|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Motor
18.1.2007 10:47:35   
Anonimen
Je med vami katera, ki je noseča in je motoristka, ste se med nosečnostjo vozile z motorje?

< Sporočilo je popravil wahoo -- 18.1.2007 12:05:05 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Motor
18.1.2007 10:49:08   
CUKRČEK
Jaz sicer nisem motoristka, sem pa sopotnica na makini. In v nosečnosti se nikakor ne mislim vsesti nanj. Saj imam še vse življenje čas, da me bo vozil okrog.

Še posebej ne po tem, ko se je mož lani razbil z motorjem. Ni šans, da bi zarad tega izgubila otroka.

< Sporočilo je popravil wahoo -- 18.1.2007 12:05:17 >


_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: MOTOR
18.1.2007 11:08:41   
total
Jaz sm tut sopotnica na motorju in v času nosečnosti se nisem nikoli pelala,sploh nisem pomislila na to.

_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Motor
18.1.2007 11:14:08   
CUKRČEK
No, še to sem pozabila reči.....tukaj ne gre samo za možnost padca. NA motorju ( to boš sicer sama dobro vedela če si motoristka) je toliko takih in drugačnih udarcev. Ko naprimer zapelješ v kako minimalno jamo na cesti, te "butne" ko nosc. In to je najbolj nevarno.

< Sporočilo je popravil wahoo -- 18.1.2007 12:05:32 >


_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Motor
18.1.2007 12:43:40   
anitaz
No, sicer nisem noseča, sem pa motoristka. In ni šans, da bi v času nosečnosti šla na motor! Je čist preveč tvegano in zato res ne bi ogrožala otroka. Tistih devet mesecev pa tud ni težko počakat, no user posted image  

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Motor
18.1.2007 14:23:37   
Anonimen
Sem motoristka in noseča in se žal še nisem vsedla na motor, od prevega dne, kar sem zvedela, da sem noseča. Pa se tudi ne bom do konca, no zdaj itak ni sezona že en cajt. Pač nimam fajn občutka in se ne mislim vozit nesproščena. Da ne govorim, da mi tudi moj ne bi pustu. Izbira je tvoja, lahk pa probaš, pa boš sama vidla, da nekak ni isto kot prej. Srečno.

(odgovor članu anitaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Motor
18.1.2007 14:25:51   
bibyzan
Moj mož je vnet motorist, jaz pa tudi kot sopotnica. Midva sva se odločila, da motor kar prodava (sva ga že), saj se to sezono itak ne bom vozla, potem pa mislim, da ne bom našla niti časa. Mislim, da bom po celotedenski službi raje z otrokom, saj še čist prehiter odrastejo. Se je pa moj odloču, da ga proda, ker poznava dvojne kolege, kjer je bla ena noseča, pa se je fant ubil z motorjem, druga pa doma enomesečnega otroka. No, saj ne rečem, da se ti to kasneje ne more zgodit, ampak ne vem vseeno....
Bova dala čeade spet gor, ko bodo otroci malo večji....Opremo še šparava.

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Motor
18.1.2007 14:26:06   
ronja
Nisem motoristka, ampak ne bi šla na motor user posted image . Nevarnost padca, udarci ob jamah na cesti, pa še razni sunki... Ne vem, jaz bi rajši počakala...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Motor
18.1.2007 15:18:31   
Anonimen
jaz pa poznam eno, k se je vozila tja do ene 3-4 meseca- dokler se je spravila v kombinezon..

Sama ne vem al se bom ali ne.. Najbrž ne, ker mi je kombinezon že tako tesen takoj začetek sezone (posledica zimeuser posted image ), da bi se pa kot user posted image not spravila si pa sploh ne predstavljam..user posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Motor
18.1.2007 18:54:26   
čaki
JAZ SEM MOTORISTKA-SOPOTNICA, VOZILA SEM SE DOKLER SEM ŠLA V JAKNO IN HLAČE-2-3 mesece, potem nič ker sem mela krče. peljala sem se pa spet na koncu ko je itak vseeno če greš v nedeljo ali ponedeljek rodit...
glede padcev: tudi po štengah lohk padeš, alpa se z avtom zaletiš, ali te kdo povozi....če si živ je vedno tvegano...
no moje mnenje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Motor
18.1.2007 20:21:10   
saska27
Zdravo,

sem sopotnica in sem se v obeh nosečnostih vozila, dokler sem se lahko - prvič približno 4 mesece, zdaj 5. Jakna mi je bila dolgo prav, ker mi je trebušček začel pozno rasti, in obakrat je tako naneslo, da je potem bila zima, torej konec sezone (recimo, da temu vremenu letos rečemo zima user posted image ). In spomladi sem že lahko prisedla za kak krog user posted image user posted image .   

Glede poškodb mislim tako kot čaki - vse je lahko nevarno. In vsi vemo, da je v nosečnosti zelo pomembno tudi počutje nosečnice - sama sem se pač bolje počutila na motorju, kot bi se sama doma.
Res pa v nosečnosti na motorju še malo bolj paziš kot običajno. Lukenj se pa itak vedno izogibaš, ali ne?

Lp,
saša

P. S. Poznam pa eno, ki se je štiri tedne pred porodom kot sopotnica peljala iz MB na morje za nekaj dni - to pa se tudi meni zdi zelo pretirano.

(odgovor članu čaki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Motor
19.1.2007 8:06:16   
Marelica
Tukaj še ena bivša sopotnica. Bivša pa zato, ker se od prve nosečnosti dalje že nisem usedla na motor, zdaj ga je pa mož zaradi pomanjkanja časa in financ itak prodal. Prej sva se skupaj ogromno vozila, hodila na motozbore.

Ugotovila sva, da je na prvem mestu važen otrok, ko bo pa možnost pa prideva še mi2 na vrsto. Očitno bosta zdaj dva otroka prioriteta, potem pa bova že nabavla še kakega jeklenega konjička. Je pa res, da zdaj nimam niti neke ekstra želje več in mi ne bi bilo žal, če se nikoli več ne peljem. Me bo pa sigurno prijelo, ko otroci zrastejo.user posted image

(odgovor članu saska27)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Motor
19.1.2007 21:15:29   
Lusa
Jaz imam tudi izpit za motor(samo motorja ne in denarja zanj) vendar ,če bi bila noseča ,ni šans ,da bi vsedla nanj ,ne kot sopotnik in ne kot voznik.Se je brat lažje ponesrečil in sem bila grozno panična in vsa sem se tresla.

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Motor
20.1.2007 10:05:39   
trill
Jaz sem tudi sopotnica na 1100 kubični mašinci user posted image , vozila pa sem se z mojim še nekje do konca tretjega meseca, potem pa žal ne več (ker je vreme nakazovalo na konec sezone in je dvignil ven denar od zavarovanja).
Sma se z mojim zaradi tega še zafrkavala, da bo prva malčkova beseda "bruumm bruum" in pa "Harley" user posted image

No, da ne bom izgledala tako neodgovorno - jaz sem takoj, ko sem zvedela, da sem noseča, vprašala dr. Pušenjaka za mnenje o vožnji na motorju. Razen opozorila o morebitni prom. nesreči (ki bi se lahko zgodila tako z motorjem, kot z avtom ali pa peš...) je dejal, da zaradi tresljajev in vsega tistega rukanja ne more biti popolnoma nič narobe. Malemu bojda rukanje še paše (nekaj podobnega kot pri sexu, hehe). In ker se mi zdi Pušenjak vreden zaupanja, se mi ni zdelo glede vožnje nič sporno. Pa itak se drugače tudi non stop vozim v športnem avtomobilu, kjer se vsaka najmanjša luknja/luknjica na cesti grozljivo podrobno občuti. Tako, da je malček že tako navajen na tresljaje in vibracije..

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Motor
7.2.2007 11:07:06   
Klarita
Midva sva tudi motorista, ampak dragemu je itak jasno, da se letos ne bom vsedla na motor. Verjetno itak ne spravim več hlač gor, zraven tega mi je preveč rizično. Mi preveč pomeni zdrav otrok, tako da bom raje počakala, da se rodi, vozima se še vedno lahko kasneje.

(odgovor članu trill)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Motor
10.2.2007 18:47:16   
Freycha
Tudi midva sva motorista, pa mi na misel ne pride, da bi šla na motor. Sva tudi oba obsedena smučarja, pa se ne spravim na smuči. Je pač to drugačen čas in če toliko ne morem potrpeti, potem pa naj me tut hudič vzame. Predvsem ne bi šla na motor in ne grem na smuči, ker me je preveč strah, da bi se mi kaj zgodilo in se ne bi počutila sproščeno. Potem je pa čisto vseeno oz. je bolje potem, da ne počnem teh stvari.

Sem pa mojemu zabičala, da motorja ne sme prodati, saj imam rok šele julija in ima praktično celo poletje pred sabo. Jaz pa ne vem, kdaj se bom vsedla na motor po rojstvu. Imam čisto preveč grenak priokus od dveh, ko je on njo po dveh letih prepričal, da se je usedla na motor (otroka dala babici), pa nista nikoli več domov prišla..... en se je zaletel v motor, oba sta bila takoj mrtva.

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Motor
22.2.2007 11:24:36   
taja83
Živjo!
ja tudi midva sva motorista in letos sem nameravala tudi sama it delat izpit, čeprav je moj reku, da se morm vsaj za 15 kg zredit, da ga bom lahk vozila. no u glavnem sej me bo začel mikat da bi se peljala vendar ni šans. itak bova pa motor letos prodala in porabila denar za našo bejbico, ki pride septembra. je pa moja mami imela pred 25 leti SS, ko sta se z atijem peljala na motorju in jo je ful treslo.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Motor
24.2.2007 21:05:07   
Neža81
jaz vozim BMW 650 Enduro in ni šans, da se vsedem na motor. Kot prvo sem v 6 tednu prve nosečnosti in imam težave - krvavitve, pa tudi če ne bi imela težav se ne bi vozila.

(odgovor članu taja83)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Motor
24.2.2007 21:13:19   
Marogica
Midva sva bila oba motorista, pa jaz nisem bila sopotnica, temveč "goreča" voznica. Poudarek na "bila". Ko sva se odločila za otroka, sva se dogovrila, brez težave, da se z motorji ne bova več vozila. Ok, mož jenehal že prej, jaz bi pa še kar vozila in me kar v srcu sune, ko kakšen motor slišim. In odločila sva se zato, ker sva imela občutek, da je tudi to del odgovornosti, ko se odločiš za otroka. In kot motorist, si na cesti resnično šibka točka. Torej, sva nehala.

Ja, ja vsak se po svoje žrtvuje za otroke, eni prenehajo kaditi, drugi pa motor vozitiuser posted image

Kot noseča ženska, pa na to niti pomislila ne bi.Niti v sanjah.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Neža81)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poslovila sva se od 4. in 5. sina
Z ženo sva pozdravila in se poslovila od najinega 4. in 5. sina. Anders in Brodie sta se rodila združena, delila sta si ...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?