Anonimen
|
Odvisno od tvojih potreb. Kar več potrebuješ, kupi boljše. Pri nas npr. pomivalnega stroja skoraj ne rabimo, mogoče štirikrat letno, zato smo vzeli kar enega x iz akcije, bil je okoli 50 jurjev.
Nasprotno mi je bila zelo pomembna pečica. Vzeli smo pečico gorenje, design Pininfarina, tista, ki nima nobenega gumba ampak je vse na dotik s senzorji. Prava pravljica! Ima timer, zjutraj daš vanjo to, kar želiš za kosilo, naštimaš, kdaj naj jo priklopi in kdaj ugasne, prideš domov in kosilo je toplo v pečici. Poleg tega je bila edina, ki je šla do 250 stopinj, ostale pa le do 230 - zelo pomembno pri pečenju pizze. Zdaj sem videla tudi tako, Gorenjevo, ki gre do 275. Stala je veliko več kot ostale Gorenjeve pečice vendar primerjalno tako kot tuje pečice z najosnovnejšimi funkcijami.
Baje jih zdaj proizvajajo samo po naročilu.
Hladilnik smo kupili Gorenjev, ker je bil edini, ki je bil brez zamrzovalnika. Imamo zamrzovalno omaro in imeti dva aparata, ki porabita energijo za zamrtovanje, se mi je zdelo nekoliko potratno. Hladilnik je bil okoli 60 jurjev.
Korito je iz fragranita, odličen material. Ni grd kot npr. plastika, ni problema s kamnom kot na kerrocku in ni ga treba glancat kot kovino. Na njem lahko režeš, pa se nič ne pozna.
V enaki barvi smo vzeli tudi kuhalno ploščo in to tako, ki je široka 70 cm in ne 60, kot je običajno. Vse plinsko, ker mi električne ali steklokeramične niso všeč. Taka dolžina je praktična, ker je na plošči brez težav postavljenih pet posod, brez stiskanja. Srednji plamet ima možnost dvojnega plamena za hitro pogrevanje. Oboje, korito in plošča, sta Aristonova. Stala sta "eno uko z glave".
Tako da kupuj glede na potrebe, ki jih imate.
|