|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Moj otrok se neprestano dere
30.10.2006 13:19:58   
Bejba
Meni se bo zmešalo. Od kar sva z malim prišla iz bolnice (bila sva 5 dni zaradi možnosti alergije, vendar je vse negativno, tako da je sedaj vse ok), je mali nemogoč. Dere se in dere. Ko je treba popoldne zaspati se včasih tudi po eno uro dere, danes ponoči sem vstajala na pol ure, ko sem ga okoli 3h (ko mi je že počil film) pustila, se je drl do onemoglosti, zato sem šla k njemu. Ob 4.30 je komaj zaspal. Naj povem, da je prej kar lepo spal ponoči, podnevi smo imeli malo težav, vendar še daleč od tega kar je sedaj.

Sedaj se v posteljici že eno uro dere, ne pomaga duda, ne vrtiljak, ne menjava položajev spanja, ne treplanje po ritki.

Vročine nima, malo je prehlajen, vendar je bil že kar nekajkrat pa ni bilo panike.

Je pa res, da sva pred dvema dnevi zopet začela z gosto hrano (vmes sva jo morala zaradi alergije prekiniti in sva bila samo na mleku). Je možno, da je to kako povezano z njegovo razdražljivostjo.

Je res nemogoč in vsak nasvet bi mi prav prišel.

Ponoči sem v skrajni sili že poskušala metodo "dretja" pa sem jaz prej obupala, ker kar ne neha in ne neha. A to pali tudi čez dan, ker nikakor ne zaspi, zaspan pa tako da gledat ne more. Ko pa končno le zaspi, pa spi 15 minut in se zbudi ves tečen in nenaspan, tako da ga je potrebno spet uspavat, ker ne zdrži pokonci. Včeraj sem ga mogla 4x uspavati, da je vsega skupaj spal kakšne pol ure.

Res ne vem kaj bi to bilo. Imate morda kakšno idejo?

Hvala

LP; totalno sesuta mami  

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Moj otrok se neprestano dere
30.10.2006 13:21:16   
Bejba
Aja, stari bomo pa 6 mesecev.

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.10.2006 13:28:39   
Anonimen
Mogoče je vznemirjen zaradi bolnišnice, okolja, ki ga ni bil navajen.

Še bolj kot običajno potrebuje občutek varnosti. "Sestavi" se skupaj, tudi če je težko, objemi ga in crkljaj. Dan, dva vztrajnosti in bo minilo, če je drugače zdrav.

(odgovor članu Bejba )
  Neposredna povezava do sporočila: 3
30.10.2006 13:30:08   
Blacky30
Saj ne vem, mogoče bom pihnila mimo. Kaj pa, če so krči zaradi goste hrane? Jaz sem bila ful nadrta pri zdravnici, ker sem začela uvajati pred 6. mesecem. Sicer nismo imeli krčev, smo pa dobili atopični dermatitis. Mogoče prekini, pa boš videla.user posted image  Joj, ko bi ti to malo detece znalo povedat, ne?

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.10.2006 15:12:58   
najina pikica*
tut jst sm najprej pomisla na hrano...morda mu kaka hrana ne paše in ima krče ali pa ga razadi nje boli trebušček user posted image ....poskusi prekiniti s hrano,ki mu jo daješ in mu probaj dat kaj druzga,pa boš vidla razliko...če bouser posted image ...kaj pa zobkiuser posted image

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.10.2006 15:23:44   
trdozimc
Meni se tudi zdi, da imaš tri možnosti: kriva je hrana in ima krče zaradi nje (ti je že ena prej napisala, prekini in čez par dni znova poskusi.

Drugič, ni sicer zelo pogosto, ampak: ali ga mogoče že kaki zobki jezijo?

Tretjič: zaradi sprememb ali bolezni (ali mogoče težko diha, ali se ti zdi, da ga kaj boli - npr. ušesa?) je razdražen in občutljiv in potrebuje več zaščite in varnosti, ki pa je trenutno od tebe ne dobiva, ker si razdražena. Kot ti je že Mič povedala, karkoli je že vzrok: otroček je popolnoma neobogljen in odvisen od tebe, zato se nehaj smiliti sama sebi, ker vse mine (navadno hitreje kot mislimo) in ga začni opazovat, ukrepat in predvsem ne puščaj ga jokatiuser posted image ! Mogoče bi koristil takrat kak sprehod, vožnja z avtom, kaj pa če bi ga ati malo prevzel. V glavnem bodi njegova ljubeča mama!

(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.10.2006 15:28:28   
Anonimen
Po moje ga je menjava okolja zmedla. S hrano pa tudi ni treba nič hiteti. Pojdite vsaj zdaj za nekaj časa nazaj na mleko brez goste hrane.

(odgovor članu trdozimc)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
30.10.2006 15:36:52   
petka
Atopični dermatitis, kaj pa je to user posted image

Me zanima, ker ima naš user posted image  polno drobnih pikic po trebuščku, pa tudi ugibam, če je to od GH... user posted image
Sicer grem v četrtek k pediatru....

lp!

(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.10.2006 15:55:03   
ZARA
Za petko...
-----------------------

Atopični dermatitis je kronično, srbeče vnetje gornjih kožnih plasti. Je alergijskega značaja. Pojavi se največkrat že pri dojenčkih. Kot prvi znak se pokaže srbeč izpuščaj na licih. V naslednji stopnji so prizadeti pregibi rok in nog, pri hujših oblikah tudi trup.
Vzroki
Razlog za atopični dermatitis je podedovana kožna preobčutljivost. Delovanje imunskega sestava je moteno. Izrazito je povišana tvorba IgE- protiteles. Povzročitelj bolezenskega izbruha so različni alergeni, kot so živila, sredstva za umivanje in nego, pelod, pršice ali živalska dlaka. Pomembno je tudi posameznikovo psihično stanje. Strah in stres sproščata prenašalec vnetja (histamin), ki vnetje in srbenje še stopnjuje, hkrati pa oslabita kožno obrambo proti bakterijam, virusom in glivicam.
Simptomi
V otroštvu in v šolski starosti se atopični dermatitis pojavi predvsem na licih in na koži v sklepnih pregibih velikih sklepov, kot so komolci, kolena, zapestja in gležnji, vendar tudi na vratu in tilniku. Ob kožnih rdečinah se pojavijo majhne na otip hrapave izbokline (bunčice). Otroke moti predvsem močno srbenje, zato si kožo ponekod popolnoma spraskajo. Posledica so okužbe in vlažna vnetja, obložena s krastami. Na sklepnih pregibih je koža večinoma zadebeljena in kaže grobe kožne gube.
Pojavljanje
Število otrok z atopičnim dermatitisom stalno narašča. Trenutno ga ima približno petnajst odstotkov vseh otrok. V severozahodni Evropi in v Ameriki je nekoliko pogostnejši kot v sredozemskih  državah. Pri številnih posameznikih ostane celo po puberteti, pri nekaterih pa se sčasoma preseli s kože na dihalne poti in se namesto njega razvijeta seneni nahod ali astma.
Povzročitelji - alergeni
Možni povzročitelji pri majhnih otrocih in dojenčkih so pršice, pelod, plesni, živalska dlaka in volnena oblačila, najpogostnejše alergene pa vsebuje hrana, denimo kravje mleko in mlečni izdelki, kokošja jajca, ribe in lupinarji, orehi, arašidi, soja, stročnice, svež kvas, svinjsko meso, zelena, začimbe, citrusi, pšenica in izdelki iz pšenične moke, čokolada, jagode, paradižnik, špinača, kislo zelje, nova uvožena živila in še marsikaj.
Avtor: Vida Kuhar Kovačič, mag.farm.Datum: junij 2003 lpZ

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu petka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.10.2006 10:51:35   
Blacky30
Ja, petka, atopični dermatitis se je pri nas pričel z rdečimi pikicami po celem telesu, največ po trebuščku in obrazu. Sem imela objavljen album s tem primerom in bi ga lahko videla, če me RR Team ne bi zbrisal s starim nickom. No, če te zanima, kako to izgleda, da lahko primerjaš, mi na zs javi svoj mail, pa ti slikice pošljem tja.
Gre pa za alergijo na določene stvari (pršice, prah, hrano, tekstil,....). Pazi, da nosi čisti bombaž in da ni pretoplo oblečen. Pri nas se je začelo,ko smo bili še samo na adaptiranem mleku, vendar se je poslabšalo, ko smo prešli na gosto hrano. Najhujše stanje nam je povzročil Fruchtzwerge, ki je največji "strup" za otročke, poln kemije. Potem smo imeli strogo dieto, kaj do enega leta ni smel niti poskusiti (ribe, paradižnik, vso kosmato sadje, južno sadje, beljak, med, jagode, arašide,...) Zdaj je star 21 mesecev in se je stanje bistveno izboljšalo. Sedaj udari ven samo še v primeru, da je pretoplo oblečen ali poleti,ko je vroče, takrat pomagajo le divje kreme, ki so nam jih predpisali pri dermatologu. Pazite se! Upam, da ni hujšega.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.10.2006 14:14:56   
petka
Blacky, sem ti pisala na z.s., Zara, tebi pa hvala za izčrpno poročilo user posted image

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.11.2006 22:59:23   
SOONka

Sigurno so zobki. POglej ce ima natekle dlesni. Bos vidla- cez 2,3, tedne najkasneje bo ven pogledal zobek. P asporoci, ce sem imela prav..user posted image

(odgovor članu petka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?