|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   NEVSAKDANJA HRANA
5.12.2005 18:53:15   
nejča
Zanima me, če ima kdo kakšne izkušnje pri uvajanju v prehrano dojenčka neobičajnih živil: kutine, brusnice, kaki, liči, sveže fige, rabarbara, kostanj, rdeča pesa, beluši, kokos, papaja, topinambur...
To so večinoma domače zadeve pa se vendar o njih malo govori kako in kdaj jih lahko damo otrokom
Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: NEVSAKDANJA HRANA
5.12.2005 19:11:17   
Anonimen
Živa je jedla v samem začetku brusnice, kaki, kostanj ampak ne kot cel obrok- bolj samo za okus. Papajo smo jedli redno saj ima trd kakec (zaradi jemanja železa) in je po papaji boljše kakala. Rdečo peso pa obožuje in bi jedla samo to.

(odgovor članu nejča)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
5.12.2005 19:29:55   
nejča
Hvala za mnenje. Res bi rada našemu pikiju dala svežo hrano, tisto, ki raste tisti čas in ne tako iz hladilnic in konzerv, kar je pozimi res problem. Kaj pa kompoti ali pa namakanje suhega sadja ? Verjetno je to preveč  sladko ?!

(odgovor članu nejča)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.12.2005 20:06:49   
Marogica
Jaz mojemu sicer zgoraj naštetih stvari nisem dajala, ne vidim pa razloga zakaj ne bi. V vsaki kulturi dojenčki dobivajo drugačno zelenjavo ali sadje, pa mislim, da se še nobenemu ni nič zgodilouser posted image
Vprašanje je samo, če ima določene stvari rad, ali pa ne. Jaz sem mojemu probala dati avokado, pa ga ni hotel.Peso sem dajala in mu dajem, jo ima zelo rad, kostanj pa mislim, da napenja. Nisem pa sigurna.
Jaz vama želim dober tek, pri tej "nevsakdanji hrani".

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu nejča)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.12.2005 21:31:41   
hubi
Res sem blond, ampak kaj je topinambur? user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.12.2005 22:35:55   
fricka
Moja je stara 7 mesecev in nama je pediatrinja svetovala tudi namočene suhe slive ter sveže borovnice. Borovnice kupiš zmrzjene, jih malo odtališ in zmešaš z drugim sadjem. Baje je oboje zelo fajn zaradi velike vsebnosti železa.

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.12.2005 22:47:43   
Suzi*
Topinambur - mislim, da je to sladek krompir. user posted image

Mi od tega, kar si naštela, jemo samo kaki. Velikokrat, ker ga ima zelo rad.

Kutine in rabarbara imajo zelo "trpek" okus, verjetno bi morala precej sladkat, da bi user posted image  jedel. Beluši, rdeča pesa....ja, dobra ideja, bomo poskusili. Sicer naj bi pa otroci do 1 leta itak večino stvari jedli, tako da ti kar poskusi, pa boš videla, če bo user posted image  maral.

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.12.2005 23:07:34   
@
Mi smo stari 8 mesecev. Kaki je zadetek v črno (pribl. tako kot pri mami čokolada user posted image ), papajo tudi ful priporočajo v moji angleški knjigi o prvi prehrani, prav tako avokado.
Za drugo (še) ne vem... user posted image

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.12.2005 8:48:29   
tejč
Naša ima tudi rada kaki. Rdeča pesa jo še čaka, jo imam pripravljeno. Kako pa pripravljate to t.i. nevsakdanjo hrano? Dajmo zbrat nekaj idej.

Jaz npr. zmiksam kaki in malo banane.

Rdečo peso nameravam zmiksati z rižem, kako še ji lahko ponudim? Samo?

KAj pa papaja, brusnice? Kje kupite? KAko pripravite? S čim zmešate? Avokado-kakšen je ravno prav zrel?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.12.2005 9:53:52   
babylove
Kutina je fina v primeru driske. Jaz sem jo skuhala skupaj z jabolki.

(odgovor članu nejča)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.12.2005 17:16:34   
nejča
Res hvala za vse ideje!
Topinambur je gomolj, podoben krompirju, ki pa vsebuje namesto škroba inulin in je zato dober nadomestek za sladkorne bolnike. Drugače pa zgleda kot ena švoh sončnica in zelo hitro raste. Mi mlajši smo to rastlino mal pozabil, tastari jo pa kar poznajo in vejo tud to, da malo pospešuje prebavo - proti zaprtju. Dobi se ga na tržnici pri prodajalcih integrirane predelave.
Ideje za razne kombinacije bi bile res dobre.
Kaj pravite da bi namesto sladkorja uporabili kokos ali pa sveže datlje?

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.12.2005 19:29:46   
Lejči
Bojana26, kako si pripravila papajo? a si dala kar surovo, jaz sem jo malo osoparjala, pa naši princeski ni šlo posebej v slast (za surovo je bila takrat še premala, potem pa smo nanjo kar malo pozabili user posted image ).

lp,
Lejča

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.12.2005 11:39:26   
Suzi*
Rdeča pesa je meni ful dobra s krompirjem. Me pa zanima a za otroke uporabite svežo rdečo peso, ali lahko tako, vloženo iz kozarca (domačo)?

Jaz sem mu danes dala zmiksan kaki, naribano jabolko in piškotek, pa je bilo res dobro. Dam mu pa tudi kaki s skuto ali jogurtom, kaki  s hruško. Vse kombinacije ima rad. Mu pa kupim tisti podolgovat kaki, ki ni tako "zdrizast" kot okrogel.

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu Lejči)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.12.2005 16:49:34   
Anonimen
Jaz nobenega sadja nisem kuhala. Od prvega dne uvajanja goste hrane je sadje surovo. Papajo sem samo pretlačila z vilico oz. čisto v začetku spasirala. Zraven sem dodala sadje, ki ni tako vodeno, ker papaja spusti precej tekočine. Nikoli pa nisem ponudila samo papaje, sem vedno kombinirala.

(odgovor članu Lejči)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
8.12.2005 17:57:22   
rozi81
Bojana kdaj pa si ji dala papajo. Moja je stara 5 mesecev no ja malo čez pa me zanima če ji lahko dam če res pomaga pri težavah s prebavo ker ne kakamo čisto vsak dan. Drugače mi je pa patronažna odsvetovala eksotično sadje. Sam banano pa lahko je!user posted image  Men glede te hrane ni nič več jasn!

Lp S

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.12.2005 12:02:51   
HuAnita
Škodilačka je z nama 'mlatila' kostanj, pa je ni nič kaj bolj napenjalo, kot sicer, rabarbaro je jedla v kompotu, borovnice pri 7m, nobenih težav, prav tako gozdne jagode, liči je poskusila, drugega, kar si omenila, pe še ne.

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.12.2005 20:30:31   
Dolina
Topinambur je super, sploh s kislo smetano in makaroni (in pršutom). Je pa po izgledu podoben ingverju (ga komot zamenjaš) po okusu pa krompirju. Dober je tud kot juhica.

Lp, Dolina

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 17
12.12.2005 20:51:18   
Lejči
Bojana, s čim pa si kaj kombinirala? banana ali kaj drugega? 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
12.12.2005 20:53:08   
Lejči
Rozi, jaz sem nekje prebrala, da je ravno papaja zelo fajn še za čisto majhne otročke. da bi lahko samo banano jedli od južnega sadja, mi je pa malo čudno user posted image .

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 19
13.12.2005 23:57:29   
giga
Jest sem tut nekje zvedla, da eksotično sadje povzroča alergije. No ja, moj je star 11 m, tko da kar jeva surovo papajo, mango, avokado, kaki. Včasih samo, včasih zmešano s skuto, dodano v riževe kosmičke za zvečer. Peso pa kar kuhano med krompirjem popapca. Kostanja mu še nisem dajala, da ga ne bi razgnalo, samo en kšček za probo.

Carpe diem!

(odgovor članu Lejči)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?