Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
NA POMOČ-služba-->odpoved 12.2.2007 9:55:31
|
|
|
|
ur+sa
|
Zdravo....sem hotla bit anonimna pa mi ne prime... tko da sem se odločila , da piše kar "odkrita" sej tko nimam nič za skrivat... no v glavnem,...dons navsezgodej na hitr skregal...in to čist.... niti nevem kje naj začnem... v nedeljo me je klicala sodelavka domu, da dela, in da ji blagajna ( k jo mam jest na čez) ne stima... sem rekla, da bom pogledala jutri (dons) didm...itk morš vidt tapru stvar, da se loh spoloh zgovarjaš o tem... ane? in pridem na siht, naju šefe obe pokliče v njegovo pisarno...(aja ni blo prvič da me je zašpecala). in itk...šef začne.blablablalblalbal.. v glavnem da se morjo izgubljeni listi od blagajne najdt...pa kje so pa...jest sem rekla, da ukradla nisem nič..(naj se mi zgodi kar če,...)in on reče, da ni mislu tega..sam da se more to najdt, čene me bo prjavu policij ...in mi da 1 teden časa ...da ustimam poj se je pa una kura neki začne uglašat, in mu neki razlaga, poj pa on men reče, da morm konačt to dons...jest sem pa glih prejšnji teden bla pr njemu, k mi je odobril dopust...in sem ga šla plačat (počitnice 1 teden).. in povrh vseha reče še (šef) da nimam dopusta in kaj zdej plača sva izlet za maroko, --- en kup ene stale...v jezi sem rekla, da da jem odpoved in mi je reku, JA JA PRAV, ČE JO BOŠ ZANL NAPISAT in kaj zdej narediti????? prosim pomoč
|
|
RE: NA POMOČ-služba-->odpoved 12.2.2007 10:00:55
|
|
|
|
fricka
|
Najprej se pomiri in razmisli kako naprej. Si res kriva? Ne mislim, da si ukradla denar, si morda samo malošlampasta? Potem pa se vzemi v roke, uredi papirje, dokaži svojo nedolžnost. Pri sebi pa popucaj zakaj se ti ti dogaja. Tako vsaj reagiram jaz v takih primerih. Pusti, da se vse ohladi in čez par dni spet govori s šefom glede dopusta.
|
|
|
|
RE: NA POMOČ-služba-->odpoved 12.2.2007 10:05:00
|
|
|
|
Anonimen
|
ja in kaj je z blagajno res narobe?
|
|
|
|
RE: NA POMOČ-služba-->odpoved 12.2.2007 10:22:19
|
|
|
|
ur+sa
|
ja bilo je res, med selitvijo so se marsikateri listi izgubili, in na podlagi tega nisem mogla narediti dnevnika...sedaj pa gledam, da ostaja odpstil "le" 264 SIT.... pa se to sem dva mesecapred zaključkom te službe...namreč samo nadomeščam... za dopust pa se mi "nekakko mudi," ker drug teden v petek že odputujem... res nevem kaj naj... sej je vsak človek zmotljiv...tudi jaz sem...samo ne morejo na tak način to delat...res da sem mlada... samo nisem pa njihov "otrok" da bi z menjoj tako ravnali... tut jest mam svoj ponos...
|
|
RE: NA POMOČ-služba-->odpoved 12.2.2007 10:35:05
|
|
|
|
Anonimen
|
Čaki, čaki...kakšen ponos neki pa? Če si ti odgovorna za blagajno in če so se listi izgubili in blagajna ne štima moraš pa ja napeti vse moči da se to uredi. Dej nehi ga srat, da ti še policijo na vrat obesi?! Dolgo ne boš dobila nobene primerne službe, če pride do tega! Sicer pa ne razumem, kaj te sploh zanima? Iščeš na forumu papirje, ki so se izgubili? Rabiš denar, ki manjka v blagajni? Te skrbi, ker si dala odpoved? Mene bi, ker bi s tem na zavodu izgubila pravico do denarnega nadomestila (lastna odpoved in odpoved iz krivdnih razlogov)...Kolikor lahko razberem iz tvojega zmedenega pisanja, te skrbi samo za tvoj dopust?! Klinc gleda dopust! Reši sitacijo in reši svojo rit, zaboga! Na dopust greš lahko kadarkoli! In iskreno: ob tem kar sem razbrala iz tvojega posta, bi te jz na šefovem mestu gladko malo odpustila, ker si skrajno neresna! Pa brez zamere!
|
|
|
|
RE: NA POMOČ-služba-->odpoved 12.2.2007 11:06:12
|
|
|
|
ur+sa
|
ok, ja res sem jaz odgovorna za to...samo ni pa trebapo meni pljuvati... bi se ve pustile... ne verjamem....gliht tko smo vsi ljudje, tudi tisti k so na višjem stolčku, kot mi... in ne iščem tukaj denarja listov ali kaj podobnega....prosila sem za nasvet... če tako pogledamo...ni čudno da nas vsi "pohojajo,"ko pa se pustimo(te)... na dopustu nisem bila že od poletja...dopust do 2.5 moram pokoristit... zdaj pa sem plačala...pa kva nej mogoče sem res v dreku...samo popravila bom gliht ko vse... samo loh bi mi na lepš način vse povedav... no za to k me je una špecala... jest nisem bila svina in šla njo špecat šefu..k je delala napake (beri v računovodstvu.dohodnina), pa sem jih popravila za njo in jio to lepo povedala...nisem pa letela k šefu....) pravzaprav pa itk on vse njej verjame.. mi smo tko luleki... hvala vsem za pomoč...
|
|
RE: NA POMOČ-služba-->odpoved 12.2.2007 11:55:28
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, znajo bit pa sodelavke prave "svinje", še posebej če pride v podjetje mlajša oseba. Se takoj ustrašijo za svojo rit in vsako napako javljajo šefom, ali celo nagajajo, šikanirajo,.... To je znak, da v taki službi nimaš/nimam kaj iskat. Če ni kolegialnega odnosa in fair play-a, potem adijo! Se strinjam tukaj s tabo! Na tvojem mestu bi v tem dnevu/tednu, kolikor ti ga je dal šef na razpolago za rešitev situacije maksimalno napela moči, da bi rešila situacijo - torej našla papirje, odkrila odgovornega - torej tistega, ki je papirje izgubil, poravnala dolg, pred šefom "spucala" sodelavko (sploh, če je morebiti ona založila papirje). Glede dopusta pa je tako: vsak odgovorni delavec bi zaradi take situacije dopust prestavil. Služba je pomembnejša od tvojega dopusta. Priporočam ti, da: 1. v roku 1 tedna urediš situacijo, se mirno pogovoriš s šefom in nato odpraviš na plačani dopust uživat. ali 2. urediš sitacijo in prestaviš doopust (pokliči na turistično agencijo in se zmeni za drug termin, drugo destinacijo), v skrajnem primeru prodaj aranžma. Nekoliko boš sicer na finančni izgubi, pa vseeno. Marsikdaj je človek prisiljen požreti svoj ponos - misli vnaprej - kaj če se v tej službi zgodi najbolj "črn" scenarij...Le kdo te bo kasneje zaposlil? Potrpi še ta dva meseca, potem pa...Ko jih je**! in greš mirno naprej.. Tako bi jaz ravnala.
|
|
|
|
RE: NA POMOČ-služba-->odpoved 12.2.2007 12:18:46
|
|
|
|
ur+sa
|
no evo, zdej pa je vsa "slinasta" se človešško zgovarja...tole banko sem uredila... čepravse un izgunljena priloga ne najde... je pa banka 0, tako kot more bit... bi pa rada šla do šefa, mu to povedala in ga "prosila (čeprav nisem tak človk, da bi koga prosila" da mi da ta dopust....samo kako naj grem do njega..se mu opravičim.. samo nevem za kaj? no hvala vam za odg...
|
|
RE: NA POMOČ-služba-->odpoved 12.2.2007 12:34:15
|
|
|
|
pety78
|
Kdor jezik špara, kruha strada!!! Tako da, pot pod noge in do šefa. Jaz bi nekako tako: "To stvar" sem sedaj uredila in je tako, kot mora biti, se pa res opravičujem, da je prišlo do napake in bom v prihodnosti bolj pozorna. A lahko dopust lahko izkoristim, glede na to, da imam že vse rezervirano? LP
|
RE: NA POMOČ-služba-->odpoved 12.2.2007 12:34:48
|
|
|
|
ur+sa
|
kr sklep o dispiplinski odgvoronisti mi je dal..al bo dal...
|
|
RE: NA POMOČ-služba-->odpoved 12.2.2007 12:36:47
|
|
|
|
lemavrica
|
Ja samo ti mora dokazati da si ti naredila napako. Nisi pa povedala ali je zgubljen list tvoja napaka ali od koga drugega. A si imela že pred tem dogodkom težave s šefom?
|
|
RE: NA POMOČ-služba-->odpoved 12.2.2007 12:47:23
|
|
|
|
Anonimen
|
Joj...!!! A vidiš do česa pride, če si preponosen!?...Po eni strani čisto podpiram šefovo odločitev. Prepričana pa sem, da bi s primernim odzivom lahko to preprečila.... Aja, kje pa delaš če ni skrivnost?
|
|
|
|
RE: NA POMOČ-služba-->odpoved 12.2.2007 13:10:32
|
|
|
|
ur+sa
|
no evo podpisal smo...se človeško pogovorilo k ni blo une notr.. in smo se vse lepo zmenili, sam je priznal, da una mau natvez... in je reku dapodpira mene samo naj un razrešim (blajganj9, k sem jo skoraj že....) pa bo vse OK. je reku, da tega ne bo nikomur dal...samo da ma on kao en dokaz..če do kaj pride... zakaj bi se pa pustila, da hodijo po men, če pa smo loh vsi v isti valovni dolžini??? in prišli smo do tega, da una ga rs pretera včasih, ... no pa hvala vam... upad, da se tole še en mjhn izboljša, da bom vsaj delala lahko ko tse za gre.... aja pa se to, to k nadomeščam... tut une ne mara, tko da je res tale en prav falot...in hoče vse skenslat, samo da bo ona tista prava zvezda pri šefu... kje delam... naj ostane še malo sjrivnsost
|
| Stran: [1] |
Folna kislinaMichonne RRAli ste med nosečnostjo jemale folno kislino?Da (
75%)
Ne (
13%)
Občasno (
12%)
Število vseh glasov: 52Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!