*Neja*
|
Ne, ne, saj pravim, da je rekla, da takega primera še ni imela. In ker mi ni mogla dat rezultatov (izračuna), mi tudi ni računala. Sicer je rekla, da vidi, da je vse o.k., ampak da kaj več pa ne more rečt. Sicer mi je pri moji starosti (vzela je 25 let, ne glede na to, da bom čez manj kot en teden dopolnila 26 let) tveganje dokaj nizko. Prav tako je povedala, da je nekako uspela izmeriti NS v dolžini 1,9 mm (upam, da sem si prav zapomnila), vendar ta podatek ni zanesljiv, saj je bil plod takrat v preveč iztegnjenem položaju - torej je bila NS raztegnjena (kar si jaz razlagam kot: "daljša kot v normalnem položaju"). Edini problem je bil, ker ni mogla posnet nobene slike, ki bi bila toliko dobra, da bi na njeni podlagi lahko zagotovo izračunala rezultat - kolikor so pač ti rezultati zanesljivi, jasno. Čeprav sem po podatkih mojega ginekologa ravno v petek nastopila 13. teden (oz. po podatkih njegovega UZ 12t/4d), je na UZ ginekologinje, ki je opravljala meritev NS pokazalo drugačen podatek, in sicer 13t/4d. Povedala mi je tudi, da se podatki zaradi različnosti UZ od ginekologa do ginekologa razlikujejo. Povedala je tudi, da je otrok malo večji za svojo starost, vendar v mejah normalnega (dolžina = 74mm). Rekla je, da jo ravno zaradi starosti ploda skrbi, da meritev čez tri dni (v ponedeljek) ne bo več možna. In ravno zato ne vem, če se mi splača hodit v ponedeljek nazaj k njej oz. h komu drugemu (kje drugje v tako kratkem času itak ne bom dobila termina). Zdaj sem še na MON-u Pušenjaku zastavila vprašanje, da vidim, kaj oni porečejo. Upam, da bo vikend hitro mimo, res.
|