|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   NOVA GRIPA
14.12.2009 12:03:20   
deily
Pozdravljene

Prejšnji teden sem zbolela za novo gripo pa sem user posted image 26 t. Kljub user posted image sem dobila Tamiflu in lekadol proti bolečini, baje ne škodi user posted image .
Ta gripa ni nič takega, je precej podobna navadni, le da pri tej imaš zelo hud glavobol in oči te nenormalno pečejo oz. bolijo.
Ker sem na bolniški se je marsikdo vprašal kje sem jo fasala. Ja , mala jo je prinesla iz vrtca. Pri  otrocih ne delajo testov, vendar jih baje trišetrt ima to novo gripo.

Nič se ne bojte, ni tako hudo, vse se da preživeti

Deily @ Nateja @ Natisa

27.4.2005- DAN, KO ME JE RAZVESELILA HČERKICA NATEJA
21.3.2010- DAN, KO JE NATEJA DOBILA SESTRICO NATISO
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: NOVA GRIPA
14.12.2009 12:41:03   
blazka
Ful je dobro slišat oz. prebrat kaj pozitivnega o tej gripi.

Vse dobro ti želim, in upam, da ko oz. če doleti tudi nas, da jo bomo preboleli tako bp kot vi.

LP

(odgovor članu deily)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.12.2009 12:53:18   
charlyka
Deily - najlepša hvala, da deliš z nami to informacijo user posted image user posted image

Res je dobro slišat še kakšno vzpodbudno, ne samo zgodbic, ki strašijo in nas delajo nervozne.

Želim ti, da se hitro pozdraviš in imaš čudovito nosečnost še naprej in zdravega user posted image !
user posted image user posted image
user posted image

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.12.2009 12:56:01   
grahek85
O, hvala za infouser posted image Je res fino slišat še kaj takega, ker večinoma vsi samo strašijo. Lepo okrevajuser posted image

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.12.2009 13:12:15   
miapia
Ja, res hvala tudi v mojem imenu. ravno včeraj je bilo na radijskih poročilih, da ne vem že kje razsaja kozja gripauser posted image Včasih se je gripi reklo pač influenca tipa A, zdaj pa res strašijo z vsem, kar jim prinese denar.

Pozdravi se in bodi tako optimistična še naprej. Upam, da boš s tem nalezla čimveč ljudi.user posted image

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.12.2009 13:18:38   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: miapia

Ja, res hvala tudi v mojem imenu. ravno včeraj je bilo na radijskih poročilih, da ne vem že kje razsaja kozja gripauser posted image Včasih se je gripi reklo pač influenca tipa A, zdaj pa res strašijo z vsem, kar jim prinese denar.

Pozdravi se in bodi tako optimistična še naprej. Upam, da boš s tem nalezla čimveč ljudi.user posted image

mja, edini problem s kozjo gripo je, da nima ničesar skupnega s kakršnokoli gripo. kozjo 'gripo' namreč povzroča bakterija iz rodu Coxiella; zadevo smo do zdej poznali kot 'mrzlico Q' (2 leti nazaj so se okužili študenti veterine nekje na Vremščici) in nič ne 'razsaja' ampak je pač v stanju kot vedno. ampak gripa je pač gripa (tut če jo povzorča bakterija user posted image ), fajn za ljudi strašit user posted image

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.12.2009 14:10:53   
nincrli
Ja pa saj zdaj vsakega user posted image kar gripa poimenujejo, sam da mi prebermo... Pa saj ta kozja bakterija ni nč novga, sam včasih pač niso dali na novice vsakega človeka, ki umre zarad takšnih zadev.

Optimism always works!!!
Dedek mraz mi je prinesel najlepše darilo :D

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.12.2009 14:47:33   
miapia
Ja, točno tako.

Utrnila se mi je še ena misel...zakaj smo kupili cepivo za alergične na jajčne beljakovine šele sedaj? Verjetno zopet še ena tržna niša za prodati čimveč cepiva in pri tem mastno zaslužiti?

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.12.2009 15:10:49   
divans1
No, to je pa dobro slišat!!!! Želim ti, da se čimprej pozdraviš!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.12.2009 21:08:54   
biba77
Za mano je 2 tedna nove gripe. Noseča sem 6t6d in Tamifluja nisem dobila, ker so nekatere njegove sestavine teratogene (vplivajo na razvoj ploda) a nevarne le v 1. tretjini nosečnosti. Bolj nevarna kot virus gripe je visoka vročina.
Jaz sem imela edino terapijo lekadol na največ 4 ure.
Zdaj se me drži samo še kašelj...
Tudi mi smo jo imeli vsi v družini. Aja, jaz vseeno mislim, da si ti (deily) dala skozi blažjo obliko a račun tamifluja, ker jaz lahko še vse kaj druga naštejem, kar me je zajelo v tej gripi.
Se pa da prebolet, ampak z ležanjem...

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.12.2009 20:34:22   
Mia007
http://www.youtube.com/watch?v=Yepxg_MG_08

Zelo zanimivo. Poglejte si.

(odgovor članu biba77)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.12.2009 10:08:39   
deily
Pozdravljena Biba
Do tretjega meseca user posted image zdravniki ne dajejo Tamifluja ker naj bi škodilo user posted image . Po tretjem mesecu se pri user posted image razvijejo vsi tisti organi do take stopnje, da več ni bojazni za kakršno koli napako, ki bi jo lahko povzročilo zdravilo. Za kašelj lahko piješ Slezov sirup, saj je bolje za user posted image ta sirup kot pa neprestani kašelj.

Mene je ta gripa user posted image utrudila bolj kot navadna, saj sem več kot en dan samo spala, ker nisem mogla imeti odprtih oči.

Upam, da se boš čimprej pozdravila in naprej uživala v lepi user posted image . ENAKO VELJA ZA VSE SREČKE user posted image

Deily @ Nateja @ Natisa

(odgovor članu biba77)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.12.2009 10:26:12   
boni25
Kako pa veste da ste imele novo gripo?So vam vzeli bris?Ker baje da zdaj jih ne vzamejo več ampak moras plačat 150e da ti vzamejo bris.Ali pri nosečnicah opravijo to,po moje bi to mogli glede na to da spadamo v rizično skupino.

(odgovor članu deily)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.12.2009 11:24:00   
miapia
Upam, da naredijo teste, preden ti dajo Tamiflu, ker proti gripi sploh ne učinkuje. Da je pa test 150 eur, je pa meni čista kraja. Ne reče, 30, 50 eur, ne pa toliko.

(odgovor članu boni25)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.12.2009 11:54:53   
boni25
ja tako je meni rekla v soboto na metelkovi ker je pri nasem malem sumila,ampak na srečo ni

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.12.2009 13:32:06   
biba77
Meni so jo potrdili z brisom. Nič nisem plačala, sem pa imela "zapakirano" z napotnico od os. zdravnice in sem na Zavodu samo oddala pri okencu.
Tamiflu vem, da ni primerem za prve 3 mesece, ker ima teratogene določene sestavine, namesto slezovega sirupa pa je tudi slezov čaj v redu. Še boljše je, ker piješ toplega in po požirkih.
No, jaz sem danes 17. dan in lahko rečem, da me bo res spustilo kmalu. Kašljam res zelo redko in grlo me tudi bolj žgečka kot boli, tako, da smo se rešili.

Upam, da ne zbolite, če pa katera vseeno, pa se ne bat - da se preživet.

Lp,
biba77

(odgovor članu boni25)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.12.2009 14:32:33   
crvicek
Super Daily!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

V naši družini je tudi brat prebolel to gripo, imel je visoko vročino in preležal 10 dni, brez Tamifluja in zdaj je ok.

Za cepljenje sta se odločila le mož in tašča, ker sta huda asmatika in spadata v bolj rizično skupino, pa mož je še full po letališčih zaradi narave njegovega dela in se včasih ne more izogniti gnečam. Tudi jaz naj bi spadala v to skupino kot nosečnica, ma sva se z možem  odločila da se jaz ne cepim, saj sem na bolniški in ne hodim okrog.

Seveda pa doma vsi na veliko pazimo na preventivo...nič šopingov v gužvah, vitaminčki, zračenje prostorov in razkuževanje rok.

Najini princeski raseta...

(odgovor članu deily)
Neposredna povezava do sporočila: 17
16.12.2009 14:36:08   
Anonimen
mi smo jo, kot kaze preboleli prejsnji teden.
tadej prinesel iz sole. danes sem izvedela, da ima njegov najboljsi sosolec potrjeno diagnozo.
tamala 2 sta ravila dober teden, da sta prisla k sebi...3 dni je bilo res kar hudo.malemu se je bledlo do vrocie.
moza je poloziila v posteljo za 4 dni.
mene je samo oplazila(malo slabega pocutja, nic vrocine)
nasa micena pa je samo smrkala, malo se matrala kasljat pa malenkost vrocine!
naj povem, da je tadej asmatik in je med boleznijo tezje dihal....3x na dan flixotide in na 4 ure 3 vpihe ventolina.

(odgovor članu crvicek)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
17.12.2009 12:44:02   
deily
pri user posted image je testiranje brezplačno, ker sodimo v rizično skupino.

Deily @ Nateja @ Natisa

(odgovor članu boni25)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?