Klemy82
|
IZVIRNO SPOROČILO: lilica Davek od dobička se plača 20%, ampak to poemni dobiček na, razlika med vplačanimi sredtvi in sredstvi ki jih dobiš ven / npr. vplačala 5000 dobila 5200, plačaš 20% na 200).Č ebi imela za plčat davek na dobiček bi to pisno dobila od zavarovalnice, to kar ti pišeš je zgleda odkup zavarovanja , kjer se plača Davek od zavarovalniških poslov 6,5% ker je bila polica prekinjena pred 10 leti, to je davek ne dohodnina.Govorim iz prve roke, delam na zavarovalnici na življenskih zavarovanjih. Je bil to zdaj odkup življenske police ali odkup vzajemnih skladov? Tako je, kot si napisala in kar se davčnih stopenj tiče, mi je vse jasno.. Gre za odkup življenjske police vezane na enote invest. skladov. Trgali so mi izstopne stroške (25%) in 6,5% davka na zavarovalniške posle, to mi je jasno. Zdaj se handlamo okoli tega, ali moram dati vlogo za odmero davka od dobička, glede na to, da sem polico prekinila prej kot v 10 letih in bi torej naj bil davek na dobiček 20%. Dobička v bistvu ni, sem vplačala več kot dobila, vsaj po moji matematiki, AMPAK, meni je danes gospa na Dursu rekla, da moram oddati napoved v vsakem primeru, da že oni potem ugotavljajo ali je bil dobiček in bom plačala davek,če pa dobička ni, ne bom plačala nič. Si je skopirala papirje in naj jo jutri pokličem, da mi bo povedala več. Na zavarovalnico pa sem danes poslala mail, kaj je s tem... v glavnem čakam, kaj mi jutrišnji dan prinese, ker sem res že živčna glede tega, ker mi vsak drugače pove.