|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   NAŠ ŠE NE HODI!
7.3.2006 12:04:24   
TINALAN
Ali bi me lahko katera potolažila, namreč obremenjujem se, ker naš Lan (star 13 m) še ne hodi in nima tudi želje hoditi. Ko ga probam prijeti za eno rokico kar poklekne. Sploh nima želje. Plazi se kot mali popaj, vsepovsod se dvigne, ampak ko pride situacija, da bi moral narediti pol koraka rajši poklekne in se spet vstane. Kdaj so vaši malčki shodili? Kako ga naj motiviram? Se mi zdi da ima ful strah pred hojo!!!
Hvala za odgovore
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
7.3.2006 12:08:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu TINALAN)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: NAŠ ŠE NE HODI!
7.3.2006 12:14:29   
Anonimen
otrok ima čas do 18 meseca da shodi mi je povedala pediatrinja.
Poskusi ga primit izpod pazduh,če se boji ko ga primeš za rokice,naš tako skače na mestu in pa že korake dela,ker smo mu pokazali kako

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
7.3.2006 12:15:05   
TINALAN
Nikoli mu nismo govorili, ali pa da bi za njim non stop stali, ali pa da bi padel,... Ampak enostavno nima volje hodit. Poznam veliko malčkov, ko mamice vlečejo za rokice in hočejo hodit. Naš je najbolj srečen če je na tleh.In tudi če dmo kje v kakšnem trgovinskem centru v igralnici in nočem da se plazi, bo na vso silo hotel izsiliti, da ga dam na tla. Hoditi sploh noče. Upam da bo kmalu shodil. Sem vprašala pediatra, pa je rekel, da če do 15 m shodijo malčki da je normalno.
Hvala

Neposredna povezava do sporočila: 4
7.3.2006 12:19:32   
Divja vijolica
Tudi naš še noče hoditi (15mesecev), hodi samo na kratke razdalje, drugače pa raje poklekne in šiba po kolenih. Jaz sem mislila, da bo zelo zgodaj shodil, ker se je hitro postavljal na noge, pa ni bilo tako.  Tudi opažam, da ga je strah, bolj siguren je če puza.user posted image
Predlagam ti, da to odmisliš (kdaj bo shodil), ker bo sigurno, in to kmalu. lp

Neposredna povezava do sporočila: 5
7.3.2006 12:21:49   
mamči
Naš je shodil pri 15 mes. Sploh ni panike !!! Jaz sem bila že tak obupana, pediatrinja se mi je samo smejala, ker vedno ko sma stopila skoz njena vrata sem prvo rekla : midva še ne hodima !!user posted image .
Pa me je lepo potolažila. Meni tud ni bilo jasno, kak bo sploh pred 2. roj. dnevom lahko shodil, če pa sploh ni imel interesa user posted image , plazil se je pa tako hitro, da še ga gledat nismo sfolgali.
Meni je pediatrinja rekla, da se o zgodilo kr tako, kr spustil se bo do najbljižjega cilja...in bo to to!
Pa ji takrat nisem verjela, zgodilo se je pa točno tako !!!user posted image
Pa moja panika, da bi kje padel je popustila in s tem je tud on dobil korajžo.
Kot zanimivost - zdaj je star 3 leta pa 4 mes. pa še nikoli ni fajn zropotal po tleh. Od prvega dne ima ful stabilno hojo.

Jas se šalim - shodil pozno, ravnotežje grozno.

Deda od mojega je shodil pri 18 mes - pa je postal dipl. ing. in danes jih šteje preko 70 (mislim da 74-75) pa je še kako poskočen na morju, kjer ima svoj čoln.

Boš videla da se bo lepo unesel!!!!

(odgovor članu TINALAN)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.3.2006 12:22:15   
TINALAN
Jaz sem tudi mislila da bo kmalu shodil, še posebno, ker je pediater pri 6 m  rekel da je zelo motorično razvit. Je pa tudi nad povprečen po velikosti, mogoče mu to dela preglavice. Samo razmišljam user posted image .

LP

(odgovor članu Divja vijolica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.3.2006 12:24:02   
mamči
Ja najslabše so neka pričakovanja - naš se je ful zgodaj postavljal na noge, pa sovsi govorili : ta bo pa hitro shodil.....

(odgovor članu TINALAN)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.3.2006 12:24:09   
Divja vijolica
Pa še to : opažam, da je moj nasploh zelo previden fantek. Nekateri so bolj previdni, nekateri se takoj zaženejo in jih ni ničesar strah. Izgleda da najina spadata v prvo skupino. Mislim, da je to že prirojen značaj. A ni super da smo si različni?user posted image

(odgovor članu Divja vijolica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.3.2006 12:26:14   
KIRA
pri nas ni bilo težav. shodila je ravno na svoj 10 "mini" rojsni dan. na začetku se je tud bala, ampak sem se smejala injo bodrila, da je videla da je to nekaj lepega. pa pohvalila sem jo vsakokrat, tako da je praktično takoj letala sama okrog - seveda najprej še nesigurno, ampak počasi se je uneslo, ker je dobila samozaupanje.
ti ga samo spodbujaj in ne pozabi ga pohvalit, ko nardi kak korakec. morda bo delovalo.?

(odgovor članu TINALAN)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.3.2006 12:46:01   
Moica
Naš je pa star 19.5 mesecev pa še ne hodi. Sicer hodiva na fizioterapijo, a ni neke hude panike. Načeloma je pa do 18 mesecev čisto normalno ... 

Sicer pa poznam primer, ko je kot otroček shodil pri dveh letih in nato čez mnogo let postal eden izmed boljših atletov user posted image

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.3.2006 13:03:34   
Naty*Taja
Ko bo zrel, bo šel! To bo pa on najbolje vedel, kdaj bo. Če se postavlja na nogice, verjetno ni nič narobe v razvoju, pač zbira pogum! Naš je šel že z devetimi meseci in so vsi govorili,da je ful prehitro...bla, bla. Kaj pa naj bi ga dol tiščala, če je hotel it! Sam ne ga silit s tem, da ga pod pazduho vodiš, če sam tega ne želi, ker je to prisila in bo potem dobil še večji strah in bo neroden... Ima še dovolj časa. Ok kolegice se je do 15 m sam puzal po tleh - še po štirih ni hotel, pol pa kr en dan ga je prijelo in je "vzletel"!
Ne se tolk sekirat. Vsak otrok ve sam zase. (no ja večina)

MONTIGNAC

(odgovor članu Moica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.3.2006 13:23:30   
lan
Haha,so vsi Lančki malo bolj počasni.Naš Lan je tudi shodil šele pri 14 mesecih.Nič se sekirat,slej ko prej bo.Zdaj mu pa še enostavno ni treba,ker vse doseže s plazenjem.

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.3.2006 14:16:36   
Jančika_
Kaj naj ti rečem? Naš je shodil s 16 meseci in 1 tednom (na noge se je začel postavljati šele pri enem letu). Tudi tvoj bo shodil, ko bo pripravljen za to.

(odgovor članu TINALAN)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.3.2006 14:28:16   
Anonimen
Tibor je shodil pri 14 mesecih, pa so tudi govorili, kako je močan in motorično razvit. Mogoče je tudi pri tvojem otroku tako, da po kolenih ali kako drugače pač pride povsod, kamor hoče. In mu je to čisto v redu. Bo že, nič skrbet.

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
7.3.2006 14:55:00   
Taj
Ja, bo kar držalo, da so Lani ene take pritlehne živalceuser posted image , ki imajo že s plazenjem toliko dela in zabave, da se jim prav nič ne mudi skakati naokoli na pokončen pogonuser posted image . Naš 14 in pol mesečnik tudi še ni samostojno hodeče bitjece, pa nam je razvojna pediatrinja rekla, da sploh ni panike (tam do 18 meseca), ker je pomembno, da sicer motorično napreduje in miga pač na vse ostale načineuser posted image user posted image user posted image ...Je pa res, da starejši ko so ti naši koštrunčkiuser posted image , previdnejši in preudarnejši so, zato raje dvakrat premislijo preden krenejo na pot....ko pa se bodo enkrat odločili,ne bo več poti nazaj in korak bo krepak...

pozdravčki vsem plazilčkom in mamicam, ki bodo dočakale tudi to, da jim mali uidejo....user posted image

Če hočeš biti srečen, bodi!

(odgovor članu TINALAN)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.3.2006 15:02:13   
Marogica
Ti se nič ne sekiraj, da še ne hodi. Se pač plazi tako hitro, da mu je to bolj všeč, pa še bolj siguren je. Zakaj bi forsirala? Bo že, ko bo njegov čas in ko bo pripravljen. Moj ta prvi je shodil pri 15 mes, ta drugi pri 14. Pa kaj. S tem se pa res nisem obremenjevala, otrok pa sploh ne.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Taj)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.3.2006 15:28:58   
kofetek2010
naš je sicer shodil pri 12 mesecih, kar za njegovih skoraj 13 kg sploh ni bilo lahko (sem mislila, da sploh ne bo), a še potem ko je shodil je večkrat ubral lažjo in za njega hitrejšo varijanto - v trenutku je bil na vseh 4 in odpeketal user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
7.3.2006 20:13:01   
lelaval
Moja prva hčera je shodila pri 13,5 mesecih. Pa še to je potem potrebovala par mesecev, da ni padla.
Ko bo čas, bo že hodil.
Naša najmlajša pa pri 9 mesecih ne stoji več kot sekundo na nogicah - ima kar mehke. user posted image  Pa se sploh ne obremenjujem, bo že enkrat shodla. In niti plazi se ne.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 19
7.3.2006 21:12:42   
petja
Moj brat je shodil pri 17 mesecih, pa zdaj čist normalno hodi user posted image . Jaz mislim, da se nimaš kaj sekirat, sicer bi že pediatrinja kaj omenila v tej smeri user posted image .

Po moje Lan dobro ve, da bo potem še celo življenje moral biti na nogah, pa se zdaj pusti še mal crkljati, pa še mal hodi po vseh štirih, saj kot odrasel ne bo mogel user posted image . Bi čudno izgledalo, a ne?

Lp, petja

(odgovor članu TINALAN)
Neposredna povezava do sporočila: 20
8.3.2006 13:29:38   
Anonimen
Men gre pa na živce, da se ful obremenjujete sam zarad tega, ker se primerjate z drugimi!
Poglej v kakšno knjigo: otroci shodijo enkrat do 18.meseca.
Ne belite si glave s takimi "problemi" !!

(odgovor članu petja)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?