|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mobilnost z 2 majhnima otročkoma
5.7.2011 22:55:59   
Roberta69
Drugje sem že spraševala o določenem vozičku za 2, a ni bilo odziva (mogoče ga nihče nima), pa me zanima, kakšne variante ste kaj ubrali tisti, ki ste imeli/imate otročke z majhno starostno razliko, glede vozička, itd. Ste imeli kak voziček za dva, ste bili z njim zadovoljni, niste bili? Ste se raje odločili za buggy board, buggy pod, kaj drugega?

Ob rojstvu tretjerojenca bo drugorojenec star 15 mesecev, zato sem se kar zagrela za nakup vozička za 2, ker s 15-mesečnikom ne prideš prav daleč in bi bil novorojenček ob vse sprehode pa tudi 15-mesečnik, ker bi se drugače, če bi bil sam, še kar lep čas lahko prevažal user posted image . Pri prvem sinu sem nekaj sanjala, da ko shodi, bo moral pa hodit, ja pa jade user posted image , ja prov dolgo smo uporabljali voziček in HB, da se je hotel vozit, smo imeli vsaj še starši kaj časa za športanje user posted image .

Dva čmrljčka in ena čebelica - brneče kot v panju :)))
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mobilnost z 2 majhnima otročkoma
5.7.2011 22:59:44   
Ploha
18 mesecev razlike, uporabljali buggy pod, če se temu tako reče, pač tista stopnička ma kolesih za stat,...res pa je, da nismo strašno popotniški...

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.7.2011 0:06:43   
ronja
Nama so bili vozički za dvojčke predragi in rahlo neuprabni za v blok, kjer ne grejo skozi vrata od prostora za vozičke... Tako da sva kupila tisti sedež, ki se prišraufa na voziček in ga lahko zložiš gor in je voziček čisto malo širši kot sicer in še vedno pride skozi ozka vrata ali pa sedež postaviš, da otrok sedi gor - to se naredi res zelo hitro, jaz sem non stop zlagala in razlagala. Moji mali sta 17 mesecev razlike, zato sem si želela, da lahko tavelika tudi zaspi oz. si spočije gor, kar se na tisti deski - buggypodu ne da - tam mora otrok pač stat.

No, tole zgleda pa nekak tako kot harley s tistim priklopnikom ob strani - in taki so potem tudi komentarji mimoidočihuser posted image . So me dostikrat ustavili in spraševali po tej zadevi. Res ni poceni - stala je 150€, midva sva počakala na akcijo, da sva dobila vsaj nekaj tega nazaj na bone - 30€, tako da se je splačalo:). Ker vozički za dvojčke pa pod 200 niso.

Če greste dalje kot km ali dva, je fajn met nekaj, da se tako mali otrok lahko usede, ker stat jim dojadi. Me smo kar veliko prehodileuser posted image . Res pa zadeva ni tako zelo okretna, ampak se da, mame itak dobimo mišiče v roke, ko prenašamo cele dneve dojenčka gor pa doluser posted image .

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

Neposredna povezava do sporočila: 3
6.7.2011 0:36:18   
Roberta69
Buggypod res izgleda zanimivo user posted image . Bi mi pri ta starejšem sinu na začetku ful prav prišel, ampak sem potem študirala glede cene pa uporabnosti, pa potem nisem šla v nakup, ker je bil sin že kar velik... Sem ful hotela buggy board, pa ni nobeden pasal na naš voziček (čeprav problema s spanjem tako in tako ne bi rešili)... Tokrat pa gledam na vse skupaj malo drugače, ker bomo imeli le dva dojenčka in sem kar prepričana, da bi bil voziček za 2 obrestovan nakup oz. da če ga ne bi/bom imela, mi bo kar skos nekaj manjkalo, bi se pa, če bi vedela, da takšni obstajajo, zanj odločila že na začetku, ampak takrat nisem gledala tako daleč, pa čeprav sva skos govorila, da bova imela 3 user posted image .

Tisti, ki ga imam jaz ogledanega, VOZIČEK ZA 2 ni nič okoren, širok toliko kot eden, in po moje kar uporaben, nisem pa še uspela iti v trgovino in si ga podrobno ogledati niti naštudirati, za kateri model bi se odločila. Denarja je pa kar dosti, ja, samo se tako rada sprehajam in poskušam iti še posebej z otroki povsod na peš, da mi to res veliko pomeni. Za klasičen voziček za dvojčke se nikoli ne bi odločila, ker se mi zdi, da so uporabni glih samo za po asfaltu in lepih poteh, mi pa radi malo skrenemo user posted image .

In ja, spanje, to je ključnega pomena. Meni je na začetku fuuuul manjkalo, ker smo šli velikokrat v zoo, na Rožnik, v Tivoli, itd., za dalj časa oz. glih tako, da je bil vmes čas za spanje, pa nisem imela ta starejšega dobro kam dat, potem sem ponavadi ta malega dala v pouch in ta velikega v voziček, včasih pa celo oba v košaro vozička user posted image , pri športnem delu nam pa nekako ne znese, ampak zdaj ta starejši že nekaj časa doma popoldan več ne spi, tako da ni več panike.

Če se odločim za nakup, upam, da ne bo stran vržen denar.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.7.2011 10:22:58   
ksenija12
Jaz sem imela buggy board in mi je bil super.Občasno, ko je bil ta mali malo večji, sem imela vsake toliko časa kengurujčka, kasneje pa je bil že kar v deuterju-nahrbtniku, tudi po mestu..Meni osebno so vozički za dva precej neokretni in se mi zdi veliko dela z njimi, zato se nikoli nisem niti zanimala v tej smeri. Je pa odvisno tudi od otroka. Moj starejši, tarat 15 mesečnik je bil zelo priden, ubogljiv, navajen je bil dat roko in je na uni pručki pri vozičku z veseljem stal (enkrat celo zaspal, se je kar naslonil naprej na voziček:). Pa šem hodil je zelo rad. Če bi bil bolj živahen, bi ga pa bolj težko lovila okoli.. 

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/

Neposredna povezava do sporočila: 5
6.7.2011 11:47:42   
skuštrana
Jaz sem imela Mutsy voziček z duo seat enoto in mi je res veliko pomagal v prvem letu. Smo pa voziček imeli od prej, dokupili smo samo to enoto. Meni je pri Mutsyju bilo to ok, ker to ni potem bil en tak velik voziček za dva, ampak se skoraj ne pozna razlika, edino malo daljši je bil. Prideš skozi vsaka vrata, na blagajnah isto komot, pa super se mi je obnesel poleti za na plažo, spredaj sem dala tamalega, zadaj pa vse stvari in smo šliuser posted image )letos ga kar pogrešam, moram vse nosit, grrr).
Drugače je pa meni tudi všeč ta Phil&Ted voziček, samo ko sem ga potem videla v uporabi, v živo, se mi zdi drugi otrok tam spodaj čisto stisnjen, pa nič kaj ne vidi okoli.

Drugače pa smo imeli tudi buggy board pa se nam ni obnesel, smo ga zelo hitro prodali. Tisto stvar, ki se pa namontira ob strani pa sem samo enkrat videla v živo in mi je izgledalo full široko.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.7.2011 9:59:54   
Roberta69
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana
Drugače je pa meni tudi všeč ta Phil&Ted voziček, samo ko sem ga potem videla v uporabi, v živo, se mi zdi drugi otrok tam spodaj čisto stisnjen, pa nič kaj ne vidi okoli.

No, mene edino to skrbi, zato sem pa na eni drugi temi spraševala prav o tem vozičku, pa ga izgleda nobena nima. Sicer se meni v živo ni nič zdelo, da je otrok stisnjen, skrbi pa me, da mu ni kul, ker nič ne vidi, no, nekaj že, od strani.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.7.2011 12:53:18   
hedviga
No, jaz ti lahko podam svoje izkušnje in mnenje kot mamica dvojčkov.
Torej jaz ti povsem klasičnega, "tavelikega" vozička za dvojčke ne priporočam, saj so res dragi in malce okorni (voziček ala teutonia,hartan...) pa tudi ne rabiš ga.
Obstaja  pa sicer eno malo morje vozičkov za dvojčke, ki so manjši in povsem primerni. Večina jih je tudi za kombinirat.
Mi imamo oz. smo imeli 3 različne vozičke: Teutonio (ta je res velika in včasih kje ne gre skozi vrata, ampak na začetku ju itak nisem vozila v štacune ipd...,
Hauck roadster duo je manši, ožji, drastično cenejši (tudi malčke slabše narejen) ampak vseeno ustrezen tudi za manjšega otroka, uporabljali smo ga od njunega slabega leta naprej. Sedaj le za k sosedi na sladoled, da ju ne lovim po zelo prometni cesti. Notri jima je še vedno povsem udobno, pa sta že veliiiiika user posted image  (in povsem sposobna sama hodit user posted image user posted image  ). Ga bomo prodajali najkasneje do jeseni..

Pa marelca O'baby, kjer jima sicer vse malo visi naokrog, ampak za na plačo odpeljat, če se jima ne da celo pot peš in za vso kramo je še ok. Tudi ta bo šel v prodajo

Razen tele meraelca sta oba zgornja vozička z velikimi kolesi in povsem ustrezna za po rovtah, daleč od tega da bi bila samo za asfalt.
Je pa treba met mal mišice ja, sploh kasneje ko se ojačajo. Naša dva imata zdaj oba skupaj ene 32 kg, ampak vseeno kar gre, tiste dvakrat na mesec.

Phil&Ted je za moje pojme neuporaben in ga kot jaz vem zares nobena z dvojčki nima.

Špelca in Mihec 9.2.2009

Neposredna povezava do sporočila: 8
8.7.2011 9:17:37   
skuštrana

Phil&Ted je za moje pojme neuporaben in ga kot jaz vem zares nobena z dvojčki nima.

Ma,tale PandT po moje niravno za dvojčke, ampak za 2 otroka z majhno razliko, ker se ne da poležat. Tudi moj voz je tak, da<se zadnji čisto poležat, sprednji pa lahko samo sedi.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.7.2011 16:12:11   
SaaS
Moja dva prva sinova sta 18 mesecev razlike. S tem, da je starejši shodil dober mesec preden sem rodila, pri 17m.
J
az sem uporabljala voziček za dva različnih starosti, kjer sedita en za drugim. Mlajši zadaj leži, starejši pa sedi spredaj, njegov naslon se da spustiti nazaj za 45°.
Meni je bil ta voziček super in ni mi žal, da sem ga imela. Sploh si ne predstavljam, da bi bila brez. Veliko sem bila sama z njima in če sem hotela z njima na en dolg sprehod, ne bi šlo drugače. Mali še ni hodil prav veliko, buggyboard tudi verjetno ne bi bil za ano uro hoje ali dve. Prišla sem skozi vsa vrata, ker je bil normalno ozek, tako da sem šla lahko kamorkoli z njima. Sprednja kolesa se vrtijo, senčko imata oba, spredaj in zadaj, pa še marelo sem dala.. In predvsem, oba sem lahko pripela v voziček in nisem lovila starejšega okoli, kot se največkrat leta za 2letniki user posted image  in je bil mir.

Če si zainteresirana, ti ga z veseljem prodam. Še vedno ga imam v kleti. Meni se zdi še zelo lepo ohranjen.
Če želiš, me kontaktiraj na zs.
Aja, model je pa ABC design (tandem ali nekaj takega).

Glede tega, kako vidita, se pa meni zdi čisto v redu. Zadnji je malo višje, za malenkost, tako da tudi vidi dobro.

< Sporočilo je popravil SaaS -- 24.7.2011 16:14:05 >

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?