|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Motnignac za resne :-)
20.3.2006 10:25:46   
Anonimen
Berem knjigo in imam kar nekaj vprašanj:

1. marmelada brez sladkorja
Kar sem jih do zdaj, tudi pred branjem knjige, s firbca gledala, so imele vse dodan sladkor. Če ne saharoze pa fruktozo. Tudi marmelade, na katerih piše 100% sadje, imajo v sebi dodan sladkor.
V knjigi piše, da mora biti marmelada samo iz sadja in pektina (pektin pridobivajo iz jabolk ali kutin in je popolnoma naravna snov). Jaz doma delam marmelado s pektinom 1:2 ampak še vedno ostaja 33% sladkorja. A ne bi bila brez sladkorja čisto tekoča?
Če katera dela doma tako marmelado, prosim za recept.

2. polnozrnati kruh
Za katerega VESTE, da je polnozrnat? Je tisti Merkatorjev primeren?

3. neoluščen riž, testenine iz polnovredne moke
Katere uporabljate?

4. V moji knjigi (prva izdaja) ni nobenega recepta. Je v teh novejših priložen kak recept? Obstaja kaka knjiga z recepti?
Iz tistih primerov mi ni čisto jasno kaj in kako se lahko je in kombinira.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Motnignac za resne :-)
20.3.2006 10:36:24   
Anonimen
 
1. Za saharozo pa fruktozo res nisem 100-odstotno prepričana, ampak mislim, da je moja marmelada nima. Ampak če si gledala v Mercatorju tuste s 100-odstotnim sadnim deležem, potem je možno, da jo ima. So pa tudi te marmelade take, da ne "držijo skupaj", ampak sadje bolj leti posebej.

2. V Mercatorju so ene polnozrnate štručke, take kvadratne oblike, pakirane po 4 v vrečki. Jaz kupujem te, ker se res vidi, da so iz polnotrnate moke. Ko jo prerežeš, je namreč taka pisana, malo na rdeče vleče, kot graham. Pa precej zbito je vse skupaj. Tudi polnozrnat kruh je tak. To je po moje v redu.

3. Neoluščen riž - jaz imam trenutno Basmati, ampak menda ni v redu. Ne vem, piše, da se ga kuha 35 minut, torej je nepredelan, toliko naj bi se namreč ta riž, ki ga Montignac omenja, kuhal. Makarone pa pač kupil tiste, na kateih piše, da so iz polnotrnate moke, ne vem firme. Ali pa graham ene kupujejo, menda so te tudi v redu.

4. Jza imam izposojeno knjigo, zadnjo izdajo, in v njej je nekaj receptov. Vsaj zdi se mi ... bom popoldne doma pogledala. Drugače pa so v zadnjih Janah izhajali recepti prav za Montignacovo dieto.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Motnignac za resne :-)
20.3.2006 10:43:14   
Sibil_
Pojdi na MON forum Hujšanje.user posted image

Kruh-primeren je koroški črni in nekaj polnozrnatih iz linije zdravo življenje.Večina "pravih" montijevk ga peče sama doma.

Fruktoza je dovoljena kot sladilo, marmelade tudi same kuhajo, ne vem točno kako.Mislim da pomaranča in jabolko skupaj, ampak nisem sigurna.

Riž je različno.Ene uporabljajo zlato polje,jaz sem kupila od Bali, amnpak je drag kot hudič (jaz ga jem poredko).Dovoljen je tudi Basmati vrsta.

V novejši različici menda je samo par receptiov, najbolje da si sposodiš knjigo v knjižnici.

Poglej na stran http://mackice.gajba.net/
je en kup nasvetov itd.

LP,
Sibil 

< Sporočilo je popravil sibil -- 20.3.2006 10:48:51 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Motnignac za resne :-)
20.3.2006 10:45:04   
Sibil_
Btw-recepti iz Jane NISO po Montiju oziroma so po neki prirejeni II. stopnji.Samo v vednost.user posted image

LP,
Sibil

< Sporočilo je popravil sibil -- 20.3.2006 10:49:26 >

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Motnignac za resne :-)
20.3.2006 10:49:54   
Anonimen
Sibil,  ali ne piše, da so po Mintignacovi dieti?

(odgovor članu Sibil_)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Motnignac za resne :-)
20.3.2006 10:54:36   
Sibil_
Če malo bolj natančno pogledaš imajo kar nekaj kiksov.Sicer pa nekako naj bi bili primerni za II. stopnjo, kakor sem rekla.Za I. pa nikakor ne.user posted image

LP,
Sibil

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Motnignac za resne :-)
20.3.2006 11:42:43   
Andreja-14
V Mercatorju lahko kupiš marmelado brez sladkorja = St. Dalfour, francoska marmelada brez sladkorja, s pektinom.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Motnignac za resne :-)
20.3.2006 12:13:09   
Jančika_
Mercator ima pod svojo znamko Zdravo življenje 100% sadni namaz (=marmelada). Tudi v Sparu dobiš eno znamko, se ne spomnim več, kako se ji reče. Jaz sem jo enkrat kuhala doma, pa mi je hitro splesnela, se bolj splača kupit.

Polnozrnat kruh je sigurno oni temni ciglast, ki je pakiran in je v takih tankih rezinah, pa vsako seme se posebej vidi. Pumpernickel recimo. Najcenejši je v DM-u, pa še kar veliko izbiro imajo.

Riž - pač kar enega rjavega s police z zdravo hrano, itak ga ne maram kaj posebej, špagete pa kupim Mercatorjevo znamko (so Žitove, samo večja pakunga je in cenejše). Če se mi zlušta svedrčkov, kupim kar nekaj s police z zdravo hrano, trenutno imam Byodo, kupljeno v Mercatorju.

Knjiga z recepti obstaja v hrvaščini, imajo jo v celjski knjižnici. Kolikor vem, je trenutno v Ropotuljičinih rokahuser posted image . To ni tista osnovna knjiga z navodili, ampak prav knjiga receptov.

(odgovor članu Andreja-14)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Motnignac za resne :-)
20.3.2006 13:11:24   
dulcinea
Kako je naslov tisti hrvaški knjižici, da vidim, če jo imajo pri nas...
Hvala


_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Motnignac za resne :-)
20.3.2006 15:09:12   
Jančika_
Montignacovi recepti i jelovnici ili Kako do
vitkosti, zdravlja i vitalnosti

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Motnignac za resne :-)
20.3.2006 15:30:31   
dulcinea
Jančika hvala

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Motnignac za resne :-)
20.3.2006 17:25:01   
Anonimen
No, saj sem vedela, da se lahko na vas bolj zanesem kot na katerikoli drugi vir. user posted image
Hvala za vse nasvete!

Zdaj bi bilo pa lepo, če bi katera napisala še par primerov jedilnikov. Ampak takih čisto 100%, brez grehov in približkov.
Ker meni še vedno ni jasno kako gre s tem ločevanjem, če lahko ješ kruh in skuto skupaj. Pa enkrat piše ja stročnice drugič pa ne stročnice.
Predvsem me zanimajo jedilniki kombinacije predjed, glavna jed in sladica, samo glavno jed spravim skupaj brez večjih problemov.

Npr.
predjed - zelenjavna juha
glavna jed - riba in katerakoli zelenjava, solata
desert - nemasten jogurt
kot primer beljakovinskega kosila

predjed - ?
glavna jed - mineštra s stročnic, ?
desert - ?

Kdaj vse je lahko nemasten jogurt desert in kdaj sadna čežana?
Je sir lahko spremljevalec stročnic?

Pojma nimam! user posted image

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Motnignac za resne :-)
20.3.2006 18:50:57   
Sibil_
Katerakoli zelenjava-ne.Krompir strogo prepovedan.Stročnic jaz tudi ne bi, kombinacija kruh in skuta je "pogojna", ne priporočljiva.Mleko je manj mastno, za desert delajo nekatere zelo dobro skutno-jogurtovo strjenko (ki bi tebi bila zelo všeč), sadje s skuto al pustim jogurtom je vedno dovoljeno kot desert.

Kako pa misliš sir spremljevalec stročnic?Kako bi to naredila?user posted image

Jedilnik:
-Zelenjavna juha (brez moke, krompirja, stročnic), goveja juha brez zakuhe, gobova juha, sirova plošča...
-Ribe, meso na žaru in zelenjava, solata
-Polnozrnate testenine z zelenjavno omako, solata
-Polnozrnat riž z zelenjavo in solata
-zelenjava na žaru s sirom
-Skutna strjenka, skuta s sadjem, jogurt s sadjem,Frutabela v zelenem ovitku, košček jedilne čokolade.

Še ena finta je-če hočeš v obroku vseeno malo mešat, lahko med jedili nižaš GI skupnega obroka.Če imaš npr. 1/3 krožnika krompirja, 1/3 krožnika mesa in 1/3 krožnika dovoljeno zelenjavo, se sam GI krompirja niža.To ni čisto po Montiju sicer, ampak če je greh naj bo čimmanjši.Če vzameš dodatno porcijo hrane moraš vzeti vsega v istem razmerju-in tu je finta.user posted image

LP,
Sibil

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Motnignac za resne :-)
20.3.2006 19:29:06   
Sibil_
Popravek-stročnice ja, ampak bolj redko in čimmlajše.Bolj ko semena zorijo bolj so škrobna.

Sladica so tudi polnozrnati rogljički z jedilno čokolado.user posted image

LP,
Sibil

< Sporočilo je popravil sibil -- 20.3.2006 19:42:01 >

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Motnignac za resne :-)
20.3.2006 20:53:51   
zlatolasska
Wow.. magic.. Kaj vse je tam na mackicah.. Hudo.. user posted image

Jaz sem si kupila Riz od Unclebensa - tistega rjavega... Testenine pa katerekoli najdem, da so rjave hehe.. user posted image no, une polnozrnate ali pa graham... Sojinih lih nisem hotela...

Meni pa tudi neki ni jasno... A je kaj doloceno, koliko pogosto moras jest beljakovinsko kosilo oz. drugo? Npr. ali lahko vsak dan jes meso in solato?
Pa, ce pojes recimo za kosilo meso, kaj mora bit za vecerjo? Tudi lahko meso ali morajo bit recimo testenine?

Vem, vem, da moram se ene parkrat prebrat uni del pred 1. stopnjo v knjigi... user posted image

P.S. Khm... V nasi knjiznici nimajo te knjige.. user posted image Sicer pa itak nisem dobra v hrvascini... user posted image

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Motnignac za resne :-)
21.3.2006 7:58:09   
Anonimen
No, to, da krompir ni zelenjava, je itak logično. Pa da tudi stročnice niso - itak.
Kruh in skuta pa sta v knjigi zapisana kot navaden zajtrk, tudi za prvo stopnjo. user posted image

Kako zdaj za sladico sadje s skuto? A ni tako, da se sadja ne sme po obroku, ker fermentira in ustavi prebavo in se ga je lahko in samo absolutno zjutraj 20 minut pred pravim zajtrkom?

Sir kot spremljevalec stročnic v smislu najprej mineštro, potem pa solato z narezanim sirom notri. Ali pa tudi mineštro s sirom na koščke narezanim notri.

Pa kaj si mislila s tem - stročnice ja.
V knjigi piše, da so stročnice zelo priporočljive in da naj se bi jih jedlo čimvečkrat.

(odgovor članu Sibil_)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Motnignac za resne :-)
21.3.2006 12:32:07   
Jančika_
Stročnice sem vedno jedla same z drugo zelenjavo. Recimo prebranec in solato, ali pa zeleno solato s fižolom za večerjo. Nekako se mi ni zdelo prav zraven jesti beljakovine.

Glede jedilnikov ti težko pomagam, ker nikoli ne jem več kot glavno jed, prilogo  in solato. Tako da sem ponavadi jedla recimo ribo, pečeno zelenjavo in solato. Ali pa Pečeno zelenjavo s sirovo omako in solato. Omleto s tuno in solato. Itd.

Pri zajtrku mešanje ni tako problematično, ker je pač na začetku dneva, tako da komot ješ polnozrnat müsli z mlekom ali lahkim jogurtom, ali pa polnozrnat kruh z lahko skuto.

Sadja jaz ne bi jedla za poobedek, ravno zaradi fermentacije.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Motnignac za resne :-)
21.3.2006 14:50:41   
Sibil_
Sadje se odsvetuje samo tistim, ki jih napihne.Če nimaš težav ga lahko ješ, seveda takega z manj cukra (banane prepovedane npr.).user posted image

Za več info poglej:
http://www.montignac.com/en/questions_reponses.php

Sicer pa nisem nek praktikant te diete, samo malo me je zanimala pa se izobražujem.user posted image

Upam da je kaj pomagalo, LP,
Sibil

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?