liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka Liliana, daj preberi si še enkrat primer o čemer govori anonimna in pusti 13. plačo, božičnico....to sploh ni pomembno. Vem ja, zelo dobro kaj kaj določa. Anonimna tega kar ti razlagaš, ni pisala, niti spraševala. Poleg tega, ženska še ni na porodniški in se nagrada ne izplačuje za stanje v naprej. Bila je na bolniški enako kot lani, vsaj tako piše, ko je dobila "nagrado". Jaz sem anonimno razumela, da nagrade ni dobila, ker ji je rekla, da je noseča. Če je tako, je to kaznivo dejanje, diskriminacija, kršenje delavčevih pravic, mobing, pa še bi se kaj našlo....glede na to, da išče tistega, ki ji je omenil, da so oni dobili, ona pa o tem deljenju niti ni bila obveščena in ji o nagradi ne smejo povedati.... Mislim haloooo??? Je pomembno.....ker anonimna govori o nagradi.....in je vseeno kako se imenuje....ali 13. plača, ali božičnica ali zgolj nagrada.....gre pa v bistvu za eno in isto zadevo.... In kot sem napisala, mora avtorica teme priti do akta podjetja, ki opredeljuje te nagrade.....lahko da je tam zapisano, da moraš biti na delovnem mestu, ko se ta nagrada izplačuje (da nisi recimo na bolniški in ne na porodniški)....ne vem, različne so možnosti in tega ne vemo, dokler ne vidi anonimna, kaj je zapisano v aktu podjetja oz. če je, v panožni kolektivni pogodbi...... Anonimna oz. bolj ti, sta pa zgolj interpretirali kot diskriminacijo to, kar je anonimna zapisala, da ni dobila letos nagrade.......je pa bila na bolniški, ko se je nagrada izplačevala, vsaj tako je zapisala, da je zdaj na bolniški......moja kolegica je recimo tudi bila na bolniški, ko se je božičnica izplačevala, pa je ni dobila, ker je njeno podjetje, tako kot podjetje, kjer jaz delam, imelo tako sprejeto v svojih aktih..... Zato je dobro, preden se obtoži in se prijavlja na vse mogoče institucije, dobro preveriti, zakaj se gre in ne na vrat na nost zapisati, da gre za diskriminacijo, mobing, kaznivo dejanje itd....... Sem pa sama kar kajkrat zapisala, da mora anonimna zadevo reševati preko kadrovske službe......pa je bila ta rešitev očitno spregledana......ker njena šefica je po vsej verjetnosti le šefica ene poslovalnice in je z akti podjetja seznanjena približno tako, kot avtorica teme, kar pomeni, da ni seznanjena.....
|