jasnika
|
Pozdravljene, rada bi vam tukaj povedala svojo zgodbo in spoznanje do katerega sem danes po 6-7 letih končno prišla preden bi bilo prepozno, to pa bi rada povedala zato da se tudi morda katera izmed vas prepozna v mojji zgodbi in ji s tem pomagam. Torej. stara sem 28 let-nov, v svoji mladosti nisem imela nikoli težav z težo, glede na mojo velikost 168, sem vedno imela 60-62 kg, torej nekje povprečje, pri 22 sem rodila in se seveda zredila po porodu sem jih imela 74 in takrat se je začelo moje hujšanje, vedno po strogih dieteh brez telovadbe saj za telovadbo mi je zmanjkovalo energije zaradi premalo hrane, in tako sem shujšala na 64 kg, spet nisem bila zadovoljna, tokrat pa nisem hujšala ampak zaradi nezadovoljstva sem se prenajedala in tako prišla na 76kg, nato sva se z partnerjem odločila še za enega otroka in zato sem mislila da bi bilo vredu če prej malo shujšam, saj se bom v nosečnosti še bolj zredila in tako sem hujšala in mogoče izgubila 2-3 kg potem sem zanosila, v nosečnosti sem prišla iz 75 do 95 kg, saj sem se prenažirala z mislijo sedaj sem noseča in lhko veliko jem brez slabe vesti, po porodiu sem jih imela 76 kg, počutila sem se grozno, tako grozno da sem samo slab mesec po porodu šla na dieto in izgubila mleko za sina,ampak bolj mi je bilo pomembno da bom shujšala kot pa da bi lahko dojila otroka-žal, sedaj sem samo odkrita do sebe in do vas.Shujšala sem za 20 kg torej na 66 kg, pred dieto sem si rekla da je to moja željena številka, tega sem se držala nekaj mesecev oz čez poletje, proti koncu poletja pa sem se ponovno začela nažoirat z slanim pecivom z sladkarijami,..zato sem si ponovno rekla da sedaj pa je že res čas da spet začnem hujšat in tako sem ponovno začela 1.9 z dieto, rekla sem da če pridem do 58 kg sem super, torej nikoli mi ni bilo dovolj.Sedaj pa sem že nekaj dni premišljevala zakaj bi želela shujšati, pa saj nisem debela, mislim še samo na hrano da bom čim manj pojedla in na moje kg, PA TO VEČ NI RES!! SEDAJ SEM SE ODLOČILA DA JE KONEC Z MOJJIMI DIETAMI, SAJ TUDI MOJE ZDRAVJE NEKAJ POMENI KI ŽE TAKO NI VREDU IN DA NE ŽELIM ZAPAST V TEŽAVE ZARAHI NENEHNEGA HUJŠANJA. TOREJ OD DANES DALJE BOM ZDRAVO JEDLA IN KOLIKO SE DA ŠLA TEKAT ALI PA KOLESARIT,... Z mojim hujšanjem m,islim da sem tudi škodila moji hčeri ki ima skoraj 6 let saj mi je tudi že sama večkrat rekla pa saj nisi debela pa kaj hujšaš,...in vedno poslušala o hujšanju in sina prikrajšala za mleko za kar mi je še danes žal, ampak PRIŠLA SEM DO SPOZNAJNA DA TO NI PRAV. ZATO DRAGE PUNCE PAZITE KAJ DELATE Z SVOJIM TELESOM, ŠE PREHITRO VAS ZANESE NA MOJO POT. PA SREČNO VSEM, PREDVSEM PA ZDRAVO