|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   NS
6.5.2005 8:40:06   
srecka
Hoj!

Vem, da je bilo o nuhalni svetlini že TOOOLIKO napisanega, vendar mi nekaj kar ne da miru... :zmeden:
Ko sem bila v 12t nosečnosti, sem svojo G povprašalo o NS. Zagotovila mi je, da gre le za poglobljen UZ pregled, ki ga je kasneje tudi opravila. Lahko sem videla nosno kost, izmerila je gubico,... in mi zagotovila, da je vse v redu in da ji lahko zaupam, čeprav me je opozorila, da noben pregled ni nikoli 100% zagotovljiv. Ni mi povedala nobenega razmerja 1:XXXX in podobno...
Sedaj sem v 18t in še vedno nekako nepomirjena. Menite, da po nepotrebnem? :zmeden:

Srecka :nosecka:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   NS
6.5.2005 8:45:47   
Mina1
A nisi dobila nobenega papirja, bi morala dobiti črno na belem8). Morda zato, ker ti je to delala tvoja G:zmeden:.

Ker načeloma delajo to strokovnjaki oz. tisti, ki imajo licenco za NS in delajo samo takšne preizkave. In potem dopiš izvid oz. papir ali A test, če me razumeš.

Če se vidi nosla kost, je tisto najhuje že izločeno. NS je drugače lažno pozitiven test, edino AC (amniocenteza je 99,9% zanesljiva), torej verjamem, da si malo v strahu.

Ampak če ti je G rekla, da je vse v redu, potem je v redu. Ne skrbi;)

pa-pa Mina1

(odgovor članu srecka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   NS
6.5.2005 9:14:23   
pi
Za 12.000 SIT bi pa že morala dobiti kakšen izvid. V program vstavijo podatke in potem program izračuna vrednosti, nariše grafe,...

(odgovor članu srecka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   NS
6.5.2005 9:28:32   
Julijana
Ojla!

Nič naj te ne skrbi. Meni je tudi moj G izmeril NS 1,5 in pogledal če se vidi nosna kost,rizična NS je nad 3. Tisto 1:XXXX pa res naredijo samo tisti ki imajo licenco in je to poseben program kateri izračuna verjetnost glede na leta, PDP in ostale vrednosti katere se vnese noter. Meni je rekel moj G da ta verjetnost ne pove kaj dosti in ni 100% edina 99,99% je amniocenteza katera je plačniška (140.000)do 37let in možnost splava pri pregledu je 1-3%.Jaz bom stara pri rojstvnu najinega pikca 35 let in nisem šla na AC, ker mi je moj G rekel da se mu zdi da je vse vredu, v kratkem sem prebrala zgodbo na RR pri katerem je prišlo do SS zaradi AC, ker je po tistem dobila pošto da bo rodila zdravega fantka.
Tako da se kar pomiri.
LP in uživaj naprej!:rozica:

(odgovor članu srecka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   NS
6.5.2005 9:44:55   
Lenči
Tudi jaz se v prvi nosečnosti nisem odločila za "ta pravo NS", ker splav nekako ne bi prišel v poštev. In mi je moja G naredila v 12 tednu bolj obsežen UZ in se je po njenih napovedih rodila zdrava deklica :bravo:.

Sedaj v drugo pa sva z :love: šla na NS bolj zato, da je tudi on videl najinega pikca/pikico. Pa še rezultat je bil zelo spodbuden :bravo:.

Torej - pozitivne misli in boš videla, da bo čez 22 tednov prišla popolna deklica oz. popolni deček.

(odgovor članu srecka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   NS
6.5.2005 9:57:11   
pi
Zaradi Ns pa res ne moreš splaviti, saj je to samo ultrazvok.

(odgovor članu srecka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   NS
6.5.2005 14:32:50   
Julijana
Ne zaradi NS ne splaviš ampak splaviš lahko pri amniocentezi, kjer ti gre z iglo v maternico in ti vzame vzorec plodovnice in pri tem mora paziti da ne zadane otročka- to je pa glavni problem. Moj je bil že pri merjenju NS tako živahen da je g komaj izmeril NS.
en lep sončen vikend vsem :sloncek::bravo::rozica:
J

(odgovor članu srecka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?