Anonimen
|
Da vam vsem, ki se se trudite postati vlijem malo upanja in da boste vedle, da niste same in edine.. Za mano je leto in pol truda, z vsemi različnimi hormonskimi tabletami, histero in laparoskopija, z diagnozo PCO, in s tem tudi posledično po besedah moje ginekologinje težjo zanositvijo, zaradi česar seveda stres in vsak mesec pričakovanje al bo al ne (vsak mesec nosečniški znaki, ki so se na koncu končali z ).. S tem pa seveda in razočaranje.. V sredo sva s fantom naredila test oz. dva (da se 100% prepričava), ki sta pokazala .. Seveda veselje za umret, hehehe.. Sploh nisva mogla verjet, čeprav mi je fant na koncu rekel, da pa je zdaj res sumil, da se je končno prijelo, saj sem imela full trde bradavičke.. Znaki so se v bistvu kazali že v začetku septembra (po domnevni ovulaciji, ki si je nikakor ne morem zmerit, ker imam neredne in PCO): rahla slabost, čuden okus v ustih - ne po železu, ampak okus ki še ga prej nikoli nisem zasledila, full boleče prsi - bradavičke, ki so čez par dni nehale bolet, rahli glavoboli, ponoči sem šla večkrat na wc, in boleč levi jajčnik. Ker sem se ustrašila, da je po operaciji z jajčnikom kaj narobe (laparo in histeroskopijo sem imela konec junija 2012, kjer so mi odstranili pregrado 2,5 cm, cisto na jajčniku in naredili driling jajčnikov ter potrdili PCO), sem nekje 28 dan po odšla do moje ginekologinje, ki me je pregledala in mi predpisala antibiotik za jajčnik, saj je bil ta povečan. Omenila sem ji moje počutje in če obstaja možnost, da sem noseča, vendar me je nazaj zabila, da to je nemogoče da bi to bili nosečniški znaki, sploh pa ne zato, ker sem komaj 2 meseca po operaciji, in imam zaradi PCO diagnoze malo možnosti za naravno nosečnost. Seveda sem bila čisto v šoku, domov odšla v solzah in v pričakovanju spet na novo . Hvala bogu mi je vsaj to pogledala v njeno knjižico, da v primeru, če sem noseča, če lahko antibiotik škodi plodu, pa je rekla da ne.. Ker so se mi dober teden nazaj začeli pojavljati krči podobni pričakujoči , špikanje v levem jajčniku in ponovno boleče in povečane prsi, ter skoz neko mrazenje in skakanje na wc (podnevi in ponoči), sem si že rekla, evo zdaj bo spet prišla, in spet je nastopila . Vendar še kr in kr ni bilo, znaki pa so ostajali, zato sem v sredo rekla fantu, da pač bom preventivno naredila test, in da če bo spet negativen, še bom malo počakala, če se slučajno pojavi, v primeru pa da se ne, pa se bom vrnila nazaj h ginekologinji. In evo naredim test, ki je pokazal, da sem . Ne morem vam opisati tega veselja.. V glavnem moja zgodba je namenjem vsem tistim, ki se še trudite in vam še do zdaj ni uspelo. Za vsako enkrat posije sonček, če je zame, ki sem že res bila na koncu obupa (pa še vse punce okrog mene ), bo za vas tudi. Držim vam pesti in upam na čimprejšnji plusek.. Ne obupat, se splača.. Je pa res, da so se pa zdaj začele nove skrbi, ali bo z vse ok.. V začetku oktobra nas čaka prvi UZ.. Pozdravček vsem*******
|