga dobro prenaša.

Poklicat pediatra al pa na dežurno.

Naš mali ima pa vročino že drugi dan, nosek ok, kašlja nič. Samo vročina. Kaj bi to bilo?!user posted image

Cartkajte se,
Zvezdica

i belive i can fly....

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.10.2007 18:51:24   
abj
Če ni previsoka vročina, počakaj še malo. Mogoče bo dobil kakšen zob. Pri nas pa je bilo tako tudi pri peti (ali šesti) bolezni. Najprej par dni vročine in potem vročina pade, pridejo pa izpuščaji. Za to bolezen itak ni zdravila, je pa nalezljiva. Če vročina ne bo minila, pa vseeno pojdi k pediatru, da ne bo kaj narobe.

Lep večer!

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......