|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   NE RAZUMEM!
27.9.2005 17:37:29   
ur+sa
pozdravljene! iscem zaposlitev in sem prav jezna ko preberem, da delodajalci iscejo kakega  s V. stopnjo izobrazbe... potem pa pod pogoje! napisejo: 3 leta delovnih izkusenjuser posted image user posted image  .  kako bi oseba (kot recimo) jaz dobila nekje zaposlitev s V. stopnjo in 3.letna delovnih izkusenj??? stara sem 20.let in mi tudi na kraj misli nebi prislo, da bi pri 17.redno delala, da bom kasneje imela izkusnje. Pri vsaki prosnji napisem, pac da sem ze tretje leto opravljala pocitnisko delo v nekem podjetju-pa so bili povsod odg. negativni?

Ma se kera take podobne probleme?

res jih ne razumem! 4 letnik koncas pri 18. ali 19. letih (dobro: obstajamo kaki, ki radi 1 leto podaljsajouser posted image ). in pricakujejo pri takih letih 3 alli vec delovnih izkusenj!?? KATASTROFA!!

Kaj menite ve?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
27.9.2005 18:47:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ur+sa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: NE RAZUMEM!
27.9.2005 21:05:02   
Ro-La
takšno je živlejeuser posted image

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.9.2005 21:10:06   
Anonimen
Ur+sa, saj niso zahtevana leta starosti, samo delovne dobe. Jaz ima tudi V. stopnjo, pa imam 18 let delovne dobe. Tudi to je možno, ne boš verjela.

(odgovor članu ur+sa)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
27.9.2005 21:17:06   
Anonimen
Najprej začneš delat pri enem privatniku za pol leta, pa pri drugem za dva meseca, potem nadomeščaš delavko na porodniškem dopustu za eno leto... pa tako dalje in se naberejo 3 leta delovnih izkušenj.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
27.9.2005 21:21:54   
Marogica
Na žalost je tako, da človek samo z šolo ni vreden dovolj. Sem živela dovolj dolgo v tujini, kjer študira malo ljudi, večinajih pa od 16 leta hodi v šolo in dela, kot praktikanti. Torej primer srednja ekonomska: jaz sem delala v Švici kot vodja kadrovske v zavarovalnici, pa smo s 16 leti dobili vajence, ki so hodili 2 dni v ekonomsko, 3 dni pa so delali 8 ur in to od prvega dneva. Ta človeček je pri 18/19 imel nekaj delovne dobe in je lahko takoj samostojno delal, ker je svoje delo oblvadal. Podobno funkcionirajo tudi ostale šole.
V bistvu je teorija le podpora praksi, ki je pomembnejša, ker znaš TAKOJ delat. Tako tam ne obstajojo ekonomske, gradbene, pedagoške...gimnazije, Obstaja samo gimnazija, na katero se vpiše ca 20% ljudi, ki kasneje tudi študirajo, so ugledni "akademiki" in tudi dobijo službo. Da ne bom predolgo bluzila. SLo bi rada šla vštric Evropi, vendar samo enotirno: torej to kar si ti napisala 20 let-3 leta delo izkušenj. Je seveda utopija, vendar ne v Švici Nemčiji...
Tako da jaz to dobro razumem

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.9.2005 21:27:42   
frutka_
Točno tako kot ti je skutica napisala...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.9.2005 21:42:05   
artista7
Jaz bi se malo pridušala čez vse skupaj.. Dokler se redno šolaš prav tako lahko delaš.. Jaz npr. delam že od svojega 17.leta (takrat sem delala pomalem) od 20ga sem pa delala kar orenk, seveda vse preko študentskega servisa..

Pa lahko vsem vam ta pametnim povem, da mi po faksu noben ne bo dal službe, ker to, da delaš preko servisa pri nas ni nič vredno (s tem da ima od tega profit servis in delodajalec, po novem še država, če te predobro plačajo-ti pa lahko obvladaš svoje delo in si priden..pa vseeno ne dobiš potem redne zaposlitve, ker jih preveč koštaš..redki so, ki jih zaposlijo še potem)..
Takoj po faksu ali po srednji šoli dobijo delo le ljudje z vezami in poznanstvi ali pa se bedno prebijaš čez kot je napisala ena od vas.. To je še kako res, ker trenutno poznam polno punc, ki so diplomoirale pa niso nesposobne-in služb zanje ni.. Pa čeprav so delale že med študijem..

Tako pač je v tej državi, čeprav je lepa, pravnega sistema tu ni..

Še ena opazka: kolegica je bila na štud.izmenjavi v Nemčiji in je našla delo takoj, ni rabla nobenih nevemkakih izkušenj, samo pogovorno nemško.. Zlagala je knjige v knjigarni.. Dobila je več denarja kot pri nas dobijo študenti in plačali so ji na roko, brez teh posrednikov-servisov.. Tako da-- za mlade družine in mlade ljudi tu ni nevem kako perspektivno..user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ur+sa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.9.2005 21:45:19   
metka
Tudi jaz sem se začela ubadati z zaposlitvijo in me je kar groza user posted image .
Pogoji taki in drugačni; vseskozi govorijo, da v zdravstvu primankuje kadra, ko pa iščeš službo in spremljaš razpise te pa vse mine. Ko končno objavijo razpis in se veseliš vsaj razgovora, pa tako ali tako ugotoviš, da je itak že oddano - veze in poznanstva pač. In tako mi pač ne preostane drugega kot, da grem delat v trgovino in se pripravim na to, da decembra delamo od 8-22. Moji trije pa naj dneve preživljajo sami user posted image user posted image user posted image . Tako pač je.
Lp, mogoče bo bolje.  

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.9.2005 21:53:26   
Pupica
ojoj...
Ti vsaj odgovor dobišuser posted image

(odgovor članu ur+sa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.9.2005 22:13:51   
metka
Veš kaj na 30 poslanih prošenj samo 3 odgovori in sicer :
- 2x mesto je žal oddano in blablabla
- 1x celo vabilo na razgovor.
Sicer pa, če sem prav obveščeno bi morali vsi, ki dajo vem razpis tudi odgovoriti; je res tako?user posted image

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.9.2005 12:39:29   
Pajaca

No pa razumi to! Ko sem jaz iskala službo pri 27 z uni izobrazbo so vsi želeli..... neko mlado osebo pod 30 let s vsaj 5 letniki izkušnjami, narejenim strokovnim izpitom, pa najbolj da bi doma že mel ene dva mulca, da ne bi šla ta oseba takoj na porodniško, pa da bi svoje delo opravljala čisto samostojno. Enim je bilo celo do tega, da bi pač imela še urejeno stanovanjsko situacijo pa dobr avto, da bi po terenu letala. Aja pa valda bi ti dal najprej eno leto pripravniške.

Aja pa za strokovni izpit rabiš 3 leta delavnih izkušenj.

Pa na naši fakulteti je diplomirati pri 25 letih bolj redkost kot pa neko povprečje.

Jaz tud ne razumem tega! A tako pač je.

(odgovor članu metka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.9.2005 12:41:37   
Anonimen
To je pa druga stvar, pajaca, če so še starost pod 30 zahtevali. Takrat se pa res težko izide. No, saj tudi drugače, ampak tukaj res ni logično.

(odgovor članu Pajaca)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
28.9.2005 12:55:19   
ur+sa
ja cist vas razumem , pa hvala za vse odgovore.
tudi jaz delam ze od mojega 16./17. leta. vendar le preko servisov,.. ker med pocitnicami drugacne zaposlitve ne dobis, ce se naprej solas...user posted image

mislim, da bo zmeraj tezje dobit sluzbo,! saj jo je ze sedajuser posted image .
hvala se nekrat, in LPuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.9.2005 20:30:41   
Anonimen
Ne vem, a se jaz potem svetla točka ali kaj?

Delala sem kot študentka - vse, od čiščenja, tajniških poslov do varstva v OPB. Potem sem se prijavila na razpis na naši šoli. Zahtevali so eno leto delovnih izkušenj in ker sem že kot študentka delala v OŠ, so to upoštevali. Na razgovoru sem jim odkrito povedala, da me ni sram prijeti za nobeno delo, naštela sem jim vse, kje sem delala, od kolonij, do vsega, jim priznala, da sem tisti trenutek delala tudi na črno, ker pač od zraka se ne da živeti in da še bo tako, vse dokler ne bom dobila službe. In me sprejeli. Ne samo to, da so me sprejeli, ravnatelj mi je povedal, da je služba moja že eno uro in pol po razgovoru.

Punce. Ni vse tako črno, kot se sprva zdi. Saj je res, službe ne ležijo na cesti, to vidim pri mojem user posted image , ampak odkrito, on je bil pripravljen pozabit na to, da ima fakultetno izobrazbo ter raje dela s 5. stopnjo, kot pa da je brezposelen. In pač veva, da se bodo nekje nekoč odprla vrata k njegovemu poklicu.

Da pa ne boste mislile - na enem razgovoru v neki šoli, me je ravnatelj spraševal, kdaj mislim imet otroke, ker noče, da bi šla hitro v porodniško. user posted image  Glupo. Ravno v šoli, ko bi se morali borit za otroke.

(odgovor članu ur+sa)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
29.9.2005 20:42:51   
frutka_
Hm?! Po eni strani se mi zdi čisto logično, da je potrebno imeti nekja delovnih izkušenj, ker je presneto težko, ko dobiš delo in te vržejo v vodo ti pa plavaj! Veš, čisto nekaj drugega je študirati in nato teorijo vnesti v prakso. Ne gre skupajuser posted image !
Ne sekiraj se, če želiš delati  boš delo ali službo našla...nekaj...karkoli!
Jaz imam 4leta delovne dobe in sem delala vsega hudiča do sedaj; inštruirala, baby sitala, kelnarla, ...ma vse kar je prišlo in je dišalo po denarju...hahahaha!
Zdaj imam 4 leta redne službe za sabo, ko sem se zaposlila so rekli napiši diplomo, sem jo napisala, potem rečejo bodi pridna in delaj, sem in sem bila, nato pa so rekali da dokler ne bom imela strokovnega ni variante da me vzamejo za nedoločen čas...in sem spet na zašetku!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
30.9.2005 7:39:30   
ur+sa
frutka in skutica, hvalla vamauser posted image
ja tudi jas sem ze cistila....
jaz vneto iscem sluzbo in osliljam prosnje, na skoraj vsa mozna mesta... od zastopnik, do varuhov, do... blblblbl nam nastevala... bomo vidl kaj bo..user posted image
drzte pesti, da vasaj kaj bo!user posted image LP

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
30.9.2005 11:06:30   
Anonimen
Ursa, jaz imam VII stopnjo, pa povsod hočejo ali strokovni izpit ali nevem koliko let delovnih izkušenj. Drugače kot sprijaznit se z delom za določen čas za nekaj mesecev na tem delovnem mestu in potem nekaj mesecev nekje drugje, da pridem vsaj do tistih 10 mesecev delovne dobe, s katerimi lahko potem delam strokovni izpit, žal ne bo šlo. Za pripravništvo se pa itak lahko obrišem pod nosom, ker smeri, ki jih imam sama, prideta tam nekje pod ž kategorijo in imajo vsi drugi prednost pred nami.
Potem se mi zgodi naslednje, da kločem na eno šolo, kjer poznam ravnateljico in se je za določen čas odprlo delovno mesto, jo vprašam, če imam kaj možnosti pa mi je rekla, da bi me ona takoj vzela, ampak so ji z ministrstva sporočili, da imajo že izbranega kandidata (čeprav on sploh še ni diplomiral, sama pa sem). Veze in poznanstva.
Bi pa zelo rada šla nekaj delat, do sedaj sem še v vsem uživala, kar sem delala in povsod so me samo hvalili.
Nekaj se bo že našlo a ne, saj smo vsi v isti župi.

(odgovor članu ur+sa)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
30.9.2005 13:13:18   
ur+sa
hvala za ogdovor!user posted image

vsi, ki iscemo zaposlitev...ja! veze in poznanstva, to je tisto, kar bi mi rabili...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
30.9.2005 23:24:45   
Nina_
Poglej v Salamonovem oglasniku..se da kaj najdit 

(odgovor članu ur+sa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
1.10.2005 16:57:00   
ur+sa
nina_ hvala za odgovro-.. to ze namrec pocnem, gledam tudi na inter netu, po casopisih, ... povsod kjer je mogoce.... user posted image

(odgovor članu Nina_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

velika noč
Lelly28 RR

Ali boste letos veliko noč praznovali klasično (s pirihi, potico in vsemi drugimi dobrotami) ali boste malce omejili hrano, zaradi kornavirusa?

klasično (41%)

malce drugače (53%)

ne vem še (6%)

Število vseh glasov: 34

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!