Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Moja izkusnja, ko se ne vidi srcka :( 17.3.2009 22:04:05
|
|
|
|
puncka123
|
Sem v 6. tednu nosečnosti in včeraj dopoldne sem imela manjši rjav izcedek na hlačkah. Mož me je prepričal, da se je potrebno pokazat k ginekologu in danes sva šla kar na urgentno gin. pomoč v KC, ker je bila moja G. prezasedena. Po UZV pregledu je rekla, da je uterus povečan, vidi se plod velik nekaj mm in RM, ne vidi pa srčka :( Sedaj imam čez en teden spet pregled... Seveda ne morem povedati kako zelo žalostna sva oba Povejte mi, kakšna je možnost, da se bo čez en teden videl srček? Kaj sicer sledi - bodo čakali še kakšen teden ali naredijo splav? Kako to izgleda.. Ali telo samo izloči plod ali to naredijo kirurško? Polna sem vprašanj, seveda pa še vedno upam na najbolje.. Pa še nekaj - danes že cel dan po malem krvavim - tokrat ni rjavi izcedek, ampak kri.. edino krčev pa nimam.
|
|
|
|
RE: Moja izkusnja, ko se ne vidi srcka :( 17.3.2009 22:28:28
|
|
|
|
Mikica
|
Mislim, da je še prezgodaj. V 6.tednu se še ne vidi srčka ponavadi.
|
|
|
|
RE: Moja izkusnja, ko se ne vidi srcka :( 17.3.2009 23:18:30
|
|
|
|
kaja02
|
naj opišem mojo izkušnjo! Okoli 6 tedna sem imela prvi pregled, pri čemer je G potrdila nosečnost, videla se je vrečka, plod, bitje srčka pa ne. Dobila sem nov datum čez 14 dni, ampak sem po enem tednu začela krvaveti, sprva kar močno, nato je bil prisoten rjav izcedek, sem šla na pregled, kjer se je že videlo bitje srčka, rjav izcedek, pa sem imela še kake 3 tedne ( vzrok neznan). srečno!!! ni vsako krvavenje zle narave!
|
|
RE: Moja izkusnja, ko se ne vidi srcka :( 18.3.2009 7:06:22
|
|
|
|
florecita
|
Naj povem še svojo izkušnjo. Prvič sem opazila rjav madež 5t 2d, trajal je samo par ur, zelo malo ga je bilo. Drugič se je pojavil ko sem bila noseča polnih 7 tednov, bilo ga je malo več, trajal je tudi par ur. Tretjič pa se je pojavil sedaj v nedeljo, v ponedeljek ga je bilo kar nekaj, potem spet malo, in sedaj mi tudi čisto pomalo teče. Res malo, ampak vleče pa se... Bila sem 2x na urgenci, kjer se je videla vrečka, mehurček, nekaj malega ob steni (plodek), srčka pa se še ni videlo... oz. moglo najti. Torej tudi na drugem pregledu ko sem bila noseča ŽE polnih 8 tednov, mi za srček še ni mogla potrdit. Vrečka se je povečala - kar pravi da je dober znak, da pa moramo še počakat, ker plodkov srček se pa še ne vidi razločno, ker je premajhen... 4mm ali nekaj takega je rekla, če sem jo sploh razumela.... ______________________________________________________________ nimam nobenih bolečin, samo ta rjavi izcedek po moje nekaj naznanja. Pri Dr.Pušenjaku sem prosila za mnenje, pa mi je odgovoril, da je vrečka premera 2 cm (to mi je izmerila G na zadnjem pregledu) zrela za polnih 6 tednov ali pa z nosečnostjo ni v redu. Tukaj sem potem jaz... Tolažim se že počasi, čeprav ne vem kako bom to speljala! Vsi že vedo, se veselijo z nami. Nisem si mislila, da se to lahko zgodi tudi meni. Ker je 1. nosečnost potekala res bp. Moj triletni sinček vsak dan pristopi k mojemu trebuhu in ga kar sam od sebe lupčkne ... pravi, da je dal dojenčku lupčka ne vem kako bom to zdržala, res ne tebi pa, punčka123: po moje se ti ni treba še sekirat, ker je 6. teden res še prezgodaj
|
|
|
|
RE: Moja izkusnja, ko se ne vidi srcka :( 18.3.2009 11:40:34
|
|
|
|
porednica22
|
Pozdrav...sem nova tuki...pa bi rada še jaz povedala svojo izkušnjo... tudi sama sem bila na prvem pregledu pri 6ih tednih...in je bilo vse ok...videla sem srček in je je bilo vse normalno...naslednji pregled naj bi imela čez 15 dni, vendar pa sem par dni po pregledu opazila rjav izcedek... šla sem na kontrolo, kjer so mi povedali ,da srčka ni več... nisem mogla verjeti... potem pa sem morala nazaj domov... pa čakat če bojo hudi krči ali krvavitve naj bi šla takoj na urgenco, če pa bo krvavitev le kot močnejša menstruacija naj bi pomenilo, da bo telo samo naredilo svoje... no ... sem počakala do drugega dne... se je začela krvavitev... šla spet na kontrolo...in so mi povedali, da je telo samo naredilo svoje... danes mineva en teden...jaz pa še sploh ne vem kako naj se obnašam... drugi pravijo saj si mlada... pa že hčerkico tudi imaš... telo pač ve kaj dela...jaz pa samo mislim na tisti srček ki je utripal..in ki ga kar naenkrat ni bilo več... kako se spopasti s tem???
|
|
RE: Moja izkusnja, ko se ne vidi srcka :( 18.3.2009 21:01:34
|
|
|
|
čebelca2
|
puncka123, jst mislim da je še prehitro, da bi se vidu srček. men ga še ni, pa sem bla 6t noseča, ko sem bla 7t ga je pa vidu in jst sem ga... žal je nehu utripat v 8t (vzrok pregrada). upam da se bo pozitivno izteklo zate, za zdej pa kr počaki, da boš videla kaj bo čas prinesel, na nekatere stvari se pač ne da vplivat... drgač pa lahko krvaviš zaradi pomanjkanja svojih hormonov (ti dajo potem tablete in je ok)... porednica22, jst sm bla od 7t do 8t vsak dan na uz in sem ga gledala kako utripa. skoz so mi govoril da slabo utripa, ampak vsak dan sem upala in polna optimizma vstala iz bolnišnične postelje in pogumno stopala proti tisti sobi z uz... žal je neko sredo nehal utripat... vem kako ti je, ampak boš vidla da se boš potolažla. tistga srčka pa sigurno ne boš pozabila, tako kot jst ne in mnoge druge
|
|
|
|
RE: Moja izkusnja, ko se ne vidi srcka :( 18.3.2009 22:19:42
|
|
|
|
katka37
|
Zdaj v četrti nosečnosti sem bila na 1. pregledu ravno v 6. tednu, pa se je videla samo gv, utripa pa še ne, še v 9. tednu ne. V 2. in 3. nosečnosti sem obakrat krvavela, celo podobno kot pri M, pa se je izšlo. V 1. nosečnosti sem pikico izgubila nekje na začetku 4. meseca na 1. UZ (pred 16. leti),ko sem vsa srečna mislila da bom slišala utrip srčka, ki ga ni bilo, pa sem mislila do takrat, da je vse v redu, saj nisem nič krvavela. Tako da nikdar ne veš, lahko pa da bo vse v redu, močno stiskam pesti
|
|
|
|
RE: Moja izkusnja, ko se ne vidi srcka :( 18.3.2009 22:39:05
|
|
|
|
puncka123
|
Danes je bilo vsega konec. Zjutraj me je zvijalo v trebuhu, šla sem na stranišče in opazila kar precej krvi in nekaj prozornega. Vseeno sem šla v službo in opoldne se mi je izluščila mala kepa. Takrat sem vedela, da to pomeni konec upanja.. To so potrdili tudi na urg. ginekologiji, zelo prijazna zdravnica mi je razložila, da sem verjetno drugič prehitro zanosila. Doma imam namreč enoletnika..
|
|
|
|
RE: Moja izkusnja, ko se ne vidi srcka :( 18.3.2009 22:44:15
|
|
|
|
kaja02
|
sam zate puncka123
|
|
RE: Moja izkusnja, ko se ne vidi srcka :( 19.3.2009 14:13:38
|
|
|
|
čebelca2
|
žal mi je, vem kako ti je hudo...
|
|
|
|
RE: Moja izkusnja, ko se ne vidi srcka :( 19.3.2009 23:50:48
|
|
|
|
puncka123
|
Hvala, saj bo tudi za nas še posijal sonček..
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?