|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   NAPENJANJE
24.9.2008 11:05:05   
sedmica
Živjo, imam punčko staro 1m, ki se zelo veliko napenja predno se pokaka, izgleda, kot da bi jo zelo bolelo, postane čisto rdeča v obraz in "brunda", stoka včasih tudi malo zajoka potem ko pa se pokaka pa ji odleže. Naj povem še da je skaraj vsakič ko jo previjem pokakana. Zanima me če ima katera podoben primer in ali je to narmalno da toliko stoka, zaradi tega ima tudi slab spanec čez dan, ponoči je dobro, tudi dobro spi, vse skupaj se začne proti jutru. Je drugače kot krči, ker te ima tudi proti večeru a ni tako hudo.
Imam pa še eno vprašanje kaj jeste ali zelo pazite pri prehrani, ker jaz sploh nisem več pametna.user posted image

Hvala, hvala za odgovore
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: NAPENJANJE
24.9.2008 11:13:17   
pikapoka315
pri našemu malčku je isto, pa smo tut stari manj kot en mesec.... se mi zdi da je vsakič pred veliko in malo potrebo tolk enega napenjanja, mrščenja, kričanja... ali pa pred prdci user posted image ... v porodnišnici so mi rekli, da je pač potreben določen čas, da se mu črevesje navadi na novo funkcijo in na nov način prehranjevanja... sam ne vem če je to to..user posted image

se tudi priporočam za kak nasvet user posted image

(odgovor članu sedmica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: NAPENJANJE
24.9.2008 11:18:01   
Simonček
Pozdravljena,
tudi mi smo imeli od začetka grozno napenjanje, najbolj proti jutru, ko se je mali ubožček komaj pokakal. Ponavadi sem ga šla takrat previjat in začela masirati trebušček, noge mu dvigovala na trebušček, tako da je potem prdkal. Nato se je napenjanje po enen mescu in pol malce izboljšalo, pa smo začeli dajati AD3 kapljice in se je spet vrnilo na slabše. Sedaj sem ukinila AD3 in jemljemo Oleovit D3. Tu pa tam pa ga še tudi sedaj pri dopolnjenih treh mesecih pri moji včasih "neprimerni" prehrani  še vedno "šraufa". Vsaj občutek imam, ko kaj pojem. Sicer pa je vredu se izogniti (zaenkrat) mlečnim in jajčnim izdelkom, ker to prav tako vpliva na napenjanje. Samo jaz sem si zadala, da bom nekje v bližini štirih mesecev začela z uvajanjem te hrane nazaj. Seveda pa dojenčkova prebavila še niso dovolj zrela in zato so na začetku takšni problemi. Pravijo, da mine, če ne prej, pa okoli pol leta starosti.

(odgovor članu sedmica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: NAPENJANJE
24.9.2008 11:21:25   
nia5
v porodnišnici so mi rekli, da je pač potreben določen čas, da se mu črevesje navadi na novo funkcijo in na nov način prehranjevanja..











Točno tako, pri moji je bilo enako, po 2 mesecih pa je bilo napenjanja vedno manj, sedaj pri 4 mesecih pa prda kot za šalo brez napenjanjauser posted image user posted image . Čas naredi svoje, saj bo minilo. Mogoče mu lahko malo olajšaš vse skupaj z redno masažo trebuščka (le v smeri urinega kazalca), jaz sem ji to počela pri vsakem previjanju in še sedaj jo masiram vsaj 2x na dan.  

(odgovor članu pikapoka315)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: NAPENJANJE
24.9.2008 12:02:38   
LenaG
Tudi naša je stara malo preko mesca in imamo enake težave. Pri prehrani dokaj pazim, vendar se mlečnim izdelkom nisem v celoti odrekla. Tudi jaz jo grem zjutraj (med 4 in 6 uro) zato previt in malo pomasirat. Malo pomaga. Je pa tudi podnevi enako. Pred vsakim kakcem in prdcem se napenja, boga revica.

(odgovor članu nia5)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: NAPENJANJE
25.9.2008 8:19:25   
matic0105
Enako pri nas - najhuje je proti jutru - menda naj bi takrat bilo to najbolj običajno, sem nekje brala. Pri nas je tole napenjanje in stokanje prisotno že 5 mesecev. Pri 3 smo rekli "no, zdaj bo pa bolje"user posted image . Pa se še kar vleče. Zjutraj tko jamra in brunda, da me zbudi, če sem še tako zaspana. Zaspaaaaaaaaaaaaaaaaaaaana sem pa ves čas, saj spimo res zelo zelo malo.

(odgovor članu LenaG)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: NAPENJANJE
25.9.2008 19:33:37   
Rahelca
Pozdravljene, moja dvojčka sta ravno tako imela težave pri napenjanju. Zdaj so izginile in ni jih več. Moja P mi je svetovala, naj jima mleko pripravim z nežnim janeževim čajem. Žal ju več ne dojim, tako da lahko to naredim. Tiste, ki pa dojite, jim probajte dati čajček samo iz janeža. Načeloma dojeni otroci ne potrebujejo dodatne tekočine, v primeru napenjanja pa mu le dajte. Upam, da bodo težave minile.

(odgovor članu matic0105)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: NAPENJANJE
30.9.2008 23:25:36   
izgubljena_ovcka
Dokler dojenček ne joka, ga ne boli. Preverjeno. Le pri zelo majhnih tako izgleda. Naš se je grozno napenjal, postal rdeč v obraz in delal smešne face in seveda spuščal čudne glasove ko je kakal ali prdel. Saj bi jih odrasli tudi, a so nas naučili, da se brzdamo! user posted image  Zdaj pri treh mesecih ga še vedno mučijo vetrovi ampak se bistveno manj zmeni zanje, prdi pa še vedno zelo... Novorojenčke pač vrže iz tira vsaka majhnuser posted image a stvar... Prvi teden sem jokala vsakič ko je revež kakal. No, kakal je do osemkrat na dan! Je šlo enih solzic... Zdaj je še vedno polno dojen in kaka le enkrat... user posted image

(odgovor članu Rahelca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




2nd Hand Shop za otroška oblačila in opremo
Tanja74

Ali bi, če bi imele možnost, kupovale otroška oblačila in otroško opremo v t.i. Second Hand Shop-ih (preko interneta, v trgovini)

Da (59%)

Ne (35%)

Drugo (6%)


Število vseh glasov: 266

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!