|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   NUHALNA SVETLINA
7.9.2005 20:16:02   
cicido
Jest pa nujno dons, al pa cimprej, res cimprej, rabim naslov ali tel.st. od ginekologinje, ki ima licenco za NS v DOMZALAH!
Hvala!!!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   NUHALNA SVETLINA
7.9.2005 20:30:48   
Anonimen
Strah Darja, ZD Domžale, Mestni trg 2, tel. št. ZD je )01) 724 51 00 in (01) 724 52 11. Direktne za Dr. Strahovo ne vem, ti bodo že vezali.

(odgovor članu cicido)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   NUHALNA SVETLINA
7.9.2005 20:31:53   
eva1
tel nimam -vem samo da ful hvalijo dr. Darjo strah v ZD v Domžalah...pokliči tja in ti jo bojo sigurno vezali!

(odgovor članu cicido)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   NUHALNA SVETLINA
7.9.2005 20:34:41   
cicido
Hvala lepa vsem, ste mi zelo pomagale. Jutri poklicemo.
Lep vecer

(odgovor članu cicido)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   NUHALNA SVETLINA
8.9.2005 8:52:33   
kepica81
ZIvjo!
Mene pa zanima, koliko? gre na nuhalno?
moj G sploh ni bil navdusen nad tem in mi je rekel, da ni potrebe, tako da zdj niti ne vem kaj bi.

(odgovor članu cicido)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   NUHALNA SVETLINA
8.9.2005 9:03:00   
sarazan
Kepica81!

Predvidevam, da še nimaš čez 35 let. Torej boš NS morala plačati (12.000sit). Ta pregled je namenjen ugotavljanju verjetnosti ali ima tvoj otrok kakšne kromosomske napake. Torej npr., kakšna je možnost, da se rodi z Dawnovim sindromom. Ne garantira pa ti, da je otrok zdrav.
Pregled je čudovito doživetje za mamico in očka, ko prvič opazujeta svojega otroka, gledata njegove rokice in nogice, pa premikanje, če ni prav zaspan. Tudi srček se posluša.

Če nisi ravno v finančni stiski, ti svetujem, da greš na pregled že samo zaradi tega, da vidiš malo bitje. Moj mož je šele takrat resnično začel dojemati, da je oče.

Odločitev je torej v tvojih rokah in ne rokah ginekologa. Vedi le, da se pregled dela med 11. in 14. tednom nosečnosti. Pa takoj tudi ne prideš na vrsto, zato se pravočasno naroči.

(odgovor članu cicido)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   NUHALNA SVETLINA
9.9.2005 11:20:56   
mateja78
Pozdravljena

Jaz sem bila prejšni teden na nuhalni pri dr. Strahov pa ti moram reč da je res super. Zelo se posveti svojemu delu in se kar vidi da pri njem uživa. Posebno pozornost se mi zdi da posveča partnerjem. Z mojim sta štela prstke, pa vse mu je razložila kje je kaj.
Če boš šla k njej ti svetujem da si pripraviš čim več vprašanj, saj ti na vse odgovori.

E pa še številka :01 724 52 22

Lp Mteja

(odgovor članu cicido)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   NUHALNA SVETLINA
9.9.2005 11:59:21   
DrejcDrejc
A je bila katera na nuhalni v Velenju? Tam imajo baje po novem tudi ta pregled, pa me zanimajo izkušnje. Koliko časa prej pa se naročate?

(odgovor članu cicido)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   NUHALNA SVETLINA
9.9.2005 12:22:09   
ursa_p
Nuhalni svetlina ni 100%, je pa 70% - stane pa 12.000 SIT, ce nisi star med 35 in 37. Ce pa gres za dodatnih 6.000 SIT naredit se dvojni presajalni test (odvzem krvi) je pa 97% verjetnost, da je "ugotovitev" pravilna!

Ce je rezultat nuhalne (+dvojni presajalni test) manj kot 1:300 (se pravi vsaka tristota zenska ima otroka z Downowim sindromom) priporocajo se amniocintezo (pregled skozi popek), ki pa je 100%! Ce je rezultat 1:300 mislim, da je zadeva zastonj, drugace pa stane od 100.000 - 300.000 (odvisno kam gres)!

Jaz nuhalno kar priporocam ... nikoli ne ves!

Sem bila pa v Domzalah, ampak pri Dr. Gersakovi, ki je pa tudi SUPER!!! Posvetila se je tudi mojemu dragemu, ki je bil cisto navdusen! Samo slikco sem pa dobila najslabso, kar jih je bilo - vidijo se samo prstki!
Strahova je pa tudi odlicna, ima pa po novem tudi svojo spletno stran.
http://www.moja-ginekologinja.com/

Lp, Ursa

(odgovor članu cicido)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   NUHALNA SVETLINA
9.9.2005 16:28:17   
kepica81
Hvala za odgovore, ste se potrudle .
Ja res, sem poklicala v Postojno je bilo ze vse zasedeno in enako tudi v ZD Moste.
Potem pa sem poklicala G Strah in me je narocila 6.10. se pravi konec 13 tedna.
Zanima pa me se to: ali je boljse da gre partner s tabo? js ga bom verjetno vzela, da bo tudi on videl najino pikico, ki raste in se razvija.
lep pozdravcek!

(odgovor članu cicido)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   NUHALNA SVETLINA
10.9.2005 20:48:35   
LanaM
Mena pa zanima, kdaj dr. Strah dela oz. kdaj ima uradne ure

(odgovor članu cicido)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   NUHALNA SVETLINA
12.9.2005 10:48:03   
soncicaT
Jaz pa bila tako razočarana nad nuhanlno v Fontani-pri dr. Japlju....5 minut, izmeril tekočino, nosek smo vdeli, je rekel no želodček nima nobenih izrastkov, srček bije, giba se...pa konec , in odšel v svojo pisarno.

Tolk da nisem jokala...plačala sicer "le" 9.600, pa vseen....

Razočarana do daske...

(odgovor članu cicido)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   NUHALNA SVETLINA
12.9.2005 12:07:53   
DrejcDrejc
Soncica, ni mi jasno, kakšen pregled si to imela, glede na to, da celo v zdravniških dopisih piše, da je po Sloveniji povsod enotna cena pregleda, to je trenutno 12.000 SIT. Seveda razen za starejše od 35 let, ki to uredijo z napotnico in imajo zastonj... ?
Ravno sem brala pri Pušenjaku o kratkem pregledu ... takle odgovor je navedel:
hm...5 minut je res malo hitro, vendar ne zanikam, da je v tem času mogoče videti vse, kar omenjena preiskava zahteva. V primeru, da imamo že to srečo, da se vse tako hitro vidi, pa res ni vrag, da se ne da še malo poklepetati o neobveznih delih preiskave, narediti kakšno slikico, se pošalit itd. itd. Kaj naj rečem, na delo kolegov pač nimam vpliva. Če ima kolega licenco za NS ter vam je izračunal tudi tveganje za rojstvo otroka z Downovim sindromom, potem je vsaj formalnim pogojem gotovo zadoščeno in jasno je, da bi vam povedal, če bi ne bilo vse v mejah normale. To je namreč minimalni standard, ki ga zahteva naše delo.
Mogoče si mu pa celo ti pisala, pa to že vse veš, no pa naj bo še za ostale. Eni dohtarji pač nimajo odnosa... Ne jokat, glavno, da je vse OK z bebico!

(odgovor članu cicido)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   NUHALNA SVETLINA
12.9.2005 12:19:11   
Katjusa
Pa sej to ne mores verjet kaj se v nasi ljubi drzavici vse dogaja! Placas jih pol si pa se tistih 15 min ne morejo vzet....
Soncica najbolje da se ne sekiras prevec pa poves svojmu G kak je blo najbrz ti je on predlagal tega zdravnika . pa ti mogoce tvoj zdravnmik se enkrat za vsak slucaj vse pregleda men je moj reku da mi lahko pogleda sam da nima licence in da ne more tocno izracunat da mi zato vseeno priporoca obisk pri Strahovi! Tak da pomoje vsi G znajo to nardit mal premerit tud kake morejo bit priblizne vrednosti... Tko da jst bi se na tvojem mestu mal pri svojmu potozla.

LP Katja

(odgovor članu cicido)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   NUHALNA SVETLINA
12.9.2005 13:22:29   
miskaH
Zadnje čase opažam, da se vas veliko zanima za dr. Strahovo (nuhalna svetlina). KAj je tako dobra ali v Ljubljani in bližnji okolici res nimate zdravnika z licenco za opravljanje tega pregleda? Zanima me, ali katera ve, kam hodijo na omenjeni pregled nosečke s Primorske? No, tudi pot do Ljubljane ni odveč! Vse za naše fižolčke !!!

(odgovor članu cicido)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   NUHALNA SVETLINA
12.9.2005 17:18:11   
soncicaT
Ja Drejcdrejc...to sem jaz pisala Pušenjaku...

Ma sej sem se ze pomirila, pač saj veste prvič nosečke smo bolj občutljive, bolj prestrašene...pač želimo več pozornosti.

Lep dan vsem

(odgovor članu cicido)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   NUHALNA SVETLINA
13.9.2005 8:51:06   
katerina
miskaH, v sosednji ambulanti dr. Strahove tudi delajo NS, torej ni edina daleč naokoli, kot verjamem, da včasih izgleda. jaz sem bila tudi pri njej (včeraj), pa ne ker imam 3 km do tja, ampak ker jo tako hvalijo. in dejansko se ženska malega piškotka (kot ona reče) veseli, kot bi bil njen. sva bila z mojim dobrega rezultata zelo vesela, ampak dejstvo, da vidiš malo bitjece in kako se ona ukvarja z njim in tudi s partnerjem odtehta tistih 12 jurjov, ki po svoje sploh niso tako malo!! torej jo toplo priporočam tudi iz svojih izkušenj

(odgovor članu cicido)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   NUHALNA SVETLINA
15.9.2005 15:57:22   
kepica81
ZIvjo,
mene pa zanima, ali dela dr. Strah vaginalni UZ al cez trebuh?
Slisim pa, da imate same lepe izkusnje z njo. So bili vasi lubiji tud zraven?

(odgovor članu cicido)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   NUHALNA SVETLINA
15.9.2005 16:32:16   
Anonimen
Koliko vem, se NS zmeraj dela čez trebuh.
V Ljubljani opravljajo licenčno NS v naslednjih ustanovah (naštete so tiste, za katere sama vem):
- Ginekologija Bežigrajski Dvor, Peričeva 15 (T: 01/ 436 43 00), Prim. Tončka Završnik (tudi baje zelo OK)
- dr. Polona Jerman Kačič, Metelkova 15 T.0)1 4392650 (je bolj tiha, zato jo odsvetujem tistim, ki jim je pomembnen podroben pogovor o preiskavah)
- ZDRAVSTVENI ZAVOD DRAVLJE, Ulica bratov Babnik 10,
T.:01/ 510 68 00
Pa naj me še kdo dopolni, če pozna še koga.

(odgovor članu cicido)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   NUHALNA SVETLINA
15.9.2005 17:38:14   
KMALU
Nuhalno imam ko bom tocno 3 mesece noseca. Zanima me ce se bo ze lahko videlo spol dojencka.

(odgovor članu cicido)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   NUHALNA SVETLINA
15.9.2005 17:43:16   
Anonimen
Mislim, da se takrat spola še ne vidi, viden pa naj bi bil v 20. tednu na morfologiji.

(odgovor članu cicido)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   NUHALNA SVETLINA
16.9.2005 8:40:15   
PiaM
Pri meni se je na koncu 13.tedna že videl spol.

(odgovor članu cicido)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   NUHALNA SVETLINA
22.9.2005 0:15:51   
jfk & noni
pri nama z se tudi ni videlo, sicer pa nama je G rekla, da tudi če bi videla, rajši ne bi povedala.

(odgovor članu cicido)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?