Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pika Zoja Kako reagirate, če se vaš izbranec/mož/partner prek telefona pogovarja s staro prijateljico Ne reagiram. V najboljšem primeru, če sem pri volji, vprašam, koga je klical/kdo je klical njega in kaj je/bo novega/dobrega. če si na internetu dopisuje s sošolci, kolegi iz faksa, med katerimi so tudi ženske Ne reagiram. Se ne vtikam v njegovo korespondenco. če na ulici pozdravi stranko ali pač žensko, ki jo pozna in malo poklepetata Poklepetam še jaz. Če je ne poznam, naju predstavi, naknadno pa pove kaj več o njej, če vprašam. Ugotavljam, da ste na RR v večini take, ki tega ne dovolite, oziroma imate vsak stik, pogovor za možno ''kaznivo dejanje'', se pravi prevaro. Ne spadam v skupino bolestno ljubosumnih (beri: popolnoma nesamozavestnih) žensk. A ko na ulici sreča kakšno znanko, a se potem zadabite zraven, vmes ko govorita, od grimas in sumov, ali pri pogovoru raje sodelujete in dotično žensko povabite še na kavico? Slednje. Ali ste mnenja, da ko VAS moški spozna, se s tem konča stik z vsemimi predstavnicami ženskega spola na svetu. Če bi to naredil, bi smatrala, da je gay in bi ga pustila. V službi morajo biti mutavi in gledati zgolj v ekran, na cesti morajo imeti zgolj ciljno črto in ne gledati levo in desno, kot fijakarsi konj, da katere znane ne vidijo, selektivno se morajo srečevati zgolj s prijatelji, ki nimajo vagine med nogami. Glede na službo mojega partnerja bi bilo to zelo težko izvedljivo. Ampak če bi bil pa že tak, potem pa beri odgovor prejšnjega citata. ALi ste skulirane in verjamete vase in vanj, mu zaupate in nekako sklepate, da če je z nekom prijatelj, kaj jaz vem, 10 let, predenj sta se vidva sploh spoznala, potem med njima pač ni tiste iskrice, ki je med vama, in ena kavica na mesec ali dva s to osebo, ne pomeni, da vas je vaš princ na belem konju, prevaral. Yep. Oba točno veva, kaj sva se dogovorila, da si lahko dovoliva in česa ne. In oba veva, kaj sledi, če bova to prekršila. Zaenkrat nobeden od naju nima tega interesa, sva pa dovolj realna, da veva, da to, da se imava trenutno rada, še ne pomeni, da se bova imela vedno. In sva si razjasnila - če enemu od naju ne bo več do tega, da bi bil z drugim, si bova to povedala in zvezo zaključila, ne glede na skupne otroke in kredite in ostalo. Kako pa moški gledajo na vaša prijateljstva z moškimi, ki ste jih spoznale prej, s katerimi ste skupaj študirale, ste v službi skupaj in greste med malico na kafe? Razmišlja enako, kot jaz. Imam več moških prijateljev, kot ženskih prijateljic in to ni problematično.
|