* Mateja *
|
Oh, šenkrat moram pista, mi je tamali sklopu rač. No, ne vem kake težave so imeli vaši nedonošenčki po rojstvu, naš je imel ful težav. Najprej je zgledalo vse ok, pol je pa sepso fasal, nato RSV bronhiolitis, nato je priščo do septičnega šoka, še doma smo imeli kisik. Tako da pač spda v skupino rizičnih otrok. Ker se ne ve, kako bi njegovo telo in imunski sistem reagiral na razne mikrobe in viruse, ki itak stalno krožijo po vrtcu, nam ne priporočajo da ga damo v vrtec. Ravno prejšnji teden smo bili na merjenju NO, pa nam je rekla dohtarca,m naj bo kar še lepo doma, pa bo imel 3 leta. Tako da je lepo doma. Pomojeje dobro, da se vsakega nedonošenčka mal bolj pazi, ker ni razvil imunskega sistema tako kot ga donošeni otroci, vsi antibiotiki in zdravila jim pa še dodatno zbijejo obrambo telesa. Tako da ni smešno če slišite, da si doma starši roke razkužujejo, pa maske uporabljajo, ...Če je pač čas viroz in grip se mi zdi da so pri teh majhnih dojenčkih taki ukrepi potrebni. Sicer pa vam približno povejo že sestre in dohtarji na intenzivni kako naj bi se doma ravnalo. Ker če si tam vsa prekužen, prej ko greš k otroku, je prav, da se podobnih stvari držiš tudi doma, ker tudi doma so bacili po zraku, še posebej,če vašega nedonošenčka hodi gledat in lupčkat cela žlahta. kar se pri nas ni dogajalo!!!!! Sicer pa to ni pravilo, lahko da vaš otroček nebo nikoli bolan, nikoli nebo rabil antibiotika in bo lahko šel normalono v vrtec s svojimi sovrstniki. Upajte na to!! Pri nas je pač drugače in smo se temu prilagodili, sicer pa ni tako hudo kot sprva zgleda, vsega se navadiš, samo da je otrok po dooolgem času spet zdrav!!!! Srečno vsem, če pa vas še kaj zanima kar povejte!! Jaz kot izkušena mamica nedonošenčka lahko kakšno dobro povem!! Aja, pa sori ker nadolgo in široko blatim prvotno temo!!
|