|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   NE škrobni hrani??
17.6.2007 20:12:41   
lysa
Ravnokar sem prebrala, da dojenčki v svoji slini nimajo zadosti encima ptialin, ki začne s prebavo škrobne hrane. Zadostno količino tega encima naj bi imeli, ko jim zrastejo vsi zobki - nekako pri dveh letih. Zato naj dojenčki ne bi smeli uživati škrobne hrane (kosmiči, riž, krompir, moka ...). Dojenčki, ki se jim daje škrobno hrano, imajo dve znani reakciji:
1. prebavne motnje
2. gostejšo sluz, ki povzroča infekcije ušes, nosu in žrela (grlo).

Moram reči, da sem še sedaj čisto šokirana, ko sem tole prebrala. Tega nisem vedela, in če je to res, zakaj me pediatrinja na to ni opozorila oziroma zakaj tako propagirajo žitne kašice.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: NE škrobni hrani??
17.6.2007 20:43:57   
eya
A si sigurna, da to velja za vse user posted image  in ne samo kaka posebna bolezenska stanja? Kje si to prebrala-če kje na netu, a pripopaš link?

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu lysa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.6.2007 22:25:44   
bskrle
user posted image Prvič slišim, pa imam že 3 otroke.
Sicer pa sem zagrizena pristašica dojenja, tako da se me to tako ne tiče.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.6.2007 22:34:47   
Naja30
Jaz tudi prvič slišim user posted image  Če bi to bilo res, bi nas pediatri na to opozorili, saj je ta hrana vendar prva GH za user posted image  tako da tega ravno ne bi verjela.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.6.2007 13:22:59   
Anonimen
to pa skorej ne vrjamem, k vsaj riž je prva hrana, ki se jo ponudi dojenčku! po vsem svetu!

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
19.6.2007 12:04:29   
nena82
Riž ima sam po sebi tako funkcijo, da zapira...

Dobili smo drugi zobek...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.6.2007 13:32:04   
lysa
Ravno, ko sem napisala ta post, mi je crknil računalnik in so šli vsi odprti linki po gobe. Kolikor sem jaz prebrala, naj bi bilo to splošno znano (pediatrom), da dojenčki (vsi, ki še nimajo zob!) nimajo dovolj encima ptialina za prebavo škroba - ne gre za bolezensko stanje, ampak čisto fiziološko (dojenčki ne znajo žvečiti hrane). Če dobro pomislite, tudi nam pravijo, da moramo škrobno hrano prežvečiti, da se v slino sprosti ta encim in se škrob delno že razgradi. Drugače se pa tudi odraslim ne sprosti ta encim v slino, če jedo škrob skupaj sladkim (zato nas potem napenja). Ja, tudi glede rižka je pisalo, ki naj bi ga dojenčki jedli širom po svetu. Vendar z eno veliko razliko - včasih so mamice v Aziji svoje otroke nahranile tako, da so same prej prežvečile hrano in nato dojenčku ponudile to prežvečeno hrano. Zato so ti dojenčki dobili prežvečen riž z zadostno količino ptialina.

(odgovor članu nena82)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.6.2007 15:29:41   
Pikca
Hmuser posted image  to mi je prav zanimivo - moja tastarejša je dobila prvi zobek šele pri 14 mes. in do nekje leta in pol je jedla zelo malo ali skoraj nič (še najraje je imela mesno-zelenjavno juhico).

(odgovor članu lysa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?