|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Moja porodna izkušnja....
22.11.2004 18:04:45   
Pikapolonica
Hojla!

Najprej naj se zahvalim za vse čestitke, ki ste mi jih napisale ob rojstvu moje male Tie. Res ti kar v srčku zapoje, ko prebereš toliko lepih želja. Še možek je rekel, da je kar kurjo kožo dobil ob prebiranju vaših sporočil.

Torej, z našo pikico smo doma od petka in se seveda bolj ali manj uspešno navajamo na skupno življenje. Bom pa zdajle tako, kot veliko drugih deklet, tudi jaz opisala svojo porodno izkušnjo.

Začelo se je v torek ob 4 zjutraj, ko sem v trebuhu kar naprej in naprej, pa ne v kakem posebnem ritmu oz. časovnem zaporedju, začela nekaj čutiti. Ker pa smo prejšnji dan za kosilo jedli ravno repo in fižol, seveda nisem natančno vedela, kaj me boli. Me samo napenja, ali je to kaj drugega. No, do jutra mi je nekako postalo jasno, da toliko fižola pa že nisem pojedla in da se je očitno nekaj začelo dogajati. A sem možu vseeno rekla, naj kar gre v službo in da ga bom že poklicala. No, to se je zgodilo že ob 9h. Popdaki, ali karkoli že to je bilo, so se namreč kar vrstili, ampak tako hecno. Na 10 minut, pa na 3 minute, pa na 5, pa spet na 10 in ker nisem vedela pri čem sem, sem raje odšla kar v porodnišnico. Tam so me priklopili na CTG, ginekološko pregledali in ugotovili, da sem malo že odprta, da pa popadki še niso pravi. No pa me vseeno sprejeli in po vseh dokumentacijskih formalnostih sprejema in pol urnih klistirskih užitkov na stranišču, sem ob 12h že ležala na porodni mizi. In takrat se je kar naenkrat začelo. Po 10 minutah ležanja mi je spontano počil mehur, voda je odtekla in poti nazaj ni bilo več. Vse se je začelo odvijati tako hitro, da je še babica komaj verjela. So me kar naprej spraševali, če je to že moj drugi otrok. No, hitrost na žalost ni povezana z manj bolečine, ker te je pa kar bilo, ampak je prisotnost mojega zlatega možeka odnesla marsikatero solzico. Tudi babica je bila čudovita in skupaj smo nekako prestali tiste hude trenutke. Najbrž bi porod potekal še hitreje , če ne bi bila jaz tako zelo napeta in malce narobe pritiskala. Preveč v glavo namreč in premalo navzdol. Tako pa me je ene parkrat tudi kar nekam odneslo in ko sem prišla k sebi sploh nisem vedela, kaj se je dogajalo trenutke pred tem. Kakorkoli, brez epiziotomije žal ni šlo in …..KAKŠNO OLAJŠANJE, ko je ob 14.23 na svet končno pokukala naša miška Tia. 50 cm dolga, 3090 g težka. Nikoli ne bom pozabila njenega joka, pa njene male lulike ki mi jo je pokazala babica in zraven rekla: Hčerko imate. No poglejte, a je ali ni res punčka?? In potem sem imela še to čast, da sem sama prerezala popokovnico (moj možek je bil takrat že čisto zelen in na koncu s svojimi močmi) in potem so mi jo položili na prsi…. To mojo malo deklico. Takrat pa res pozabiš na vse kar je bilo težko. Ker veš, da je bilo vse le za NJO!

No, nekako tako je bilo. Zdaj je za mano, veliko pa vas je še v vrsti in čakate na svoje izkušnje. Saj veste, luštno ni, je pa vredno. In, ubogajte babice, ker so najboljše. Pa pritiskajte navzdol!! In bo šlo. Ker mora.

Pa lep pozdravček od Pikapolonice :pika: in Tie

PS: Erdbeere, če je bila ura okoli 11h in se je to dogajalo v porodnem bloku celjske porodnišnice in imaš ti črne, v čop spet lase in si šla ravno na pregled k dr. Brus-ovi v ambulanto, potem sem bila to res jaz…..

Neposredna povezava do sporočila: 1
22.11.2004 18:10:57   
Erdbeere
ne ne Pikapolonica jest sem bila v Ljubljanski porodnišnici...sam tko sem napisala, ker nisem vedela iz kje si ti...čestitke še enkrat

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.11.2004 18:55:16   
Venera
Še enkrat vama želin vse naj naj:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:
Upam, da bo tudi pri meni vse tako lepo in hitro potekalo, pa čeprav z bolečinami. Konec koncev je to povezano in se ne da izognit!

Lepo se cartajte, pa javi se še kaj, s kakšnimi dobrimi nasveti za nas, ki nas to vse še čaka!

Pozdravčke,
Venera :nosecka: in :duda: - najverjetneje :roza: Mia:bravo:9nebesa

Neposredna povezava do sporočila: 3
22.11.2004 19:17:32   
kimi
še enkrat čestitke sedaj se pa objemajte crkljajte itd...Tia ti pa veliko mamici nagajaj;)

Neposredna povezava do sporočila: 4
22.11.2004 20:50:33   
beba76
Čestitke še z moje strani!:bravo::bravo:

Mi je prav žal, da vas je toliko že rodilo in ste kar nekam odšle, me pa še kar čakamo....

Lepo otroštvo mali Tii, mamici in atiju pa čimmanj neprespanih noči!

Neposredna povezava do sporočila: 5
22.11.2004 22:25:45   
Anonimen
:pika:, čestitke za malo Tio, čimveč crkljanja in vsega, kar paše zraven, pa kakšno slikco čimprej:)
lp,:fis:

Neposredna povezava do sporočila: 6
23.11.2004 8:55:12   
Dolina
:bravo::bravo::bravo::bravo: Pikapolonica, pa je le prišla tvoja Tia! :bravo::bravo::bravo: še enkrat čestitke. uživajte, lepo se cartajte in še kaj se oglasi - a ne?

9nebesa9nebesa9nebesa:rozica::rozica::rozica::rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 7
23.11.2004 9:08:53   
Anonimen
:)-:bravo:Ponovno čestitke ob srečnem dogodku.Upam da je novo pečen očka že prišel k sebi:)-:)-:)-Pikapolonica tisto o fižolu pa:)-:)-:)-tudi jaz sem se izgovarjala na kosilo prejšnega dne,fižolovo juho.Z razliko,da to ni bil moj prvi otrok ko še nič ne veš kako vse poteka ampak sem odhajala že tretjič rodit.Mož me je dobesedno odvlekel v porodnišnico,jaz pa sem se jezila,da gremo brez veze tja:)-:)-:)-:)-:)-:)-To se je dogajalo ob 12h dopoldne ob 20h pa se je rodila moja hči:)-:)-toliko o fižolu:)-Lepo se crkljajte!!!Neva:rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 8
23.11.2004 9:30:45   
Soncnica
Čestitke za vaju in za malo Tio :bravo::bravo::bravo::bravo:. Hvala, da si z nami delila svojo porodno izkušnjo. Taka sporočila so zame vedno najboljša za prebrat. Držite se! :rozica::rozica::rozica:

lp Sončnica

Neposredna povezava do sporočila: 9
23.11.2004 9:34:51   
dana
Vsakič, ko berem vaše porodne izkušnje mi kar solzice v oči stopijo in že komaj čakam, da bom tudi sama imela v naročju našega otročička. Sicer priznam, da me je strah, ampak bom že potrpela, da bo le z pikico vse v redu.

Uživajte in se lepo crkljajte 9nebesa!

dana :sloncek:

Neposredna povezava do sporočila: 10
23.11.2004 11:23:05   
Bejba
Pikapolonica, čestitke še tukaj. Sedaj si se tudi sama pridružila presrečnim mamicam. Čimveč cartanja in čimmanj neprespanih noči vam želita Bejba in Anže.

Neposredna povezava do sporočila: 11
23.11.2004 12:37:02   
BONI*
Hojla Pikapolonica!

Tudi meni vedno, ko berem kakšno porodno izkušnjo,kar solzice v oči stopijo.
Še enkrat čestitke tebi, mali Tii in očkatu. Želim vam čim več lepih trenutkov v troje.

Lp, Boni

Neposredna povezava do sporočila: 12
23.11.2004 13:43:47   
*Tiana*
Čestitke še od mene in moje pikice. Pa veliko se crklajte in uživajte kar se le da.

Tudi jaz komaj čakam, da vidim svojo malo punčko. Ampak en dober mesec bo treba še zdržat.

Lep pozdrav in ena :rozica: za mamico.

Neposredna povezava do sporočila: 13
23.11.2004 14:34:07   
pia1
:bravo: no pa ste prisli do konca ali zacetka, kakor vzames! lepo se mejte!

Neposredna povezava do sporočila: 14
23.11.2004 20:09:48   
asso
Pikapolonica, Tia in očka čestitke:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:
Komaj sem čakala, da se kaj javiš in poveš, da je vse v najlepšem redu.
Sedaj pa pridno papcajte in upam, da tudi pridno spite. Seveda boste, sej jaz lepo spim. Res, da rok sva ena prehitela druga zamudila, ampak nakoncu imava obe punčko:angel::angel: in obe bosta pridni boš vidla.

Lp asso in Nastia

Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?