Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
[Brisano sporočilo] 6.10.2005 20:35:45
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Moja prva plača, za zjokat 6.10.2005 20:37:04
|
|
|
|
Anonimen
|
Žal ne morem povedat.
|
|
|
|
RE: Moja prva plača, za zjokat 6.10.2005 21:06:25
|
|
|
|
mojčca
|
Žalostno toda resnično.
|
|
|
|
RE: Moja prva plača, za zjokat 6.10.2005 21:44:12
|
|
|
|
morskadeklica
|
Potem se pa sprašujemo, zakaj nekateri nočejo delat. A je kaj čudnega, pri taki plači! lp
|
|
RE: Moja prva plača, za zjokat 6.10.2005 22:31:45
|
|
|
|
KIRA
|
Da te mal potočažim: se je tud men zgodilo podobno - ko sem jaz začela delat (resda da je bilo le pripravništvo pred nekaj leti), sem delala cel mesec, pa sem dobila neto manj kot 40 jurjev - pa še na MS sodišču, kjer si ne bi mislil, d lahko kdo tako malo zasluži! In tudi v "novi" službi, kjer sem dobila delo za nedoločen čas, me je "šef" naplahtal. Na pogovoru je bila povedana cifra "kao" neto, pol pa je naenkrat bila tista ista cifra bruto, ko sem dobila plačilno listo oz. pogodbo v podpis. Ne me vprašat zakaj, pa tudi ne me vprašat zakaj se nisem nič "bunila" - sem bla najbrž preveč vesela da vsaj službo imam. Sem mu pa vseeno zamerila, da me je "napizdil" in NI bilo nesporazuma... pri iskanju naslednje službe bom prekleto previdna, kar se obljub o dohodku tiče in ne podpišem nič, dokler ne bom točno do krajcarja vedla, koliko dobim netto.
|
|
|
|
RE: Moja prva plača, za zjokat 6.10.2005 22:34:27
|
|
|
|
soncece24
|
pa kak lahko dajo take plače, če pa baje da je minimalka neto 85.000 na mesec?? še davčna ti pod tem ne sme trgat. naj ktera pove, če se motim??
|
|
[Brisano sporočilo] 7.10.2005 0:45:57
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Moja prva plača, za zjokat 7.10.2005 9:28:35
|
|
|
|
kalbo
|
Nalin, vem, da je lažje govorit kot narest, sam glih zarad tega si to lahko privoščjo, ker se zmeri najde eden, ki bo delal za tak denar.
|
|
|
|
RE: Moja prva plača, za zjokat 7.10.2005 9:36:25
|
|
|
|
soncece24
|
no če pa tak delajo, pol pa itak ni čudno da folk noče delat in je na socialki. valda da so rajši doma za isti denar, za kterega bi blo treba 8 ur na dan delat. Le kaj bo s te naše države??
|
|
RE: Moja prva plača, za zjokat 7.10.2005 12:51:23
|
|
|
|
soncek&luna
|
sem sla na internet pogledat podatke.... za mesec avgust je povprečna bruto plača kar 271.835,00 sit, kar znese neto 175.816,51 sit... no, pa si lahko mislimo svoje.... sem mislila, da imam dobro placo, pa sem se vedno pod povprecjem....
|
|
RE: Moja prva plača, za zjokat 7.10.2005 13:03:11
|
|
|
|
KIRA
|
to je pa res groza. moj mož ima za naše razmere zelo dobro plačo (prekmurje), ker dela v eni večji firmi in dobi neto cca. 150kSIT, ampak je še zmeraj pod povprečjem. jaz sem pa itak bila boga, ker sem (dokler sem še službo mela - do maja 2003) dobivala 114kSIT BRUTO! si lahko mislite kolk sem ven dobila - pa še to je bilo v primerjavi s plačami delavk v MURI dosti.
|
|
|
|
RE: Moja prva plača, za zjokat 7.10.2005 13:07:12
|
|
|
|
nana 27
|
Soncek&Luna, še slabše nam kaže, ko bodo začele veljati reforme. Jaz ne vidim vidnega izboljšanja. Mene je pošteno strah. grozno je to, ker bomo mladi še na slabšem, kot že smo. Sem mislila, da bo bolje, ker bodo naši starši (največja generacija) šli v penzijo in bomo tudi mladi imeli službe, ampak zgleda, da se bo agonija še povečala. Mah..sem tako slabe volje zaradi tega. Moj mi pravi, da naj se preveč ne sekiram, ker bo še mali v trebuščku čist zafrustriran, ampak res ne vidim, da bo v prihodnosti kaj bolje. Trenutno službo imam in sem v porodniški. Se mi pa obeta, da se po porodniški ne bom mogla nikamor vrnit, razpisov za moj profil pa ni :( in čeprav bi delala prav vse, me verjetno s VII. stopnjo izobrazbe za nižja dela še povohal ne bo nihče.. Sem tolk zatežila, a ne..da bi vsaj malo sončka posijalo. Bi bila takoj boljš volje
|
|
|
|
RE: Moja prva plača, za zjokat 8.10.2005 8:05:09
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, punce, res se potem ni za čuditi, zakaj nekateri iščejo (in večini tudi uspe) luknje v zakonu... Varianta A je, da se zaposliš tam, kjer najprej dobiš, da boš, posledično, tudi čimprej imel vsaj nekaj svojega denarja... In recimo, da dobiš uradnega minimalca, 84 jurjev... Enako naredi tvoj partner... Doma pa slovensko povprečje: 2 otroka, predšolski in šoloobvezen... Ena plača za stanovanje in prevoz, druga za otroke... Varianta B: cela družina gre na CSD in dobi 106 jurjev DSP in 44 jurjev otroških dodatkov, torej 150 jurjev. Stroškov z vrtcem in šolo ni, oba starša sta lahko 24 ur na dan doma. In če se samo eden od njiju, ponavadi oče, spomni in gre delat na črno, prinese domov še najmanj 100 neobdavčenih jurjev. Mama se izobražuje na račun RZZ, da bo "kao" lažje dobila službo, ko šolo konča, naredi to oče. Da ne gre vseeno nobeden delat, je logično. Jaz jih kar razumem - pa zakonitost in primernost gor ali dol... Ko si v p****, si pač v p****...
|
|
|
|
RE: Moja prva plača, za zjokat 10.10.2005 8:53:40
|
|
|
|
Katarina
|
bravo, punca, prav imaš
|
|
|
|
RE: Moja prva plača, za zjokat 10.10.2005 9:18:59
|
|
|
|
JASNA D
|
Zakaj bi šel človek delat? Jaz tudi razumem, da ne gredo. Primer "znanke": oba brezposelna. Ona sama dobi od države (virov tocno ne vem, predvidevam, da je vse iz CSD, socialna pomoč, otroški) 120 000, kot šivilja pa bi zaslužila minimalca. Torej - zakaj bi šla delat? Prav ima, da je doma. Vrtca pa verjetno plača minimalno.... Jaz - ostala brez službe, vrtec polna cena, kličem zadnjič za službo - odgovor kadrovnice - previsoka izobrazba, gospa ne splača se vam, pa še izpit bi morali delat, raje ostanite še doma.... Za posrat.... Jasna
|
|
|
|
RE: Moja prva plača, za zjokat 11.10.2005 8:13:47
|
|
|
|
Katarina
|
vrtec polna cena? nemogoče, vrtec je prva inštitucija, v kateri ti v primeru brezposelnosti zmanjšajo zneseak plačila
|
|
|
|
RE: Moja prva plača, za zjokat 11.10.2005 11:43:22
|
|
|
|
puncica
|
Ja groza no, sam povej v kateri branži delaš, ker me res zanima kje imajo tako nizke plače a je to v proizvodnji. Še študenti dobijo več mater. Kaj pa šef pravi na to?
|
|
RE: Moja prva plača, za zjokat 11.10.2005 11:45:35
|
|
|
|
puncica
|
pa kerensa kako ti to vse obvladaš, ne morem verjet
|
|
RE: Moja prva plača, za zjokat 11.10.2005 22:17:33
|
|
|
|
elizabeta p
|
Moj je na bolniški, jaz dobivam pokojnino po očetu dokler se šolam, pa doklade dobivava in dobiva približno toliko kot je povprečna slovenska neto plača.
|
|
|
|
RE: Moja prva plača, za zjokat 11.10.2005 22:24:38
|
|
|
|
soncece24
|
kerensa, čisto prav si zračunala. ena moja kolegica si je zračunala, da če gre delat je finančno dosti na slabšem kot pa če je na borzi in socialki. dokler bodo tak zanič plače se to ne bo sremenilo. saj ljudje niso nori, vsak pač gleda kak bo najboljše skozi prišel, kar je logično za moje pojme
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?