|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   NS
29.9.2005 12:07:42   
reni08
žIVJO
Sem v 11 t nosečnostu pa sem se na lastno željo odločila da grem tudi jaz na NS. Naročila sem se v Lj, ker v Po ni več prostega termina, pri dr. Završnik.
Zanima me kake izkušnje imate in koliko ste plačale kot samoplačniško, saj se cene kot sem ugotovila razlikujejo.
Srečno in lepo nosečnost.
user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: NS
29.9.2005 14:29:27   
kati*
Jaz sem bila v Dravljah in plačala 12 kSIT

lp, K

(odgovor članu reni08)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.9.2005 14:57:55   
Andy13
Tudi jaz sem bila v Dravljah in sicer pri dr. Pušenjaku, za katerega lahko povem same pohvalne besede.
Cena pa je bila ravno tako 12K sit (konec aprila). user posted image

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.9.2005 15:15:14   
Pi-kica 1
V Mariboru lani 8000 SIt pri dr. Kudrovi. Izkušnje pa so same pozitivne. Ni lepšega, kot končno videti svojo pikico na zaslonu. Samiju se je ravno takrat kolcalo, midva pa sva se zraven skoraj stopila.

LP

Pi-kica

(odgovor članu reni08)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.9.2005 15:20:19   
Neli1
Jaz sem na merjenje nuhalne svetline šla v 12 tednu.
Ginekologinja mi je svetovala dr. Strah Darijo, ki dela v ZD Domžale
in sem se naročila en teden prej.
Plačala pa sem okoli 12.000 SIT in res si je vzela čas in mi odgovorila
na vsa vprašanja.

Upam, da sem ti vsaj malo pomagala.user posted image

(odgovor članu reni08)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.9.2005 15:31:41   
reni08
Kaka vprašanja pa ste postavljale?

Ma sem zahtevn, a punce?
Hvala

(odgovor članu Neli1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.9.2005 14:28:36   
livia
Jaz grem danes k dr. Završniku. Baje bo stalo 12.000 SIT.

(odgovor članu reni08)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.9.2005 15:21:49   
sarazan
Jaz sem bila pri dr. Jerman Kačič. Cena 12.000 sit.
Brez pripomb. Kar me je zanimalo, je povedala.

Vprašala sem jo seveda, če je vse ok. Potem mi je pokazala otročka in njegove organe in ude. Poslušala sem srček. Datuma PDP mi ni spreminjala, ker je otrokova velikost ustrezala tednom nosečnosti (11 tednov in 3/7).
Meritev nuhalne svetline je bila v mejah normale, omenila mi je kljub temu še DHT (dvojni hormonski test), ki sem ga šla na lastno željo delat, čeprav ni bil potreben. Vzamejo ti kri in pogledajo raven dveh hormonov. Tveganje za kromosomske nepravilnosti se je še zmanjšalo. Stalo pa me je dodatnih skoraj 7.000 sit.

Dala mi je tudi sliko, za katero sem jo extra prosila. Sicer je mogoče ne bi dobila.

Toplo priporočam, da s seboj vzameš očeta otroka. To je nepozabno doživetje tudi za moškega. Moj mož je bil čisto mehek, ko je gledal v monitor.
Srečno!

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.9.2005 18:57:14   
eya
Oj!
A je ultrazvok pri pregledu nuhalne svetline preko trebuha ali vaginalen?
Hvala in lp!

(odgovor članu reni08)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.10.2005 7:16:18   
marty5
Odvisno - ponavadi je skozi trebuh, vendar ga v nekaterih primerih (če je mamica bolj močna npr.) opravijo vaginalno.

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.10.2005 7:42:36   
anajmad
Jst sem bila pri Pušenjaku na napotnico,ker sem že mal med starejšimi.Naredi ti mal bolj podroben UZ,čez trebuh.Pr men je ravno delal na čist novo mašini in je bila slika ful slaba,pa sej to ni važno.Važni so podatki,glede nuhalne.Spraševala ga vmes nisem nič,ker je rekel,da mi bo sam vse na koncu povedal.Delal mi je približno enih 40 minut.samo,to je bilo res ekstremno dolgo pri meni.V glavnem rezultat je bil zelo dober.Potem so mi še vzeli kri in čez dober teden,sem dobila rezultat domov,ki je še prejšnji rezultat izboljšal.No,jst sem sedaj bolj mirna.
en lpuser posted image D.

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu reni08)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.10.2005 14:37:30   
KMALU
Dala bom 12.000 sit...
Zanima pa me, ce je katera ze videla spol na NS?

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.10.2005 15:06:17   
ribica.
A je prisotna tudi katera, ki ne bo šla na NS?

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.10.2005 15:28:49   
aljča
Mene čaka NS v roku petih tednov.No jaz sem že blizu 35 let starosti tako da moram ta UZ dati 100% skozi.Pred kratkim sem zvedela da delajo UZ z NS v Zdravstevnem domu LITIJA.V tem tednu izvem priimek ginekologinje,ki to sedaj dela v tem kraju.Je pa zaenkrat cena še najbolj ugodna plačaš samo 7000 tolarjev.Ko izvem vam sporočim tel.št.in pa priimek ginekologinje.
L.p.Aljčauser posted image user posted image  

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.10.2005 15:34:39   
miška1
Jest nism šla na NS ker sem ko je bil čas klicala na 7 različnih krajev in povsod bi prišla na vrsto 1 dan prepozno, tako da sem se odločla za trojni presejalni test saj mi je ginekologinja zagotovila da glede na mojo starost to niti ni tako važno katero preiskavo opravim.
Žal mi je edino da nisem vidla polj podrobne slikce.

(odgovor članu aljča)
Neposredna povezava do sporočila: 15
1.10.2005 15:57:22   
KMALU
no kako je glede spola pri NS?

(odgovor članu miška1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
1.10.2005 16:08:34   
eya
Lahko se že vidi, ni pa nujno, odvisno, kako je otroček obrnjen, pa tudi sama določitev ni nujno pravilna, ker je otrok velik 6-7 cm, pa se ne vidi dobro. Na morfologiji v 20. tednu pa je že vse bolj ziher (čeprav lahko še vedno pride do presenečenj ob porodu, kot so pisale nekatere mamice).

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 17
2.10.2005 21:36:43   
sarazan
Na NS ponavadi bolj ugibajo spol. Saj falijo lahko samo za 50%. user posted image  Zelo redko se spol razlocno vidi. Pa se to bolj v primeru fantkov.
Pri meni G ni hotela nic reci, ker pove le, ce je prepricana. Tako smo za spol izvedeli sele na morfologiji, kjer se je pa tako ocitno videlo puncko, da sva se z mozem videla, pa sva cist laika v tem.

Torej, ce ti povejo za spol na NS, ne vzemi te informacije za sveto. In nikar ne zacni kupovati oblacil glede na spol (roza ali modro, kot je navada). Jaz se zdaj, ko vem da imam puncko, ne bom kupovala roza oblacil, ker mi preprosto niso vsec.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 18
3.10.2005 12:11:14   
KMALU
Koliko casa traja NUHALNA?

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 19
3.10.2005 13:01:01   
livia
No, sedaj lahko povem tudi iz prve roke kako je bilo.
V petek sem bila naročena za NS pri dr. Završnikovi v Dravljah. Cena 12.000. S samo storitvijo, glede na to, da je samoplačniška, sem bila pa malo razočarana. UZ slika se mi je zdela zelo slaba, veliko manj se je videlo, kot pri moji gonekologinji, pa je le-ta v zdravstvenem domu, ki mi najbolje opremljen. Vse sem jo morala spraševati, nič ni sama povedala. Pa še neki je siknila, ko jo je moj vprašal, če se vidi spol.
V bistvu sem imela na isti dan dopoldan pregled pri svojem G, popoldan pa NS. Dopoldan mi je G vse razložila, to je želodec, to srce, to prstki, to koleno,..., popoldne pa nič.
Skratka razočarana, ker je bil moj prvič zraven na UZ glih na NS.
Lp

(odgovor članu reni08)
Neposredna povezava do sporočila: 20
3.10.2005 13:25:58   
KMALU
no in koliko casa traja?

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 21
3.10.2005 15:51:11   
sarazan
Pregled NS traja 5 minut, če ima otrok "pravilno" lego in miruje.
Če pa ga mora G še kaj obračati ali pa je zelo živahen, pa lahko traja tudi pol ure.

Vse je odvisno od tega, kako bo otroček "sodeloval".

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 22
3.10.2005 23:05:37   
wallery
konec julija v ZD Domžale 12000sit

(odgovor članu reni08)
Neposredna povezava do sporočila: 23
4.10.2005 10:48:11   
*zvezdica*
Jaz sem bla včeraj v kranju na nuhalni in je bilo res enkratno! v ponedeljek sem pa naročena v domžalah pri dr. Strahovi (nisem vedla, da mi bodo v kranju delali tudi nuhalno). Zanima me a se res da, da ti posnamejo ta malga na CD??? Se mi zdi, da sem to zasledila v eni od prejšnjih debat o NS, pa ne najdem. Pa če se res da, kolk to stane!

(odgovor članu wallery)
Neposredna povezava do sporočila: 24
4.10.2005 15:01:03   
1Tanya
Ja zvezdica sem tud jst zasledila, da je ena to rekla, ampak če se ne motm je šlo za to, da se posname na kaseto. dejmo punce z informacijami na dan!

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?