CUKRČEK
|
Tole zgodbico sem napisala sem zato, ker je vse preveč nesreč zaradi pijanih voznikov. Upam, da ta zgodba vsaj kako nesrečo prepreči: Dan pred ožičem sem hitela v veleblagovnico, da bi nakupila še zadnja darila. Ko sem zagledala množicoljudi sem se sama pri sebi začel apritoževat: To bo trajalo celo večnost, pa še toliko opravkov imam.Božični prazniki so vsako leto bolj neznosni. Ko bi se lahko spravila v posteljo, zaspala in se zbudila šele,ko bi bilo že vse mimo." Navkljub slabi volji sem se odpravila na oddelek z igračami, kjer so me spet vznemirile visoke cene. Pa se po praznikih otroci sploh še pritaknejo teh igrač? Med policami sem zagledala petletnega fantka, ki je k sebi stiskal punčko in ji nežno božal laske. Zanimalo meje, za koga je ta punčka. Takrat se je fantiček obrnil k starejši gospe, ki je stala ob njem: "Babi, si prepričanada nimam dovolj denarja za to punčko?" Starejša gospa mu odgovori:"Saj veš, da nimaš dovolj, srček!"Potem mu je naročila naj počaka tam, medtem ko bo ona še malo pobrskala po trgovini. Fantek je še vedno stiskalpunčko k sebi. Odpravila sem se k nejmu in ga vprašala, komu bi rad podaril to punčko. Povedal je, da je imela njegovsestrica takšno punčko najraje in da si jo le letos zaželela za božič. Prepričana je bila, da ji jo bo letosBožiček pustil pod smrekico. Odgovorila sem mu, da ji jo bo Božiček morda kljub temu prinesel in naj ne bozaskrbljen zaradi tega. Žalostno je odvrnil: "Tja , kjer je sedaj sestrica, je Božiček ne more odnesti. Mamici jo moram dati. Edino ona ji lahko odnese punčko." Njegove oči so bile polne žalosti, ko mi je povedal:"Moja sestrica je odšla k Bogu v nebesa.Očka pravi, da bo tudi mamica kmalu odšla k njej. Zato sem ji hotel dati to punčko, da jo odnese sestrici!"srce mi je skoraj zastalo. fantek me je pogledal in dodal: "Očku sem naročil, naj ne pusti mamici oditi, preden se ne vrnem iz trgovine:"Potem mi je pokazal fotografijo na kateri se je smejal in mi razložil: "Tudi to fotografijo bom dal mamici, da me ne bo pozabila.Rad imam mamico in želim si, da ji ne bi bilo treba oditi. Toda očka pravi, da mora iti k moji sestrici."Žalostno je pogledal punčko v svojem naročju. Hitro sem segla v denarnico in fantku predlagala, da še enkrat preštejeva njegoveprihranke. Morda pa le ima dovolj. Neopazno sem svoje bankovce dodala njegovemu denarju, nato sva začela šteti. Zdaj je bilo večkot dovolj denarja. Zahvalil se je Bogu, me pogledal in dejal: "včeraj, preden sem zaspal, sem molil da bi mi Bog zagotovil dovoljdenarja za punčko. Uslišal je mojo željo. Želel sem si tudi, da bi mamici kupil belo vrtnico, toda te prošnje si nisem upal dodati k molitvi.Zdaj pa imam dovolj denarja. Veš, moja mamica obožuje bele vrtnice." zatem se je starejša gospa vrnila in jaz sem odhitela naprej. Po tem srečanju je bilo moje počutje bistveno drugačno kot prej. Fantička si nisem mogla izbiti iz glave. Takrat sem se spomnilanovice, ki je bila pred dvema dnevoma objavljena v lokalnem časopisu. Pijan voznik tovornjaka se je zaletel v osebni avto v katerem sta bili mlada ženska in malo dekletce. Deklica je na kraju nesreče umrla, mamico pa so v kritičnem stanju prepeljali v bolnišnico.Njena družina se je morala odločiti, ali jo bodo odklopili iz aparatov, ker naj se nikoli več ne bi zbudila iz kome. Je bila to družina fantka iz veleblagovnice?Dva dni kasneje sem v časopisu prebrala, da je mlada ženska umrla. Kupila sem šopek belih vrtnic in odšla v mrliško vežico. Tam je ležala v krsti z belo vrtnico in fotografijo fantka v rokah, na njenih prsih pa je ležala punčka.Samo delček sekunde je bil dovolj, da je pujanec fantku vzel najljubše na svetu. POVEJTE TO ZGODBO VSEM PRIJATELJEM IN ZNANCEM.ČE TO POSREDUJETE NAPREJ BOSTE MORDA KOMU PREPREČILI, DA PIJAN SEDE ZA VOLAN AVTOMOBILA. PRIJATELJI SO KOT ANGELI, KI NAM POMAGAJO LETETI, KO NAŠA KRILAPOZABIJO, KAKO JE TREBA LETETI!