|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Moja mama - moj problem
3.10.2006 18:47:24   
maliva
Ze nekaj casa berem forume in me zanima vase mnenje, ker imam tega "soodlacanja" s strani mame ze resnicno dovolj. 

Mama je po profesiji uciteljica in v razredu se je naucila fajn manipulirat z otroci – kar je pa normalno in tud nujno, ce jih je hotela pritegnit k ucni snovi. Tezava je v tem, da tudi doma deluje isto – manipulira z vsemi bliznjimi (moz – moj oce, mama – moja babica, brat – moj stric itd.). Nekaj rece kaj je treba naredit, ce ne skocis takoj, se ze zmrduje in spodnasa... Dokler nisem odsla od doma (studij najprej v lj, nato v tujini), tega nisem videla. Cudno se mi je zdelo samo to, da so se vrstniki doma s starsi lahko bolj odkrito pogovarjali kot jaz. Jaz nisem hotela nic zaupat, ker sem potem vedno dobila povrnjeno v smislu „vidis, zakaj pa nisi naredila tako kot sem ti jaz rekla. Jaz sem bila tako dobra, da sem te poslusala, ti svetovala, ti pa nisi ubogala. Sedaj pa imas. In sedaj sem spet jaz tista, ki te mora poslusati in ti si spet uboga“.

Poanta je v tem, da doseze svoje. Ati njena je poosebljena pokorscina.

Sedaj pri vzgoji najinega sincka je isto (9 mesecev). Deli nasvete o prvih ceveljckih (seveda absolutno ortopedski, z oprtnikom), o odstavljanju od dojenja (ponoci naj ga ne matrava, naj duda revcek, podnevi naj zaspi na dojki, ce mu to pase...), ceprav sva midva tista, ki hodiva k pediatrom, se pozanimava res o vsem, kar je mogoce dobiti – mislim informacije itd. Trudiva se biti dobra starsa in se sincku res trudiva posvecat ves cas, dokler smo se doma na porodniski. Recimo – zmeniva se, da ga bo ati uspaval, da ne bo mene poleg in da ne bo vec dudal podnevi. Onadva sta zgoraj v nasem stanovanju (zivimo onadva spodaj, mi zgoraj), jaz grem v spodnji stuk. Mali joka, hoce dudat, ves ze zaspan. Pride babica domov, stoji pri vratih, me gleda, kot da sem najmanj enga ubila... Ces „pa kaj ga mucite, siromaka malega???“ Jaz vztrajam, ne grem gor, mali zaspi po nekaj minutah protestiranja. Ko pride moj ponosno dol (in jaz sem res ponosna nanjega), nama naredi pridigo, zakaj to ni dobro za malega. Ko ji recem „mama, midva tako hoceva“, sele dobi veselje. Ko ji recem „ne bova naredila tako kot ti pravis“ in spremeniva temo, bo popustila. A cez dan ali dva bo tema ponovno na sporedu in ponovno bova najslabsa starsa, ki svojega sina mucita.

Danes se je recimo sin polulal na spodnji konec bodija. Jaz mu ga nisem sla preoblect iz preprostega razloga, ker polulan del pride na plenico, ne na kozo, in se bolj zarad tega, ker se strasansko nerad preoblaci ter ga ponavadi oblecem v luftu in drzim samo se za eno rokico.. Ona pa „jah, greva se mi2 preoblect, do zizijev si moker, taksen ze ne mores biti“. Sem rekla „mama, ne preoblaci ga!“ „ja, pa saj ne more bit tak“. In sta se sla preoblect. To je majhna stvarca, ki se dogaja vsakodnevno. In zadnje case ji ga sploh vec nocem dat, ceprav sem sama vcasih takooo utrujena, da bi najraje pod mizo zlezla.

Kaj na koncu mama doseze? Da mi vzbudi slabo vest in da vec nisem prepricana, da z mojim delava prav!!! Zacnem dvomit, ceprav sva se lepo dogovorila, kaj in kako bova naredila. TO ME NAJBOLJ ZRE! Midva z mojim se odlociva KAJ bova naredila, kako ga bova vzgajala, ona gre proti nama. Naj tukaj se povem, da mi moj na zacetku ni verjel, ko sem govorila, mi moramo iti vstran zivet, s to zensko se ne da nic zmenit. Zdaj mi verjame in misli isto kot jaz. Ampak se nekako drzi nacela, da je bolje zivet v miru kot se kregat in zato zaenkrat ni se nikol nic ukrenil. Ima pa ze polno p.... vsega skup.

Pa se to kaze na to, kaksna oseba dejansko je. Atija je spoznala pri 15-ih in se pri 20-tih porocila. Pri 21-tih sem se jaz rodila. Vedno je bila zvesta, nekaj let nazaj pa je zacela smirat z moskim, ki ji je total zmesal glavo. Jaz sem ji prisla na sled ze po dveh ali treh mesecih in sem nekaj casa opazovala ter nisem mogla verjet. Ko sem jih pa vidla skupaj, sem se skoncentrirala in se pogovorila z njo. Naivnica kot sem bila, sem ji povedala tocno kdaj kje in kako dolgo je bila z njim (hodila sem za njo). Pa kdaj je telefonirala, pa kam se je skrila, ko je telefomirala od doma. Sem ji rekla, da ne bom povedala atiju. Jokala sem, tako sem bila razocarana (pred njo, drugace pa tak al tak). In kaj je naredila??? POTUHNILA SE JE! Krava ni nehala s to bedarijo, ampak je blazno pazila na mobitel, pa kdaj je kam sla. Vedno je imela recimo sluzbeni alibi, ali je sla dedija gledat v dom starejsih (kaka podla ideja!), ali k babici na obisk. Za kozlat. Se dandanes traja to varanje. Po mojem vejo vsi v nasem kraju in okolici, samo ati ne. On ji se zmeraj sledi kot slepa macka. Kasneje sem se enkrat nekaj pizdila glede tega moskega, pa je vse tajila in na koncu spet obrnila tako, d aje ona ful boga doma poleg atija, da jaz ne vem kaksen karakter tezki je on (halo?)... se mi je zdelo vse skupaj za malo, da trosim svojo energijo, ker ne bo naredila tega, kar bi jaz rada – nehala smirat. Samo potuhnila se je znova.

Na zalost ful velja velja tist pregovor, da je tasca kot vegeta, ki mora povsod kaj dodati. In ful sem faus puncam, ki so jim mame prijateljice, ne pa tiste, ki jim vedno gredo naproti...

Ze 100x sem se probala pogovorit z njo, ne uposteva nicesar. Sploh ne poslusa. Takoj vsak pogovor obrne kot napad na njo in tera svoje dalje, da smo vsi proti njej, ona je nasa zrtev, ki je dobra samo za to, da nam vse postori. Ne jebe zive sile in jaz je imam resnicno dovolj. Kaksen nasvet kako jo umirit, da je ne bo povsod polno???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Moja mama - moj problem
3.10.2006 19:13:27   
Naty_ka
Po vsem kar si napisala, ti lahko povem samo to: ne jutri, še danes se spravite na svoje! Če hočeš obdržati družino in če hočeš da ti ostane še nekaj živcev. In odidite zelo daleč.  Ker se hitro lahko zgodi, da bo začelo med vama z možem škripati.
Če pogovor ne pomaga, je itak brezveze karkoli govorit. Očitno mami paše, da je večna žrtev. Potem pa naj bo. Ne vem zakaj bi morala ti to poslušat, ker posledice nosi tvoja družina!

Kar se pa varanja tiče, pa ju pusti. Mislim, da se nimaš pravice vtikat v tuje zadeve, pa čeprav gre v tem primeru za tvoje starše.
Ne bodi kot tvoja mama, ki se v vse vtika!

Skratka, čimprej na svoje!

VČERAJ JE ZGODOVINA. JUTRI JE SKRIVNOST. DANES JE DAR!

NAJBOLJŠE NE PRIHAJA SAMO. PRIHAJA V DRUŽBI VSEGA (Tagore)

Moški so najpametnejši med seksom, ker so takrat priključeni direktno na izvor
inteligence.

(odgovor članu maliva)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.10.2006 19:42:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: maliva

Jaz sem ji prisla na sled ze po dveh ali treh mesecih in sem nekaj casa opazovala ter nisem mogla verjet. Ko sem jih pa vidla skupaj, sem se skoncentrirala in se pogovorila z njo. Naivnica kot sem bila, sem ji povedala tocno kdaj kje in kako dolgo je bila z njim (hodila sem za njo). Pa kdaj je telefonirala, pa kam se je skrila, ko je telefomirala od doma. Sem ji rekla, da ne bom povedala atiju. Jokala sem, tako sem bila razocarana (pred njo, drugace pa tak al tak). In kaj je naredila??? POTUHNILA SE JE! Krava ni nehala s to bedarijo,

1. to ni tvoja stvar - delaš isto kot tvoja mama: vtikaš se v druge
2. oseba, ki jo ti imenuješ krava je tvoja mama - kako boš naučila svojega otročka, da se starše spoštuje, če ti ne spoštuješ svoje mame?

samo ati ne. On ji se zmeraj sledi kot slepa macka.

Ponovno - to je njuna stvar.

ne bo naredila tega, kar bi jaz rada – nehala smirat. Samo potuhnila se je znova.

Tvoja mama bi tudi rada, da ti skrbiš za tvojega otroka, kot si ona želi - pa pomisli kako gre to tebi na živce... Delaš isto kot ona.

Odselite se na svoje. Drugače se bosta z mamo "poklali" - sta si preveč podobni, da bi lahko živeli skupaj.

(odgovor članu maliva)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
3.10.2006 20:00:20   
Anonimen
Pozdrav, Žabonka, ma daj no mir, saj ne moreš o vsem vse vedeti... a skrb za očeta ni stvar otroka? Naj se dela, da ne vidi, da oče trpi? Po tem kaj je maliva napisala, nisem našla nobene podonosti z njeno mamo... eh, eni pač mislite, da lahko vse družinske in partnerske probleme rešite, pa pišete karkoli, se preberete in ste neverjetno ponosni na sebe, kako lepo ste napisali... Od takšnih čudnih komentarjev mi je še samo boljši ta, "nisem sicer tega doživela, ampak..."
Maliva, marsikaj rešiš s tem, da se izseliš, pa magari v podnajemniško stanovanje, bo mogoče škripalo finančno, ampak je vredno tega...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
3.10.2006 20:04:59   
didi1
Prvo kar moraš je naredit je ODSELI SE!Drugo kar moreš povedati mami, da je ona že vzgojila svoje otroke in NAJ PUSTI TVOJE NA MIRU!Glede veze med staršema pa se ne vtikaj.Ampak čimprej pojdi na svoje,ker ti bo uničla živce in zakon!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.10.2006 20:11:44   
soncek&luna
jaz ti recem samo dve besedi: ODSELITE SE!!!!!!!

pogum user posted image

(odgovor članu didi1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.10.2006 20:30:49   
lelaval
Lahko ti svetujem isto, kot so ti že predhodnice -  ODSELITE SE - ČIMPREJ, sicer boš zaradi mame uničila svojo družino.
Kar pa imata starša - si napisala, da si (vsaj z mamo) niste bili blizu - potem pa raje ne drezaj v osir.
Pojdite čimprej na svoje - boš videla, da bosta otroka lahko vzgajala po svojih načelih. Če pa ti bo mama hotela solit pamet glede vzgoje, pa ji mirne duše lahko zapreš vrata pred nosom.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu maliva)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.10.2006 20:39:01   
mojamura
čimprej se odselite, pa ne ji nekaj razlagat zakaj pa kako, ker te itaq ne bo poslušala in si bo mislila svoje....idi kamorkoli in čimprej da ohraniš in zavaruješ svojo družino in da dobesedno ne explodiraš

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu maliva)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.10.2006 20:40:23   
mojamura
glede varanja pa....drek bolj mešaš bolj smrdi, čeravno se gre tukaj za tvoja starša in ravno zato moraš dati prste stran od te zadeve

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.10.2006 20:42:13   
rija
ODSELITE SE.

Drugače se v celoti strinjam z Žabonko.

Pa še anonimni/a: ne, ata ni njena skrb. Ata je polnoleten in če nima jajc, da bi udaril po mizi, je to izključno njegov problem. Saj si slišala: kako si boš postlal, tako boš spal. Tudi on ima vrata....
Skrbeti za starše: ja, ko so bolani, nepokretni.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.10.2006 20:54:23   
Anonimen

Rija, ste pa predvidljivi na RR. Kak sem vidla, da si komentirala, sem vedla, da se boš z Žabonko strinjala in anonimni kontra dala. Dolgcajt. Vedno iste babe skup držite in komentirate isto. Brezveze je že to. Izgleda, da res ene veste o odnosih vse. user posted image  Še čakam par nickov, ki so vedno z vama v skupini. Res dolgcajtno... Maliva odseli se!

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
3.10.2006 20:55:21   
Marogica
Kaj velike izbire ravno nimaš
1. lahko se odseliš, kot so svetovale že predhodnice
2. lahko dalje živiš v isti bajti s starši, če boš v bodoče toliko močna, da se ne boš brigala ne za očeta, ne za mamo. Kaj to pomeni? To če ima mama ljubimca, je njena stvar-najbrž ga je rabila, saj najbrž v svojem življenju ni imela drugega partnerja, razen očeta. Kakšen okus ima vanilijev sladoled veš samo, če ga sprobaš. To je žalostno, je pa dejstvo. Mamo pa v njenih "nasvetih" enostavno presliši ali pa se z njenimi komentarji ne obremenjuj. Če ti to rata, je varianta, da ostanete pod isto streho, drugače začni razmišljati v smeri variante 1.

Mogoče še to: mame ne boš spremenila v njenem razmišljanju, kakor ne boš spremenila samo sebe. Iz tega izhajaj in naredi to, kar je zate TVOJo družino najbolje.

Pa dosti sreče

(odgovor članu maliva)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.10.2006 21:10:35   
rija
Draga anonimna, a si že mogoče razmišljala v tej smeri, da nekateri ljudje podobno razmšljajouser posted image

Verjetno do tega v pretiranem opazovanju morebitnega škodljivega povezovanja RR uporabnkov v "klane" še nisi prišla.

Me pa res zanima, katere so še druge članice našega
"klana"user posted image

Pa mej jajca, pa enkrat za spremembo ne odkljukaj anonimnosti....Da vidimo, kera je tak pametna...

Eh, sem pozabila....

Pa le nismo tako dolgocajtne, če nas tak zavzeto bereš in analizirašuser posted image  Mogoče pa si ti želiš biti tko dolgocajtnauser posted image user posted image user posted image user posted image  Pa nikak da ti rata....user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil rija -- 3.10.2006 21:14:37 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.10.2006 21:14:46   
rainbow
Se podpišem pod Marogico!!

Moja mama je malce podobna tvoji - predvsem glede komandiranja-, za razliko od varanja, ima pa druge finte; ne bi nikoli živela ne z njo skupaj, ne z rajnko taščo. sva k sreči imela možnost pristati na svojem.

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.10.2006 23:28:47   
Annny
Maliva,

glej, tvoja mama je taka, kot je...to menda veš že dolgo.
Oba s partnerjem dopuščata njene komentarje s tem 'sprehajanjem po obeh štukih'...saj na tak način vendar živite skupaj in točno veš, kaj lahko pričakuješ.
Če že živite doma in RES ne marate vtikanja, potem živite zase, v svojem štuku, pa pika.
Jasno, da tvoja mama lahko komentira in ima vpogled v vsako malenkost, ko jo pa še skoraj na wc vlačite s sabouser posted image  Sorry, tako se mi je zdelo iz napisanega. Mama povsod, pri previjanju, pri dojenju.. Ne vem, mogoče je drugače, dobila pa sem takšen vtis.
Verjetno je kot mama sicer dobra in ti veliko pomaga, kar pa tudi ni tako slabo...le ne želiš se počutiti kot prvošolček v njenem razredu...te razumem. Problem je v njenem odnosu do tebe, njena pomoč je verjetno dobrodošla...žal ne gre eno brez drugega.

Lp

(odgovor članu maliva)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.10.2006 23:35:42   
Annny
Pa tole z maminim 'moškim' moram tudi pokomentirati...ah, res moram..
To zadevo naj uredita z očetom sama. Te nič ne briga, najbolj neokusno je pa tole vohljanje za njo, četudi se tebi zdi pravilno, ker is prizadeta zaradi očeta.
Če se ona ne sme vtikati v tvoje zadeve, se tudi ti ne smeš v njene...drugače bo to vedno začaran krog.

Če misliš, da bo šlo vse tako daleč, da boš kar znorela..potem bo najbolje, da se s partnerjem začneta pogovarjati o lastnem stanovanju/hiši..ok, dodatni stroški, nobene pomoči/varstva več..bo pa ljubi mir.

Lp

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.10.2006 5:20:00   
Anonimen
Načeloma je tako, da staro kljuse ne moreš spremeniti... Pogovori se z mamo, razloži ji kakšna so pravila in jo prosi naj se jih drži. Verjetno itak ne bo upoštevano ampak stori to, počasi z razumevanjem, skuliraj se. Razloži ji, da ta njen način lahko ima za posledico vašo izselitev. Vkolikor imasta kam iti pa itak pojdita. Sploh ne razmišljajta.

P.S. Kot pri večini familij se tašča/mati pojavi kot neka histerična manipulativna čkapi medtem ko bolano narciosoidni, vasezagledani oče/tast samo spremlja dogajanje s strani. Življenjska usoda večine Slovenčkov user posted image

(odgovor članu Annny)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
4.10.2006 7:12:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Rija, ste pa predvidljivi na RR. Kak sem vidla, da si komentirala, sem vedla, da se boš z Žabonko strinjala in anonimni kontra dala. Dolgcajt. Vedno iste babe skup držite in komentirate isto. Brezveze je že to. Izgleda, da res ene veste o odnosih vse. user posted image  Še čakam par nickov, ki so vedno z vama v skupini. Res dolgcajtno... Maliva odseli se!

user posted image user posted image user posted image  še ena teorija zarote user posted image user posted image user posted image  Ampak ne moreš, da ne bi brala, še manj pa, da ne bi komentirala... Očitno pa le ni tako dolgočasno in brezveze vse skupajuser posted image user posted image user posted image  
Sicer pa čisto vse - s teboj vred - Malivi svetujemo isto - naj se odseli. Tako, draga anonimna, da si tudi ti predvidljivo dolgočasnauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
4.10.2006 7:19:19   
Anonimen
Pa jaz se tudi z Zabonko strinjam.. Mogoce dolgcajt.. ampak tko pac je.. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
4.10.2006 7:59:02   
tanikaa
Maliva. Odgovor nisem brala, sem pa pozorno prebrala tvoj post. In ne boš verjela. Kot bi brala svojo zgodbo oz. kot da bi jaz pisala o svoji mami. Edina razlika je v tem, da moja mama nima drugega tipa. Tudi moja mama je bila vedno najpametnejša, vedno je ona naredila vse najbolj prav, najboljše itd, itd... No, saj še zdaj tako misli user posted image  user posted image . Tudi jaz s svojo družino živim v zgornjem štuku, ona pa z očetom v spodnjem. Nekaj časa sem se sekirala zaradi njenega obnašanja, se probala pogovoriti z njo, ji dokazati, da sem odrasla in da vem sama skrbeti zase in svojo družino. Ampak nič ni pomagalo. Vedno tisti JAZ najbolje vem. user posted image

Potem pa sem spremenila taktiko in nikoli mi ne bo žal, ker je v veliki meri delovalo in ji tudi v veliki meri vzelo dosti avtoritete glede mene in moje družine. Kot prvo sem uvedla razmerje: MI SMO SOSEDJE. Ko  sem prišla dol k njej (kar sem omejila na minimum), sem rekla: Živijo sosedje, kako kaj? ali pa: O, soseda si prišla na kavo?

Druga kar sem uvedla je bilo: NIKOLI SE NE BOM PREPIRALA Z NJO! Čisto preprosto: če mi je začela soliti pamet s takimi ali drugačnimi nasveti, sem jo enostavno poslušala na koncu pa naredila po svoje. BREZ BESED, POJASNIL in podobnega. Ko mi je začela na to prigovarjati, sem bila TIHO. In gospa mama so kaj kmalu spoznali, da so vsi njeni takoimenovani PAMETNI NASVETI bob v steno. In bilo jih je vedno manj.user posted image . Ker NISO imeli učinka. Če pa je kaj hotela narediti v mojem stanovanju ali pa glede mojega otroka, pa se čisto preprosto rekla: Mami, to je MOJE stanovanje, to je MOJ otrok in to pusti na miru. Bom že jaz nardila. In tako smo se tudi temu izognili. Samo primer: Sem enkrat belila hodnik v svojem stanovanju in ob tem malo umazala plafonjerko. Mi je takoj prvi dan težila, zakaj ga nisem spucala? Halouser posted image user posted image  A je v tvojem stanovanjuuser posted image  Bila sem tiho, sem kar mirno naprej sedela in kadila ter pila kavico. user posted image  In tako je ostalo pri umazani plafonjerki. Pa pride drug dan gor, pa se zgodba ponovi. Potem sem uvedla nov način. Začela sem jo namreno jeziti user posted image . In tako nisem tiste proklete plafonjerke spucala 1 LETOuser posted image user posted image user posted image  Saj mi je šlo na živce, ampak še bolj mi je šlo na živce to, da se dela pametna v MOJEM STANOVANJU. In na koncu je po enem letu vzela krpo v roke in jo očistila user posted image . Saj sem vedela, da jo bouser posted image  Potem  sem naslednji dan, ko je ona odšla v mesto, jaz lepo šla dol v njeno kuhinjo in odstranila en del njene luči v kuhinji. user posted image  Itak je takoj prišla gor in besnela ja kaj si jaz mislim, da sem to nardila. Pa sem ji kar mirno rekla: Če lahko ti urejaš stvari v MOJEM stanovanju, ja valda potem jaz lahko v tvojem. In to je bilo prvič in zadnjič, da si je kaj takega dovolila. In povem ti, ni bilo lepšega pogleda, kot je bila faca moja gospe mame vsevedke, kot takrat, ko sem ji to povedala. Seveda na ČISTO MIREN način. Tako sem počasi ampak ziher začela uveljavljati svoj prav. Če je ona rekla: Danes pa bomo naredili to in to, sem jaz rekla: Danes pa ne bo šlo. Imam to in to za naredit. Bomo potem to naredili jutri. V začetku je šla in je te stvari sama opravila, s časoma pa je spoznala, da se ne izplača. In tako se je zdaj nehala vmešavat v naše življenje. Saj ji včasih še spodrsne, ampak NIKOLI IN  NIKDAR ne pokažem pred njo, da mi to gre na živce.

Vem, da ti vsi pravijo da se odseli. Samo jaz v tem enostavno ne vidim rešitve. Še vedno obstajajo telefoni, še vedno lahko pride k tebi na obisk, še vedno boš ti šla z otročkom k njej. ZAME BEG NI REŠITEV. S PROBLEMI SE JE POTREBNO SOOČIT IN JIH REŠEVAT, NE PA BEŽAT PRED NJIMI.

Tako je moje mnenje, taka je moja izkušnja.

In še danes mi ni žal, da sem izbrala tako taktiko in se odločila za to. Saj tudi jaz bi lahko šla s svojo družino v mesto, kjer imamo svoje stanovanje v bloku. Ampak zakaj?????? Tu imamo večje stanovanje, boljši zrak, trato okrog hiše... In naj bi šla v tisti smog in beton samo zato, ker se nisem sposobna sama postaviti zaseuser posted image user posted image user posted image  Ne hvala. Sem odrasla in močna oseba, ki ve kaj hoče v življenju in se ne pusti voditi. Sem mami tudi rekla, da ko bom rabila pomoč ali nasvet, da jo bom prosila ali vprašala, če bo hotela, mi bo pomagala ali svetovala, če ne pa pač ne. Drugače pa naj je raje tiho. Bežala pa pred nikomer ne bom, še najmanj pa pred mamo. Ker to da je moja mama, ji ne daje pravice vtikavati se v moje življenje. Ker se tudi jaz v njeno ne.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
4.10.2006 8:09:16   
srki
Če ti gre vse to tako na živce, najbolje da greste na svoje. Tvoja mama je pač taka in pika. In ja, tudi jaz se strinjam s Žabonko, sploh v tistem delu, ko pišeš, da ji ati sledi kot slepa kura-mu že tako paše, če pa mu pač ne, bi jo zaradi tega, če ga to tako moti, že davno pustil, ampak očitno se s tem strinja in mu ugaja takšno življenje.

Saj tudi mene mami o marsičem pouči, pa pove kaj je bolje, kaj ne. Hvala bogu, da je tako in zaradi tega nisem čisto nič huda.

Npr. napravim zjutraj oblačila, ki naj bi jih mami oblekla Aljažu za v vrtec. Pa mami ugotovi, da so npr. kratke hlače za ta dan premrzle, gre iskat dolge. Ja in? Zaradi tega ne delam problemov!

Vse je odvisno od človeka, enim se ne sme prsta pokazat, nič svetovat, vsi so najbolj neumni, samo oni ne.

Če je tako, čimprej na svoje!!

Predvsem pa, ne vtikaj se v njun odnos, tudi če vara atija in lepo prosim, ne kliči je zaradi tega krava, saj je tvoja MAMA. Mogoče boš čez toliko in toliko let ti na istem!

(odgovor članu maliva)
Neposredna povezava do sporočila: 21
4.10.2006 8:13:56   
srki
Tanikaa user posted image user posted image , tole si moram pa kar nekam spravit, če bomo slučajno kdaj mi na istemuser posted image . Dobro si jo ugnala-mamo mislim-na tak zelo prefinjen načinuser posted image user posted image .

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 22
4.10.2006 8:16:27   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: srki

Tanikaa user posted image user posted image , tole si moram pa kar nekam spravit, če bomo slučajno kdaj mi na istemuser posted image . Dobro si jo ugnala-mamo mislim-na tak zelo prefinjen načinuser posted image user posted image .

Ti izdam skrivnost? Nisem naravna blondinka user posted image user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 23
4.10.2006 8:19:12   
modrooka
user posted image user posted image user posted image

Tanikaa, kapo dol! Občudujem te!

user posted image user posted image user posted image

Lep dan!

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 24
4.10.2006 8:45:38   
Sita
user posted image To je tisto, da starši ne morejo sprejeti, da so njihovi otroci odrasli in imajo svoje življenje in znajo sami poskrbeti zase in za svoje družine. Mislim, da je povsod enako. Za starše bomo zmeraj otroci, pa če stokrat pokažemo, kako smo samostojni.
Moja mama tudi misli, da vse narobe naredim. Na srečo je 120 km daleč od mene. Pa vendar vsak dan pokliče in mi daje napotke, kako moram vzgajat otroke in me sprašuje, če sem že kaj skuhala in se zmeraj znova razburja, če kam gremo, da spet zapravljamo denar, koliko si privoščimo, namesto da bi delali ... skoz ista pesem. In če ji stokrat povem odgovore, ki jih hoče slišat, je zadovoljna le za tisti dan, drug dan me pa že spet komandira. In tako bo najbrž tudi, ko bom imela 60 ali 70 let ....
Se ni za sekirat. Jaz se ne vtikam v njeno življenje, ona pa naj se v moje, če ji je to v veselje. Me sploh ne prizadane več, ker sem jo sprejela takšno kot je. Imam jo pa še zmeraj zelo rada, pa naj reče karkoli. Še zmeraj je moja mama in jo zelo spoštujem. In rada vidim, da nas obišče (in kaj spuca user posted image ) - pa četudi godi, kje imam še prah ... Smejim se in rečem: "Oh, ko pa ni bilo časa, si prehitro prišla."
Mož jo je nek vikend pripeljal k nam na morje. Ker se že dolgo nisva videla, sva bila lačna drug drugega. Po kosilu sva se šla v prikolico carkljat in mami je šla not in rekla: "Pazita se, jaz vse vidim!" Zvečer sva šla pa spat na skale in mi je težila: "Da ne bosta spet otroka naštimala!" Meni je vse to smešno in ni za zamerit in ji nikoli ne bi rekla nekaj, kar bi lahko kasneje obžalovala.
Da ne govorim, da je nasploh proti mojemu načinu življenja in vegetarijanstvu. Ves čas je govorila, da otroci ne bodo zrasli in da bodo zaradi takšne prehrane neumni - se ne bodo mogli učit. No, pa so dekleta večja od mene in odličnjakinje. Zdaj pa pravi, da bodo zaradi vegetarijanske prehrane prevelike. user posted image  Res je pravi komik tale moja mami. In kako se zna razburjat user posted image , mi se pa vsi smejimo, potem se pa še ona začne in spremeni temo.
Dajmo raje lupčka vsem našim skrbnim mamicam. user posted image
Saj starši niso nič bolj pametni kot mi. Če so imeli srečo, imajo le več izkušenj. Ni pa nujno, da njihove izkušnje veljajo tudi za nas. Ravno tako se lovijo in iščejo pot skozi življenje.
Naš moto je: "Poslušaj nasvete in delaj po svoje." Če mislimo, da nam njihov nasvet ne koristi, ga ne upoštevamo, če pa se nam zdi koristen, ga pa upoštevamo. Meni so vsi nasveti dobrodošli, potem pa prefiltriram in vzamem, kar se mi zdi pametno. Nikakor pa vsega apriori ne zavračam.

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?