Tutan
|
Jaz vlečem neko srednjo pot.... opažam pa da imajo tisti, ki so organizirani dost več časa (sama sem v določenih zadevah organizirana, v določenih pa sploh ne). Recimo kar se službe tiče, je vse tipi topi (še vsako kemikalijo smo sedaj označili z mestom, da vsak ve, kam točno se odlaga, ker je dost teh odlagalnih mest, pa dobro - to je bil sedaj nujni ukrep ...) V službi imam tudi vse lepo zapisano, kaj in kako dolgo se kaj bo/je delalo, naredila sem si tudi hitre izračune prek excella, da si jih samo printam (ne nosim za sabo več tistih ogromnih beležk, ampak samo kakšno malo, za kak zgolj zapisek, ostalo vse prek računalnika). Tako da na tem področju sem strašno ponosna nase .... Doma... hm, položnice se plačajo ob plači, oziroma ob prvi poplačni priliki zvečer (lahko je tudi 18.,20. itn...) - glavno da so plačane in se ne pušča kaj za naslednji mesec (to te izuči iz prakse - en mesec je luštno, če pozabiš, naslednji mesec pa ni več tako luštno, ko je vse x 2). Večji nakup opraviva 1x mesečno (sproti si zapišem na hladilnik (yp, ne se čudit ) kaj mi zmanjka - sol, sladkor, testenine, špageti, moka itn.... to mam v večini nekaj na zalogi, pa potem 1x mesečno dokupim. Drugače pa hodimo v trgovino po potrebi - kakšen teden vsak dan, kakšen teden sploh ne, pa se vzame kaj iz zmrzovalnika. Če se nam kaj zalušta - gremo in kupimo. Cenovno ni nič drugače, če bi vse kupili 1x mesečno, doma pa tudi nimamo prenatrpane shrambe in hladilnika - ravno prav .... Kar se tiče pospravljanja - damn! tule nam pa ne gre.... pa si vsakič rečem da bomo sproti pospravljali vsak krožnik, pa se nam ponavadi vedno kam mudi (izkoristimo vikende, včasih čez teden kam skočimo), potem pa nalagam pomivalca ob 6h zjutraj, namesto da bi fino kafetkala do 7h ... za sesanje bomo kupili rombo, brez pardona, ker ne morem več vsak dan pometat ali sesat - nima smisla, pa poleg psa in otroka.... naj bo kar romba. Prah obrišem 1x tedensko - evo, to mi kar gre..... Načeloma nimamo briljantno čisto, kot bi si želela, je pa znosno. Hja no - pa fino bi bilo, da iz sušilca zložim cunje, ne pa da jih dam ven in v garderobo kar v vedru, češ da jih bom zložila, ko bo čas... in potem pride kak teden, ko se nabere cunj, da kasneje zlagam celo uro ... likamo ne (no, razen kakšne moževe ali moje srajce - 1x mesečno, recimo ).... Slike - nisem jih dala že razvit 4 leta :S ja, groza. Evo - zdaj imam čas in bom naredila selekcijo. Takoj. Pa še kakšen lušten album bom šla kupit (imamo pa vse na disku in cdjih).
|