|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Moja mama in hči
17.5.2007 8:50:27   
karinka
Težave imam z svojo mamo in hčerko in sploh ne vem kako naj jih rešim.

Vsako jutro pride moja mama ali oče  k hčerki, da ji pomaga da se obleče in pripravi za šolo. Hčerka je stara 6 let in pol in hodi v prvi razred.

Kombi s katerim se hči vozi gre iz postaje ob 7.uri. Jaz in mož greva od doma okrog 6,10 ali 6,15. Hčerko zbudiva da se v miru predrami, potem pa pride moja mama ali oče in jo uredi in pospremi na kombi.

Ampak ....ne mine teden da se mama ne bi pritoževala kako je hčerka "težka". Da se noče obleči, da se noče umiti obraza in zob, da se noče počesat, da ne pusti da ji babi naredi čopka, da se zlaže da je šla že lulat in kakat pa še ni šla....skratka stalno je nekaj.

Jaz res ne vem več kaj naj. Hči je zjutraj res precej "nataknjenja", ampak jaz ne vem kako naj ravnam.

Že velikokrat sva ji z možem rekla naj neha s takim vedenjem. Razmišljava celo da jo bova zbudila še prej in da bo takrat ko bova midva šla že oblečena in urejena, tako da bo potem samo počakala da jo babi ali dedi spremi na kombi.

Dedku teh stvari ne počne prav veliko, ker je dedek bolj hud, babico pa vrti okoli.

Prosim povejte mi kaj naj naredim. Po eni strani sem huda na hčerko ker vem da zna pošteno tečnarit, po drugi strani pa mama iz vsake stvari naredi halo.

Ampak vem da na moja starša lahko 100 % računam. Ko pride iz šole je pri nJima, če ima plesne jo gre iskat dedek. Poleti mi ni treba skrbeti kje bo, tudi ko je bolna jo pazita skratka sta mi v pomoč.

Živimo v isti hiši, vsak v svojem nadstropju. Hčerka ju ima rada in je veliko pri njima, ampak zjutraj so pa problemi.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Moja mama in hči
17.5.2007 8:54:00   
gregstr
Čisto na kratko. Zakaj že se sama zjutraj ne obleče in uredi? user posted image

Mislim, da bi bilo spremstvo do kombija dovolj. Je še kar dosti stara.

(odgovor članu karinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.5.2007 8:54:28   
Anonimen
Morda pa to počne,ker s tem išče vajino pozornost,saj praviš,da sta veliko odsotna in,da hčerka preživi dosti časa z njimi.Morda vaju več potrebuje.Moje mnenje.user posted image

(odgovor članu karinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
17.5.2007 8:58:20   
karinka
Ne nisva veliko odsotna. Ob 6,30 začneva delat in ob 14,30 zaključiva. Ko je ura 14,45 ali 15. sva že doma in potem smo skupaj, tako da to najbrž ne bo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.5.2007 8:58:58   
Marogica
Ja tako pač je. Zjutraj smo vsi tečni in nataknjeni, zakaj ne bi bila tudi tvoja hčerka? Pri nas je pdobno, kot si opisala, še huje pa je, kadar gre moj sin prepozno spat. Zato ima čez teden uro in to je 20.15, ko mora iti spat, da je zjutraj spočit. In tako je vsaj malo lažje. Kadar pa ima svoje finte, pa mu rečem, da lahko gre tudi v pižami. Si kaj hitro premisli. Star pa je 6 let.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.5.2007 9:02:42   
altati
Karinka - jaz bi na tvojem mestu sama poskrbela da se hči obleče, umije, počese in bi jo tudi sama peljala v šolo. Saj imajo jutranje varstvo v šoli, a ne?
Če pa to ne gre, da jo sama peljeta, bi pa vsekakor poskrbela, da je ob prihodu babice že urejena.
Res ni njena naloga (babičina), da se 'bode' s tvojo hčerjo. Vem, kako so težke šestletnice, imam tudi sama eno takouser posted image user posted image
Mislim, da tvoja starša že ogromno naredita s popoldanskim varstvom, razvozom in da jima boš naredila veliko uslugo, če zjutraj sama z možem poskrbita za hči. Saj se da, a ne?

(odgovor članu karinka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.5.2007 9:09:43   
poška
pri nas zelo pomaga, da gre prej spat. drugače je zjutraj zelooo tečna. lahko pa uvedete zvezdice in črne pike. zvezdica za takrat, ko zjutraj ne nagaja, črna pika, ko zjutraj noče ubogati. vsaka zvezdica potem nekaj prinese - igrišče, izlet, igrače, nalepke... mi jih že kar nekaj časa prakticiramo za nalepke in zelo pali.

če jo boste prej zbujali, bo samo še bolj zaspana in temu primerno tečna. je pa res, da znajo babice včasih pretiravati v skrbi. pomaga tudi rutina - vsako jutro enako.

če pa pomislim kako je zjutraj pri nas (stara je 6 let in še v vrtcu): če gre dovolj zgodaj spat se sama zbudi in tudi obleče (z malo spodbujanja). Lulat gre, če jo tišči (jaz je ne opominjam), počese se, če sama to želi (največkrat ne, niti mi to ni pomembno), zobe si umije vsak večer, zjutraj pa samo če je res dobre volje.

ko ko ko ko daaaak

(odgovor članu karinka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.5.2007 9:21:01   
kalbo
Pomojem je rešitev v tem, da jo sama zrihtata. Posledično bo morala prej vstat. Mogoče bo pa to motiv, da babici ne bo delala težav.

(odgovor članu poška)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.5.2007 9:22:40   
karinka
Ja najverjetneje bo res treba.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.5.2007 9:47:02   
blazka
Mogoče bi pa probala jo dati zvečer prej spat. Otroci so ponavadi zjutraj tečni, ker se niso dovolj naspali.
Naš mali je sitka do popoldanskega spanca, če se ponoči ne naspi dovolj.

LP

(odgovor članu karinka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.5.2007 9:49:24   
Spark
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Pomojem je rešitev v tem, da jo sama zrihtata. Posledično bo morala prej vstat. Mogoče bo pa to motiv, da babici ne bo delala težav.

Točno tako. Ji bo kar težko ko bo morala vstati 30 minut prej. Sigurno se bo zamislila in bo kasneje prosila, da jo pustita še spati, pa da se bo sama uredila.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.5.2007 10:15:47   
plenicka
Sicer ne vem, kako se bo zjutraj obnašal moj otrok, ko bom šla v službo, vendar predvidevam, da preveč zadovoljen ne bo. Enostavno je večina otrok zjutraj malo "težavnih", ker ne marajo, da se hiti. Poznam celo dekletce, ki je stara 5  let in zjutraj mamici tako "nagaja", da se sleče, ko je že popolnoma oblečena...pa se izboljšuje. To je pač faza pri večini otrok. Moje mnenje.

In jaz na tvojem mestu ne bi krivila svoje hčerke. Lepo te prosim, kaj pa je to groznega, če je zjutraj slabe volje? Jaz bi se sicer poskusila pogovoriti s hčerko in ugotoviti, zakaj je zjutraj tako slabe volje...z mamo pa bi tudi govorila in jo prosila, da naj ne dela takšen halo...to je pač moje mnenje. Srečno!

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Mali princ)

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.5.2007 10:35:35   
dskubin

Se popolnoma strinjam, ker vem, kako težki znajo bit otroci. In verjamem, da babici to precej najeda in povrhu ne dvomim, da ji je zelo hudo, ker tako majhnega otroka ne zna (zmore) obvladat. In verjemi, da imaš srečo in je zelo lepo od nje, da vama je vseeno pripravljena pomagat.

Hčerki za načrt povej vnaprej, da ne bo iz tega delala problemov. Zvečer da bo hodila malce prej spat, ker bo zjutraj vstajala z vama, da se bo sama zrihtala (ker je že velika in samostojna punca) in z vama pokramljala. Al neki tazga. Mogoče si pa vseeno premisli in se "usmili" babice. Ker jaz imam tamale na sumu, da si NALAŠČ privoščijo tiste, ki si jih lahko.

IZVIRNO SPOROČILO: plenicka

In jaz na tvojem mestu ne bi krivila svoje hčerke. Lepo te prosim, kaj pa je to groznega, če je zjutraj slabe volje? Jaz bi se sicer poskusila pogovoriti s hčerko in ugotoviti, zakaj je zjutraj tako slabe volje...z mamo pa bi tudi govorila in jo prosila, da naj ne dela takšen halo...to je pač moje mnenje. Srečno!

Popolnoma nič ni narobe, če si zjutraj slabe volje. Ampak je videt, da nimaš izkušenj s takim otrokom. Ker če bi porabla VSAK DAN pol ure za ene gate gor oblečt, pri tem pa bila deležna še jamranja, joka, izvijanja ipd. bi tudi tebi prekipelo. Babica pa si verjetno tega ne more/sme/noče privoščit.

< Sporočilo je popravil dskubin -- 17.5.2007 10:39:56 >

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 13
17.5.2007 10:37:29   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: karinka

Dedku teh stvari ne počne prav veliko, ker je dedek bolj hud, babico pa vrti okoli.

V tem stavku se skriva srž problema in tudi njegova rešitev.

(odgovor članu karinka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
17.5.2007 10:44:32   
dskubin

IZVIRNO SPOROČILO: daddy

IZVIRNO SPOROČILO: karinka

V tem stavku se skriva srž problema in tudi njegova rešitev.

Imaš popolnoma prav, samo babica si ne zna zgradit avtoritete (vem, taka je moja mami) in si je najbrž nikoli ne bo znala, čeprav ji lahko ziljonkrat poveš, kaj naj v takem primeru napravi. Ne zna, pa pika. Verjetno se pa še boji, da če bo stroga, je punčka ne bo marala (sej verjetno ji otrok kako tako tudi prijavi, kadar babica najeda z oblačenjem, umivanjem,..., pa čeprav vsi vemo, da ne misli resno, ampak to starejše zelo prizadene). In ne moreš pričakovat od starejšega, da bi kaj drastično lahko spremenil, LAHKO pa pričakuješ od svojega otroka, da spoštuje določena pravila, se drži dogovorjenega reda ipd.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
17.5.2007 10:45:43   
Magi*

evo, tkole bi jaz naredila. po kakem tednu ali dveh bi tamala bila pridna ko jagnje, samo da bi lahko pol ure dlje spala.user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 16
17.5.2007 11:48:47   
Anonimen
Ježeš na,ja pa ka zdej babice ne smemo nič pojamratuser posted image user posted image Tih bit in delat!!
No,čuvat,pripravljat,oblačit.
Jaz tudi dnevno jamram,ko pa je tako težek ta naš mulc.V času ko je hči v službi,večkrat pokliče domov:Kaku je?
Ah,kaku če bit,težek kot centuser posted image Siten,kot driskauser posted image
Kaj dela?
Kaj češ,da dela:dolgčas prodaja,teži,neki hoče,pa še sam ne ve kaj.
Pa polula se je,ker ni imel časa na WC.Pogrnil je,ker ne pazi kje hodi.
Nonotu teži,da gresta kosit.NOče jesti,hoče jesti,ne mara tega,hoče tisto drugo.user posted image
Evo to so vsakodnevni raporti po telefonu.Pa hči nič ne zameri,si ne žene k srcu,ker ve kakšnega tečkota ima,ker sina pozna.Moje nakladanje si ne jemllje k srcu.Samo seznanjam jo z dejanskim stanjem,da ne bo mislila,da je vse oh in sploh,ko nje ni.user posted image
Torej,mamica ti gre ful na roke,dej še ti,raje požri,kakšno besedo,pa se malo organiziraj drugače,da razbremeniš mamo.

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
17.5.2007 12:16:35   
karinka
Pa saj bi bilo vse OK, ampak moja mama ima dolg nos ko pridemo domov in se noče pogovarjat, ne z mano ne z otrokom

To pa ni luštno gledat. Prideš domov, doma pa take face da ne veš ali bi šel naprej ali ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
17.5.2007 12:31:44   
Anonimen
Pri nas je zjutraj težka le če gre prepozno spat. Drugače pa ne. Glede oblačenja je pa pomoje povsod ista pesem. 101 rečeš, pa še jo vmes najdem ko se igrauser posted image

(odgovor članu karinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
17.5.2007 12:54:54   
Anonimen
A kakšnega jutranjega varstva pa nimajo organiziranega v šoli? Da bi jo vidva z možem zrihtala, odpeljala v šolo in bi tam počakala na začetek pouka?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
17.5.2007 13:24:12   
poška

našo bi se takoj dalo na tole finto vržt, dvakrat bi vstala, potem bi se že dilali - če babici ne boš nagajala, lahko še spiš...

ko ko ko ko daaaak

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 21
17.5.2007 15:23:00   
Slončica
Otrok ma svojo osebnost tko ko odrasli...kaj pa če se ji pač ne da že zutri na polno menit z babico,ni naspidirana ipd?Tud marsikdo od nas ponori če mu začne kdo težit na teše...Lahk pa da je problem pri babici,da je še sitna ker je komi vstala in ji gre na živce ker mala pač ne poskoč na njeno besedo.Moje mjenje je,da jo vpiši v jutranje varstvo in maš problem rešen..

(odgovor članu poška)
Neposredna povezava do sporočila: 22
17.5.2007 17:57:39   
Anonimen
Nisem brala vseh postov, in niti nisem še mama, da bi ti svetovala karkoli, pa bi ti vseeno napisala, da probaj jo sama obleč, da ne bo zjutraj tako nataknjena do babice.. Konec koncev ji nič ni naredila.. Jaz sem zjutraj tudi tečna, to je pač ko se zbudimo, vendar se ne obnašam tak do drugih... Se pa moja sestrična pri 12.letu še vedno noče sama oblačiti.. Najboljše, da jo postopoma navadite na to, da se sama obleče, da ne bo pri 12.letih res samo ležala in čakala, da jo oblečete..

LP

(odgovor članu Slončica)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
17.5.2007 18:30:21   
jade1
Mislim, da je deklica dovolj stara, da se uredi sama. Moja hči ima 4 leta zjutraj, ko je treba vstat (ob 5.15!!!), gre sama na wc, se obriše, umije roke, potem pride nazaj v sobo se sama preobleče, počeše, obuje in gremooo. Sine ima 3 leta, gre sam na wc in se uštima, pomaga se preoblečt (napr. sleče sp. del pižame, obleče hlače, prinese čevlje - v glavnem njemu samo pomagamo).  Edino moja 4 mesečnica samo leži in čaka, da jo oblečem user posted image user posted image user posted image user posted image .
Ampak ne, da bi bila jaz tako tečna mamica in to zahtevala od njiju ampak sta vsa "važna", da se znata sama oblečt in sta velika.
Aha spat gremo ob 19h - 20h najkasneje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
17.5.2007 18:31:46   
jade1
Aja še tole, kaj pa, če bi jo ti zjutraj zrihtala oz. ji pomagala, da se uštima pa naj se potem še malo nazaj vleže povrh postelje pol pa naj jo babi samo pokliče in gremooo.

(odgovor članu jade1)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?