|
RE: Mojemu je dolgčas, vsak dan mu je isti,.... 27.6.2011 16:55:06
|
|
|
|
picola1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ekaz Malo se moram spihat. Zagotovo se je način življenaja od takrat, ko imamo punčko precej spremenil glede na obdobje preden se je rodila. Verjetno se tako, kot ostali starši, pač prilagajamo otrokovim potrebam. Čez teden so dnevi precej podobni: služba, vrtec, popoldne pa knjižnica, kakšna predstava, igra na igralih v okolici, igra na ulici, v stanovanju. Zvečer: priprava na spanje, spanje.....Vikende si organizramo predvsem po finančnih zmožnostih: nekam daleč ne hodimo, poskrbimo pa, da gremo okoli; sorodniki, vikend, bližnji kraji...Moj je že nekaj dni precej "siten", češ, da se nič ne dogaja. Zdaj ga je zgrabilo, ko vidi, da ljudje čez vikend pokajo na morje. Skrbno moramo varčevati, da naberemo denar za 14 dni morja in da bi še čez vikende hodili nam pač ne znese. On tega ne razume in se zdaj drži, da mu je dolgčas. Mater, zakaj meni ni nikoli dolgčas, vsak dan bi imel lahko še nekaj ur in verjetno še ne bi postorila vsega. Ne vem, so tudi vaši takšni, da ležijo na sedežni in čakajo, da dan mine? Morala sem dat ven iz sebe... Pričakovana reakcija na tole pisanje...Če je nekaj dni siten in mu je dolgcajt, je pa že lenoba pa otrok pa ne vem kaj še vse...Ma dejte no...Pa dejte se že enkrat naučit, da veliko žensk (sploh tistih, ki napišejo na koncu, da so morale dat ven iz sebe) piše v afektu in pol napišejo marsikej, kar sploh ni res oz. napihnejo zadevo. Drugo kot drugo, vsak ima svoj zorni kot gledanja-eno in isto stvar bo dvajset ljudi lahko videlo čist drugače...Plus vsaka medalja ima dve plati...oz. vsaka stran ima svojo zgodbo... A vam se pa nikoli dan ne zdi enak dnevu? Meni tut včasih preseda, da je vsak dan ena in ista zgodba, ista rutina, sploh, ker finančno nismo kej preveč na konju trenutno in potem si tut ne moremo kej dost privoščit (izleti, morje, itd.)...Včasih bi mi ful pasalo, da sem kakšen dan brez otrok, da greva midva samadva kam...in sem pol mal tečna...A ve nimate nikol tega občutka? Jst dolgčasa v tem sestavku nisem dojela kot da nima kaj počet, ampak to, da je vse preveč rutinirano... Plus to, da je napisala nekaj dni, kar ne pomeni dve leti...Če je zato človek len, otrok ipd.
|