maj07
|
Pozdravljene! Sem v 15 tednu in imela sem NH 1:92, zato grem zadnji teden v juniju na AC. Imela sem že genetsko posvetovanje, kjer me je zdravnik čisto pomiril, da bo po vsej verjetnosti vse OK, ker je povišano čisto malo nad 2,5 ter nosna kost se vidi (imam pa 35 let). Boli me tvoja zgodba lana38, (in tudi tvoja nemrak)poleg tega sem te pa pred kratkim zasledila tudi na drugem forumu in ti že želela pisati. Rada bi namreč vedela, kakšni so bili rezultati na NH. Saj najbrž si že pisala o tem, pa vseeno prosim še napiši.... Imam pa vprašanje, kaj je sploh FISH in kako to ugotavljajo. Za rezultat pa sem si rekla tako, če bo res kaj narobe in bodo ugotovili, bom imela srečo, da se lahko še odločam kako in kaj, če pa bodo izvidi v redu, pa bo res kaj narobe.... Potem bom tako morala sprejeti. Čeprav težko, ampak druge poti ni. Sicer sem pa vesela, da take preiskave obstajajo, kajti 8 let nazaj, ko sem bila noseča za drugo hčerko, je bila AC še popolnoma tabu. Zdaj pa preko interneta beremo marsikaj in in tudi v strahu pričakujemo marsikaj. Jaz sprejemam te preiskave tako, da bom v primeru dobrega izvida (pisnega) bolj mirna in bom lahko izključila določene bolezni. Mi je pa v genetski posvetovalnici zdravnik dejal, da se še vedno rodi 1-2% prizadetih otrok, ki se ne vidi ne na ultrazvoku, ne na AC - to so preiskave samo za genetske spremembe kot je npr. DS. Zdi se mi, da nam nosečnicam vedno preti kakšna nevarnost za naše pikice, kot je npr. toksoplasmosa. Včasih sploh ne vem več, kaj bi jedla, samo da ne bi bilo kaj narobe. Če kupim v trgovini solato je "špricana" in neznanega izvira, če jo jem iz domačega vrta, je vse naokrog polno mačkov, ki lazijo čez vrt. Pri meni vem da pridejo obdobja, ko se sekiram in grizem, ali bo v redu ali ne, pa pride potem obdobje, ko sem prepričana, da bo vse v redu. Ampak punce, držim pesti za vse nas in naše majhne pikice. Lp
< Sporočilo je popravil maj07 -- 11.6.2007 15:42:23 >
|