|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   NEVARNOSTI E-BAYA!!!
19.5.2005 11:09:22   
Annny
Pozdravljene,

mislim, da sem bila do nedavnega eden največjih zagovornikov nakupov preko E-baya.
Opravila sem ogromno uspešnih nakupov, seveda sem imela tudi kakšno neprijetno izkušnjo...toda tole, kar se mi je zgodilo zadnji teden, pa presega vse meje.

Moram vam povedati, da tudi v evropskih podružnicah Ebaya 'prežijo' razni 'pirati' (ne vem, kako naj temu rečem), ki imajo različne načine, kako ti izvlečejo denar..sumljivi bančni računi, izgubljena roba, dodatni stroški tujih bank in zahtevanje še več denarja, vdori s tvojim geslom..
skratka, v 1 tednu sem pri dveh nakupih 'spušila' 700 EUR (!!!!) in kljub ustreznim ukrepom Ebaya se je za tistim prevarantskim prodajalcem izgubila vsaka sled (registriran je bil na kdove čigavo ime..). Tako da ne glede na vse vem, da ne 'kupljenih' stvari in ne denarja ne bom več videla.

Kaj naj rečem..samo svetujem vam lahko skrajno previdnost. Tudi starim mačkom na Ebayu se lahko to zgodi- jaz sem živ primer.
Mednarodnega kazenskega postopka se pa itak ne splača začeti, če ni v igri vsaj nekaj sto tisoč evrov- baš jih briga, če je nekdo ob 700 Eur ali več!! Sploh pa- proti komu boš pa začel postopek, če storilec preprosto izpuhti s tvojim denarjem in ne veš niti njegovega imena!!

Druga stvar za tiste, ki kupujete na dražbi- UMETNO DVIGOVANJE CENE!! Že večkrat sem sumila, zdaj sem pa prepričana, da imajo nekatere trgovine na Ebayu 'zaposlene' ljudi, ki izdelkom umetno dvigujejo ceno..zvišajo ponudbo, da jo potem še ti zvišaš..in s tem se prigrebejo do mnogo več denarja, kot bi ga sicer dobili 'na pošten način'.

Tisti, ki kupujete na ta način: PAZITE in še enkrat- PAZITE!!!!! Tudi, če ste na tem področju že izkušeni, VAM NIHČE NIČESAR NE MORE GARANTIRATI, NITI SAM EBAY NE!!!

:(:(:((:((:ups::ups:

Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   NEVARNOSTI E-BAYA!!!
19.5.2005 11:14:37   
neja
O shit!!!!!!

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   NEVARNOSTI E-BAYA!!!
19.5.2005 11:20:14   
Anonimen
Itak. Nikol ne dajajte številke kreditnih kartic na splet. Sem samo čakala kaj takega.

(odgovor članu Annny)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   NEVARNOSTI E-BAYA!!!
19.5.2005 11:20:15   
puncica
no ja se spravljam in spravljam da bi kej tako kupla, zdej me je pa vse minil. Sej se mi je zdel da lahko tud tam naletiš na take tičke. 700 EUR se mi zdi pa kr velik.:zmeden:

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   NEVARNOSTI E-BAYA!!!
19.5.2005 11:39:56   
Trebnje
Hudo...:((

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   NEVARNOSTI E-BAYA!!!
19.5.2005 12:05:29   
Annny
dA POVEM NEKAJ PRIMEROV...ups, črke.
Ti nekaj kupiš na Ebayu in prodajalec ti ves čas daje vedeti, da je zaupanja vreden Nemec, ki daje vse garancije itd. na izdelek...ko pošlješ denar, se izkaže, da je vse, kar ima on z Nemčijo veze to, da ima tam odprt bančni račun (s ponarejenimi osebnimi dokumenti, očitno!!) in da je v resnici doma iz Koreje...potem ti obljublja, da bo čas pošiljanja nekoliko daljši..po mesecu in pol robe ni še nikjer..potem ga terjaš za vračilo denarja in ugotoviš, da njegov mail preprosto pošilja nazaj vso pošto in da je njegova 'trgovina' izpuhtela z Ebaya...Ebay kontaktira človeka, ki naj bi to bil, nakar se izkaže, da ta človek sploh nikoli ni obstajal (ali da je pred kratkim umrl!!).
A si morete misliti??

:((:((:((:((:((:((:((:((

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   NEVARNOSTI E-BAYA!!!
19.5.2005 12:11:12   
Annny
Ta oseba je dala na Ebay istočasno veliko enakih izdelkov in jih prodala za masten denar, potem se je pa z vsemi kupci zgodilo to, kar sem napisala!
Dvomim, da so ti izdelki sploh obstajali- saj tega ti nihče ne garantira, da niso v resnici izmišljeni!!

Bewertunge (background) se pa itak DOKAZANO DA PONAREDITI z lastnimi simuliranimi nakupi (pod drugim nickom na drugo ime)!!!

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   NEVARNOSTI E-BAYA!!!
19.5.2005 12:41:01   
CatJa
????????

Hvalabogu sem taka lolika bolika, da se nikoli ne posluzujem take vrste nakupa. Ni mi pa jasno, zakaj je treba denar posiljati vnaprej :zmeden:. A se ne da placat po povzetju. Jaz takim foram ze ne nasedam.

Mi je pa zelo zal zate in bi takega :hudicek: lahko kar pribila nekam, da te tako naserje!

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   NEVARNOSTI E-BAYA!!!
19.5.2005 12:49:53   
india
Ojoj, grozno!!!
Dobro, da sem tak šajsar, da se v to ne upam spustit.
Annny, pa to si samo preko nemškega Ebaya nastradala, ali imaš negativne izkušnje tudi z Angleškim?:miska:

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   NEVARNOSTI E-BAYA!!!
19.5.2005 12:59:17   
polona2
Hvala za opozorilo Annny, že večkrat me je zamikalo, da bi kupovala preko Ebay-a, sedaj pa najbrž res ne bom.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   NEVARNOSTI E-BAYA!!!
19.5.2005 13:17:49   
Pajaca
Moje mnenje je da se denarja ne pošilja nikamor, tako da jaz internet ne uporabljam za nakupovanje, pregledovanje stanja na BA in podobne zadeve. Tole o čemer pišeš je itak čist logična zadeva.... prej al slej se najde kakšen ki naivne kupce potegne za nos in internet je idealen za to. Pa če on reče da je zanesljiv... halo, jaz ti tud lahko to rečem, pa se pol konča kot s tistimi čeveljči od prejšnega tedna.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   NEVARNOSTI E-BAYA!!!
19.5.2005 13:41:56   
lin
Grave to se pa ni za hecat,kr neki denarja ti je šlo v luft:zmeden:.jz drugače nerada kupujem preko interneta oz,do sedaj nisem še nič,no lažem fredov obroč:ups:

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   NEVARNOSTI E-BAYA!!!
19.5.2005 13:52:01   
jagoda12
Joj, to je pa res sranje! Kako si pa plačevala? S kartico? Ker kolikor jaz vem, preko PayPala ne moreš plačati... Kaj potem?
Jaz občasno kaj kupim prek UK E-baya, ampak ti same malenkosti (igrače itd), katerih vrednost ne presega 10 funtov. Običajno denar pošljem kar v navadnem pismu. Do sedaj je bilo vse ok.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   NEVARNOSTI E-BAYA!!!
19.5.2005 15:38:05   
Mojca20
Hvala za opozorilo, sama namreč tudi kupujem tam, vendar zaenkrat še brez slabih izkušenj! Ali si obakrat kupovala od istega prodajalca in kaj pa?

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   NEVARNOSTI E-BAYA!!!
19.5.2005 16:15:03   
mihelca
Sama kopujem pri Erwin muller,BABY BUTT v nemciji preko kataloga in nisem do sedaj imela nikakrsnih problemov.Sem zelo zadovoljna saj v vsaki posiljki katero mi posljejo,dodajo kaksno darilo in nove kataloge.Imajo pa zelo lusne cotike za soncke.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   NEVARNOSTI E-BAYA!!!
22.5.2005 20:52:51   
mihelca
PETRA-se opravicujem,da nisem prej odgovorila.Preko kataloga ali interneta si pogledam njihovo izbiro nato narocim kar preko interneta.V roku enega tedna mi posljejo, racun katerega placam preko banke.Banka si zaracuna svoje stroske.Cas placila je stiri tedne.Vsi stroski posiljanja so 8,60eur.Jaz sem dobila paket v roku stirih dneh po placilu racuna.Ko dobis paket nerabis nic vec placat.Upam da sem ti kaj pomagala in ti zelim veselje pri nakupih.WWW.erwinmuller.de:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   NEVARNOSTI E-BAYA!!!
23.5.2005 10:18:27   
PETRUŠKA-1
Hvala, Mihelca.

lp, petra

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   NEVARNOSTI E-BAYA!!!
24.5.2005 10:29:41   
HiPPo
Ah, dajte no, zdej ste pa iz muhe naredili slona.
Res je, povsod se lahko pojavi kakšen prevarant. Sej se jih tudi po Sloveniji potika kar nekaj.
In ebay ni nobena izjema. Ampak da se pa nonstop to dogaja in da te pri vsakem nakupu okrog obrnejo je pa malce za lase privlečeno.
Sem kupil že kar nekaj zadev iz raznoraznih držav, npr. ZDA, Kanada, Anglija, Nemčija, Avstrija, celo Tajvan. In je blo vse OK.
Zato pa imajo na ebayu feedback-e in lahko tam preveriš če je vse OK. Pa tudi malce vklopite možgane ko kaj kupujete. Če vidite da nekdo prodaja samo kozmetiko, potem pa je notri oglas za pnevmatsko kladivo vrednosti 1000 eurov potem je verjetno nekaj narobe. Pozornost ni odveč in ne kupujte zadev dražjih od 200 eurov. Da glava ne boli preveč.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.