Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Mučenje živali za krznene plaščke 26.1.2006 10:47:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Tole sem dobila po meilu. Filmčka si ne upam odpret, ker sem nekaj podobnega ali istega že videla in je preveč grozen. Če katero zanima ali če nosite krznene plašče, pa si poglejte: "Pozdravljeni, včeraj sem dobila e-mail z linkom na film o tem kako v resnici nastajajo krzneni plašči. Ko sem si ogledala posnetek sem dolgo časa sedela v šoku in premišljevala kaj naj storim. Osebno verjamem, da pozitivna sporočila, spodbude in dobri primeri lahko dosežejo več kot obsojanja ali šokantne scene. Tako sem sedela za računalnikom in tuhtala, ali naj to pošljem naprej. Potem se zgodilo nekaj zelo nenavadnega. Moj kuža, ki se ponavadi ne meni zame, dokler ga ne povabim na sprehod, je prišel do mize, stopil na zadnje tačke in mi začel lizati roko. Gledal me je naravnost v oči in to je trajalo minute in minute...To ni bil znak žeje ali lahkote. Ni bilo povabilo naj mu odprem vrata ali naj se igram z njim. Ta pogled je bil enak pogledu živalce iz filma. V trenutku sem začutila, kot da bi me sama, skozi mojega kužka prosila naj to resnico ne zadržim zase. Resnično si ne želim jemati pravice odločati, kaj je za vas dobro in kaj želite vedeti. Če si želite ogledati resnični film o tem kako se "pridelujejo" krzna kliknite na spodnji link." http://www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=fur_farm&Player=wm&speed=_med
|
|
|
|
RE: Mučenje živali za krznene plaščke 26.1.2006 10:53:53
|
|
|
|
ZARA
|
Joj, jst teh svinjarij ne morm gledat... Še Cruella DeVill iz 101 Dalmatinca mi je šla maksimalno na jetra, bljak!!!!
|
|
RE: Mučenje živali za krznene plaščke 26.1.2006 10:55:56
|
|
|
|
Anonimen
|
NE HVALA!!! PET-IN FILM SEM SI OGLEDALA ŽE PRED LETI IN SE GA ŠE PREVEČ DOBRO SPOMNIM. NA SREČO JE NEOSVEŠČENIH ŽENSK ZMERAJ MANJ.
|
|
|
|
RE: Mučenje živali za krznene plaščke 26.1.2006 10:58:04
|
|
|
|
taška30
|
Ja, tudi jaz sem to že dobila po mailu, nisem upala odpret, je pa moj mož mal pogledal in rekel, da mu je kar slabo ratalo in cel dan ni k sebi prišel. Ne vem, če je to isti filmček, pa vseeno... Ko sem se jaz odločala, da bom vegetarijanka, sem si zanalašč ogledala par posnetkov/filmčkov o živalskih farmah, klavnicah...tega se dosti najde na kakšnih 'protimesnih' straneh in sem takrat videla dovolj, da me je minilo.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 26.1.2006 11:02:39
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Mučenje živali za krznene plaščke 26.1.2006 11:03:05
|
|
|
|
tanikaa
|
Ne morem pogledat, ker imam resnično slab želodec. Krzna pa itak ne nosim.
|
|
RE: Mučenje živali za krznene plaščke 26.1.2006 11:07:45
|
|
|
|
Moyca_
|
jaz ne bom odpirala tega, ker sem enkrat in mi dolgo ni šlo iz glave. Res grozno
|
|
RE: Mučenje živali za krznene plaščke 26.1.2006 11:15:13
|
|
|
|
CIPRESA
|
Groza !!!!!
|
|
RE: Mučenje živali za krznene plaščke 26.1.2006 11:19:04
|
|
|
|
Seven*
|
Ja. In v MB si je ena blazno lepa gospodicna odprla novo krznarno. Noter ima vse od polarne lisice, pa do zajcka.. Gre za zeno znanega slovenskega reperja. Najhujse pri tem pa je, da se v medijih hvali, da so njene zivali ubite humano in kako so ljudje, ki protestirajo pred njeno trgovino nesramni. Clovek res ne ve, ce bi se smejal ali jokal. Skoda da nimamo smajlija za kuro.
|
|
|
|
RE: Mučenje živali za krznene plaščke 26.1.2006 11:26:42
|
|
|
|
dory
|
Ze lani enkrat sem dobila tale filmckek...pogledala ga je mami in ze samo pripovedovanje me je cist vrglo...sama ga nisem mogla pogledat in ga niti ne mislim....ker cloveska krutost ne pozna meja...zalostno...zato pa pravim,da je skrajni cas, da se nasa ljuba zemlja mal okrog ze obrne...
|
|
|
|
RE: Mučenje živali za krznene plaščke 26.1.2006 11:28:14
|
|
|
|
dory
|
Od kdaj pa je ubinje humano? Tega nikol ne bom razumela...
|
|
|
|
RE: Mučenje živali za krznene plaščke 26.1.2006 11:29:45
|
|
|
|
Anonimen
|
A da so že protestirali, čestitam. V Lj so žensko oblečeno v krzno najstniki popljuvali. Ne samo na krzno, pozorne bodite tudi na kršenje Zakona o zaščiti živali pri psih, mačkih, kravah, ovcah. V tem primerih ne zmajujte z glavo in ne pojdite naprej, povejte lastniku živali, če si tega ne upate, prijavo sporočite na inšpekcijo.
|
|
|
|
RE: Mučenje živali za krznene plaščke 26.1.2006 11:30:33
|
|
|
|
muki1
|
Odkrito povedano, ženske ki nosijo krzno se mi GABIJO.
|
|
RE: Mučenje živali za krznene plaščke 26.1.2006 11:32:42
|
|
|
|
Anonimen
|
A potem nobena ne upa odpret? Me veseli. Jaz sem zadnjič samo delček nekega filma, mogoče je isti, po TV videla, kako totalno preplašeni lisici, ki jo že itak na živo odirajo, tlačijo električno palico v gobec, da bi se nekako sama odrešila muk. Meni to še zdaj, kekšen mesec po tem, ne gre iz glave. Vidim tiste učke pred seboj, vedno jih bom.
|
|
|
|
RE: Mučenje živali za krznene plaščke 26.1.2006 11:33:14
|
|
|
|
muki1
|
Skoda da nimamo smajlija za kuro. IZVIRNO SPOROČILO: Seven Ja. In v MB si je ena blazno lepa gospodicna odprla novo krznarno. Noter ima vse od polarne lisice, pa do zajcka.. Gre za zeno znanega slovenskega reperja. Najhujse pri tem pa je, da se v medijih hvali, da so njene zivali ubite humano in kako so ljudje, ki protestirajo pred njeno trgovino nesramni. Clovek res ne ve, ce bi se smejal ali jokal. Skoda da nimamo smajlija za kuro. Seven, tudi smajli ki bruha je primeren. Tega pa imamo
|
|
RE: Mučenje živali za krznene plaščke 26.1.2006 11:37:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Meni se tudi gabijo. Nekako toleriram stare zenicke, ki krevsajo naokrog z lisicami okoli vratu, ker itak ne razmisljajo tri sekunde vnprej, ampak tiste mlajse, fine gospe, kao neke kreatorke in poznavalke mode, te pa imajo za moje pojme v glavi en sam odpad. In tudi mediji, ki veselo objavljajo zadnje modne smernice, kjer je itak spet polno krzna, so veliko krivi za to.
|
|
|
|
RE: Mučenje živali za krznene plaščke 26.1.2006 12:03:19
|
|
|
|
nejcko
|
Jaz tudi ne bom odprla tega - ne morem! Sem enkrat gledala po TV en dokumentarec in me je mož moral celo noč tolažiti. Žalostno pa je, da smo se kot ponavadi spet odzvale samo tiste, ki krzna itak ne nosimo. Saj taka sporočila so v redu - ampak tisti, ki noče odpreti oči, pač ne bo spregledal.
|
|
|
|
RE: Mučenje živali za krznene plaščke 26.1.2006 12:14:32
|
|
|
|
nejcko
|
In dejstva: Štirideset milijonov (40.000.000) živali na leto mora umreti grozljive smrti samo zato, da se človek lahko obleče v njihovo krzno. Stodevet tisoč (109.000) jih v ta namen umre vsak dan; 4.566 živali na uro; 76 trupel na minuto, več kot ena žival na sekundo!!!! Manj kot 30% "surovine" krznarji pridobijo iz narave, ostale živali so vzrejene na farmah. In to niso le kune zlatice, činčile in zajčki - v zadnjem času umirajo tudi naši hišni ljubljenčki, psi in mačke. Njihovo krzno se prodaja pod oznako "drugo ali manjvredno" ter celo "umetno" krzno. ZATO BODITE POZORNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "Ubijete jo tako, da ji v zadnjično odprtino potisnete kabel in ji v telo pošljete močan el. sunek. Njemu pa na genitalije zataknete žico in ga napolnite z el. Lahkopa mu tudi zlomite vrat. Ali še bolje, obesite jo za vrat in ji v usta toliko časa zlivate vodo, da se bo utopila. /.../ Če vam povem, da tako, da tako sadistično nekje ubijajo ljudi, se boste zagotovo zgrozili. Če pa vam povem, da tako ubijajo "le" lisice, kune, pse in mačke ... boste - verjetno večina - morda nekoliko zmajali z glavo in pomirjeno brali naprej." (Vlado Kadunec, Gloss, nov. 2002)
|
|
|
|
RE: Mučenje živali za krznene plaščke 26.1.2006 12:18:43
|
|
|
|
ZARA
|
Maaaaarija, kako to lahko ljudje počenjajo ?? Prov za zjokat se je...
|
|
RE: Mučenje živali za krznene plaščke 26.1.2006 12:19:24
|
|
|
|
Marogica
|
Jaz sem očitno malo manj osveščena, ker še vedno zelo rada jem meso-vseh vrst in to zelo rada. Je pa res, da si filmov iz klavnic tudi ne bi ogledovala, razlike pa pri ubijanju živali za človeške potebe najbrž ni. Kar pa se krzna tiče pa priznam, da imam doma dva plašča, ki mi ju je podarila pred leti moja mama, ker so njej preozki. SEm ju tudi imela nekajkrat na sebi in mi ni bilo nerodno(pa me popljuvajte, če me hočete), predvsem, ko je bila taka polarna zima kot ta teden in moram priznati, da mi je bilo zelo toplo, celo vroče. Ker sem zadnja leta samo "športna", mi trenutno visita v omari. SEm najbrž edina, ki si upa priznati??
|
|
RE: Mučenje živali za krznene plaščke 26.1.2006 12:24:55
|
|
|
|
Anonimen
|
ja, dejmo jokat, to zmeraj POMAGA, samo ne riti dvignt
|
|
|
|
RE: Mučenje živali za krznene plaščke 26.1.2006 12:26:13
|
|
|
|
ZARA
|
Ja, jst bi priznala, pa ga res nimam.
|
|
RE: Mučenje živali za krznene plaščke 26.1.2006 12:43:26
|
|
|
|
nejcko
|
Jaz priznam, da ima moja mama 2 krznena plašča še iz časov, ko je bilo to kakor nekakšen statusni simbol Žal jo je pri njenih skoraj 70-ih letih težko prepričat, da bi se temu odrekla. In vem, da bom ta dva plašča nekoč jaz pojerbala - kaj bom z njima naredila, pa ne vem. Nosila ju definitivno ne bom, ker ju niti v roke ne morem prijeti.
< Sporočilo je popravil nejcko -- 26.1.2006 12:44:13 >
|
|
|
|
RE: Mučenje živali za krznene plaščke 26.1.2006 12:47:46
|
|
|
|
ZARA
|
Citiram... " In vem, da bom ta dva plašča nekoč pojebala - kaj bom z njima naredila, pa ne vem..."
|
|
RE: Mučenje živali za krznene plaščke 26.1.2006 13:00:40
|
|
|
|
Anonimen
|
Jst pa prou z veseljem jem putr iz mleka od naše Mojce in pršut, ki je bil nekoč bedresce od Lojzke (klobas ne maram). Pa kaj sem pač mesejodo govedo. Ampak naše krave in pujse so pa ljubljene, v času našega sobivanja vsaj. Tud če jih pol pojemo. Še seno na roke grabimo, da je bl bio hrana. In nikol ne dobijo umetnih krmil. In tud tepe jih ne nihče. Pa tko lepo pogledajo, ko jih pobožaš. Živijo prav krasno kravje in prašičje življenje, pa če tud pol na koncu v locu pristanejo. Smo pač mi malo više v prehrabeni verigi. Pa da ne boste mislile, da mučim živali. Daleč od tega. Tud krzno se mi gabi. Film pa sem že vidla (nekje med prsti). Krzna ne nosim, usnjeni čevlji so pa pr meni tud redkost. Še torbica je iz skaja. Pa ne me zdej lih potolčt...
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?